Şimdi Ara

Rusya Seçimlerine İlginç Bir Bakış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıdaki 2 mesajı bir telegram grubunda buldum merak eden olursa özelden söylerim hatta söyleyeyim ya aman neyse enformasyon diye bir kanal fb tw vs yerlerde de var senelerdir ama ufak bi kanal

Neyse şu 2 mesajına ben çok katılmadım siz ne dersiniz bu şahsın iyice Rusçu oldugunu dusunmeye başladım beni fbdan banlamisti zaten eleştiri yaptim diye

"Enformasyon:
    Halktaki kabul görme oranı yüzde 20'lerin altında olan ama sözde demokratik ülkede seçimle başa gelenlere demokratik liderler deniyor. Halktaki kabul görme oranı yüzde 80'in üstünde olan ve buna uygun oy alan liderler ise anti demokratik liderler olarak görülüyor.
    Demokrasi dünyanın ekseriyetinde buna batının sözde en gelişmiş demokrat insancıl ülkeleri de dahil olmak üzere farklı hiziplerdeki bir avuç zenginin arka planda dönen komplolarının neticesinde seçimin esas sonucu belirleniyor.
    En iyi ihtimalle de kitleler üstünde medya ve alt seviye hizip gruplarını en iyi idare eden iktidarını perçinliyor.
    Batı blokunda halkın gücü demokrasi ile tüm kontrol halkın elindeymiş gibi inandırılarak yok edildi.
    Şu an batıda kitlelerin ciddi bir gücü yok ve bunu ancak kan ve gözyaşı ile uzun vadede geri alabilme şansları var.
    Güçlü olduklarına inandıkça da daha da güçsüz düşüyorlar ve onları böyle kandıran bir avuç zengin servetine servet katmaya devam ediyor.
    Batıda demokrasi diye bir kavramın gerçekten var olduğuna inanmıyorum. Batıyı kendi halkını kontrol eden seçkinlerin tüm dünyanın üstünde göstermek ve dünya halklarını da sömürmekte en üstte tutmak ve demokrasi lafını bir silah olarak kullanmaktan başka bir şey yapmıyorlar.
    Bugün 10 yıl sonraya baktığımızda doğu bloku ülkelerinde aşağı yukarı kimlerin başta olacağı bellidir batıda ise belli değil gibi görünür ancak ya çoktan en üsttekiler belirlemiştir ya da hala bunun kavgasını ediyorlardır.
    Çünkü batılı seçkinler halktan korkmuyor halkı panik dalgaları ile korkuyla refah arasındaki ince çizginin belirsizliği ile kontrol altında tutup en kötü ihtimalde bile o anki isteğe göre biraz daha ılımlı figürleri öne sürer ancak asla halkın isteğinin uygulanmasını sağlamazlar.

Doğuda ise halk istemezse bir gün bile duramazsın ya darbe olur ya da iç savaş çıkar.
    Doğu toplumları gücün kendilerinde olduğunu bilir ve bu konuda da orduyla bütünleşmişlerdir.
    Batıdaki hizipler ise bundan korkmaz bir şekilde kandırma ve halkı farkında olmadan istedikleri yerde tutma noktasında ilerlerler çünkü halk spesifik isyan etkisini kaybetmiştir veya öyle düşünülmesi onları rahat hareket etmeye sevk eder.
    Halk istemese Rusya bir gün dahi savaşı sürdüremezdi siyasilerin geri adımı düşünmesi infiale yol açmıştı ve ordu ile halk topyekun ileri atılmayı seçti.
    Kuzey Kore bile eminim ki ABD'deki hiziplerin kendi halkından korktuğundan daha fazla kendi halkından korkuyordur.
    Bütün halkın ağır askeri eğitim aldığı milyonlarca askerin olduğu bir ülkede eğer halk istemezse o ordu sana karşı silahlarını çevirir ama batıda bu hizbin emir eri olan üst düzey yöneticiler ve her şeyden habersiz halk sayesinde iç cepheden asla korkmazlar.
    Doğuda 50 yıldır refah istikrarlı şekilde artıyor servet çoğunluk olan halka dağılıyor.
    Batı ise 300 yıllık dünya sömürüsünü kaybettiğinden beri kendi halkını soyuyor en üstteki yüzde 1 gelir grubuna gidiyor ve her geçen yıl hızlanıyor lakin halktan tepki yok. Çünkü kendilerini güçlü sanıyorlar isterlerse her şeyi devirecek olan ve her şeyi değiştirecek olanı kendileri sanıyorlar lakin ne oyla ne basit gösterilerle hiçbir şeyi değiştiremezler.
    Demokrasi halkın kendisini çoğunluğun istekleri ile yönetmesiyse bu bir avuç zenginin öne sürdüğü figürler ve medya propagandası üzerinden olamaz ancak öyle olduğu sanılır gerçek demokrasi halkın isteklerini sessiz çoğunluk olarak spesifik hiçbir şey yapmadan yaptırabilmesi ve devlet mekanizmasının da bundan çekinmesidir."

