Şimdi Ara

Rüyada gibi hissetmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
13.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Günlerdir rüyada gibi hissediyorum. Sanki gerçeklikten uzaklaştım. Görüntü garip geliyor. Anlatması zor ama illa yaşamış olanlar vardır. Odaklanmamı da kötü etkiliyor. Algılarım azaldı sanki. Eskiden de olurdu ama bir kaç saat içinde geçerdi. Olunca garipsemezdim. Çünkü 1-2 saat içinde geçerdi. Şimdi günlerdir sürüyor. Yaşayan var mı? Geçmesi uzun sürüyor mu?
    Mesela şu an rüyada gibi hissediyorum. Yarın dinç bir şekilde uyanıp ders çalışırım diyorum ama o dinçlik olmuyor. Aynı rüyada hissetme durumu devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 8 Nisan 2018; 23:51:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Rüyada Gibi Hissetmek

Rüyadan uyandığınızda bile rüya görmeye devam ettiğinizi hissettiğiniz bir deneyim olan "rüyada gibi hissetmek" oldukça yaygındır. Bu durum, uyanıkken rüyada gibi hissetmek, yaşamıyormuş gibi hissetmek veya kendini rüyada hissetmek olarak da ifade edilebilir.

Rüyada gibi hissetmenin çeşitli nedenleri olabilir. Bazı yaygın nedenler şunlardır:

• Uyku yoksunluğu: Yeterince uyumamak, rüyada gibi hissetme riskini artırabilir.
    • Bazı ilaçlar: Antidepresanlar ve anksiyete ilaçları gibi bazı ilaçlar rüyada gibi hissetmeye neden olabilir.
    • Nörolojik durumlar: Epilepsi veya demans gibi nörolojik durumlar da rüyada gibi hissetmeye yol açabilir.
    • Stres ve kaygı: Yüksek stres ve kaygı seviyeleri rüyada gibi hissetme duygularına katkıda bulunabilir.

Kendini Rüyada Hissetmek Nasıl Geçer?

Rüyayı gerçek gibi hissetmekten kurtulmak için şu ipuçlarını deneyebilirsin:

• Yeterli uyku al: Her gece 7-9 saat kaliteli uyku almak, rüyada gibi hissetme riskini azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Sağlıklı beslen: Sağlıklı bir diyet, genel sağlığınızı ve zihinsel netliğinizi iyileştirerek rüyada gibi hissetmeyi azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Düzenli egzersiz yap: Düzenli egzersiz, stres seviyelerini azaltarak ve uyku kalitesini artırarak rüyada gibi hissetmeyi hafifletebilir.
    • Stres ve kaygıyı yönet: Yoga, meditasyon veya derin nefes alma egzersizleri gibi stres ve kaygı yönetimi teknikleri, rüyada gibi hissetme duygularını azaltmaya yardımcı olabilir.
    • İlaçlarını gözden geçir: Rüyada gibi hissetmene neden olabilecek ilaçlar alıyorsan, doktorunla alternatifler hakkında konuşabilirsin.

Rüyadan uyandığınızda bile rüya görmeye devam ediyorsan ve bu durum günlük hayatını etkiliyorsa, bir tıp uzmanına danışmak önemlidir. Altta yatan bir tıbbi durumun olup olmadığını belirleyebilir ve uygun tedaviyi önerebilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Anksiyete Bozukluğu bu
  • Aynısını 1 yıldır hissediyorum. Tanımlamak pek kolay değil. Sanki hayatı bir ekrandan izliyormuş gibi. İçinde olduğunu hissedemiyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extazylinks

Aynısını 1 yıldır hissediyorum. Tanımlamak pek kolay değil. Sanki hayatı bir ekrandan izliyormuş gibi. İçinde olduğunu hissedemiyorsun.

Bende aynı şeyleri yaşıyodum gerçeklik manasını kaybediyodu falan felsefi terimlerde bunun karşılığı nihilism yani hiççilik çıkması zor

• quote:

Aynısını 1 yıldır hissediyorum. Tanımlamak pek kolay değil. Sanki hayatı bir ekrandan izliyormuş gibi. İçinde olduğunu hissedemiyorsun.

