Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (503. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.450.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 501502503504505
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://forum.donanimhaber.com/m_87982374/tm.htm

LUTFEN BURAYA BI BAKIN...LUTFEN....
  • Yapabildinizmi?
  • Rüzgarsız havalarda böyle bir sistem kullansak

http://www.youtube.com/watch?v=_j3yLoLA9Dk
  • quote:

Orijinalden alıntı: asbaskan

quote:

Orijinalden alıntı: asbaskan

elimde orjinal rüzgar gülü kanadı var amerikadan geldi işinizi görürmü eğer istersen ara görüşelim yardımcı olayım direk hariç elektirik üreten kısmıda var ben kullanmıyorum gerekirse onuda verebilirim tel 05422136656

Rüzgar türbünü yapıyorum

parçaların diğer resimleri artı kuyru ve 1 metre döner direği
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum

ihtiyacı olanlara hazırlanmış türbin ve kanat ayrı ayrı satılabilir arayın görüşelim

• Arkadaşlar elektrikli bisiklet motorun dinamo olarak kullanarak bir tane rüzgar gülü yapmıştım. Wattı biraz düşüktü 250- 500 watt civarı sanıyorum. Kandın biri kırılınca hurdaçılar tarafından çalındı.

Bende 2 versiyona başladım elime 48 volt 800 watlık elektrikli bisiklet dinamosu geçirdim. Kayışlı sistem yapmayı düşünüyorum. Matkap ile denemeler yaptım ve video ya çektim. Matkabın sesi sizi yanıltmasın matkabın başı küçük olduğu için matkap 10 tur atıyor dinamo 1 tur dönüyor o yüzden matkap deli gibi dönüyor sesi hızı yanıltmasın sizi.

ve videolar.

http://www.youtube.com/watch?v=Ncmp8A2snIY

http://www.youtube.com/watch?v=Utz2YLCrANY

http://www.youtube.com/watch?v=0H8_eYHhvtQ

• Bu gün ihtiyaca binaen 4 Eksenli Solar paneller için güneş takip sistemi devresini yaptım. 2 adet oto silecek motoruyla denemelerimde çok kararlı ve stabil çalışmasını gördüğüm için buradan paylaşmak istedim. Devrenin resimleri ektedir...

Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

• Güzel bir proje ama hem zahmetli hemde maddi destek lazım.
  • buda benim rüzgar türbini montajımdan kareler..
     Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

video:http://www.youtube.com/watch?v=XkvarYF4GK8&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademturudi -- 7 Mart 2014; 13:03:57 >

• merhaba arkadaşlar bu sorumu diğer başlığada sordum ama cevap gelmedi herkes burda galiba :).

bende boş zamanlarımda alternatör yapmaya çalışıyorum.
    12 mıknatıs 9 bobinli yapıyorum bobin tablasını yapmadan önce tek bir bobin ile test ettim.
    bobin 1mm 90 tur 500 devirde 2 volt aldım.
    bu konuda fikrinizi yazarsanız sevinirim. voltajın düşük olduğunun farkındayım. ortalama kaç volt almam gerekiyor ?.
  • @ademturudi
    hocam elinize sağlık güzel olmuş ama kanatda taksaydınız iyidi :)

alternatör ne kullandınız ?
  • türkiyede bulundugum zamanlarda alternatif enerji çalışmalarına devam ediyorum. yeni 40 watt solar panel ekledim. 12v 10A akü ile şerit ledlerden oluşan aydınlatma yaptım. gece olunca şarj kartı otomatik çıkış veriyor ve şerit ledlerin hepsinin yanmasını sağlıyor. harika bir sistem oldu.

rüzgar turbinim 2kw çıkış gücünde ama şarj kartı yok. buna bir şarj sistemi uyduramadık.röleli kartların hepsi yandı.