Ne dersiniz haklı mı? Bence haksız omg doğu ülkelerinde sömürü hala daha yüksek suan batida da hiperkapitalizm sömürücü ama bir rusya iran kuzey kore kadar sınıf farki hala yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Son up

• Yirmi seneden fazladır değişmemesi rahatsızlık yaratsa da toplum Putin'i seviyor, insanlarla konuşunca kabul gördüğünü fark ediyorsunuz. Refah seviyesi her alanda tartışılmayacak seviyede artmış, daha önemlisi, tamamen olmasa da oligarklardan kurtuldular. Amabragodan sonra Rus ekonomisi %7 büyürken, ambargo uygulayanların ekonomisi %2-3 seviyelerinde kaldı. Savaş biraz yorsa da Putin pek cephe kaybetmedi.

Onbir saat diliminin olduğu bir ülke demek ki böyle yönetilebiliyor. Yönetilemediğinde direkt mafya düzenine geçiyor. Putin öncesi şirketlere teslim edilmiş bir ekonomi çok kötüydü, ihtiyarlar ve orta yaşlılar hala hatırlıyor. 'Doğu toplumlarında halkın askerle bütünleşmiş olduğu' bence kontrolsüz, aşırı bir genelleme. Bunun dışında yazının geneline katılıyorum.

Kıyaslamak için bir de batı toplumları bugünlerde ne yapıyor ona da bakmalı. ABD'de 80 yaşında bir züppeyle 81 yaşında bir bunak arasında 'demoktratik' tercihinizi kullanıyorunuz. Avrupa'da Berlusconi... Macron'larla yüzyıllar içinde kazandıkları sosyal hakları on seneler içinde kaybeden toplumlar. Diğerleri de sevimli görünse de sloganlarla konuşan, yetersiz; genç, kadın veya etnik oldukarı için göreve getirilmiş izlenimi veren 'memur' yöneticiler. Amazon ve e-bay ile teselli edilmiş, günlük ödemeleri bile google-pay'e geçmiş bir şirketler yönetimindeki refah isnanları artık tedirgin ediyor. Çünkü bu şirketler ve sosyal medyaları keyfi şekilde kişilerin bütün haklarına son verebilirken, gıda, çevre, şehricilik standartları düşerken devlet bürokrasisi sadece seyrediyor. Artık batının da oligarkları var ve Putin'in tersine batı onlarla pek mücadele etmiyor. Rus toplumu eğitimli ve okumayı seven bir toplum, her ne olursa olsun değişklik isteyen bir azınlık dışında imgelerle aklı fazla karışmış değil. Zaten ulaşabildikleri ve bizden daha meraklı oldukları McDonalds'ı, vanilyalı Coca-Cola'yı, Audi'lerini severler ama sigara yakmak için polisten ateş istediklerinde bunun batı toplumlarında görülmemiş, kendi toplumlarına özgü bir ayrıcalık olduğunun da farkındalar. Onların milli bayramlarını gördüm ailelelr askerlele resim çektiriyorlardı. Askerler eski askeri jipler, sepetli motosiklerlerle çocukları gezdiriyorlardı. Sadece Kızıl Meydan'da belki aşırı askeri bir gösteri şiir ve marşlardan ibaret değildi...

