Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (504. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.450.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 502503504505506
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    merhaba ozdamar54 arkadaşım mantık güzel fakat extra bi verim farkı yaratıcak bir olay yok 2 ayrı saca flanşa da dizsen mıknatısları alıcağın verim aynı tek pervaneye 2 altarnatör dizayn etmektense mıknatısları birleştirip uzatıp daha büyük bir flan elde etmek daha iyi verim vericektir çünkü çöp kolların kısalıcaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruzgarenerjisi

quote:

Orijinalden alıntı: ademturudi
     Rüzgar türbünü yapıyorum

ademturudi bey kanatlar ile ilgili bilgi verebilirmisiniz kendinizmi yaptınız ? orjinal bişeye benziyor.

bencede kanatlar güzel görüküyor

kanat için yararı olabilir
    http://forum.donanimhaber.com/m_85411440/f_//tm.htm#85411440

• wind turbinehocam ilerde alternatörü kendi yapım çalışmalarıma başlayacağım şuan için bu yeterli olarak görüyorum...
    ruzgarenerjisi hocam kanatlar evet güzel alüminyum kompozaitten yapılma kanatlar.. ben yapmadım motoru aldığım arkadaşta gördüm başının etini yedik ve aldık yoksa pvc den yapcaktım ama benim motor biraz zor dönüyor pvc sağlıklı olmazdı..

ortkzazaman hocam beğendiğiniz için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: RüzgarGibi

Rüzgarsız havalarda böyle bir sistem kullansak

http://www.youtube.com/watch?v=_j3yLoLA9Dk

güzel ve basit.
  • kenakord kullanıcısına yanıt
    Devre şeması varmıdır .Ekleye bilirmisiniz .Teşekkürler .
  • Takip
  • resimdeki motor trifaze bir motor.ben bu motorun rotoruna mıknatıs yapıştırarak alternatör yapacağım.fakat kaç tane mıknatıs kaç santim eninde ve aralıkları ne olmalıdır.asenkron motor modifiye konusunda uzmanlaşmış bir arkadaşımdan en verimli önerilerini beklemekteyim.teşekkürler.
     Rüzgar türbünü yapıyorum
  • bu resimdekide rotorun görüntüsü.elimdeki bir adet 50x10x5 mm mıknatısı rotorun ölçüsünün ortaya çıkması açısından yapıştırdım.
     Rüzgar türbünü yapıyorum
  • Yapılabilirde çogu duşunce aşamasında kalıyor :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord

Bu gün ihtiyaca binaen 4 Eksenli Solar paneller için güneş takip sistemi devresini yaptım. 2 adet oto silecek motoruyla denemelerimde çok kararlı ve stabil çalışmasını gördüğüm için buradan paylaşmak istedim. Devrenin resimleri ektedir...

Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

kenan abi bir şey sormak istiyorum. Bu solar takip güneş battıktan sonra tekrar doğuya dönme işlemini nasıl yapıyor???
    Yoksa LDR leri solar panellerin etrafına açılı olarak yerleştirince bu sorun ortadan kalkıyormu acaba??

• öncelikle işe başlarken yapacağın şeyin ne olduğuna karar ver adı türbün değil onun ikinci olarak evi besleyecek kadar olanını istiyorsan uğraşman gerekir ki bence hiç uğraşma gerçekten amaç tasarruf ise ara telefonla gelin kardeşim ölçün biçin fiyat çıkarın de diksinler evin yanına yönüne nereye ise artık hem kullanırsın hem de elektrik üretim dağıtımı yapan şirkete kullanmadığını satarsın. fatura kesmeye gelen memur numarayı girer farkı yazar gidersin ödeme noktasına alırsın sattığın kadarının parasını. ama konuya ilgisiz olduğun çok açık daha adını yazamıyon kendini nasıl yapacaksın???
  • Sistem Akşam hangi yönde kaldıysa orada sabit kalır. Sabah ilk ışıkları gördüğünde o yöne doğru dönecektir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: iboli12

