Şimdi Ara

Rusya - Ukrayna Savaşı 2022 (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.250
Cevap
27
Favori
101.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzmanlar Ukrayna'nın karşı saldırısının beklenilen başarıyı sergileyemeyip üstüne Ukrayna'nın hatlarını kırılganlaştırdığını söylüyorlar. Şimdi inisiyatif Rusların eline geçmiş görünüyor. Bu sefer Ruslar bastırıyorlar. Ukraynalılar özellikle de karşı saldırıda kazandıklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya. Rusya Ukrayna savaşında özellikle Ukrayna'nın kısmi başarısızlık nedeni olan Rusya'nın nicelik ve imalat avantajı cephede daha çok hissedilmeye başlandı. Batı dünyası eğer Rusya ile olan kavgasında Ukrayna'ya yardımlarını devam ettirmez veya arttırmazsa Rusya sonunda kendi işine gelen şartlar dahilinde Ukrayna'yı masaya oturtacak gibi. Rusya masaya oturtamasa bile her koşulda yıpratma harbi uyguluyor ve karşısındakinin - önce - tükeneceğini varsayıyor. Kremlin'in bu stratejik mantığı alt edilmeden Rusya'nın yenilebileceğine pek imkan vermiyorum. Batılı demokrasilerin koltuk kaygısına sahip politikacılarının aynı ısrarcı militarist iradeyi sergileyebileceğinden çok şüpheliyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

ben daha önce de yazdım nat. sizin amerika, üretimi kendisinde ve batıda arttıramadığı için şimdi yeni obüs ve zırhlı üretimi için Türkiye ve Güney Kore yanında iki ülke daha düşünüyor. Bunlarada işte alman obüsünü, panter ve diğer apc'leri ürettirecek. muhtemel en büyük iki aday: Mısır ve Pakistan.

Türkiye'nin rolü bu. bunu senin amerikan daha 2008 yılında düşüşnmüş. Alman füze üreten firma daha 2008 ve 2013 yıllarında 11 adet prototip füze sistemini lisanslayarak Türkiye'de üretimi için görüşmelere başlıyor. üretim bandları ile mühendis eğitimlerine kadar hepsi nato şemsiyesi adı altında , proje hayata geçiriliyor.

amaç; rusya ve çin'e karşı olası bir savaşta; üretim olarak geriye düşmemek. rusya ile bile başa çıkamadılar üretim konusunda. çin ile nasıl çıkacaklar?

he bundan bizim reis de faydalandı. işte yerli milli vs yazıp duruyorlar. ama yarın öbürgün kıbrısa çıktıklarında, sana ne hammadde sağlıycaklar, o üretim üniteleri için de yedek parça. yazılımlara lisans bile çıkaramayacaksın. o yüzden her mekanda bu gerçekleri dile getirmekte fayda var.

transistör olarak bilinen, yarı iletken sistemleri üretemeden radar üretemezsin, gece görüş üretemezsin, kontrol cihazları, devreleri üretemezsin. otonom birşey üretemezsin.

• konuyu takip etmiyordum. haberlerde görünce bakayım dedim; Rusya, Belogrod saldırısının cevabını sert vermiş bu sabah. kiev yanıyor. ama yine belirli hedefler vurulmuş.

lakin ukrayna önceki gün, direkt sokakları, parkları bombalamıştı.

NATO hava savunma pertti, ukrayna kendi kafasına göre şukadar düşüdrük bu kadar düşürdük yazıyordu :D 11 tupoloevden atılan 22 bombayı durdurmamış ama 86 tanden 60ını düşürdük alıgısı kasarak örtbas ediyordu.

ben demiştim. 10-15 tane fab 3000 atsa veya hadi 25-30 tane fab 1500 atsa çoktan kiev'e fişi çektirtirdi.

sesin geldiği yere bakmak yeterli. belogrod ile dalga geçen amerikan çocuğu, bugünki saldırılardan sonra ağlamya başladı ise, rusya vurduğu hedeflerde doğruluğu gösteriyor.

bu arada "kınzhal" düşüren patriotun hali :D japon patriotları da patladı uçan kaçan 50 yıl sonrasının amerikan uzay nasa teknolojileri bunlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cihan4292 kullanıcısına yanıt

Bizim attığımız bu işlevsiz hurda araçları Ruslar hala kullanıyor demek ki.Sözde gelişmiş askeri ordusu var yersen

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• "harika uçan kaçan , 50 yıl sonrasının teknolojileri amerikan hava savunma sistemleri bey, ne yapıyorsunuz" ?

videoyu çekip gösteren ulkaynalı bayanın akibeti: savaşa sürülmek...

