Şimdi Ara

Rusya - Ukrayna Savaşı 2022 (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.250
Cevap
27
Favori
101.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vlad Emir Putin vuruyor, küreselciler kuduruyor.

Avrupa'da böyle zayıf ve stratejik akıldan yoksun yönetimler olduğu sürece olanlar Avrupa'ya müstehak. Hatta ve hatta 10 yıl sonra şu anda yetişen Woke ve SJW nesli yönetime gelince Avrupa'da değil stratejik akıldan, akıldan bile bahsedemeyeceğiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiev'in hayaleti vardı bir ara...Yaklaşık 40 uçak düşürdüğü iddiası çıkmıştı. Gerçek olmadığı çok belli olduğu halde buna inanıyorlardı. Dünya gerçekten çok ilginç.

Mesela birisi çıkıp ''Bugün 850 tane Rus uçağı ve 899 tane Ukrayna helikopteri düşürüldü.'' dese buna inanacak yüz binlerce insan maalesef olacaktır. Araştırma yapmak bu kadar zor olmamalı.

Rusya - Ukrayna Savaşı 2022
    Rusya - Ukrayna Savaşı 2022ensonhaber
    40'a yakın Rus uçağını düşürdüğü iddia edilen 'Kiev hayaleti' efsane çıktı
    https://www.ensonhaber.com/dunya/40a-yakin-rus-ucagini-dusurdugu-iddia-edilen-kiev-hayaleti-efsane-cikti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 6 Ocak 2024; 16:36:27 >

• dekareme kullanıcısına yanıt

bunu rusya mı paylaşmış?

iki adet tupolev 160 , 2 adet mig 31 ve deniz filosundan 8 er adet füze ile sence totalde kaç tane atabilecekler? mantık var mı? Rusya - Ukrayna Savaşı 2022 

benim devam edeceğim birşey yok. devam edecek olan ukri ve nato olacak. az mantık olur :))))

kaç hava saldırı aracı kullnılmış? 158 mi Rusya - Ukrayna Savaşı 2022  158 hava aracı 1 saatlik süreçte keklik olurlar her türlü hava savunma için.

neyse ya :D birkaç ay öncesine kadar da "ruzyanın füzeleri 2 heftaya biteyya" yalanını burada palazlandırıyordunuz. istediğinize inanın. rusya öpüp geçiyor Rusya - Ukrayna Savaşı 2022 

işte bazılarının inandığı kaynaklar. ukrayna'da bir amerikalı hesabı. öyle böyle sallamıyor :D ayın 8'ine kadar yeni yıl tatiline giren rusya'yı tatil çıkışı öncesi resimleri çekmişler. az buçuk 90 IQ'su olan biri bile resimlere bakıp "yahu gardhaşım tüm stoklar yerli yerinde sadece etler tükenmiş. bu nassı fakürlüg lao" diyeceğine , liboşlar konu altında birbirlerini gazlıyorlar. yine "ruzya batıyya yegenım" takılıyorlar. Rusya - Ukrayna Savaşı 2022  bunlar da böyle işte yalanlarla mutlu olan insan tipi.

Rusya - Ukrayna Savaşı 2022Jay in Kyiv (@JayinKyiv) on Xtwitter
    With all Russian resources going to destroying Ukraine with multi-billion dollar missile barrages, it's not only eggs that are in short supply, but chicken as well. Russians channels today from Samara, Ulyanovsk, Chelyabinsk and Yekaterinburg.
    https://twitter.com/JayinKyiv/status/1743556216242991332

hayır amerikan yahudisi "multi billiom" da sallamış. nato'nun 1000$ ürettiği 30mm cannon fiyat denkliğine karşın 9 adet Rus yapımı 152mm top denk geliyor. bu yahudiler hala batıda, diktikleri kuklalarına güveniyorlar. ama onlar da gidici. bakalım sonra nereden para bulacaklar. en son alman çiftçileri, sol hükümetin yahudi ekonomi bakanını kovalıyorlardı Rusya - Ukrayna Savaşı 2022 

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

"bunu rusya mı paylaşmış?

