fiyatı nedir hocam etin bizde de her yerde var ama alamıyok |
Rusya'da yaşıyorum sorularınızı alabilirim (2. sayfa)
-
-
Benim 6 senelik bir ilişkim vardı onun için gitmiştim eğitim yoluyla. Rus üniversitesine kaydoldum orada Rusça hazırlık okudum. 10.000 ruble vermiştim 1 senelik eğitim için. Bir sene sonunda çat pat öğreniyorsun. Daha sonra yüksek lisansa başladım ve zaman geçtikçe dil de ilerledi.
Rusya'da 3 farklı şehirde yaşadım, ben veya tanıdığım diğer yabancılar ırkçılıkla hiç karşılaşmadı. Gopnik denen elemanlar sokakta sigara istediğinde 1-2 kere laf atmışlığı oldu ama hiç bir olay yaşanmadı. Azeri taksicilerin söylediğine göre Azeriler ve Ermeniler kavga falan ediyorlarmış. Burada epey Azeri ve Ermeni var. Hepsi Rusça biliyor kendi aralarında sürtüşüyorlar sanırım aynı dili konuştukları için.
Rusya'nın Avrupa'ya göre ırkçılık konusunda daha iyi durumda olduğunu düşünüyorum. Ya da benim karakterim dolayısıyla genelde insanlar bana iyi davranıyor olabilir. Irkçı değiller ama sonuna kadar patriotikler. Ülkesinden kaçmak için fırsat belleyen kızlar bile konu Rusya'ya gelince hepsi kültürlerinin, şehirlerinin, güzelliklerinin aşığı.
-
Hocam yanılmıyorsam 800 gram et 70-90 lira arası olması lazım.
-
burdan iyi askjdaskdjdasasd
-
Fiyatlar Türkiye ile kıyaslayınca epey pahalı şuan aslında. Türk lirası son 1.5 senede çok değer kaybetti. 1.5 sene önce Ruble 0.10 civarıyken şuan da 0.30. Kıyaslayınca her şey 3 katına çıktı teknik olarak.
Bir paket makarna ortalama 80 ruble civarı. 1.5 sene önce 8 lira ederken şuan da TL'ye çevirince 24 lira ediyor.
Bir kızla ortalama restorana yemek yemeğe çıksanız ortalama 1000-1500 ruble civarı hesap ödüyorsunuz. Eskiden 150 lira ederken şuan da 450 lira.
KFC'den basit bir menü alırsan 300-400 ruble civarı o da 120 lira ediyor.
Burger King menüleri yine 150 lira civarı ediyor.
Tabii bu Türk lirasının değer kaybetmesiyle ilgili bir kayıp.
-
ben şahsen rusların içinde yaşayamazdım çünkü
1-osmanlı rus savaşlarının çoğunu ruslar yenmiş. ingilizce chat sayfalarında ruslarla karşılaştım bize karşı ukela davranışlardalar.
2- adamlar atalarımızın doğramış,resmen dibini kazımış. şuan nasıl amerika ukrayna ile rusyayı birbirine kırdırdıyda 200yıl önce türkle rusu birbirine kırdırmış. ruslar olmasa şuan 10tane tarkan, kendimize ait araba markalarımız olan çok daha kalabalık gelişmiş bir toplumduk. acı ama şuan dünyada söz sahibi olmayan bir toplumuz. resmen büyükler liginden atıldık.
3- bir rus filmi izledim sanırım adı Баязет idi bu tam hatırlamıyorum bu tarz türklerin dibe gömüldüğü Turkish Gambit filmi gibi birçok film var ve o tarz filmlerde türkler böcek,ruslar ise kahraman olarak anlatılıyor,onur kırıcı.
4- diyceksin amerika çok mu iyi yada başka milletler çok mu iyi. iran daha iyi ama ruslar daha dün 33 askerimize tepeden bomba yağdırdı ve onları suriyeye kasten gömdü. erdoğan elinde dosyalarla rusyaya gitti,bakın konumumuz orasıydı ve türk askerin konumu bildirilmişti neden tepelerinden bomba yağdırdınız diye sorup belki özür almak istedi fakat putin o görüşmede erdoğan ve heyetini dakikalarca bekletti ve size mi hesap vericem tarzı bir düşünce yapısındaydı bana göre en azından ben öyle yorumladım.
