Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (506. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.450.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 504505506507508
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: malisert32

quote:

Orijinalden alıntı: yavuzünal

Sayın malisert 32 elimde 14 volt 50 amperlik bir kendinden uyarmalı alternatör var.Bu altarnetörün devrini kasnakla 1/6 ornında yükselttim ve merkezi 16 cm. boyu 86 cm.uç kısmı 4 cm. kompezit aleminyumdan kanat yaptım ancak ortalama 5-6 m/sn rüzgarda şarj ediyor.Daha verimli olması için bana önerebileceğiniz kanat ölçüsü var mı?Varsa bildirirseniz
    çok memnun olurum.Selamlar sevgiyle kalın.

Merhaba,öncelikle elinize sağlık diyorum.Yaptığınız gerçekten cesaret ister.Orjinal oto şarj alt.leri ile yapmak her kişinin harcı değildir.

Mevcut düzenle;şarja başlar,yüke binince şarjdan düşer,,başlar-düşer vb. bu böyle devam eder.Yani orta sert rüzgârda falan bu düzenle(bu pervane ile diyelim) istenilen şarj sağlanamaz.Çaresi de evet pervane çapını büyütmekten geçtiği gibi kanat sayısını da çoğaltıp torku artımaktır.Bence 4 kanatlı ve mevcut kanatlardan 35-40 cm. daha uzun kanatlı bir pervane ile net sonuç alınabilir.

Şimdiii,,,bu pervane konusundan daha önemli iki konu ile ilgili tavsiye de bulunmak isterim.
    1=Kayış-kasnak uygunluğu; çok önemlidir,bilhassa V kayış modelinde alın tarafı da yük çekiyorsa bol bol kayış eskitirsiniz,hemde kayarak kaçırma çok olur.Çaresi;büyük ve küçük kasnağın oyuk biçimi ve oyuk ölçüsü kesinlikle aynı olmalıdır.

2=Bu verim aldığınızda önem arz eder ki,,akü dolunca yüke geçme konusudur.Bilindiği gibi oto alt.ü konjektörleri akü doldukça akımı düşürür.Öyle ki tam dolduğunda dahi düşük amperajla şarja devam eder.İşte bizim R.T. sisteminde bu istenmeyen tehlikeli durumdur.Daha da açmak gerekirse;
    akü dolduğunda alternatör konjektörün uyartımı sayesinde daha düşük tork çekecek ve dolayısıyla sert rüzgârda pervanenin daha hızlı dönmesine engel olmayacak ve bunun devamında aşırılıktan bozulma,mekanik kırılma oluşacaktır.Bununda çaresi var tabi.

Bu 2-3 yolla yapılabilir.Ör 1;akünün çektiği akım kontrolu ile,, 2=Akü üst sınır voltajına geldiğinde extra bir elektronik devre ile yük devreye alarak alt.ün kasılması çoğaltılır,pervane frenlenmiş olur.2.yolu herkes yapabilir,basit eski teknik Ş.Ü.nin yüke alma işlemidir.

Vel hasıl;evet uyartımlı yapmak cesaret ister ama birazda teferruat ister.Kolay gelsin.

Sayın Maliset32 verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim önerilerinizi dikkate alıp gerekli düzenlemeleri yapacagım.saygılarımı sunup ilgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim.Selamlar sevgiyle kalın.

• Bende teşekkür ederim Yavuz bey,kolay gelsin.
  • quote:

Aşşağıya resmi de ekledim.https://store.donanimhaber.com/14/ae/2d/14ae2df3676f7b3ec213e77983e103bf.JPG

Kolay gelsin öncelikle,başarılar diliyorum. .

Jeneratörün büyüklüğü eğer kesinse kanat uzunluğu basit güç formülüyle kabaca hesaplanabilir. 

P= Cp*1/2*Rho*pi*R^2*v^3

Bu formülde Cp kanattan alınan verimi (Pvc kanat için max 0.2)
    Rho hava özkütlesini (normal şartlarda 1.225 )
    R kanat yarıçapını
    v rüzgar hızını temsil etmektedir. Tasarlanacak türbinin 11 m/s rüzgar hızında tam güç üretmesi için

kanat yarı çapı= kök(P/(0.2*1.225*11^3)) metre olmalıdır. (Formüle sadece güç değerini koyarak kabaca kanat uzunluğu hesaplanabilir.)

kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sanal0707

Hepinizede kolay gelsin forma katkı veren herkezin emeğine sağlık

Bana yardım edebilecek güzel insanlar burada olduğunu bildiğimden dolayı size bir kaç sorum olacaktı.

diyelimki 3 fazlı altarnatör yapacağız A1-B1-C1---- A2-B2-C2----A3-B3-C3 ŞİMDİ BU BOBİNLER NASIL BİRLEŞTİRECEĞİZ YANİ A LARI KENDİ ARASINDA NASIL BİRŞELTİRMEM GEREKİYOR.
    beynım durdu çözemedim :))))

Merhaba;

Örnek 24 oyuklu alternatör içindir;

A1'i 1. Oyuk,B1'i 3. Oyuk,C1'i ise 5. Oyuk olarak ele alalım ve yıldız bağlantı olarak yapalım..o zaman;

A2 22. Oyuktan, B2 24. Oyuktan ve C2 ise 2. Oyuktan çıkmış oldu.

Biz bunu 3 fazlı yıldız yapacaksak 1-2-3 faz çıkışımız olup 5-22-24'ü köprü yapabiliriz,senin istediğin gibi yazacak olarsak A1-C2-B1 fazlarımız A2-B2-C1 köprü bağlantımız olacaktır.

