Şimdi Ara

Rüyada gibi hissetmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
13.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boşuna psikologla zaman kaybetmeyin derim konu hakkında en ufak bir bilgileri yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratch

Günlerdir rüyada gibi hissediyorum. Sanki gerçeklikten uzaklaştım. Görüntü garip geliyor. Anlatması zor ama illa yaşamış olanlar vardır. Odaklanmamı da kötü etkiliyor. Algılarım azaldı sanki. Eskiden de olurdu ama bir kaç saat içinde geçerdi. Olunca garipsemezdim. Çünkü 1-2 saat içinde geçerdi. Şimdi günlerdir sürüyor. Yaşayan var mı? Geçmesi uzun sürüyor mu?
    Mesela şu an rüyada gibi hissediyorum. Yarın dinç bir şekilde uyanıp ders çalışırım diyorum ama o dinçlik olmuyor. Aynı rüyada hissetme durumu devam ediyor.

telefondaki arka kameranin odaklanamamasi gibi.
  • Bi xanax kullan istersen
  • Açılın ben doktorum.
    Derealizasyon deniyor buna psikiyatride. Etrafta olanlar gerçek değilmiş gibi hissetmek. Kendi bedenine yabancılaşma duygusuyla birlikte olur genelde. Daha çok panik atak krizi sırasında rastlanır. Sendeki sürekli devam ediyorsa, ataklar şeklinde gelmiyorsa muhtemelen anksiyete olmuşsun. Tehlikeli bir şey değil, aklını kaybetmiyorsun.

Uyku düzenine dikkat et, stresten uzak dur. Yardım almadan iyileşemeyeceğini düşünüyorsan psikiyatriye görünmende fayda var.
  • Dışarı çok sosyalleş gökyüzüne bak güneş olmadığı zaman.
    Büyük ihtimalle bütün gün evdesin ve uzun bir süre evde takılıyorsun.Hep evde takılırsan pisikolojin bozulur.
  • Yukarıdaki arkadaşın dediğini yazacaktım ben de.
    Senin dediğin durum bazen bende de oluyordu.Sanırım ders çalışıyorsun , gününün çoğunluğu evde geçiyor istediğin kadar yatıp kalkıyorsun ve o aralar amacın sadece ders çalışmak.
    Eğer yukardaki saydıklarımdan çoğu doğruysa arkadaş ortamın varsa dışarı çık , rahatlayabileceğin kadar takıl.Eğer ki öyle bir arkadaş ortamın yoksa güzel bir uyku düzeni yakalayıp sabahın erken saatlerinde gidebiliyorsan bir spor salonuna git güne çok dinç başlıyorsun akşamları hava kararmadan bir yürüyüş falan yap , dışarda gölgede kitap oku bunlar çok rahatlatır vücudu.
    Hareketsizlikten ve kısıtlı alanda kalmaktan bir süre sonra gerçekten beyin tıkanıyo gibi oluyordu bende lise zamanı yazları evde durduğum için onu yaşamıştım.
    Geçmiş olsun umarım aşarsın :)
  • Bu konuyu görmek beni rahatlattı ben de uzun zamandır aynı anlattığınız tarifsiz şeyden muzadiribim. Sanki gerçek değilmiş rüya gibiymiş gibi.

Ben daha çok ufakken ilk okulluyuken bunu hissedip anneme normal mi diye sorduğumu hatırlıyorum. Çocukken ayda yılda bir nadir oluyordu. Üniverisite sınavına hazırlandığım süreçte sürekli olmaya başladı. Çok uzun süre kendimi gözlemledim gündüzün bu his oluşuyor hava karardıktan sonra gece geçiyor kafam mütiş dinçleşiyor.

Gündüzün o his var gece geçiyor. Avm gibi alanlarda hatsafaya çıkıyor. Sende de böyle mi hocam ?

Hatta eğer yanlış deneyimlemiyorsam farkettim ki bu sorun yaz mevsimlerinde oluyor kışın azalıyor/geçiyor

Çok düzensiz belirsiz bir şey bazen hiç olmuyor bazen hayatımı etkiliyor.
    Görmezlikten gelmeye çalışıyorum ama devam ederse gerekirse profesörüne bile gidip sorarım sana da bilgi veririm. Tıpta MUTLAKA karşılığı vardır bunun. Baksana bu konu altında bile onlarca kişi toplanmış aynı şeyi tarif eden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmtayd -- 6 Temmuz 2018; 0:35:6 >

• Eğer aynaya bakıp " BEN , BEN , LA BEN , LA NASI RUH BU BEDENDE OLUYO, LA BEN" derseniz, ve yoğunlaşırsanız arkadaşların hissiyatını tatmış olursunuz.

ben kafaya takmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtayd

Bu konuyu görmek beni rahatlattı ben de uzun zamandır aynı anlattığınız tarifsiz şeyden muzadiribim. Sanki gerçek değilmiş rüya gibiymiş gibi.

