Şimdi Ara

Rüyada gibi hissetmek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
13.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende rüyayı gerçek gibi hissediyom bugün tele bakarken uyuyakalmışım uykumda da kesintisiz tele bakıyodum bi kapatayım dedim 20 dk kala uyandım son hız çıktım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helpmexxc kullanıcısına yanıt
    Lisedeyken bi arkadaşım rüyasında ünlünün biriyle resim çekinmiş. Sabah kalktığın telefonunda resmî aramış bi süre. Triplere girdim diyodu. Onun gibi bişey mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ratch kullanıcısına yanıt
    Görüntü normal bende sadece sesler rahatsız ediyo senin de öylemiydi?

• marcoreus06 kullanıcısına yanıt
    Aynı gerçek hayat gibiydi telefona baktığımı sanıyordum bi kapadım teli rüyada dedim rüyaymış

• helpmexxc kullanıcısına yanıt
    Yakaza kanka senin yaşadığın olay sanırsam

• quote:

Orijinalden alıntı: helpmexxc

Bende rüyayı gerçek gibi hissediyom bugün tele bakarken uyuyakalmışım uykumda da kesintisiz tele bakıyodum bi kapatayım dedim 20 dk kala uyandım son hız çıktım
    Uyku uyanıklık arasında gidip gelirken yaşadığın bir şey olsa gerek. Çoğu kişiye olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: marcoreus06

Görüntü normal bende sadece sesler rahatsız ediyo senin de öylemiydi?
    Görüntüde bir bozukluk yok. Garip geliyor sadece. Seslerde rahatsız ediyor. Yine onda da bozukluk yok ama görüntü ve ses uymuyor sanki.

Psikolojik olduğunu biliyorum ama yerleşti artık.

• Herkes panikatak anksiyete falan demiş. Ben hasta mıyım şimdi? Çok nadiren bana da oluyor. Acayip bir his

Çevre o kadar kalabalık, gürültülü, araç sesleri.. İnsanlar hep bir yere yetişmek istiyor herkesin acelesi var. Bazen çevreye bakıp gözlemleyince bunları düşünüyorum, herkes sıradışı davranıyor. Fiziksel olarak değil de ruh gibiymişim gibi hissediyorum bazen
  • phorever kullanıcısına yanıt
    Arka plandaki seslere odaklanırsan rahatsız eder. Boş gürültü...

• ratch kullanıcısına yanıt
    Benimde sesler rahatsız edici ama kafayı başka yere verdiğinde normal. Beynimiz oyun oynuyo. Anlık olan şeyi kafamızda biz uzatıyoruz

• uyku düzenin bozuksa öyle olabiliyor gündüzleri uyuyup geceleri ayaktayken böyle hissediyordum her uyandığımda sanki yaşadığım an gerçek değilmiş gibi geliyordu sürekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: splinterfalcon4798

uyku düzenin bozuksa öyle olabiliyor gündüzleri uyuyup geceleri ayaktayken böyle hissediyordum her uyandığımda sanki yaşadığım an gerçek değilmiş gibi geliyordu sürekli
    Evet hocam uzun süredir belirli aralıklarla bu sorunu yaşıyorum. Kendimi çok inceledim ve araştırdım. Kesinlikle uykuz düzeni ile çok alakalı.

Gözlemlerim sonucu bunu yenebilmek şu faktörlerle doğrudan ilişkili

1. UYKU ÇOK ÖNEMLİ. DÜZENLİ BELİRLİ SAATLERDE GECE KESİNTİSİZ BİR UYKU UYUNMALI.

2. teknolojik cihazlara uzun süre odaklı biçimde kalmak tetikliyor. Uzun süre telefondan facebook forum filan takıldığında ve bu her gün her gün olduğunda tetikleniyor

3. Stresten uzak durulmalı. Stres kaynağı her ne ise onunla savaşıp bir çözümünü bulmalı. Bi pişmanlık var ise kabullenilmeli

4. Bende bu his evin içinde iken minimal düzeyde ama dışarı çıkınca sokakta filan had safaya çıkıyordu. Bu hissin üzerine gidilerek bu hisle savaşılmalı. Bol bol dışarı çıkılıp hava alınmalı.

5 bu his geldiğinde, bu hisin yine geldiğini kendine söyleyip içinden bununla savaşmalıyım bunun savaşacağım. Uyanacağım bu rüya değil her şey gerçek odaklanmam çok iyi algılarım çok iyi şeklinde kendi kendine söylemlerde bulunarak algının açık tutulması ve bu his ile savaşmak bu durumdan kurtulmanın en önemli yolu.

6. Beslenmenin büyük etkisi var. Bol protein alınmalı güzel beslenilmeli kahvaltı tam yapılıp öğünler düzenli yenilmeli. İmkan buldukça bol bol et yemeli süt içmeli. Düzgün beslenme zihni canlı tutuyor.

Sonuç olarak bu şekilde yaşantını düzene sokarak bu hisle savaşabilirsiniz

• Bende de yabancılaşma hissi var. Acı hissediyorum aynı zamanda

• Arkadaşlar bende böyle hissediyorumgünün çok yoğun zamanında. Bir şey keşfettim spor yapınca çok azalıyor

• Özellikle geceleri çok yoğun şekilde yaşıyorum ben de. Evden dışarıya çıktığım zaman inanılmaz artıyor , yoğun anksiyete rüyadaymış hissiyatı algı kapalılığı. Yolda yürürken ve araç kullanırken kendimi robot gibi hissediyorum. Kendim kullanmıyormuş gibi gerçekdışı hisler içerisindeyim. Hatta bazen hiçbir şey yokken zaman böyle slow motion geçiyormuş da ben içerisinde değilmişim gibi hissediyorum. Rüyadaymış gibi.. Birkaç saniye yaşıyorum bu donukluğu, hisleri. Başına gelen yardımcı olabilecek var mı başka aynı hisleri yaşayan ?

• Hepsi zararlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 9 Ağustos 2020; 16:17:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: secrecy

Bende de yabancılaşma hissi var. Acı hissediyorum aynı zamanda

Acı mı

• Belki alakasız gelebilir fakat ben bu durumun akıllı telefonlar veya bilgisayar başında çok fazla zaman geçirmemizden kaynaklandığını düşünüyorum. Zaman zaman bunu bende hissediyorum. Akıllı telefonlar aptallaştırıyor dedikleri durum gerçekleşiyor olabilir. Teknolojik cihazlardan uzak yaşayan insanları bir inceleyin, zihinleri çok daha berrak çalışıyor. Teknolojik cihazlar zihnimizi bulanıklaştırıyor ve bence bundan dolayı böyle hissediyoruz.

• Bana da 2 yıl civarı oldu bu. Hala arada gidip geliyo. Sanki ben uzak bı yerden bu bedenin hayatını izliyomuşum gibi bı his oluyo. Ama bir şeylerle uğraşmam gerektiğinde ya da kafam meşgul olduğunda geçiyo

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.