Kolay gelsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ewoli26 kullanıcısına yanıt
    Sayın ewoli 26 verediğiniz formül için teşekkür ederim.cevabınızı geç verdiğim için kusura bakmayın. Hoşça kalın,sevgiyle kalın.
  • quote:

Sayın ewoli 26 verediğiniz formül için teşekkür ederim.cevabınızı geç verdiğim için kusura bakmayın. Hoşça kalın,sevgiyle kalın.

Ne demek iyi günlerde kullanın bol rüzgarlı günler sizinle olsun.

• Arkadaşlar tirbünler için özel mıknatısların satıldığı bir site buldum. Mıknatıs
  • quote:

Orijinalden alıntı: tilkihacker23

Arkadaşlar tirbünler için özel mıknatısların satıldığı bir site buldum. Mıknatıs

Neohobideki mıknatıslarla aynı fiyatlarda aynı gibi ama neohobide daha çok çeşit var diye düşünüyorum.

• Son çalışmalarımdan bir video kesiti paylaşmak isterim.İnş. sorunsuz yüklerim.
    Nereden nereye arkadaşlar değilmi?Bir zamanlar paylaştığım bir psu iç resminde görünen bir malzemeyi diyotdu,,,mosfetdi tartışırlardı,bende hiç bir şey anlamadan bakardım.Bu gün ise,,bu sistemde bilhassa küçük çaplı bizim sistemlerde (5-8 Kw)bir alternatör yapımından yada bir pervane yapım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Mayıs 2014; 16:28:55 >
  • Evet videoyu yükleyemedim,aslında foruma yüklendi ama buraya gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 9 Mayıs 2014; 16:29:31 >
  • Yukarda bir ip ucu vereyim P channel demiştim ya,,,baktım ki bluemavi'de PNP tr. var,hemen 20 tane bundan,kargo parası verdiğime değsin diyerek ıvır zıvır malzeme almıştım.Her neyse malzeme 18 tl,kargo 8 tl. atladı gitti.Yani boşa gitti.Çünkü bu firma ürüne yanlış bilgi yazmış bende güvenip araştırmadan aldım, ki 2SA1024 tr.si 400volt değilmiş.Malzemeler geldi devreyi kurdum,,,320 VDC'de aynen 210VDC kaçak var arkadaşlar.Jeton düştü ama ne yaparsın ki.Zaten firma bir garip,,malzemeyi 3-4 gün sonra kargoya verdiler.Birde böyle yanlış bilgi olunca...O sitedeki satış ilanını aynen print screen yaptım,,resmini paylaşıyorum.
    Oysa PNP mosfet siparişini Çin'e vermiştim,,,tabi geç geliyor.Ama gelince de iyi geliyor,sağlam geliyor.

Bunu paylaşmamın sebebi ise,hem bu firmanın yaptığını göstermek(sizlerde uzak durun demek açısından) hemde yaptım dememin maliyetini görmenizi,dostlarımla paylaşıyorum diyorsam bir bildiğimin olduğunu söylemek istiyorum.
    Evet bilhassa özelden isteklere olumsuz cevap verdiğim kişiler bu yazımı okuduklarında herhalde bana pek gönül koymayacaklardır.

• malisert32 kullanıcısına yanıt
    sanırım siz p chanel mosfet ile Pnp transistörleri karıştırmıssınız.Çünkü p chanel mosfet'İ türkiyede o paraya vermezler .
  • quote:

Orijinalden alıntı: radar48

sanırım siz p chanel mosfet ile Pnp transistörleri karıştırmıssınız.Çünkü p chanel mosfet'İ türkiyede o paraya vermezler .

Maalesef yanlış sanmışsınız.
    Bırakın karıştırmayı maddi imkânım olsa,,P channel mosfet ve PNP tr.nin fabrikasını kurar, imalatını yaparım.
  • arkadaşlar benim türbinim bitmek üzere sadehttps://store.donanimhaber.com/7c/a1/51/7ca151c8b74e95d1e5e1a3cb6fe9f43a.jpghttps://store.donanimhaber.com/4e/36/6b/4e366bd04d0e251858e7c0881c33bf13.jpghttps://store.donanimhaber.com/87/49/de/8749debff307f0fc7a23dad45fdd6b4f.jpghttps://store.donanimhaber.com/fe/84/2b/fe842bcb6c7e6a0fbfc086309391fee3.jpghttps://store.donanimhaber.com/48/30/24/48302454d365c5cc9d2a25b46f8170b1.jpgce boyası kaplaması ve dikilmesi kaldı önerilerinizi bkliyorum

• peki kaç kw elektrik üretiyorsunuz arkadaşlar merak ettim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Santa Esmeralda

peki kaç kw elektrik üretiyorsunuz arkadaşlar merak ettim?

Yapılan alternatöre göre değişir bu ne kadar istediğine bağlı.

• Merhaba arkadaşlar,

rüzgar enerjisi santralleri tartışma platformunda (www.reshaber.com) yardıma ihtiyacımız var.
    İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Charge Controller
    http://www.reshaber.com/ileti1127.html#p1127
  • quote:

Orijinalden alıntı: ewoli26

quote:

Orijinalden alıntı: Santa Esmeralda

peki kaç kw elektrik üretiyorsunuz arkadaşlar merak ettim?

Yapılan alternatöre göre değişir bu ne kadar istediğine bağlı.

eyvallah

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar elimde step motor var motorun yeniden saimini yapmak istiyorum resimlerini koysam oluk sayisiyla elimdeki trafodn sokecegim saglam tel ile sarim ypacagim bana bilgi verirmisiniz

• 
Sayfa: önceki 504505506507508
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.