5- Göktepe Savaşını oku wikipedia da var bak yıl 1880 aralık ayında, 25000 türkmen ölü 268 rus ölü. rakamlara bak ve savaş.nasıl olmuş bir oku. bu savaş için soykırım diyorlar. detayları oku çöle kaçan türkmen kadın çoluk çocuğun rus süvariler tarafından öldürülüşlerini oku,bence bunlar bilinmeli, bugünün türkiyesini kuran türkmenlerdir. türkmenler dünyada şuan en fakir en etkisiz en dalga geçilecek halk pozisyonuna sokuldu hepsi şuan gurbetçi dubaiye oraya buraya gidiyorlar. bunların sebebi hep ruslar.benzer şekilde kafkasyada 1864 çerkes sürgünü/soykırımı ile son bulan, birçok türk kökenli de halkın sürgünüyle biten savaşlara bir gözat.
6-belki diyceksin banane ben parama bakarım ırkçı değilim cart curt diyceksin, bende yıllardır yurtdışındayım bence de ırkçılık yapılmamalı ama karşımızdakiler bizi görünce şto? turko? puahahahahhaa dediği zaman gülümseyerek iyi niyetle cevap vermek kolay olmuyor. daha dün 1990ların başında tanklarla kardeş azerbaycana giren yine ruslar, türk halkları kazakları ve rusya toprakları içindeki yine birçok halkı asimileştiren yine ruslar.
şahsen ben rus görünce "100 dolar.. oncağ duj" cümlesini hatırlıyorum ve tüm ruslara da o gözle bakıyorum. aaa daha sarıkamış erzurum kars plevne kırımdan bahsetmemişim bu rusların pislikleri yazmakla bitmezki. belki 400yıl önce ruslarla ittifak yapılsa bambaşka bir dünya olurdu ama saldırgan ezen başkasını yok sayan baskıcı bir halk heryere kırmızı boyalı yumurtasını sokmaya çalışan bir halk hakkında malesef olumlu olamıyorum ve ben olsam onlarla yaşayamazdım,yaşasam da hergün bir rus kızı cezalandıra cezalandıra devam edebilirdim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Orada tobacco shop bulunuyor mu hocam? bulunuyorsa pipo tütünü var mı? varsa fiyatları olması gerekenden fazla mı yoksa uygun mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Foruma uzun zamandır girmiyorum biraz geç cevap olacak. :)
Evet bulunuyor ve oldukça yaygın. Sigara hakkında bilgim olmasa da pahalı olduğunu duydum. Rusya'nın yüzde doksanı benim izlenimime göre e-sigara tüketiyor.
-
İki sene içerisinde Belarus'a gelip parayla okumayı düşünüyorum tavsiye eder misin?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Belarus'u çok bilemiyorum ama ben Master'ımı Rusya'da yapıp burada kaldım. Üniversitede çalıştım. Eğitim kalitesi arasında kat kat fark var çok daha iyi. Rusya'ya gelirseniz yardımcı olabilirim.
-
Yeni mezun Mühendisim Moskova'dan bir iş teklifi aldım ama kendim eve çıkmam gerekiyor. Tek yaşayacağım yani 1+0 veya 1+1 ev fiyatları ortalama ne kadar? İş Filevsky Park civarında.
-
Hedefim 2025 st.petersburgta yl yapmak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
40-50k civarı kiralar başlar. İyi evler 60-70k'ya doğru çıkmaya başlar. İş yeriniz merkezde değil tahminimce şifahen 40-70k arasına kiralık ev bulursunuz.
Avito.ru'dan genel olarak bir fikir edinebilirsiniz. Ben 60k ödüyorum kira.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz -- 4 Ağustos 2024; 1:13:22 > -
Güzel şehirdir ama havası çok çok depresif. Yazları enfes. Kışları hava zaten çok erken karardığı için güneş göremiyorsunuz.
