Rusça mı daha çok ekmek yedirir yoksa Çince mi ? diye açsam başlığı da olurdu aslında .
A1 seviyesinde Rusça bilgim var ilgimi çektiği için gittim zamanında .Şimdi mezun oldum çalışıyorum , ayrıca YÖKDİL-TOEFEL odaklı ingilizce çalışıyorum vakit bulamıyorum . Uzun vade de hem hobi olarak hemde öğreneyim ( en 5 yılımı verebilirim ) diye 2.dil öğreneyim diyorum.
önümüzdeki yıllarda Rusça mı Çince mi daha tercih edilir olur sizce ?
Yanlış bilmiyorsam Rusça geniş slav ülkeleride yaygın (doğal olarak :D ) , sırpça boşnakça hırvatça da ortak kelime çok aynı bizim Kazakistan- Türkiye ülkelerinde konuşulan dil ortak yönlenilerine benzetiyorum.
Bölüm iktisat, ayrıca iş sağlığı ve güvenliği diploması var .
Bir umut hort
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu hem çalıştığınız iş koluna bağlı hem de kişisel yeteneklere. İş ilanlarında Rusça daha önde görünüyor. Ama verilen ücret olarak Çince daha önde. Fakat burada şöyle bir ilginç durum var; Genelde Çince öğrenenlere ''neden öğreniyorsun zaten Çinliler dünyayla ticaret yaparken İngilizce kullanıyorlar'' diyenler var.Kısmen haklılar.Fakat burada önemli bir şey var.Eğer Çince bilirsen yerel şirketlerle ticaret yapıp daha fazla kar elde etme durumu var.Bu göz önünde bulundurulmalı bence.Ve bu diğer iş alanları için de benzerdir.
Yalnız Rusça ve diğer benzer Slav dillerini birbirine benziyor dolayısıyla öğrenmek kolay olur diye düşünme.Tam tersi bir durum var. Kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyor.Bu konu detaylı kısaca yazdım.
Bence ileri düzeyde Çince bilmek daha etkili olur.BENCE diyorum.Rusça bilen çok insan var Türkiye'de.Çince daha az. Fakat Çince öğrenmek biraz daha vakit alan bir şey.4 beceride iyi bir noktaya gelebilmek için çok emek vermek gerekir.
Özellikle şunu belirteyim yanlış anlaşılma olmasın; Rusça bilen çok var derken genel olarak bahsediyorum.Sınav değil. Yds sınavında ortalama 40 civarında.İyi puan alan az görünüyor.Çince ortalamaları daha da az. Osym'nin sitesinde yds 2017 sayısal bilgileri var.Oradan bakabilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme