< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB9C04491 -- 4 Eylül 2023; 22:50:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Rusya - Ukrayna Savaşı 2022 (95. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
-
İran - Irak savaşına dönecek artık bu iş belli oldu.
Bir 10 yıl Rusya ve Ukrayna didişip durur.
Ukrayna tampon bölge olarak ve Rusyanın gücünü emmek için Batı tarafından sürekli desteklenir.
Rusya'da Putin olduğu sürece geri adım atmayacağı için devam eder böyle.
-
Rusya'nın dediğiniz gibi sivil hastane bombalaması ya da aynı şekilde karşılık vermesi ne bir fayda sağlar ne düzenli bir orduya yakışır karşılık verme şeklidir, ne de mantıklıdır. Kendi ordunuz bile sizi sorgulamaya başlar, biz ne yapıyoruz diye. Askerin birine sivil bina bombalatırsın, sonuçlarını görünce kendi ordusuna düşman olur. Rusya zaten stratejik olarak cevap veriyor. Altyapılara saldırıyor, tahıl ürettikleri yerlere saldırıyor. Gerekirse fabrikalara saldırırsın, doğal kaynaklara saldırırsın, açlıkla terbiye edersin, kendi halkıyla kendi liderini karşı karşıya getirirsin. Rusya'nın Kiev'in internetini, suyunu kesip sivil üretim tesislerini, benzin istasyonlarını, kısacası halkın günlük yaşamını, çalışıp, üretim yapıp, para kazanmasını her türlü eylemi yapması mantıklı bir karşılık verme şeklidir bence. Ha şu durumda doğru mudur? Bence değil. Çünkü zaten zenginler çoktan terk etmiştir, kalan kişiler çoğunlukla garip gureba takımıdır diye düşünüyorum. Fakat karşındaki düşman halkın üzerindeki etkiyi görünce geri adım atmak zorunda kalır.
Yolda dilenen bir çocuk videosu paylaşmıştınız hatırlıyorsanız. Kısacası, o çocuğun yanına 10 tane daha gelmesini sağlamak adalet getirmez.
-
ama işte yapmıyor. alt yapıyı vurdu sonra bıraktı.
Atatürk'ün bir lafı vardır;
gereğinden fazla merhamet, vatana ihanettir.
daha önce yüklediğim bazı videolar vardı; mesela bir tanesine iki 17 18 yaşlarında iki çocuk rusların mevzilerini ifşalıyor. ruslar yakalıyor ama bunları bırakıyor. neden? çocukmuş. ne çocuğu! sık kafasına, anası babası ağlasın. benim askerime yapılsa ben acımazdım.
bir tane daha video var yüklediğim; bisikletli , geçerken binayı resimleyip 200 metre ilerde ruslar(rus kökenki ukraynalılar) çeviriyor, sonra mahkemeye çıkarıp sadece sınır dışı ediyorlar. ben olsam bırakmam tek kurşunla acısız bitirirdim.
bu düşmana gösterilen merhamet, vatana ihanettir.
ama bütün bunların suçlusu putin. slavcılık oynamakta diretiyor.
yanlış anlama; savunmaların doğru. ama karşında siyonistlerin kirli oyunlarını görüyorsun. lakin sen hala düzgün oynamaya bakıyorsun. biz de kıbrısta o kadar dikkat ettik. ama masum öldüren biz, kötü öldüren yunan oldu. kanlı noeli gösterdim kaç defa bu batılılar inanmadı. Türk devletinin yalanı vs sıktılar.
yani bugün rusya için batılı yayın organlarında nasıl yalanlar dönüyorsa, demek 1974 de benzer yalanları bizim için kendi medyalarında halklarına yedirmişler. böyle olunca inandıramıyorsun.
-
-
tekrar alıntılıyor olucam ama;
işte "demokratik" "insana kıymet veren batı". bizi yıllarca bu yalanlarla uyuttular. insanları kendi ülkesine düşman etmeye kalkanlar bile oldu. ama işte gerek batı ve medeniyeti:
ukraynalı çocuk, almanya'dan deport edilecek yani ülkesine geri gönderilecek. Gereçeke: Avrupa birliği sınırlarına yasa dışı olarak girmek!
