Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (507. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.450.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 505506507508509
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaptığım EMK hesaplarının tutarlılığını kontrol etmek ve deney amacıyla bugün hurdacıdan 40 TL'ye aldığım 2 adet motorun sağlam çıkması beni çok şaşırttı :D

Biri 24 V DC su arıtma pompası Aqualine marka kömürlü.

Diğerinin etiketi yok malesef asenkron motor 18 ankuşlu 7 cm stator iç çapı ölçüleride 15 kg vs su pompası olarak yapılmış... Sırf nüvesi ve mili için almıştım.

Ne yapsam bilemedim, nüveleri olsun sargıları olsun pırıl pırıl :) Üstündeki gress yağı bile yumuşacık. En fazla rulman değiştirilebilir.

Asenkron olanı boşverin ama isteyen olursa 24 V DC motordan yaklaşık 10 tane daha mevcut. Alabileceğiniz hurdacı Antalya Sağmanlar Hurda Akdeniz Sanayi....
  • http://www.ruzgarturbiniyap.com/ yeni adresimiz arkadaşlar tum soruların cevapları burda
  • atasan2006 A kullanıcısına yanıt
    Kardeş hayırlı olsun.. Kaplama olarak önerim saç al silindir şeklinde kıvır, içine wax veya oto ince pasta sür (kalıptan ayırmak için), sonra 1-2 kat elyaf ile polyester çek, silindir çıkarabilirsin hem de hafif olur. @atasan2006
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuattoksoy

resimdeki motor trifaze bir motor.ben bu motorun rotoruna mıknatıs yapıştırarak alternatör yapacağım.fakat kaç tane mıknatıs kaç santim eninde ve aralıkları ne olmalıdır.asenkron motor modifiye konusunda uzmanlaşmış bir arkadaşımdan en verimli önerilerini beklemekteyim.teşekkürler.
     Rüzgar türbünü yapıyorum

fuattoksoy hocam sonuç ne oldu acaba ?
    bu motorun gücü nedir 1kw ye benzettim ama
    rotor çapı ve uzunluğu nedir acaba ?.
    iyi çalışmalar.

• arkadaşlar tübinimin boyası kaplaması bitti şimdi sıra yerine dikmeye geldi 2x2x2 ebatında kuyu açtım içine 70lik köşebentten iskelet yaptım önerilerinizi esirgemeyin
     Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

• Selamunaleyküm.
    Ustalarım öncelikle hepinizi başarılarından ötürü tebrik eder, çalışmalarınızın devamıı dilerim,
    Bende sizlerin gibi olmasada bir tane yapmıştım,
    Lakin şu anda sizlerden başka bir isteğim olacak,

Araçlar için arka lastiklerin içine cant ile kampana arasına bir dinamo istiyorum aynı şöyle.

Bunu yapabilecek arkadaşlar varmıdır acaba??
     Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

• '
     Rüzgar türbünü yapıyorum
  • arkadaşlar nihayet türbinimi dikebildim sıra kanat kablo fren ve kuyruk kaçırma sistemlerini bağlamaya geldi sizce nasıl olmuş
     Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

• onun icindeki elektrik ureten direncini nasil yapilcak benim kafa hep onda eror veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorunuzu tam anlıyamadım
  • Türbin işçiliği ve görünümü gerçekten güzel. Çok emek verdiğiniz belli oluyor. Umarım iyi verim alırsınız... Elinize sağlık iyi günlerde kullanın.. Sonuçları burdan yazarsınız...
  • verimi bana göre çok iyi 30 devirde 200 volt dc 25 ap aldım 1800 wat rezitansla yükte denedim
  • arkadaşlar nihayet türbinim bu gün akşam üzeri bitti ilk denememde 40 tur yaptı kalkış yaparken hiç zorlanmadı çünkü boşta başlayıp redüktör daha sonra devreye girdi redüktörden çıkış 600 devirdi ama voltaj ölçümü daha yapmadım
     Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

• atasan2006 tebrikler, gerçekten çok uğraşmışsınız. İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız. Direğe pervane boyunun hemen altından dört tarafa gerdirme atarsanız sanki daha emniyetli olur. Rüzgarınız bol olsun..
  • Merhaba arkadaşlar uzun zamandır rüzgar tribünü konusunda internette araştırma yaptım . En sonunda evdeki eski yazıcının motorunu söktüm . Benim amacım çok büyük elektrik üretmek değil o yüzden bu motorları kullansam olurmu ? TEŞEKKÜRLER...

https://store.donanimhaber.com/c0/5a/32/c05a32d0cfc37eaefd96c4caa69dda03.jpg
     Rüzgar türbünü yapıyorum

• ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM EDİN YHA !!!
  • O motorlarla pek bişey elde edemezsin. Ayrıca kanat çapın motor çapından neredeyse on kat kadar büyük olmalı ki o motorun steplerini atlayabilsin. O incecik mile de büyük kanatları nasıl takarsın ancak bir aktarım organı yapabilirsin. Ya kayış kasnak ya da dişli. Bir kaç led yakabilmek için yeterli gibi. Üstadlarımız belki başka şeyler söyleyebilirler.

Bu arada kıymetli rüzgar trübini forum sakinleri, WİND TR markası ile ev tipi 05, - 1, 3 ve 5 Kw lık rüzgar güllerinin yerli imalatına başlamış, insanlarla tanıştım. Sarılan bakırın reçinesini dahi kendileri kaplıyor. Flanş, kanat, gövde, nüve vs. hepsi yapılıyor. Hatta ihraç dahi edildi. Paylaşmak istedim.
  • Sn müverrih zaten imalatını ve satışını komple yapan tanıdığım çok hem amatör hem şirket var yani yeni bir şey değil..

• Amatorlerin imal ederek herhangi bir firmanin adı altında sattığı bir işten bahsetmiyorum. Uluslar arası platformlara çıkabilen ve ihracat yapabilen sadece bu iş için kurulmuş ve marka tescili olqn hatta piyasadaki diğer firmalara stator flans vs. Leri satan bir firma. Benzerleri varsa ne güzel.

• 
Sayfa: önceki 505506507508509
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.