Rusya - Ukrayna Savaşı 2022

sabah saatlerinde kiev'in hali

Geran, Kınzha ve 50 yıllık sovyet füzeleri kh101, kh59 geceden beri şu şekil batılı hava savunma sistemleri karşısında takılıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 2 Ocak 2024; 18:32:47 >

• onur1301 kullanıcısına yanıt

Tahminler: Batı'nın gelişmiş silahları Rusya'yı yenecek ve Kırım işgalden kurtulacak.

Gerçekler: Batı silahları Rusya'nın 1. savunma hattını bile kıramadı. Bakalım Batı bundan sonra dünyaya silah ihraç ederken ne açıklama yapacak, bu başarısızlığı nasıl açıklayacak ? Adama sorarlar '' Senin silahların 1. savunma hattını bile kıramadı.'' diye.

Leopard 2A6, Challenger 2 , Maxxpro, Bradley, Crab, Storm Shadow, Patriot, İris T, M777, M109, neredeyse sınırsız mühimmat... Say say bitmez. Hepsi verildi ama işgalcilerin 1. savunma hattı bile kırılamadı.

Üstün İsveç teknolojisine sahip olan bir tank ... Rus işgalci savunma hatlarını kırması gerekirken düştüğü duruma bakın.

• onur1301 kullanıcısına yanıt

benim görüşüm askerlerinin canının kıymeti olmadığından 1960 lardan kalma btr-60 ları bile kullanmaktan çekinmiyorlar. askerlerin ölmesi ne yönetimin ne komutanların nede halkın umrunda değil. moskova petersburg civarındaki elit ruslara dokunulmadıkça sorun olmaz, ölenler azınlık fedarasyon garibanları sonuçta.

• kınjal uçarken yansımış. plasma moduna geçmiş hedefine uçarken... şu dakikaya kadar bunun üstüne füze sistemi yok.

• Rusya kazansa ne çıkarın olacak? Rusya kazanırsa inşallah tüm Ukraynayı alır çünkü Ab ile komşu olması savaşın devam etmesini engeller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KristalTürk -- 3 Ocak 2024; 13:45:0 >
  • çaresizliğin bu kadarı.

ukrayna ordusunda hindistan yapımı top mermileri görülmüş. 3. kağıtçı yahudi batılı sol bu mühimmatları ab'ye export olarak gösterip, meğer ukrayna için almış :) acizliğin bu kadarı da olmaz. Hindistan ise ukrayna'ya herhangi bir satış yapmadıklarını açıklamak zorunda kalmış. durumu araştırcaklarını ve rus yetkililere bilgi vereceklerini aktarmışlar.

Rusya'da kuzey kore üzerinden çin mühimmat alışını başlatır yakında diycem ama ruslar zaten kendileri daha sovyet envanterlerinden yemekteler. 50 yıllık füzeleri hala durduracak batılı sistem yok. Rusya - Ukrayna Savaşı 2022 

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

putinin k.koreden silah dilenmesi ise sana göre acizlik ve komiklik hiç değil, senin hiiiç yorum yapmak istemeyeceğin bir konu...

• dekareme kullanıcısına yanıt
    haklısın. bazen insan karşsındakini kendi gibi sanabiliyor. malesef arada OECD verilerine göre ülke olarak "ana dilinde yazılanı anlamada" 90. sırada olduğumuzu unutuyorum. herkesi kendim gibi 120 IQ üzeri sanıyorum ki malesef memeleketimin malesef IQ ortalaması 88. bunu aşağlamak için yazmıyorum. her konuda birşeyler bildiğini sananların ait oldukları kısmı bilmesi için yazıyorum. yani bir yerde 120ler varken, diğer yerde 65 70ler var ki ortalamamız bu kadar düşük.

Amerika'nın kıyı emniyeti AB, Hindistan'dan "kendine almak" adı altında silah alıyor. Ama meğer kendisine almıyor da başka ülkeye almış oluyor. YALAN söylüyor :) tabi yalan kavramı senin gibilerinin lügatında hangi standartlara sahip bilemem. ama :

yalan söylemek = acizliktir.

diğer tarafta ise :

-8 gün önce Amerika'yı uyaran bir çin varken ki amerika'ya raümen taiwan ile birleşicez diyen bir çin varken.
    - Güney ve Japonya kaynaklı en ufak tehtidte vuracağını söylemiş kore ki bu sabah güney kore sularına roketlerle saldıran Kuzey Kore varken ...
    - Rusya gitti, durduk yere, 460km içeriden, savaş hattına 40km mesafeden ukrayna ve paralıların olduğu hedefi kuzey kore füzesi ile vurdu.