-
Ben kasvetli havayı seviyorum. Merak ettiğim husus türkler moskovada mı yoksa st ptersburg da mı daha çok var, gece hayatı nasıl, moskovaya büyük köy diyorlar stptersburg avrupa şehri diyorlar hangi şehiri tavsiye edersin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Türkler Moskova'da daha çok var. Çok fazla Turk firması var. Özellikle inşaat sektörünce çok varız.
Ben şahsen Moskova'yı daha çok seviyorum. Büyük köy falan değil. Kim diyorsa Moskova görmemiş bence. :)
Avrupa'nın bir çok şehrini gezmiş görmüş birisi olarak Moskova'nın çok daha güvenli ve güzel bir şehir olduğunu söyleyebilirim. Gece hayatı ikisinde de iyi. Ama Saint Petersburg biraz daha uçuk - kopuk bir şehir. Ruslarda gece hayatı kültürü yaygın. Gece hayatınız varsa ikisinde de kendi ortamınızı bulursunuz. Gerçi en ufak şehre gitsen bile bulursun çünkü gece hayatı epey yaygın.
-
Ben İşletme yaptım hocam. Dalım Product Management.
-
Merhaba hocam. Yüksek lisans bittikten sonra ne yapıyorsunuz orada, çalışıyor musun bir yerde?
Benim Rusya hakkında en çok merak ettiğim şey, ortam meselesi. Yani diyelim sıfırdan gittik Rusya'ya tek başımıza. Kendi kendimize çevre edinip, her gün arkadaşlarla bugün şu aktiviteye katılalım, akşam kulübe gidelim gibi bir ortam kurmak mümkün mü? Genellikle internet üzerinden mi çevre edindiniz yoksa cafe, bar gibi yerlerden mi?
-
Merhaba hocam. Evet Product Manager olarak çalışıyorum.
Sıfırdan Rusya'ya gidip ortam kurmak konusunda problem yaşanacağını ben kendimden veya çevremden gördüğüm kadarıyla sanmıyorum. Buraya ilk okul yoluyla geldiğim için doğal olarak çevrem üniversite ortamından oluştu. Ancak burada çok aktif ve sosyal bir hayat var.
Biraz olayı kültürel motifler üzerinden almak gerekiyor. Türkiye'de genelde gençler aileleriyle yaşıyor, burada 18 yaşında herkes eve çıktığı için sürekli parti & davet tarzı şeyler oluyor, bir yerlere davet ediliyorsunuz. Birileriyle isteseniz de istemeseniz de tanışıyorsunuz ve çevreniz çok fazla genişliyor, büyüyor.
Türk erkeklerine karşı aşırı hayranlık duyan bir gençlik var şu anda Rusya'da. Tek sebebi Türk dizileri. O yüzden Türk olmanın avantaj olduğu bir kaç ülkeden birisidir sanırım. Öyle ya da böyle her şekilde sosyalleşiyorsunuz, insanlar gelip sizle tanışıyor. Benim arkadaş çevrem genelliklike üniversite, iş ve arkadaşlar vasıtasıyla tanıştığım diğer insanlardan oluşuyor.
Kız arkadaşımla internette dating uygulamasından tanıştım. Zaten orada yabancı olduğunuz için direkt olarak eşleşiyorsunuz. Genel olarak kabul görüyoruz bu ülkede.
Yukarıda saydığım sebeplerden ötürü yaşanacak en güzel ülkelerden birisi bir Türk için. Çünkü malumunuz Avrupa'da bu muameleyi görme şansınız yok.
Ha kötü yanları yok mu, var. Patriotism çok fazla, ev bulmak falan zor olabiliyor. Yaşlılar yabancılara karşı kapalı. Kolay kolay ev vermezler. Oturum izni almak, uzatmak falan dert. Migrasyon merkezinde iyi muamele gördüğünüzü söyleyemem.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X