öncelikle işe başlarken yapacağın şeyin ne olduğuna karar ver adı türbün değil onun ikinci olarak evi besleyecek kadar olanını istiyorsan uğraşman gerekir ki bence hiç uğraşma gerçekten amaç tasarruf ise ara telefonla gelin kardeşim ölçün biçin fiyat çıkarın de diksinler evin yanına yönüne nereye ise artık hem kullanırsın hem de elektrik üretim dağıtımı yapan şirkete kullanmadığını satarsın. fatura kesmeye gelen memur numarayı girer farkı yazar gidersin ödeme noktasına alırsın sattığın kadarının parasını. ama konuya ilgisiz olduğun çok açık daha adını yazamıyon kendini nasıl yapacaksın???

169 Sayfalık bir konu.neredeyse ansiklopedi olmuş.sen türbün kelimesinemi takıldın birader.o yanlışlıkla türbün yazan arkadaş şimdi kendi yaptığı türbinlerle bulgaristana elektrik satıyor :)

• zararın neresinden dönersek kardır :D fuattoksoy
  • arkadaşım uçuk hayalinle tam bir ilham kaynağısın umarım yaparsın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuattoksoy

resimdeki motor trifaze bir motor.ben bu motorun rotoruna mıknatıs yapıştırarak alternatör yapacağım.fakat kaç tane mıknatıs kaç santim eninde ve aralıkları ne olmalıdır.asenkron motor modifiye konusunda uzmanlaşmış bir arkadaşımdan en verimli önerilerini beklemekteyim.teşekkürler.
     Rüzgar türbünü yapıyorum

Oyuk sayisinin 1/3 kadar mıknatıs yerlestirmelisin rotora.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ewoli26

quote:

Orijinalden alıntı: fuattoksoy

resimdeki motor trifaze bir motor.ben bu motorun rotoruna mıknatıs yapıştırarak alternatör yapacağım.fakat kaç tane mıknatıs kaç santim eninde ve aralıkları ne olmalıdır.asenkron motor modifiye konusunda uzmanlaşmış bir arkadaşımdan en verimli önerilerini beklemekteyim.teşekkürler.
     Rüzgar türbünü yapıyorum

Oyuk sayisinin 1/3 kadar mıknatıs yerlestirmelisin rotora.

peki mıknatıs eni ve aralıkları nasıl olmalı.

• Rotor çapı ve uzunluğuna gore bunu belirlemelisiniz ölçülerini yazarsanız daha iyi olur.

• Arkadaşlar yardım edermisiniz yaptığım rüzgar türbini ilk kalkışı yapamıyor manyetik tutunma yapıyor ne yapmaliyim 36 nüveli 2n2s 12 cift 24tek miknatis var
     Rüzgar türbünü yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samed35 -- 21 Mart 2014; 20:22:27 >
  • Sayın samed35;bunun çaresi mıknatısları nüveye peş konumda yapmalısınız.Tabi bu peşlik max. sınırını da geçmemeli.
    Ben bundan da önemli bir konuya dikkat çekeceğim;
    resimde gördüğüm kadarıyla mıknatıs etrafına çember montajlamışsınız.Yani alt. çalışma esnasında bu çemberi sökmüyorsanız,mık. ile nüve arasında kalıyorsa verim en az % 45-50 düşer belki daha fazla.Tamam mık. tutturmak için sağlam yöntem ama verim yönünden çok zararlı.
    Ne kadar zarar olabilir ki diyecekseniz bir tahminle;

Diyelim ki siz 2,2 Kw.lık bir motoru modifiye ettiniz bundan en fazla 400-500W alabilirmisiniz bilemem.Vel hasıl,çemberi iptal edip,mıknatıs altına çember kalınlığında parça koyup mıknatısları nüveye yaklaştırmanızı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 502503504505506
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.