Bildirim
Rüzgar türbünü yapıyorum (508. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Merhaba arkadaşlar selamlar bi konuda yardıma ihtiyacım var yardımcı olabilecek arkadaşlara ihtiyacım var
Bildiğimiz üzere yeni nesil alternatörler hakkında
Mesala 12 v luk veya 24…48v
Ayni alternatörü seri şekilde baglamamiz mumkunmu
12v 120 amper bir alternor
2x alt
ernetor = 24 volt 240 amper çıkış alamazmiyiz
Ve bu çıkışı direk AC olarak alabilirmiyiz
Şimdiden çok teşekkürler projelerinizde başarılar dilerim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ibka
Arkadaşlar ben bir evi besleyebilecek bir rüzgar türbünü yapmak istiyorum.Lütfen yardım
kolay gelsin.http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=338
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 18 Temmuz 2014; 19:50:59 > -
quote:
Orijinalden alıntı: 1974 maho
Merhaba arkadaşlar selamlar bi konuda yardıma ihtiyacım var yardımcı olabilecek arkadaşlara ihtiyacım var
Bildiğimiz üzere yeni nesil alternatörler hakkında
Mesala 12 v luk veya 24…48v
Ayni alternatörü seri şekilde baglamamiz mumkunmu
12v 120 amper bir alternor
2x alt
ernetor = 24 volt 240 amper çıkış alamazmiyiz
Ve bu çıkışı direk AC olarak alabilirmiyiz
Şimdiden çok teşekkürler projelerinizde başarılar dilerim
Yapmış oldugun Alternatörlerin hepsini seri yada paralel olarak tek mil üzerine inşa edebilirsin tabiki böyle bir şey mümkün önce Alternatörler 3 faz ac olacaktır büyük ihtimal bunları diyotlarla dc ye çevirip seri paralel yapılabilir yanlız ben tavsiye etmem böyle birşeyi yapmaya yada önce sunu sormalıyız nerede kullanacaksın ihtiyacın olan volt mu amper mi? Her zaman tek Alternatörle bunları yapmak mümkün ama öncelik neye ihtiyacımız olacağıdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: THE SUBTİTLE
quote:
Orijinalden alıntı: ibka
Arkadaşlar ben bir evi besleyebilecek bir rüzgar türbünü yapmak istiyorum.Lütfen yardım
kolay gelsin.http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=338
Bu site yerinewww.ruzgarturbiniyap.com adresinden de yararlanabilirsiniz oradada yardımcı olabilirim bu konuda buradada yada diğer arkadaşlarda yardımcı olurlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ewoli26 -- 21 Temmuz 2014; 20:29:31 > -
quote:
Orijinalden alıntı: malisert32
Son çalışmalarımdan bir video kesiti paylaşmak isterim.İnş. sorunsuz yüklerim.
Nereden nereye arkadaşlar değilmi?Bir zamanlar paylaştığım bir psu iç resminde görünen bir malzemeyi diyotdu,,,mosfetdi tartışırlardı,bende hiç bir şey anlamadan bakardım.Bu gün ise,,bu sistemde bilhassa küçük çaplı bizim sistemlerde (5-8 Kw)bir alternatör yapımından yada bir pervane yapım
Bu arkadaşlar ithalatcıymıs aslında istedigniz ürünü soylerseniz yardımcı oluyorlar telefonda.. -
Merhaba
Sagolun ilginiz icin
Arastira arastira biyerlere gelinir sanırım
Hibrit araç için
Araştırmalarımda
76~144 volt
Minimum 350 amper veya daha yuksek 650 max. 3 fazlı AC motoru nu besleyecek alternatör
48 volt 190 amper düşük devirli alternatör buldum netten
Hatta 12~24 volt olup 400 ampere kadar çıkan araç için alternatör var
Bu alternatiflerin kaç hp güç ister onu çıkartamıyorum
Elektrikli arabalar için özel üretilen kit leri inceliyorum
Yurtdisinda yerli sadece bi firma var
Aracı olduğunca hafifletmek
Bataryalardan kaçınmak