Putin'in aralıksız seçimi de bir komplo sonucu olabilir. Seçim sisteminin çalışmadığı, 'çalıştırıldığı' teorisi batı gündemiyle, son yirmi senenin analitik kronolojisiyle bence daha iyi örtüşüyor. Bush'tan itibaren ABD'de en kritik yerlerde sürekli tekrarlanan seçimleri hatırlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 20 Mart 2024; 19:21:51 >

• kominist ülkede seçim olmaz polit büro tarzı 5-10 kişi birini öne çıkarır o yönetir. çindede seçim yok kübadada yok kuzey koredede yok ancak hep göstermelik seçim olur bunun sebebi batı bloğu ülkelerin halklarına şirin gözükmek. bakın bizdede halk seçiyor gösterişi vermek

kominist ülke tarihi hep böyledir polit büro birini seçer sonra seçilen kişi o politbürodaki herkesi temizler sonra ise yönetmek zorlaştığı için tekrar politbüroya adam toplar sonra zehirlenir öldürülür ardından tekrar politbüro birini seçer böyle böyle tekrar eder

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 20 Mart 2024; 19:36:19 >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    İlginç bir yorum hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rusyada seçim mi oldu  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rusya da alım gücü bizden iyi. Gıda hariç her konuda fersah fersah iyidir Rusya ekonomisi.

Türkiye de 150 bin liralık Samara orada 20 bin TL, bir asgari ücrete alırsın.

Sıfır arabalar 400 binden başlıyor asgari ücret 16 bin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğuda halk istemezse birgün duramazsın? Mısır'a nasıl duruyorlar, Suriye'de nasıl duruyorlar?

Kuzey Kore'de insanların boyu güney Kore'de yasayanlardan 10 cm kısa neden nedir yetersiz beslenme. 10 kusur yıl askerlik yapıyorsunuz. Sizce Kuzey Kore'de halk basta kini çok mu seviyor?

Bu tarz çok bilmiş yazılarda en sinir oldugun nokta bir sav ortaya atıyorsun, tamam peki iyi güzel ancak buna dair hiçbir kanıt olmadan o savın doğru oldugunu kabul etmemiz mi bekleniyor? Bu iddiaların gercekliğini biraz olsun arastırmamız, somut veriler olmadan bu kadar kendimizden emin olmamamız gerekmez mi?

Batı demokrasilerin mükemmel mi? Hayır değil ancak ona alternatif olarak sunduğumuz sey ondan daha buyuk sorunlara sahipken bizim çıkıp demokrasiyi eleştirmemiz fakat öteki sistemin kusurlarına hiç değinmemek ne kadar doğru?

Demokrasi birilerinin sandığı gibi sandıktan ne çıkarsa o değildir. Pekçok kusuru vardır ve yıllar içersibde bu kusurların asışabilmesi için çeşitli mekanizmalar eklenmiştir. Hukukun üstünlüğü, güçler ayrılığı, evrensel haklar, olağanüstü durumlarda hükümetlerin demokrasiyi askıya alabilmesi, bazı kurumların özerk yapılması vb vb ile sistemin kusurlarının traşlanıp olumlu özelliklerinin ise korunmaya calışıldığı farklı modifikasyonlar bulunur.

Ancak alternatif olarak sunulan sistem 1 kişi ve o ne derse o. O 1 kişi iyi ve yetenekli bir insansa belki problem yok fakat neden hiç tersini düşünmüyorsunuz? Ya o 1 kişi Poi Poy çıkarsa ne yapacaksınız? Tarih rugih hastaları ve fanatikler le doluyken neden herseyi bütün gücü birilerine terkederken bu olumsuz durumu düşünmüyoruz hiç?

Evet günümüz demokrasileri halkın isteklerini yeteri kadar umursanayabilirler, halkın istediği kişileri basa getirmeye bilirler, bizi iki kötü arasında seçim yapmaya zorlayabilirler. Ancak unutmayalım ki sistemin tıkandığı noktada bir halk hareketi sonucu Milei, Trump şu bu gibi aykırı adamlar yukseliş herseyi karıstırabilirler fakat sizn o tek adam rejimşerinizde artık canına tak etmiş halkın tek çıkış yolu öldürmek ve öldürülmektir belkide kazanamayız yokolmaltır.

Batıda iki moruk arasından seçim yapmak zorundayız diyorsunuz peki doğuda kiminle kimin arasında seçim yapıyoruz?

Aranızda seçimde Putin'in rakibi kimdi biri bana söyleyebilir mi? Ben size bir rakibini söyleyeyim Aleksey Navalni hapishanede öldürüldü. Yani doğuda biri ile biri arasında bir seçim yapmıyorsunuz sadece Putin'in politikasından memnun musunuz değil misiniz bunu oluyorsunuz. Sonuç katılım düşük çıkarsa memnun değilsiniz yüksek çıkarsa memnunsunuz peki bu Putin'in gitmesine mi yol açacak Tabiki hayır.