çocuk kendisi anlatıyor; elinde resmi adres kayıt belgesi var. o zaman nasıl kaçak girmiş oluyor?
hani ab herşeydi? savaş olan bir ülkeye bu insanları deport edecekler.
ama işte lafa gelince: AB , yani batı "medheniyet görpüzü gardşahım" "amerıga barış elçüzü"
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
UKraynalılar eğer savaştan sonra var olarak kalırsa bir ukrayna milleti çocuklarına bir kuruluş varoluş tarihi kurtuluş tarihi bırakıyorlar artık ukrayna milliyetçiliği vatanseverliği daha duyarlı daha sert daha kendinden emin olacak, dediğim gibi savaş eğer bir millet bırakırsa ortada.
-
Hocam bir çocuğu manipüle etmek çok kısa bir süre alır. Siz orada yaşayan bir Rus olsanız, sizin çocuğunuzu bile 15 dakikada kandırıp söylediğiniz şeyleri yaptırabilirler. Hem hangi ebeveyn çocuklarını böyle ölümcül bir oyuna alet edebilir ki? Daha aklı ermeyen bir yaşta savaş gören hangi çocuğun normal davranması beklenebilir ki? Yani anlayacağınız sizin denkleminiz bence basit kalıyor. Adil bir karar vermek için teraziye koyulacak bir sürü koşul var. Bırakın çocuğu erişkin bir birey bile manipüle edilebilir. Siz nasıl düşünüyorsunuz bilmiyorum ama ben insan konusunda %90'ının olması gereken zekanın altında olduğunu düşünüyorum. Gösterdikleri aksiyonun nelere yol açacağını görmeden anlayacak, tahmin edecek zekaya sahip değiller. Pişmanlık ya da ne yaptığını, çoğu insan aslında yaptıktan sonra anlar. Bir çocuk bile olsa gösterdiği askerlerin öldürüldüğünü gördüğü an muhtemelen kaçıp, pişman olacak, aslında ne yaptığını o an anlayacaktır.
Bisikletli eğer erişkin biriyse muhtemelen çektiği resimleri düşmana verip vermediği konusunda kanıt yoktur ama verdiği kanısı hakimdir. Bu durumda en mantıklısı sınır dışı etmektir.
Bence Putin stratejik olarak çok iyi yönetiyor süreci. Hele Afrika'nın zincirlerini Avrupa'dan alması bence çok üst düzey bir strateji olmuş. Hiç aklımın ucundan bile geçmezdi. Rusya, Çin, Hindistan vs. ülkeler, Avrupa'nın ve ABD'nin dünya üzerindeki hegemonyasını son sürat bitiriyorlar.
Ayrıca insan her yerde insandır. Batılılar dünyayı kandırıyor diyerek tüm batıya bilenmeniz doğru değil. Bilgiyi çekip çıkaran, yayan kesim genelde akademisyenlerdir. Kapitalizmin bağrındaki ülkelerde bile gerçekleri gün yüzüne çıkarmak için ömrünü harcayan, kapitalistlere sırtını dayayıp zengin bir hayat sürmek yerine karşısında durup mütevazi bir hayat yaşayan bilim insanları var. Kendilerini çok görmüyoruz çünkü medyanın tasmasını elinde tutan kapitalistler onları karşımıza çıkarmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 6 Eylül 2023; 0:23:54 >
-
evet insani yönden bakınca doğrudur ama dediğim gibi işin ucunda savaş var ve orada insanlar ölüyorlar. ben bu konuda katı olurdum.
diğer konu ise: Avrupa'da bir çok aptal insan var. bize anlatıldığı gibi değilmiş.
-
Alman ordusu eğittiği ukraynalı tankçlılara "mayının üzeirnden geçin, tanka ve size birşey olmaz" diyerek eğitim vermişler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir ingiliz "game changer" daha çöp edilmiş. LANCET3'ün açtığı yarığa dikkat
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Artık gelişmiş bir aktif koruma sistemi uygulanmayan tanklar çok kolay çöp oluyor.
