Ben 2 ordunun da abartıldığını savunuyorum. Bize anlatıldıkları gibi her şey ''muhteşem'' değil. ABD tabii ki teknolojik açıdan daha güçlü ama onların da pek çok silahı abartılıyor. Küba, Vietnam, Afaganistan... ABD buralarda çok fena hırpalandı. Rusya da şimdi hırpalanıyor. Rusya'da tek başına NATO ile mücadele edecek güç yok. Tabii ki bu bahsettiğim Rusya'nın taarruz ettiği bir düzende. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 25 Eylül 2022; 20:15:25 > |
Rusya - Ukrayna Savaşı 2022 (21. sayfa)
-
-
Batı'da Rusya önlerine gidecek ordu mu var ? AB ülkelerinin neredeyse hiç ordusu yok. Biraz araştırsan keşke. AB tamamen ABD'ye güveniyor. ABD ise ordusunu soktuğu her yerde ağır bozguna uğradı. Bu yüzden ABD artık aracı kullanıyor.
Rusya'dan içeri girdiğin an seferberlikle 15-20 milyonluk ve nükleer silah sahibi devasa bir orduyla karşılaşırsın. Her yer buzlarla ve karlarla kaplı. Çorak da bir arazi. Savunma yapan taraf da çok daha avantajlı.
Lütfen biraz araştırma yapınız.
-
Rusya'nın nükleer silahları olduğu için savaş mümkün değil ancak ABD nükleer dışında konvensional bir savaşta Rus ordusunu 1 ay içinde yokeder. Bak yener demiyorum yokeder. Arada uçurum var.
Rus ordusu disiplin , yönetim , subaylar , donanım her yönden çürümüş. Ukrayna savaşı Rus ordusunun zayıflığını batıya kabak gibi gosterdi.
Bakın Türk ordusu bile Rus ordusunu ezer şu an bizim ordumuz Ruslardan bana göre operasyonel yetenek ve donanim yönünden çok daha üstün .
Rusya kağıttan kaplanmış bunu hepimiz gördük .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ABD Vietnam'a ve Afganistan'a bile diş geçiremeyip kepaze olmadı mı ? Neye göre ABD ordusu yenilmez ? ABD karada 1 metre ilerleyemez. Havada ise binlerce uçak kaybeder. Tıpkı Vietnam'da olduğu gibi. ABD niçin Ukrayna'ya F15 vermiyor zannediyorsun ? S400'ü gören ABD uçakları kaçacak delik arar.
İran ve Libya bile ABD'nin en gelişmiş hava araçlarını tokatkadıkça tokatladı. Düşen Global hawk, MQ9 Reaper...
ABD'nin elinde 200-300 tane 5.nesil uçak var. Kalan binlerce uçağı 4 . nesil ve S400'ü görünce kaçacak delik arar. Tıpkı Suriye'deki S200'lerin Tomahawk sistemlerini mahvettiği gibi.
ABD filmlerle sizi böyle etkiliyor işte. Gerçekte hiçbir başarısı olmayan bir orduyu süper güçlü zannediyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 25 Eylül 2022; 20:24:21 >
-
İşgal edip ardından gerilla savaşına maruz kalmak başka. Ben konvensiuonel savaştan bahsediyorum. Yani duzenli ordular arasında geçen savaştan.
ABD böyle bir savaştı Rus ordusunu zorlanmadan toplu imha edebilecek güçte.
Ruslar ordularını modernize edememisler , disiplini saglayamamislar , subayları liyakatsi ve en önemlisi lojistik açıdan rezil bir performans gösteriyorlar.
Dediğim gibi ben ABD'yi geçtim bizim ordumuz daha iyi görünüyor. Ukrayna'ya Rusya değil biz işgal etseydik emin ol ilk evrede çok daha başarılı bir performans gosterirdik. Ancak kısa sürede bir zafer elde edemeswydik bizde yeniledik ancak Rusya'dan çok daha başarılı olurduk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Eylül 2022; 20:24:59 >
ABD ordusunun disiplini süper . Çok disiplinli oldukları için girdikleri savaşlarda 10 metre ilerleyemeyip rezil oluyorlar. Çok disiplinliler. Savaş çok kötü ve zor bir şeydir. Klavyeden yazı yazmaya benzemez.
Bak işte disiplin:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 25 Eylül 2022; 20:38:54 >
-
Amerikalıların savaş tarzı biraz farklıdır.
Bir şehre veya yerleşim birimine direkt girip göğüs göğüs goguse carpismaktan hoşlanmazlar.
Onun yerine koyun veya şehrin dışına gelirler ve ardından orayı hava gücü ile yerlebir ederler.
Keza yakın çatışmada da aynı şekilde çatışma sadece hava gücü gelene kadar düşmanı oyalamak içindir. Askerler vatismaya girdikleri an hava gücünü haberdar ederler ve kısa surede orası yerle bir edilir.
Kısacası ABD her zaman hava üstünlüğünü elde etmeye odaklanır. Girdikleri tüm savaşlarda da hava ustunlugu onlardadir ve günümüzde ABD ile savaşırken onlara karşı hava ustunlugu kurmak inanılmaz derecede zordur. Nitekim dünyanın en iyi uçakları ve en kalabalık hava filoları - devasa bir uçak gemisi filosuna sahip bir millet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Eylül 2022; 20:42:0 >
Rus Hava Kuvvetleri 8 ayda sadece 56 uçak kaybetti. ABD'nin Vietnam'da kaybettiği uçakların listesi aşağıda. Ya ABD'nin karşısında Vietnam değil de Çin ve Rusya olsaydı ?