iki adet tupolev 160 , 2 adet mig 31 ve deniz filosundan 8 er adet füze ile sence totalde kaç tane atabilecekler? mantık var mı? "

kendi halinde kırım limanında sessiz sakin bir şekilde mehtabı izleyen bahriyelilerin, içi mühimmat dolu gemisini ukraynanın bir füzeyle havaya uçurmanın ruslara verdiği o büyük acı ve intikam duygusu, elbetteki 100 den fazla füzeyi bir gecede ukraynaya fırlattırır. Bu olayla birlikte artık kırım limanının rus gemileri için hiç de güvenli bir yer liman olmayacağı bu şekilde tecrübe edilmiş oldu...

teknik bilgin yok bu konuda yazımı da anlamadım değil mi? diyorum ya... sorun bende. herkesi kendi IQ seviyemde sanmam. bak teknik açıklamayı yapmışım bir önceki sayfada hala durmakta. isteyen cahilliğini giderir, isteyen aynı yalanlarla devam eder.

bilgi derken?

bilgi şöyle:

Radarlarda havalanan rus topraklarından uçaklar

Gemi atış sırasında çekilen kayıtlarda görünen ateşlenen karadan karaya stand off füzeleri.

dediğim gibi; bir bilgin yok. boşa gazalmaya çalışıp duruyorsun.

ayrıca merak edene fark şu:

ukrayna: tek bir noktaya 15-20 adet arası füze atıyor. Çünkü rus sistemlerini aşmanın tek yolu bu. maripul'da helikopter üssü için sadece ATAMACS lardan 11 taene fırlattığının videosunu ben buraya koymuştum. aynı anda havadan su25 ler ile 8 adet de shadow fırlattı. buna rağmen sadece iki tanesi hedefi vurabildi.

rusya: böyle bir dedi olmadığından her şehre 8-9 adet füze , birkaç geran gönderip işini bitiriyor. evet birkaç ender de olsa rus füzesinin düşürüldüğü oldu. bunda da zaten ulri kaynakları hemen paylaştılar.

lakin rate koyduğumuzda: Rus tarafında düşürülen 100 atımda / 20 düşürülen

ukrayna kaynaklı batı füzelerinde 100 atımda / 80 civarı bir ortalama görülüyor.

bu yüzden yehud mr. zelensky paso "füze" diye ağlıyor. çünkü çoğu rus sistemleri tarafından imha ediliyor. 

https://twitter.com/_Surovikin_/status/1743234780332748867 (twitter listelenmediği için linki atıyorum. sanırım twitter videoyu mute etmiş). "özghür badhı"(!)

vuran füzeyi gördün mü bremın? senin ameirkan uçakların gibi mi ?

lakin şu bir gerçek: gemiler için stand offlar öldürücü hale geldiler. bu yüzden rusya savaşın ilk haftasında stand off olan kalibr füzeleri ile tüm ukrayna gemi donanmasını imha etti. savaş başlamadan önce almanya denizine kaçırdıkları birkaçtaneyi kurtarabildiler , ama kaçırarak :).

bizde bremınlerin anlamadı şu; batının gözü rusya'dan baya korktu. rusların füzelerini durdurmak batı için çok çok zor. daha iran geran'ını durduramıyorlar. bu yüzden zaten geçen hafta "basraya gemüler gönderücük, iranı vuracük" diye ayak çektiler, ama işin gerçeğinde akdenize giden gemiler artık Afrika'yı dolanıp geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 6 Ocak 2024; 21:42:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Asıl anlamayan sensin.. Kıç acısı olduğu için nerden fırlatıldığı ve ne olduğu heç önemli deel; çok sayıda ve türde füzeyi fırlatabilir.

Bilgi derken... Ya bilgiyi kaptığın kaynak bozuksa, yanlışsa?

Mesela ruski kaynaklara erişmek için harcadığın böyyük zaman ve eforun aynısını ukriski kaynakları için de harcadığında, ruskilerin kaynaklarından elde ettiğin bilgi ve istihbaratın belki de yarısı kofti çıkacak..

işte kıç acısı olanlar düşünecek. 186 hava unsuru falan artık kim neresinden uyduruyorsa Rusya - Ukrayna Savaşı 2022  ukraynayı geçtim avrupa'da bile totalde 186 adet patriot füzesi bile yoktur.

koftileri görüyoruz. 100% sinerji gibi 100% Interception bremın bak işte videoları koyuyoruz ...