Dolayısıyla kimse demokrasilerde mükemmel, harika, kusursuz demiyor. İnsan yapımı olan hersey çürümeye ve yozlaşmaya mahkumdur fakat demokrasilerin avantajı çürüyen sistemin değişimi için kansız yollar sunabilmesi, gücün tek elde toplanmasını engelleyerek o ülkede iktidara muhalefet edenlere nefes alma sansı sunabilmesi.

Kısacası şu anki demokrasi bir sıtma ise sizin gösterdiğiniz şey ise ölüm ve ölümü görüp sıtmaya razı oluyoruz. Çünkü çürümüşlük, yozlaşma insan doğasının bir parçası malesef. Bende Türkye'de kokuşmuş düzenden kurtulmak için köprüleri atıp sistem karsıtı Zafer Partisi gibi partileri destekleyerek öfkemi belli ediyorum eğer halkın yeteri kadar büyük bir bölümü sistemden umudunu keserse düzen karsıtı partiler birşeyler yıkıp yeniden ibsa edebilirler ancak o çok övülen diktatörlükletinizde bizim birşeyler değiştirmek için ölmek veya öldürmek dışında birvsansımız yok.

Öte yanda in Rusya ile bizi karsılastırmadı elma ile armutu karsılastırmadı gibi. Rusya'nın refahı insan basarısından çok üzerine hiçbir katmadeğer eklenmemiş yeraltı kaynaklarının satışından geliyorsa o refahı farklı şekilde değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Nitekim biz ne jazanıyorsak elimizle turnağımuzla üreterek, rekabet ederek kazanıyoruz ki bu Rusya'nın ürettiği refah tan çok daha değerli birşey.

Not: Putin'i değiştirmenin tek yolu katil olmak veya denerken maktul ( kurban) olmaktır. Erdoğan'ı değiştirmenin yolu ise yeteri kadar insanı gitmesi gerektiğine ikna edebilmektir ve bu çok değerli birşey. Bu sekilde bireylerin değişebilme olasılığının olması.

Aranızda Putin'in seçimle gidebileceğini inanan 1 tane insan var mı? Gercek bir demokraside 1 herifin ne kadar sevilirse sevildin yuzde 88 oy alamayacağını bilmiyor muyuz? Biliyoruz dolayısıyla bu herif neden 88 oy alıyor ya sayılarla oynuyor yada rakibi olmadığı için bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 20 Mart 2024; 22:52:4 >

• Bu arada batıda halka zorla sacmasapan SJW sacmalıkleiarını dayıyorlar. Peki sonuç ne oldu Trump gibi SJW sacmalık lafı ile yakında uzaktan alakası olmayan bir tip başkanlığa yürüyor. Çünkü insanların midesi bulanmaya baskası artık bazı seyler den, dayatmalardan, doğaya aykırı seylerin yeni normal yapılmaya calışılmasından, asırılıklardan.

• adamlar alacak ürün bulamıyor, normaldir paralarının olması 

• Periah kullanıcısına yanıt

Şu mesajın altına imzamı atarım. Bu arada konuda alıntılanan mesajı atan kişi bayağı bayağı Rus sevicilik yapmış, öyle bir izlenim verdi. Yazıda doğru olan şeyler yok değil ama çarpıtılmış, doğru ile yanlış birbirine karıştırılıp çorba edilmiş. Mesela Doğu halkının isterse yöneticilerini değiştirebileceği ama çok istedikleri için tepelerindeki diktatörleri olduğunu filan yazması tam bir fiyasko olmuş. Aynı şeyleri tekrar etmeye gerek yok, bu mesaj fazlasıyla anlatmış zaten.

• Periah kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam

Ben de bu kanalın artık yoldan çıktığını ve ruscu oldugunu düşünüyorum

Rus sevdalisi olmayan biri 7 24 bunları övmez bu sekilde

Takop ettiginiz askeri haber kanallari varsa bilmek isterim ben sadece burayi takip ediyordum telegramdan

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Eskiden medyascope'da havada suda diye bir program yayınlanıyordu o program gerçekten güzeldi.