yani bir yerde batılı süper güçünüz(!) yalan ile iş yürütürken, diğer tarafta karşıt blok ise vurarak mesaj veriyor.

tabi bunca zaman iyiydi. kuzey korenin attığı füzeleri : " xxxx denizi açıklarında suya DÜŞTÜ" vb kelimelerle işe yaramaz algısı kastırmakta hiç bir problem yoktu. ama işte algınız da bir yere kadar.

istese rusya cepheden 40km ötesinden zaten vurabiliyor.

ama mesaj vermek için 460km öteden gümletti

işte amerikancıların canını acıtan, ağlatan gerçek de burada saklı:

tabi senin anlayamadığın mesajımda da: "rusya kendi sovyet envanterinden yemekte" ... yani bir ayda ürettiği 150 civarı yeni nesil kh 101 leri, kalibrıları kenara ayırıyor. onların yerine geçenlerde kiev'de show yaptığı 1980 yapımı 45 yıllık kh59 kh31leri kullanıyor. FABlar mesela. Bir de SAB'lar var hakikatten saplar da diyebiliriz. daha hassas ve iler teknoloji.

ruslar 1 yılda glonass sistemlerini de düzeltti. 15-20 metre olan hata payı artık 5 ila 3 metre arasına düştü. zaten fab 1500 geldiğinde 3 ün 5in 15in 20nin lafı olmaz yegen ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 5 Ocak 2024; 18:12:44 >

• bu arada kiev showu demişken, yeni görüntüler gelmiş.

harika çalışan batılı nasam, patriot vs çer çöpleri. ukrayna'nın idda ettiği gibi tüm rus füzelerini imha etmişler :)

işin kötüsü, amerika bu patriot çöplerini tüm nato ülkelerine satacakmış. hedef 1000 adet patriot satılması. 10 yıllık planda satılacak bu sistemler ile muhtemelen amerika 100 milyar dolar gibi bir para kazanacak. bize satmamışlardı şimdi satacaklar. 8 milyar dolar ödeyecektik 10 sene önce. kime karşı alıcaz bir bu sistemleri? rusya'ya karşı mı? yoksa amerika'ya karşı mı? kıbrıs'ı ruslar işgal edecek muhtemelen ki ruslara karşı alıcaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 5 Ocak 2024; 18:19:45 >

Ruslar da yalan söyledi hem de habire ve sürekli. Hatırlar; yığınakları ukrayna sınırına yığarken ne diyorlardı? "Tatbikat."

"Savaş çığırtkanlığı ve söylemleri gerçeği yansıtmıyor ve bunlar hep batının yalanları" gibi klasik söylemlerdi..O kadar çok ve ciddi şekilde bu kelimeleri telaffuz etmişlerdi ki , ben dahi inanmış ve savaş olmasına ihtimal vermemiştim.

Ukrayna'nın elindeki füzelerin ukrayna dışında nasıl dans ettiğini göremiyoruz, rusya içinde nasıl bir farklı hava katar bilemiyoruz. Zira o füzelerin sahipleri buna izin vermiyor, menzili kısa füzeler veriyorlar. Bu yüzden rusya tabii ki rahatça ukraynada at, şey pardon füze koşturabiliyor.

Birkaç gün önce rusyanın attığı yüzden fazla füzenin yarısından fazlası, yere paramparça olarak iniş yaptılar. yani aslında hava savunma sistemleri senin pek de anlattığın gibi değil. tek eksik şimdikinin 2-3 katı daha fazla sistem olmalı, hepsi bu

• dekareme kullanıcısına yanıt
    120 adet strom shadow gönderdiler. bitti. çünkü rus sistemlerini atlatmak için 20 - 25 adet birden ateşlemek zorunda kalıyorlardı. en son daha uzun versiyonu ile bir çıkarma gemisini vurmuşlar. bunun da sebebi, uzun versiyonunun radar izlerinin henüz bilinmemesi idi. ruslar onu da çözdüşer.

yere iniş yapanlar hangileriymiş? göstersinler bir görelim. hiç yere düşen bir tane görmedik. aksine ruslar ise bam güm indiriyorlar. ya hala yalana bir aptal gibi inanmamı bekliyorsan. komik oluyor.

cahillerin benden inanmamı beklediği :

ama aslında olan

hatta alttaki bile olabilir.