• "güvenülür" dedikleri ukrayna kaynaklarında yine saçmalıklar

pantisr vurduklarını idda ettikleri video koymuşlar. :))) inanalar ise nafo denilen natol troll bebeleri. zaten az buçuk gören göz işte :D hayır hem decoy'u nişanlamışlar. hem o mesafeden sinyal kesildiğinde malesef drone pek işe yaramaz.

mesala burada da avangers sistemi ukrayna'da görmediğini idda ediyor. ben kaç tane video yükledim lancet-3ler bu çöpleri avlarken. geran3 diye gösterdiği şey ise saçma sapan test hedeflerinden bir tanesi.

evet doğru kaynakları böyle işte ukraynanın. zaten gerisinde kendilerince böyle saçma sapan videolar paylaşıyorlar.

• Rusya'nın 1. savunma hattı hala geçilememiş. Batı silahları hani süperdi hani çok etkililerdi ?

• harika nato taktiği sızmış gibi. 500.000 civarı ordu toplayıp, her bölgeye 30.000 ila 40.000 birlik yığmak olarak yapıldığı anlaşılmış. taarruz bu sefer bahar ortasında başlayacak deniyor. 500.000 ölü verdi ukriler, bakalım bu harika nato taktiği bu sefer tutacakmı.

keza rus tarafı ise;

geran basım mekanizmasını kurdu, üretime başladı
    kore'den aldığı sistemi test etti ve ürün çok başarılı. ek kaynak.

diğer yandan deli gibi füze, bomba üretimine geçtiği bildiriliyor. eski fabrikaları da açtığı, burada da 2 kat ve 3 vardiya çalışma kapasitesine geçtiği bilidirildi.

tank tüfek konusunda ise :batılı bir kaynak, ukraynanın "5000 ruz dankını, düfeğini yoh ettüh" yalanı ile alay ederken, rusların yıllık 2000+ tank ürettiği veya modernize ettiğinin bilgisini geçmiş. bu anlamda, rusya gerçekte 2 yılda kaybettiği kadar tanktan kat be kat fazla tank üretmiş, envantere dahil etmiş oldu.

• 3 aydır , gazze'de hastaneleri bombalayan israili savunan polonya'ya ait yahudi medya ajansı; rusya'nın hastane yakınında askeri hedefi vurmasını "savaş suçu" olarak saymaya kalkmış.

rusya yine gece vardiyasına çıkmış.

ukraynalılar geçen füzeleri sayıyorlar

• drone işi baya abartılmaya başlandı. rus yanlısı asker; drone'u önce silah ateşinden kurtardı, sonra hedefe yönlendirdi.

sürekli dinyeperi aştırılmaya çalışılan lakin fail olan ukrayna birlikleri.

"Gönüllü" askere alımlar devam etmekte. ukraynalı azov artık otobüsleri , trenler, arabaları durdurup kafasına göre takılmakta. bir önceki sayfada belirttiğim gibi; sızan ukrayna/nato taktiğinde, ukrayna , 500.000 kişi toplayıp, ilk bahar ortasında her bölgeye 30.000 asker gönderecek şekilde taktik düşünüyorlar. ne kadar tutacağı bilinmiyor. muhtemelen yeterli zırhlı desteği olmadan, yine kör dalış yapacaklar.

bu savaş artık rusya destekliler için de başka evreye gitmiş gibi. putin görürse, prigozin'e yaptığı gibi geri çekebilir.
    [twitter=https://twitter.com/i/status/1744701483868639354

tek bir rus gönüllüsünün paket ettiği ukraynalılar vardı. duvar dibinde. 4 ay geçmesine rağmen, hala cesetlerin toplanmadığı görülüyor.

• rus atasözü: "bir fab, 6 defa aynı noktaya düşmezmiş"

22 yıldır ispanya'da yaşamış ukraynalı ağlıyor. zorla askere alındığını ve tek hatasının ispanyol vatandaşlığı almamak olduğunu söylüyor. muhtemelen 3 hafta içinde öleceğini ihtimalinin verdiği endişe yüzünden okunuyor.

bonus: İran bile artık kolaylıkla amerikan "50 yıl sonrasının teknolozışı, uçeyor, gaçheyor yeghenım" çöplerini kolaylıkla indirebiliyor. ben eminin bu f22, f35 muhabbeti de bu yalanın ifşalanmaması için var.