Onun dışında yeni Hediye Levent adında birini buldum onun yayınlarına bakıyorum. Askeri konularda ise Ayhan Tarakçı'nın videoları bilgilendirici oluyor.

Yabancı youtube kanalları olarak ise History Legends ve Good Times Bad Times adında kanallara bakıyorum. Birde VisualPolitik var.

Onun dışında aslında çok takip ettiğimi söyleyemeyeceğim sadece güncel kalmak adına birkaç video izlemekle yetiniyorum.

Telegram kanalı vb takip etmiyorum bu konuda.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Dünya görüşüm sözde progressive yani ilerici arkadaşlar ile pek uyuşmasa da ben demokrasi, özgürlük , modernlik kavramlarını dejenere - ahlakdışı sınırlara çıkmadan savunmayı kendime ilke edinmiş biriyim. Bilime inanan fakat bilimselmiş gibi görünen safsatalara karşı savaşan biriyim.

Dolayısıyla ben insan onurunu ayaklar altına alan rejimleri savunmaktan ziyade mevcut düzende reformlar yapılarak onun daha iyi hale getirilmesi ve modernliğin doğru biçimde anlaşılması gerektiğini savunuyorum. Maslesef bazı dejenere fikirler günümüzede demokrasiyi, bilimi , kültürü tekeline aldığını iddia ederken bizim gibi mantıklı eleştiriler sunan insanları da sanki diktatörlük destekçisi , demokrasi düşmanı gibi lanse ediyorlar ancak ben bu kutupta değilim ve asla olmayacağım.

İnsanlara da bunu anlatmaya çalışıyorum yıllardır. Demokrasi ağır biçimde eleştirdiğimiz o sjw tayfasının tekelinde değildir. Bizde dikta rejimi savunucusu değiliz.

• Tamamen zırva. Zırva oğlu zırva.

Yok doğu bloğu başındaki lideri kendi seçermiş. Sevmediğini indirirmiş falan.

Çoluk çocuk yazısı.

Avrupa ve Amerika da istediğin lideri seçebilirsin. Batı bloğundaki halkın mı refah seviyesi daha yüksek yoksa doğu bloğunun mu ? Batı bloğunda yaşayan bir vatandaş mı geliri ile dünyayı daha çok gezebilir yoksa doğu bloğu mu ?

Anlattığı şeylerin gerçekte hiçbir karşılığı yok. Putin gibi bir adamı Rusya da yıkıp başa geçemezsin. Putin nasıl gösterirse öyle görünür herşey.

Keza bizde bile istediğin adama oy verdirmezler. Mecbur ya millet ittifakına oy atacaksındır ya da cumhur. 3. Ve diğer partiler bile korkudan ve sistemden dolayı bu ikisine katılır. Katılmayanları ise oylarımızı bölüyorsun diye tehdit, sindirme yaparlar. Bakınız Muharrem İnce. Oy vermek vatandaşlık görevi derler. Oy kullanmak istediğimiz adayı önümüzden alırlar. İktidarı sevmezsin alternatifini yokederler. Muhalefetin başındakini sevmezsin. Zorla orada oturur, kimse kaldıramaz. Halk bile kaldıramadı son seçimlerde. Halkın isteğine inat gitti aday oldu. Daha yazılacak çok şey var Tr siyaseti ile ilgili ama özet olarak anladınız sanıyorum.

Çin keza başındaki lideri değiştiremez. Liderleri halkı degistirir. Fakiri daha fakir, zengini daha zengin. Tek çocuktan fazla yapma yasağını kaldırdılar 7 sene önce hala daha insanları ya tek çocuk yapıyor ya da yapmıyor artık. Çünkü çocuk maliyeti aşırı fazla.

Güney Kore insanı desen asosyal ve robota dönmüş durumda. Kadını evlenmek bile istemiyor. Tayland tan evlenmek için kadın ithal ediyorlar. Diğer doğu bloğu ülkeleri saymama bile gerek yok. Açlıktan kırılıyor hepsi.

İnsanların ezbere akıl dışı yazılar yazması ve dünya toplumunu bilmeyen, tanımayan insanların buna körü körüne inanması komik geliyor artık.

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt
    Size genel olarak katılıyorum hocam enformasyon sayfası yoldan çıkmış ruscu arapci olmuş 7 24 ruslari husileri irani övüp duruyor bos bos

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.