Ben daha çok ufakken ilk okulluyuken bunu hissedip anneme normal mi diye sorduğumu hatırlıyorum. Çocukken ayda yılda bir nadir oluyordu. Üniverisite sınavına hazırlandığım süreçte sürekli olmaya başladı. Çok uzun süre kendimi gözlemledim gündüzün bu his oluşuyor hava karardıktan sonra gece geçiyor kafam mütiş dinçleşiyor.

Gündüzün o his var gece geçiyor. Avm gibi alanlarda hatsafaya çıkıyor. Sende de böyle mi hocam ?

Hatta eğer yanlış deneyimlemiyorsam farkettim ki bu sorun yaz mevsimlerinde oluyor kışın azalıyor/geçiyor

Çok düzensiz belirsiz bir şey bazen hiç olmuyor bazen hayatımı etkiliyor.
    Görmezlikten gelmeye çalışıyorum ama devam ederse gerekirse profesörüne bile gidip sorarım sana da bilgi veririm. Tıpta MUTLAKA karşılığı vardır bunun. Baksana bu konu altında bile onlarca kişi toplanmış aynı şeyi tarif eden
    Çocukluğumdan beri yaşıyorum bu durumu ama çok nadiren. Olunca çabuk geçerdi. Sorun değildi. Kardeşime sorardım. Bana da oluyor bazen derdi. Avmde değil de düğünlerde, gürültülü yerlerde olabiliyordu.

Sürekli hale gelmesi bu sene oldu. Mart gibi başladı sanırım. Bu sene mezun senemdi, 1 kez daha üni sınavına hazırlık senesi. Bu seneye kadar hayatımı etkileyen bir şey değildi, nadiren olurdu.

Genellikle gündüz daha fazla oluyordu diyebilirim. Ama akşam da yoğun oluyordu bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 6 Temmuz 2018; 1:32:55 >

• sosyal çevreye ve arkadaşa ihtiyacın var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

Musallat olabilir
    Tövbe bismillah
  • quote:

Orijinalden alıntı: intotherain1

Açılın ben doktorum.
    Derealizasyon deniyor buna psikiyatride. Etrafta olanlar gerçek değilmiş gibi hissetmek. Kendi bedenine yabancılaşma duygusuyla birlikte olur genelde. Daha çok panik atak krizi sırasında rastlanır. Sendeki sürekli devam ediyorsa, ataklar şeklinde gelmiyorsa muhtemelen anksiyete olmuşsun. Tehlikeli bir şey değil, aklını kaybetmiyorsun.

Uyku düzenine dikkat et, stresten uzak dur. Yardım almadan iyileşemeyeceğini düşünüyorsan psikiyatriye görünmende fayda var.
    Gerçekten doktor musun yoksa lafın gelişi mi söyledin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: intotherain1

Açılın ben doktorum.

GErçekten doktor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ratch

Gerçekten doktor musun yoksa lafın gelişi mi söyledin?

Alıntıları Göster
    Arkadaşın dediği doğru internet sitelerinde ve ekşisözlükte yazılanları oku bazıları biraz abartsa da genel itibari ile aynı şeyi tarif ediyorlar
  • Cevabı çok basit, Anksiyete, paranoayaklık ve panikatak.
    Büyümeye başladığın için, (fiziksel olarak değil, psikolojik olarak) kaygıların ve endişelerin artıyor. İlaçla falan çözemezsin. Savaşman lazım sadece. Bu his kaybolmaz sadece üstesinden gelebilirsin. Her insanın mutlaka yaşadığı bir olaydır (özellikle böyle stresli bir ülkede yaşayan insanlarda)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mortus -- 6 Temmuz 2018; 10:0:20 >
  • ratch kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda olucam diyelim
  • Yorgunluk bi de sarhoş gibi bişey mi baş dönmesi olmadan?
  • ratch kullanıcısına yanıt
    Rahatsızlığınla ilgili özel bir soru sorabilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: marcoreus06

Yorgunluk bi de sarhoş gibi bişey mi baş dönmesi olmadan?
    Sarhoşluk gibi bir şey herhalde ama sarhoş olmadım hiç. O yüzden sarhoş olmanın nasıl bir şey olduğunu tam bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 19 Eylül 2018; 21:57:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Cheritto

Rahatsızlığınla ilgili özel bir soru sorabilir miyim ?
    Sor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.