Bu yüzden Aselsan Akkor istenilen seviyede olursa Altay tankı Dünyanın en iyi tankı olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
akkor vs zaten nato sistemi. sana verdiler muhtemelen altay tankını yapıp sonra ukrayna'ya verecektin. ama bmc diretilince proje patladı.
akkor gibi sistemler javeline etkili olabilir. ama kornet gibi sisteme etkili olmaz. kornetler neden öyle yalplayarak ve diğer batılı rakiplerine göre biraz daha yavaş gidiyor? çünkü o şekilde kuşlar uçuyor. batılı sistemlerin akkorlarını aktif edersen, 30 metrede bir artık kuş avlarsın. ruslar boşuna mı javelin gibi direkt vuracak sistemler yerine kornet gibi yalpalayarak uçan sistem yaptı?
-
Tüpçü yine algının dibini yapmış. Yalanı bir başka yalanla haberinde itelemeye kalkmış. Daha kimin vurduğu belli değil. kaç defa ki patriotda dahil alakasız hedefleri vurmuştu, hemen yine algı yapmaya başlamış.
belki diğer öncekilerde olduğu gibi batı mühimmatları rus füzelerini düşüremeyip, binalara, parklara düştüğü gibi ukrayna kendi yerleşkelerini vurdu. hani batı hava savunma her füzeyi vuruyordu?
lakin ruslar ise oraya düşen füzenin kendilerine ait olmadığını açıklamışlar. Hedefi vuran henüz tespit edemedikleri muhtemel hava savunma füzesi.
videoda ise hava savunma füzenin fırlatılma sesi ve sonrasında ise sivil binayı vurma anı görülüyor.
beni düşündüren içimizdeki bu amerikan, ingiliz tasmalı zenginlik sahibi olanlar. bunların nasıl zengin oldukları sanırım belli oluyor.
-
Leopardlar, Challange 2'ler , Patriotlar, Storm Shadowlar, M777'ler, Bradleyler... Hani bunlar oyun değiştiriciydi? Batı silahları inanılmaz abartılmış.
Challenger 2 tankı tek bir Kornet füzesiyle imha edilmiş . Video yayınlandı . Bunca şeyden sonra F22 veya F35 uçaklarının mükemmel olduklarına nasıl inanayım ?
-
kimse bu tankların bu silahların savaş kazanacağını, oyun değiştireceğini yazmadı zaten. sadece rus silahlarından daha kaliteli oldugu söylendi. bu savaş başladıgından beri boş yapıyorsun yurtsever. kendin çalıyorsun kendin oynuyorsun. 2 tane leopard tankın alman tanklarının savaşı kazandıracagını kimse yazmadı.sen kendi kendince böyle yorumlar yazdın aylarca yıllarca. rus tanklarınıda gördük. koy bakalım sahaya bir tane armata tankını. javelin karşısında tepesine yeyince ne yapabiliyor. kulesini bulamazlar kulesini.
banlanıp banlanıp geliyorsun gram akıllanmadın. bu rusculuk nerden geliyor ? avrupa ve amerika savaşa daha katılmadı bile. 3 5 yapılan gozden cıkarılmış silahlar ile avrupa nın yenileceğinimi zannediyorsun amerika nın suan stoklarının bittiğinimi düşünüyorsun. benim icin bu savaş bir kıstas değil. polonya girerse savaşa benim icin ozaman başlar ruslar bakalım ne yapabilecek görücez. avrupanın en iyi komandoları ve en iyi silahlarına suan tam hazır bir tek polonya var.
-
Bu gönderilen silahlar esas silahlar değil zaten esas silahları gönderseler işin boyutu değişir çünkü batılılar savaşı uzatmak istiyorlar yani diyeceğim şu, bu silahlarda hiç koruma-uyarı-ikaz vs. sistemi yok. Kritik sistemler sökülerek teslim edilmiş silahlar, üstelik dediğiniz gibi 2. el ürünler. Ayrıca kimse bir ülkeye sıfır ve tam donanımlı silah tedarik etmez çünkü kendilerine karşı kullanma riski ortaya çıkar o yüzden ukranya'ya bu ürünler veriliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lethal gun -- 7 Eylül 2023; 18:56:9 > -
- Ben yönetim tarafından hiç banlanmadım. Bazen forumdan uzaklaşmak için kendimi banlıyorum. Böyle bir özellik var.
- Youtube'da ve Twitter'da bu silahların savaşın gidişatını değiştireceği çokça yazıldı.
- Ben Rus tanklarının iyi olmadığını defalarca söyledim. SU 57'yi de çokça eleştirdim. Armata sahaya inerse o da T90 gibi imha olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X