bunlara mı inanıcaz? 12 mach hızında plazmaya dönüşen maddenin hali? yani fiziğe de inanmamızı istemiyorlar

bak yarısını geçtim, 1/3'ni indirebilseler bile ukriler ve nato bunları açıp çekip videolara koyardı :D kimi yemeye kalkıyorsunuz siz? adamlar aksine video çekmeyi yasaklamış. hadi yazı ile yazayım: 3 te 1 ni vursalar dahi ukriler ve nato , video , foto yasağı getirir miydi ?

son kiev'e yapılan rus şovunda video çeken 4 kişiyi 12 yıl hapse tıktılar. bazı zaatı muhteremler ki bunların kıblesi amerika ama dinci takılanlar ise bizden rus yapımı füzeleri cidden düşürebildiklerini inanamamızı bekliyorlar

rusya da madem hedefleri cidden vuruyorlar; videoları nerede? ne bileyim satelite image atıyordu amerikan babaları? nerede? benden yalanlara inanmış olmam isteniyor. bu komik oluyor.

Yalan söyleme konusuna gelince: Ruslar çok insan gibi davrandılar. putin pan-slavcı yanından doalyı ukraynanın bir çok yalanına inandı veya istedi. merkel kendi ağzı ile "biz minsk1 ve minsk2 yi zaman kazanmak için yaptık" dedi. zaten ukrileri çoktan hazırlamışlar. yani ruskiler oraya hazır orduya karşı girdi. ama yine de patlattı. yalanı söyleyen batının kendisi idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 6 Ocak 2024; 0:22:54 >

• Rusya’nın tarihte güçlenmesi Türkleri yenmesiyledir. Türklerden sonra kendilerine rakip de kalmadı çevrelerinde. Türkleri ise ya öldürdüler ya asimile ettiler kendilerine.

Şu an o Türklerin torunları 30 milyon müslüman. Savaşmasalar Rusya bu savaşı devam ettiremez. Rusyayı güçlü kılan asimile olmuş Türk kölelerdir.

O köleleri kötü haber var bağımsız olan Türkler uyandı. Sizde tarafınızı iyi seçin

• Ukrayna'ya hayret etmemek elde değil. Bıkmadan usanmadan silah istiyorlar, reddedildikçe üsteliyorlar.

Ben öz abimden bile bir şey istemiyorum. Ukrayna reddedildikçe tekrar istiyor. Gerçekten çok ilginç.

Bu arada Ukrayna Dış İşleri Bakanı'nın attığı twitlere bakın. Adam ülkelerin bütçelerinden yardım için pay ayrılmasını istiyor. İstedikçe istiyor.

Rusya - Ukrayna Savaşı 2022Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) on Xtwitter
    To those who doubt Ukraine’s ability to defeat Russian aggression or Ukraine's partners' ability to provide adequate support, consider this: At the height of the Cold War, the so-called "West" consisted of only 19–20 countries. Nonetheless, it ultimately outcompeted the Soviet…
    https://twitter.com/DmytroKuleba/status/1742933873301045338

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 6 Ocak 2024; 5:53:29 >

158 hava saldırısı aracı kullandı. Hava savunma kuvvetleri 87 adet Kh-101, Kh-555, Kh-55 seyir füzelerinin yanı sıra 27 adet Shahed-136/131 saldırı dronu olmak üzere 114 hedefi düşürmeyi başardı.

Bunlar yere tek parça inemediği için Çarpmanın etkisiyle özellikle başkentte metro istasyonu, konut ve konut dışı binalarda hasar meydana geldi.

2 ocaktaki saldırıda ise toplam 72 (fırlatılan 99 füzeden) füzeyi ortadan kaldırdı: 10 adet Kh-47M2 “Kincal” aerobalistik füze; 59 adet Kh-101/Kh-555/Kh-55 seyir füzesi; 3 Kalibr seyir füzesi. Rusya’nın fırlattığı 35 adet “Shahed-136/131” saldırı İHA’sının tamamı da imha edildi.

Tüm arama, araştırma, bulma enerjini ve azmini tamamen rusların silah gücüne kullandığın için, "göstersinler bir görelim. hiç yere düşen bir tane görmedik" demeye önceden devam ettiğin gibi, bundan sonra da daha çooooook devam edeceksin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 6 Ocak 2024; 8:29:43 >

• Yurtsever1453 kullanıcısına yanıt

İstemeleri normal, istememeleri anormal olurdu. Zira bunları savaşa girmeleri durumunda nato olarak yardım etmekle kandırdılar, yüz üstü bıraktılar, adeta ortadan sıvıştılar. bir de sözkonusu kendi ülke toprakları olunca burda istemenin acziyetinden çok toprakları kurtarma güdüsü ağır basıyor. şimdi ukrayna için düşünecek en son şey, istemenin verdiği acziyet.

• 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.