Rüzgar türbünü yapıyorum

Rüzgar türbünü yapıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ruzgarenerjisi

@ademturudi
    hocam elinize sağlık güzel olmuş ama kanatda taksaydınız iyidi :)

alternatör ne kullandınız ?

hocam merhaba. kanatları taktım resimde görünüyor uzaktan çektiğim resim köpeklerin olduğu resim yani.... alternatör olarak 22v dc 230 rpm 6 A reduktorlü bir motor kullandım..
  • Arkadaşlar merhaba 80 x 20 x 10 ölçülerinde mıknatıs kullanarak 12 mıknatıslı 9 bobinli bir rüzgar gülü yapmayı planlıyorum. Sizce bu ölçülerde çalışmamın bir sakıncası olur mu ? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademturudi

buda benim rüzgar türbini montajımdan kareler..
     Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

video:http://www.youtube.com/watch?v=XkvarYF4GK8&feature=youtu.be

Çalışmaların icin tebrik ediyorum öncelikle yanliz dc motor yerine alternatoru kendin yaparsan daha verimli ve güçlü olur. Ortalama ruzgar hızınız nedir bulunduğunuz yerde ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ruzgarenerjisi

merhaba arkadaşlar bu sorumu diğer başlığada sordum ama cevap gelmedi herkes burda galiba :).

bende boş zamanlarımda alternatör yapmaya çalışıyorum.
    12 mıknatıs 9 bobinli yapıyorum bobin tablasını yapmadan önce tek bir bobin ile test ettim.
    bobin 1mm 90 tur 500 devirde 2 volt aldım.
    bu konuda fikrinizi yazarsanız sevinirim. voltajın düşük olduğunun farkındayım. ortalama kaç volt almam gerekiyor ?.

Merhaba.
    Öncelikle çalışmanız icin tebrik ederim uğraşması zevkli ve geliştirilebilir bir enerji..

Öncelikle evet biraz düşük olmuş eger mıknatıs ölçülerini verirseniz daha iyi yardımcı olabilirim. Kac adet mıknatıs kullandınız ? Ve stator ölçülerini yazarsanız daha çok yardımcı olurum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozdamar54

Arkadaşlar merhaba 80 x 20 x 10 ölçülerinde mıknatıs kullanarak 12 mıknatıslı 9 bobinli bir rüzgar gülü yapmayı planlıyorum. Sizce bu ölçülerde çalışmamın bir sakıncası olur mu ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Kolay gelsin öncelikle.
    Yapılan bir şey güzel araştırma ve dikkatli çalışma ile kötü olması imkansızdır. Öncelikle yapacağınız alternatörden ne kadarlık enerji istediğiniz önemli ona göre yorum yapalım. Ama önemli olan mıknatıs genişliğidir ki eger sayfaların başını okursanız Üçgen şeklindeki mıknatıs çok daha iyi olacağını anlayacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: RüzgarGibi

Rüzgarsız havalarda böyle bir sistem kullansak

http://www.youtube.com/watch?v=_j3yLoLA9Dk

Bu video'yu daha öncede izlemiştim bu şekilde bir free enerji üretmek sınırsız olacağı için dünyayı yerinden oynatır gerisini siz düşünün olmaz diye bir şey yok tabiki ama ben Tesla'dan bu yana göremedim henüz büyük çaplı bir şey olabileceğini ki Tesla bunun üzerinde çalışmış ama ne hikmetse calismalari bir şekilde örtpas edilmiş.

• Kolay gelsin öncelikle.
    Yapılan bir şey güzel araştırma ve dikkatli çalışma ile kötü olması imkansızdır. Öncelikle yapacağınız alternatörden ne kadarlık enerji istediğiniz önemli ona göre yorum yapalım. Ama önemli olan mıknatıs genişliğidir ki eger sayfaların başını okursanız Üçgen şeklindeki mıknatıs çok daha iyi olacağını anlayacaksınız.
    Paylaş

Üçgen şeklindeki mıknatıs satışı göremedim. Var ise bilgilendirme yapabilirseniz sevinirim. Diğer bir konu ise enerji olarak bir hedefim yok 30 cm' lik bir flanş çapı ile ne elde edebilirsem diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademturudi
     Rüzgar türbünü yapıyorum

ademturudi bey kanatlar ile ilgili bilgi verebilirmisiniz kendinizmi yaptınız ? orjinal bişeye benziyor.
  • Ekteki resim gibi tek flanş kullanarak her iki tarafına mıknatısları yerleştirerek bobinide resimdeki gibi sardığım takdirde verimlilik ne olur bilgisi veya bu tarz bir çalışması olan var mı acaba ?
     Rüzgar türbünü yapıyorum
  • 
Sayfa: önceki 501502503504505
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.