İşte bunun gibi hissediyorum ben de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 5 Nisan 2018; 19:54:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simone Simons

quote:

Bende aynı şeyleri yaşıyodum gerçeklik manasını kaybediyodu falan felsefi terimlerde bunun karşılığı nihilism yani hiççilik çıkması zor

Aslında beni rahatsız eden olaydan çok, bu olayın bilinmezliğiydi. Sen yazdıktan sonra görüşe baktım ve sanki herşey anlam kazanmış gibi geldi. Daha önce Agnostisizm mantıklı geliyordu ama benimle uyuşan sadece birkaç noktası vardı. Bu bildiğin birebir örtüşüyor.

Not: İnternette gördüğü her kişilik bozukluğuna, felsefi görüşe aha bu benim eğeğeğe diyen tiplerden değilim.

• Şizofreni?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok Garip Bir RÜYA
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Simone Simons

quote:

Aslında beni rahatsız eden olaydan çok, bu olayın bilinmezliğiydi. Sen yazdıktan sonra görüşe baktım ve sanki herşey anlam kazanmış gibi geldi. Daha önce Agnostisizm mantıklı geliyordu ama benimle uyuşan sadece birkaç noktası vardı. Bu bildiğin birebir örtüşüyor.

Not: İnternette gördüğü her kişilik bozukluğuna, felsefi görüşe aha bu benim eğeğeğe diyen tiplerden değilim.

Aynen özentilik değil bizimki girdigim psikolojik duruma bi cevap arıyodum banada forumda birisi bknz nilhilizim gibi şeylerden bahsetti sonra gerisi geldi

• Rüyayı gerçek hayat ,gerçek hayatı rüya olarak gören bir ben degilmişim ama mutluyum bundan dolayı.

• ergenliğe yeni girerken olmuştu bana da. anneme babama anlatmıştım hatta böyle böyle diye. o durumdan çıktığımı hatırlamıyorum. hala öyleyim sanırım. belki de değilimdir bilmiyorum

edit: konuda bir rüya olayı dönüyor ama benim durumumda rüya ile gerçekliği karıştırmak gibi bir durum yok. benimki sadece bir çeşit farklı bir bakış açısı daha sakin ve dışardan bakmak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 6 Nisan 2018; 0:14:48 >
  • Genelde gun icinde uyursam oluyor.

• Hala bu durumdayım

• Mescalim diyorlar.uçmanın en iyi yoludur.

Bu arada bali falan mı kullanıyorsun? Genelde dış dünyadan soyutlanma ve gerçekliğin bir dekor gibi görünmesi bunun sonucudur "-

• quote:

Orijinalden alıntı: Insanmodoff

Mescalim diyorlar.uçmanın en iyi yoludur.

Bu arada bali falan mı kullanıyorsun? Genelde dış dünyadan soyutlanma ve gerçekliğin bir dekor gibi görünmesi bunun sonucudur "-
    Hayır öyle şeyler kullanmam

• Uyku bozukluğu veya kaygı buna sebep oluyor zira hep yaşadık. Kamera ekranından hayatı izliyor gibi hissetmek ve gerçek dışı hisse kapılmak sanki her anını dejavu gibi yaşamana sebebiyet verecektir.

Düzgün ve verimli bir uykuya mümkünse bir kaç gün istirahat edip rahat hissettiğin bir ortamda dinlenmen faydalı olacaktır

• Durum hala aynı

• Depresyonda olabilirsin. Lustral'a ilk başladığım zamanlar öyleydim Lustral'a ilk başladığımda hatta çok daha garip olmuştu bilmiyorum belki hâlâ öyleyimdir ama alışmış olabilirim fakat şuan normal hissediyorum.

Not: Lustral'ın üzerine 20 ilaç değiştirdim.

donanımhaber forum
    Antidepresan Kullanıyorum - Soruları Alayım » Sayfa 1 - 4
    https://forum.donanimhaber.com/antidepresan-kullaniyorum-sorulari-alayim--132395832

• Son zamanlarda hafifledi diyordum ama bugün çok fena bastırdı bu rüya hali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratch -- 23 Haziran 2018; 21:39:1 >
  • Benim de devam ediyor, 3 ünde psikolog randevum var

• Musallat olabilir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.