< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Rus turistler yanlışlıkla Madrid yerine Mardin'e gönderildi: Çok sevmişler (2. sayfa)
-
-
Tarihi gezilmesi gereken bir yer.İmkan bulursam bende gezmeye giderim.
Biz gözümüzün önündeki güzellikleri görmekten aciziz.Şimdi insanlarımızada yüklenmiyorum artık.Hayat şartları o kadar ağır olduki ülkenin büyük kısmı için.Millet hayattan bezdi...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Asddasdasdas...
Magmaveld'den bir iki bi şey sipariş ettim, Manisa Spil şubeden çıkan kargo İstanbula gelmek için Entep aktarmaya gitmiş......
Bi kebap baklava yapıp öyle gelcekmiş.
şiytan tüyü var bu güneydoğuda.
şaşırmadım yani.
-
Her halde sevecek. Türkiye'nin her yeri iyi, tabi paran varsa.
-
yuzde 200 enflasyon oldugunu bilselerdi sevinirlermıydı acaba? Dua etsınlerkı taksıye fln bınıp bı yere giderken dolnadırılmamıslar. İstanbulda gunde 3 kere dolandırılan korelı youtuber geldı aklıma
-
Dua etsinler ki derken? Mardin insanı asla böyle değildir, ne düşünüyorsunuz insanımız hakkında bilmiyorum ama size şunu söyleyebilirim: Buraya gelen, buradan gittiği için ağlar. Her ırka karşı, başka bir coğrafyada göremeyeceğiniz yakınlık ve sıcaklığı Mezopotamya topraklarında her nefeste içinize çekersiniz. Siz ve önyargılarınız... Daha mükemmel bir yerde doğamazdım. Siz kendiniz bizzat gidip bir müddet kalın bakalım, bu yorumu yazdığınız için kendinizden ne kadar utanacaksınız acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
+ Kenya mı
+ Konya Konya
-
İkisine de gittim. Mardin küçük bir il olmasa, bir motropol olsa (ki Allah korusun), Madrid'i sağlı sollu gömer.
Sorun şehirler değil. Sorun içimizdeki leblebi tozlarında... Bu leblebi tozları biz yıldız tozları gibi değil. Bunlar yoz. Yoz yönetimler istiyor. Bu yoz yönetimler de hayatımızı zorlaştırıyor. Güzelliklerimizi baltalıyor. Etrafı kirletiyor. Beton basıyor. Vesaire vesaire.
Mardin de farklı değil. Mardin tarihi şehirde arkadaki iğrençlik çıkmasın diye özel çaba sarf etmek gerekiyor. Üç kuruş için değer mi lan? Mardin'e özel bir şey değil. Kendini bir şey sanan İzmir'de bunun tillahı var. Antalya desen, çoktan içine ettiniz. Her şehirde aynı sorun.
Bu pisliği toparlamak mümkün olsa, bizim bir çok şehrimiz, turistik açıdan, bir çok Avrupa şehrine havada karada basar. Koskoca Barselona'yı 5 günde gezersin. Madrid de öyle. Bit kadar Mardin'i 3 günde gezersin. Şimdi ölçekle bakalım Madrid'e. 15 günde ancak gezersin (Bkz. İstanbul).
İstanbul'un turistik gezisini hakkını vererek 10-12 günden önce yapamazsın. Paris'in 7 günde altını üstüne getirirsin. Ben 9 gün kaldım. Yarım günü Versay, yarım günü Louvre, BİR TAM GÜNÜ de Euro Disney hıyarlığına ayırsan, gene 7 gün... Turistik açıdan manyak bir yerdir Paris. Açıkça söyleyeyim, İstanbul Paris'e havada karada basar. Ama Paris'e yılda 77 milyon turist gider. Niye? Salaksın da ondan.
---------------------
O yüzden memleketinizin şehirlerini küçümsüyorsanız, silkininiz gidiniz. Sizden adam olmaz. Bir de sizinle uğraşmayalım. Zaten leblebi tozları ile uğraşıyoruz... Şehirlerinizin hak ettiği değere kavuşmasını istiyorsanız, itliği bırakın da birlikte şu leblebi tozlarına kafa göz dalalım. Paketleyelim abi şunları. Pislik içinde kaldı memleket. Hortum tutup temizleyelim.
Mardin halkı da enteresan halktır. İç Anadolu insanına havada karada basar mesela.
-
Recep İvedik'e haksızlık yaptığımi anladım şuan.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eminim Mardin Halkı da Rus Turistleri çok, bol bol sevmiştir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
la fontaine' den masallar. inandırıcı değil.
-
Bence çok daha isabetli bir karar olmuş yanlışlıkla da olsa...
-
Şener ŞEN ustanın filmi geliverdi aklıma.
-
Şener Şen'in ve İlyas Salman'ın bir filmi vardı o geldi aklıma.
-
lan diyerek lafa başlıyım da belki bir daha kine cevap verdiğinde terbiyeni takınır öyle cevaplarsın... şimdi sen anlat bana kaç defa mardin.e geldin lan sen kendini ne sanıyorsun da buraya gelme diyorsun sarı öküz kaç mardin.li seni gasp etti kaç mardin.li gül satarken gördün sinan sığır oğlu olmalıymış ismin ve okumuşsun ama adam olamamışsın bir toplumu kaç kişiye dayatarak sorgulayamazsın kötüleyemezsin haddini bil edepsiz neymiş passatmış bak bak değindigi konuya bak passat senin gözünde güzelmiş HA yinede sana tavsiyem gel kim ilkel kim insan sana anlatıyım burda gel insan olmayı anlatıyım sana ilkellik sensin SEN biz her yeri kendi köyümüz sanmıyoruz türkiye herkesindir sahiplenme çocuk gibi
-
mardinde en güzel şey passattır diyen sen degilmisin neden lafını yiyorsun şimdi
-
Ne zaman demişim göstersene. Ya karıştırdın ya da işkembeden salladın. Ne Passatı severim ne de.. neyse ban yemeyelim konuşup.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
lafının arkasında durmayanınla işimiz olmaz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X