Şimdi Ara

Rusya, 5G bağlantısını Moskova’daki pilot bölgede test ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Rusya’da hizmet veren GSM operatörü Tele2 Russia, Ericsson ile gittiği ortaklık neticesinde Moskova’nın Tverskaya Caddesi’nde 5G hizmeti sunmaya başladı.

5G’nin sunduğu imkânların tanıtılması maksadıyla pilot bölge olarak seçilen caddede sanal gerçeklik ile akıllı bina uygulamaları ve diğer örnekler sergilenecek. Bölgedeki pilot 5G uygulaması 28 GHz bandında çalışıyor.

Tele2 ve Ericsson’un Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde imzaladıkları anlaşma neticesinde ise önümüzdeki 5 yıl içinde Rusya’nın farklı bölgelerinde 50 binden fazla baz istasyonu kurulacağı ifade ediliyor.

2024 yılında 10 şehirde 5G  hizmeti

Pilot uygulama kapsamında konuşan Tele2 Russia CEO’su Sergey Emdin, “Başlatılan uygulama ile 5G çağının Rusya’ya geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Gerçekleştirdiğimiz testler ve deneyler neticesinde 5G teknolojisi artık ticari bir operatörde kullanılabilir hale gelmiş durumda. Yakın bir gelecekte Moskovalılar, 5G’nin günlük hayatlarına katacağı yenilikleri kendileri deneyimleyebilecekler.” ifadelerini kullanmış.

Russia Today’in paylaştığı bilgilere göre 2022 yılına kadar beş şehirde 5G şebekeleri aktif hale gelecek. Takvimler 2024 yılını gösterdiğinde ise bu sayının 10’a çıkacağı belirtiliyor.

• moskovada yasiyorum. bu sehirde kac tane ISP var bilmiyorum. semt semt ISP ler farklilasiyor. 3-4 tane tum sehre hizmet veren ana ISPler disinda isterseniz local/mahalli ISP lerden de hizmet alabiliyorsunuz. evimde 500 mbit kullaniyorum . 500 rubleye. (42 TL) limit, AKK vs yok. hiz degisken degil. 500 download 500 upload veriyor hatta bir keresinde speedtestte 700 mbit upload gordum. kisacasi adamlarin altyapi yeterli ve hazir. bahsi gecen tele2 firmasi cok bilinen ana operatorlerden degil. MTS, Beeline ve Megafon bu ise girerse daha bir rekabete acilir ve hizmet kalitesi artar.
  • türkiye nerede bu konuda evlerede sınırsız 5g gelmeli bir sıfır pahalı yaşıyoruz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adsl i bitirse yine yeter. Al 5g modemi kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • moskovada yasiyorum. bu sehirde kac tane ISP var bilmiyorum. semt semt ISP ler farklilasiyor. 3-4 tane tum sehre hizmet veren ana ISPler disinda isterseniz local/mahalli ISP lerden de hizmet alabiliyorsunuz. evimde 500 mbit kullaniyorum . 500 rubleye. (42 TL) limit, AKK vs yok. hiz degisken degil. 500 download 500 upload veriyor hatta bir keresinde speedtestte 700 mbit upload gordum. kisacasi adamlarin altyapi yeterli ve hazir. bahsi gecen tele2 firmasi cok bilinen ana operatorlerden degil. MTS, Beeline ve Megafon bu ise girerse daha bir rekabete acilir ve hizmet kalitesi artar.

• 5G de çok sorun yaşayacağız gibi geliyor. O kadar büyük bir standartsızlık söz konusu ki birileri 5GHz de yayın yapıyor birisi 28GHz de. Daha önde hiçbir iletişim teknolojisinde böyle bir şey görmedim. Bir taraftan iyi yanları da olabilir tabi. Stadyum, konser alanı gibi fiziksel engelin az, kişi sayısının fazla olduğu yerlerde 28GHz gibi yüksek frekanslar kullanılırken şehir içinde 5GHz gibi fiziksel engellerden nispeten daha iyi geçen düşük frekanslar kullanılabilir.

• ben de Moskova'dayken bilgisayara bir antivirüs indireyim dedim.tıklamamla inmesi bir olmuştu. vay emeneke dedim.

şimdi hatunla skype'dan konuşurken bağlantı zayıf uyarısı çıkınca hemen anlıyorum benim bağlantının zayıf olduğunu.

• Benim evde 3g bile çekmiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.