Şimdi Ara

Rusya, yerli çip üretim araçları için 2,54 milyar dolar harcayacak: Hedef 28nm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

çin, para ve yetişmiş insan gücünü sonuna kadar zorlarsa taiwan şirketlerine yetişebilir, çok para harcamaları gerekiyor.

• Huawei, HiSilicon, SMIC... 40 fırın ekmek yemeleri lazım daha ha?!?

• 2 nm nerde bunların hedef nerde. Çok değişik teknoloji resmen moleküler seviyede üretim. Uzaylı teknoloji vs varsa budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arondir -- 6 Ekim 2024; 19:18:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CISC diil RISC-V üretecekler demek ki...

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

Asml ye parayı basıyorsun alıyorsun en son üretim aletini 16nm de üretirsin 10nm de üretirsin ondan sonra ama tasarım dışına hala asml ye bağımlısın. Herhangi bir batı ambargosunda işlemci üretimi için ekipman temin edemezsin. Bir de bir çipi labaratuar ortamında 3-5 tane üretmek farklı binlerce onbinlerce üretmek farklı. Bildiğim kadarıyla şuan yarı iletken üretim ekipmanlarında ASML tekel durumda.

• Olası bir savaşta çiplerin ne kadar önemli olduğunu Ukrayna savaşında gördük Ruslar çip ithal edemediği için beyaz eşyalarda ki çipleri çöküp kullanmayı denediler keşke bizimde yerli çip stratejisimiz olsa .

• Bence ruble harcarlar folar değil

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.