Rusya + çin + iran + kuzey kore + vietnam ekseninde ülkelere hiç bir halt yapamaz nato, tabi toplu savaşta. ne pakistan, ne mısır'a hibe edilen üretim kabiliyetleri de kurtaramaz.

• Rusya'yı Sovyet sonrası modern ekonomiye adapte edip yardımlarla ayağa kaldıran, Rus ekonomisinin ihtiyacı olduğu her zaman petrol arz/talep dengesiyle Rusya lehine oynayan ülke = ABD

Çin'i, kendi firmalarının üretim tesisi haline getirip kalkındıran, Çin ekonomisindeki yabancı yatırımcının ezici çoğunluğuna sahip ülke = ABD

Söylemlere bakarsak Rusya ve Çin bir ABD düşmanı, eylemlere bakarsak Rusya ve Çin bir numaralı ABD dostu. Bu ülkelerin ABD'ye düşman olabilmesi bile ABD sayesinde oldu.

• Eski Açık Sarı Desene kullanıcısına yanıt
    alakası yok. sen çok fazla alaka arayınca sanırım sonuçtan uzaklaşıyorsun.

Ukrayna, bugün Adviika'nın yarısını kaybedince, operasyonu DNR bilrikleri yönettiği için, Donetsk şehrini ancak top atabildi. 13 sivil öldü.

sence bunu rusya, amerika ile anlaştığı için mi yapıyor? ,

hayır. putin, pan slavinist bir manyak. acıyor ukrilere. hala "moq slavqnska narodam" diye dolanıyor. ben olsam şimdi sallamıştım çoktan 5 tane fab kiev'e , 5 tane kalibır Lyviv'e ...

ABD, SSCB dağıldıktan sonra soğuk savaşın galibi olarak Rus tehlikesini bertaraf edip dünyayı tek kutuplu hale pekala getirebilirdi. Fakat ABD ne yaptı? Rusya'yı hızlı bir şekilde ayağa kaldırıp tekrar kendi rakibi olana dek besledi ve büyümesini sağladı.

Rusya'nın Gürcistan, Kırım ve Ukrayna'ya girmesine yeşil ışık yakan da ABD idi.

Rusya sadece askeri açıdan ABD'ye rakip olabilir ama AB hem kültür, sanat, bilim ve teknolojide hem de askeri açıdan ABD'ye rakip olabilir. Bu yüzden anlaşılmış ve kontrol altında bir düşman olarak Rusya hem ABD'nin hem de Rusya'nın çıkarınadır. AB'nin etkisinin sınırlandırılması ve ABD'nin kendi etkisi içinde kalması için Rus tehditinin olması gerekmektedir.

Olayları bu çerçevede değerlendirince bize saçma gelen bazı ABD ve Rusya politikalarının bir mantık temeline oturması kolaylaşıyor.

sen süperman'e de inanıyorsundur. adamların elinde en büyük nükleer deposu var. nasıl kuşatacaktı ? :) kuşatabilse bizim tosunun ülkeyi kuşatırdı.

vietnam'da tekmeyi yedi, afganistan'da tekmeyi yedi. Irak'ta yemedi 30 ülke ile birlikte girdi. ona rağmen deve güden adamlara karşı kolay kolay diş geçiremedi.

Askeri bir kuşatmadan bahsetmiyorum, ekonomik ve sosyokültürel bir yıkımla Rus tehditini bertaraf edebilirdi. Rusya'nın SSCB sonrası tarım ve hayvancılıkta yaşadığı büyük krizleri kullanıp, dünya ekonomisinden soyutlayıp aç bile bırakabilirdi mesela ama yapmadı. Rusya'yı resmen eski rolüne dönmesi için besledi, büyüttü ve güçlendirdi. Bunu neden yaptı?

ABD, Rusya ve Çin'i kendisi besledi kendisi büyüttü. ABD bu ülkelere gerçekten düşmanlık beslese bu seviyelere gelebilir miydi bu ülkeler?

