Şimdi Ara

Rusya'ya Vize Kalkacakmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bildiğiniz üzere 2010 senesinde Rusya ile karşılıklı olarak iki ülkenin de vatandaşları için vizesiz seyahat antlaşması imzalanmıştı ve Ocak 2016 da TC vatantaşları için tekrardan vize ambargosu getirildi.

2017 de ise Rusya Vladivostok havalimanından girme şartı ile 8 günlük vizesiz kalış hakkı veriyor.

Merak ettiğim Ocak 2018 den itibaren tekrar Rusya'ya zaten olmaması gereken vize zorunluluğu kalkar mı?

Cevaplarınızı bekliyorum

SY

• SY imzan mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 36

SY imzan mı?

imza atmadim kendi kendine cikmis. konuya cevaplari bekliyorum.
  • Neden olmaması gereken ? Bu saatten sonra beklemeyin öyle iyi ilişkiler. Adamların uçağını düşürdünüz bir de vize mi kaldıracaklar bu saatten sonra ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkenin polisi kalkıp elçiyi öldürüyor bu adamlar güvenir mi türk halkına bir daha ?
  • Kalksa ne olacak uçak biletlerinden haberin var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RavenoLL

Ülkenin polisi kalkıp elçiyi öldürüyor bu adamlar güvenir mi türk halkına bir daha ?

Neden güvenmesin. Dikkat ederseniz Rusya zaten kısmi olarak Türklere seyahatte vize zorunluluğunu kaldırdı.
    Elektronik vize ile son birkaç aydır 8 günlük giriş yapılabilen bir uygulama zaten mevcut.

Ayrıca Türk halkını da hafife almayın. Çok daha fakir ülkeler Rusyaya vizesiz gidebilirken ben Türk olarak vizeli gitmeyi kendime yediremiyorum gurur yapıyorum.

Ayrıca bir nokta daha 2017 yılı Türkiye Rusya ilişkilerinin de son derece başarılı ve iyiye gittiği bir sene. Sürekli milyar dolarlık anlaşmalar yapılıyor ortak kararlar veriliyor.

Bir nokta daha 2010 Mayısta biz Ruslardan sınırda almış olduğumuz 20 dolar vize ücretini kaldırmamız karşılığında karşılıklı vizesiz seyahat antlaşması imzalandı. Karşılıklı imzalanmış birşeyden tek tarafın istifade edememesi ağırınıza gitmiyormu. Normal birşey mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: birinci keci sebo

Kalksa ne olacak uçak biletlerinden haberin var mı?

Uçak bileti fiyatını öderim giderim ama 2010 da karşılıklı vize antlaşması yapıldı ve biz 20 dolarlık vize ücretini almayı durdurduk. Adamların bu antlaşmayı tek taraflı bozup vize istemeleri ağırıma gidiyor.

2017 de zaten vize Vladivostoka gideceklere kalktı 8 gün vizesiz kalışa açtılar zaten. İlişkiler de düzeliyor 2018 OCakta vizeyi en azından ilk etapta 30 gün süreli olarak kaldırmaları icap eder sonuçta karşılıklı yapılmış bir antlaşma ve milyarlarca dolarlık yapılan ortak iş birliği var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nowhere Man X

Neden olmaması gereken ? Bu saatten sonra beklemeyin öyle iyi ilişkiler. Adamların uçağını düşürdünüz bir de vize mi kaldıracaklar bu saatten sonra ?

Olmaması gerekiyor çünkü 2010 da karşılıklı vize serbestisi antlaşması yapıldı ve biz de onlardan sınırda girişlerde aldığımız 20 dolarlık vizeyi kaldırdık. Sonra bahsettiğin uçak olayı yüzünden 2016 dan itibaren tek taraflı olarak anlaşma bozuldu.

Sonuçta kimse kimsenin babasının hayrına 1 kuruş bile vermez kimseye!!!! Karşılıklı antlaşmayı da kara kaşımız için yapmadılar karşılığında hem bizim turizmimiz canlandı hem de onların. Üstelik burdan oraya giden turistler de ordan buraya gelen turistlerden çok daha sağlam para akıtıyor. zaten adamlara cephe almış okadar ülke varken neden bizle iş birliği yapmasınlar?

Uçak konusu, son 1 yılda yapılan çok ciddi tutarlı antlaşmalar ve zaman aşımı sayesinde artık gündemden düşmeye yüz tutmuş bir konu. Eğer her ülke geçmişte diğer ülkelerin kendilerine verdikleri hasarları gerekçe gösterip iş birliğini reddederse kimse kimseyle hiç bir antlaşma yapamaz.

Kısacası bu sebeplerden artık Türkiye nin 2010 yılında yapılmış olan vize serbestisi antlaşmasını tekrardan fazlasıyla hak ettiğini ve hakkını da söke söke alması gerektiğini düşünüyorum.

Sonuçta ağlamayan bebeğe süt vermezler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.