Kimse Vietnam Savaşı çok eski demesin. Uçaklar geliştiyse savunma sistemleri de gelişti. Ayrıca ABD'nin Hava Kuvvetlerinin %90'ı 3. ve 4. nesil eski uçaklar. ABD'nin elindeki 5. nesil uçak sayısı çok az.
ABD Hava Kuvvetleri şu an dünyanın en iyisi ama sonuç olarak ellerindeki uçakların neredeyse tamamı 4. nesil ve radara kolayca yakalanan eski sistemler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 25 Eylül 2022; 20:46:55 >
-
Ukrayna'da Rus ordusunun yaptığı gibi binlerce araçtan kuyruk oluşturacak kadar yetersiz ve yetenekaiz bir ordun varsa sonu bu olur.
katılıyorum rus ordusunu baya abartmışlar teknolojilerinin balon olmasını geçtim en önemli unsur disiplin falan yok. yanlız bu military power listelerini kim hazırlıyorsa baya saçma yapıyor geçen baktım meksika japonya brezilya orduları türkiyeden yukarıdaydı.
-
rus ordusu başından sonuna kadar düzensiz disiplinsiz bir ordu en başından beri
bu savaşa asıl ordusu ile komandoları spetsnaz bile girse gene düzensiz pislik bir oluşşumu var rusların
sarhoş çoğu mafyatik bir düzen var içeride ordunun rusyayı rusya yapan şey elinde ki nükleer silahlar
yoksa rus coğrafyasına çinlileri yerleştir gene koruyamazlar o ebatta ki bir yüzölçümünü elinde Nükleer silah olmasa rusya bugüne kadar çoktan paramparça edilmişti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C72FBB06E -- 25 Eylül 2022; 22:20:25 > -
Bir Rus ka-52 helikopteri, Ukraynalı manpads tarafından vuruldu.
-
-
''Kalibr'' Odessa'da bir yakıt deposunu vurmuş. Bazı kaynaklar İran'dan alınan DRONE olduğunu iddia ediyor.
-
İran'dan alınan Kamikaze drone sistemleri Ukrayna ve ABD sistemlerini yerle bir ediyor.
Yine silah depoları vurulmuş ve depolar cayır cayır yanıyor. Shahed 136 Kamikaze Drone
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 26 Eylül 2022; 4:13:58 >
-
Hayır herkes bizim orduyu övüyor ama suriyede iki adım ilerleyemeden bir çok aracını kaybeden, çok sayıda askerini esir olarak kaptıran mançurya ordusu muydu?
Gerçek bir savaşa girdiğimizde yediğin ambargoyla hangi aracın yerine yenisini koyacaksın? Bayraktarın bile çoğu parçası dışarıdan, elindeki bitince ne yapacaksın? Siber saldırılara nasıl direneceksin?
Çapulcu sürüleri hariç orta halli bir devletle bile savaşmamız bizim sonumuz olur. Aman bir birimizi boşa gaza getirmeyelim. Amed spor ders olsun güneyde bağımsızlık için arkadan vuracak milyonlar beklerken şöyle asarız, böyle keseriz demek sadece lafta kalır. Balkan savaşı diye tuzluk elinde gidip tunadan ötesi elimde kaldı diye sevinmeye de benzemez. Ankara Konya hattında sonraki saldırı için sıkışıp kalırsın. Bence mevcut coğrafyada en dikkatli olması gereken Türkiye Türkleridir.
şimdi hocam iyisin hoşsun da amerikanın gösterdiği dediğin resimde rambo 3 adam gidiyor afganistana mücahitlere yardım ediyor yani hiçbir falso yok amerikan ordusu falan övmüyor.amerikan ordusu öven filmler genelde 2. dünya savaşında geçer burada başarılı oldukları için saving private ryan, band of brothers ve bunlarda da teknoloji falan övmez övse zaten 1940'ların teknolojisi ne övecek.övülen şey askeridir şöyle kardeş gibi böyle disiplinli şeklindedir.vietnamda falan geçiyorsa zaten paso övme değil the platoon gibi savaş karşıtı filmler de az değildir.amerikan ordusu ikinci dünya savaşındaki gibi askerlerini kıyıma uğratmak istemediği için ve sürekli garibanlarla uğraştığı için çünkü herkesi kesse yine sıkıntı yaşayacak.bu yüzden vietnam afganistan girip girip rezil olmaktadır.son dönemde natoyu da kullanmaktadır.afganistanda falan hep bizi kullanmıştır mesela.önemli araçlarına bayrağımızı asmıştır çünkü biliyor ki türklere kimse sıkmıyor afganistanda.başkentte hep biz devriye attık hiç operasyona çıkmadık yani abd üç kağıtçıysa biz direkt düşmedik bizim de kendi doğrulamız var.
-
-
İngiltere'nin çok övdüğü Husky TSV zırhlı araçları Ukrayna'da darmadağın oluyor. ''Üstün'' İngiltere teknolojisi zırhlı araçlar kolayca imha oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 26 Eylül 2022; 22:56:28 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X