Senin hayran olduğun, propagandasını yaptığın Rusya bugün herşeyini ABD'ye borçlu.

yaşın muhtemelen benle akran. o yüzden hacım diycem. hacım sen cidden durumları bilmiyorsun.

bir tane video vardu yt üzerinde lakin kaldırıldı. sebebi : "nefret söylemi" olarak belirtilmiş. aslında alakası yok. sadece putin'in dönemini anlatıyordu. nasıl başa geldi, neler oldu neler yapıldı.

gorbaçov bir piyondu. evet sovyetler, köleleştirme ekonomşsi gütmediğinden, amerika'nın dünya'yı sömürmesine karşı yarışamazdı. bunu kabul edemediler ve ekonomik olara dara girdiler. estonya letonya ukrayna gibi ülkeleri daha fazla besleyemediler.

lakin gorbaçov yıkımı bildirdiğinde, biliyorsun buna karşı gelenler için moskovada tankları sürdürmüştü. yani yahudiler, kendilerine kapı açacak fareyi bulmuşlardı. sornasında yeltsin geldi yeltsin ise batıdan para dilenmeye başladı. batı ise bunun için tıpkı bize 40 yıldır dayattığı gibi "özelleştirme" ayağını dayattı.

bunun sonucunda abramoviç gibi yahudiler bir çok alana çöktüler. çünkü dışarıdan yahudiler, rusya içinde yahudilere para akıtmaya başlamıştı.

işte bu devirde putin geldi. önce yeltsin'e sonra yahudilere iyi görünmek zorunda kaldı. hatta yeltsin'in yardımcılığını yapan bir yahudi oligark vardı. putin'in ilk seçim döneminde putin, onunla iyi geçinmek zorunda olduğunu iyi iliyordu.

neyse fazla uzatmıycam. putin başa geçtiği gün mesela, kendinden önceki yeltsin'i eleştirdi. hatta yeltsinin o gün evinde çekilen görüntüsü vardı. yeltsin'in yüzü düşmüştü. putin sonrasında ne yaptı?

önce oligarkların para akışını devlet bankalarına bağladı. böylece akışı kontrol etmeye başlamıştı.

sonra; çeşitli şikayetlerle bahanelerle bu oligarkları göz altına aldırdı, mahkemelerde süründürdü. bundan sonrasında bir çok oligark dışarı kaçtı. hatta birini hapse attırmıştı ki o yahudi içeride geberdi.

lakin sonrasında kaçanların mallarına rus devleti çöktü. bunları da eski kgb kökenli "iş insan"larına sattı. diğer yandan pişman olup putin'e biad eden oligarklar da oldu. Abramoviç gibi.

belgesel malesef yok. putin's war idi ve muhtemelen kaldırıldı.

senin taptığın amerika, krallığını bugün her ülkede besleyip büyüttüğü farelerine borçlu.

bak venezuella konum orada duruyor. hani batıyordu bitiyordu venezuella?

hatta linkini de atayım : https://forum.donanimhaber.com/amerikanci-sol-aklin-venezuella-yalani-patladi-venezuella-artik-refah-ve-zenginlesiyor--157687364

bitti o amerika uçuyor kaçıyor yılları, üzgünüm ama gerçeklerle yüzleşmen gerekli.

Dostum ben rasyonel ve realist bir bakış açısı ile yorumlama yapıyorum, senin Rusya sempatine karşın benim ABD ya da herhangi bir ülkeye sempatim yok. Belli bir ideolojim de yok sadece rasyonel şekilde fikir yürütüyorum.

ABD'nin SSCB sonrası Rusya'ya bilerek alan açıp ekonomisini yükselttiğini savunuyorum. ABD, AB yerine anlaşılmış ve kontrol altında olan bir düşmanı yani Rusya'yı büyütüp AB'yi baskılıyor ve etkisi altında tutuyor.

Senin duygusal olarak kendini yakın hissedip davasını savunduğun Rusya, ABD ile yaptığı anlaşmalar neticesinde ABD düşmanı rolünü oynuyor. ABD bugün yıkılsa, dağılsa ben rasyonel olarak bakmaya devam ederim ama sen öyle tahmin ediyorum ki Rusya'nın bu anlaşmaya taraf ve rolünü oynayan ülke olduğunu farkettiğin anda yıkılırsın.

• 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.