Hafif 50 kiloya kadar olan motor işimizi görüyor
48 volt 190 amper alternatör sadece 15 kg geliyor
Piyasadaki motorlar AC motorlar
Voltunu dusurulebiliyormuyuz
AC motoru 144 volt yeterse artar bana hatta 96 volt ta yeter
Uç fazlı her faza ayrı bir alternatör taksak olur mu
Boyle bir kombinasyon elde etmek istiyorum
Nedeni
Burada ethanol var çok ucuz ve yasal
Şehir içi kullanımlarında çok ideal olacak düşük devir
Sarz ve bataryadalardan uzak durmak istiyorum
Mesala
96 volt 300\400 amperlik AC motoru
Alternatör
3 adet 24veya 26 150 ampere kadar çıkanları var
Bunları ayni anda cevirsek
Bunlar kaç hp ister
Sanirsam benim hesabın 11 hp yeterse artar
1100 devirde 2000 devir arası
Nasıl
Bosmu kafa yoruyorum
3 litre yakan 250 cc motorlar var
Sağol varol simdiden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
slm arkadaşlar ben rüzgar türbünü imal ediyor ve eğitim veriyorum isteyenlere yardımcı olurum imalat fotoğraflarım sayfamda teşekkür ederimhttps://www.facebook.com/pages/R%C3%BCzgar-t%C3%BCrb%C3%BCn%C3%BC-imalat%C4%B1-e%C4%9Fitim/185284398250619?ref=hl -
slm arkadaşlar ben rüzgar türbünü imal ediyor ve eğitim veriyorum isteyenlere yardımcı olurum imalat fotoğraflarım sayfamda teşekkür ederimhttps://www.facebook.com/pages/R%C3%BCzgar-t%C3%BCrb%C3%BCn%C3%BC-imalat%C4%B1-e%C4%9Fitim/185284398250619?ref=hl -
Merhaba arkadaşlar ben rüzgar tribünü yapmaya yeni başladım. 2 adet pervane yaptım plastik borudan. Yanlış hatırlamıyorsam birinin kanat boyu 30 cm diğerininki 60 cm. Pervaneyi yaptım ama bir motorum yok . Eski süpürge bulabilirim onun motoru olurmu acaba ? O olmazssa ne kullanabilirim çok birşey üretmek istemiyorum 20-25 wolt bile yeter. Önerilerinizi bekliyorum. Herkese iyi günler ...HAYIRLI BAYRAMLAR... -
quote:
Orijinalden alıntı: 1974 maho
Merhaba
Sagolun ilginiz icin
Arastira arastira biyerlere gelinir sanırım
Hibrit araç için
Araştırmalarımda
76~144 volt
Minimum 350 amper veya daha yuksek 650 max. 3 fazlı AC motoru nu besleyecek alternatör
Bu alternatiflerin kaç hp güç ister onu çıkartamıyorum
Elektrikli arabalar için özel üretilen kit leri inceliyorum
Yurtdisinda yerli sadece bi firma var
Aracı olduğunca hafifletmek
Bataryalardan kaçınmak
Hafif 50 kiloya kadar olan motor işimizi görüyor
48 volt 190 amper alternatör sadece 15 kg geliyor
Piyasadaki motorlar AC motorlar
Voltunu dusurulebiliyormuyuz
AC motoru 144 volt yeterse artar bana hatta 96 volt ta yeter
Uç fazlı her faza ayrı bir alternatör taksak olur mu
Boyle bir kombinasyon elde etmek istiyorum
Nedeni
Burada ethanol var çok ucuz ve yasal
Şehir içi kullanımlarında çok ideal olacak düşük devir
Sarz ve bataryadalardan uzak durmak istiyorum
Mesala
96 volt 300\400 amperlik AC motoru
Alternatör
3 adet 24veya 26 150 ampere kadar çıkanları var
Bunları ayni anda cevirsek
Bunlar kaç hp ister
Sanirsam benim hesabın 11 hp yeterse artar
1100 devirde 2000 devir arası
Nasıl
Bosmu kafa yoruyorum
3 litre yakan 250 cc motorlar var
Sağol varol simdiden
Şimdi burada bi gariplik var sn. maho ;
bunu nereden buldunuz, link atarmısınız nasılmış neciymiş birde biz bakalım.
peki sana 96v 120 amper yeterli olurmu ? eger öle olursa 4mm lik telden sararak bunu karşılayabilirsiniz yada daha kalın bir tel seçebilirsiniz biliyorsunuz ki tel çapı kalınlığı doğrudan amperle ilgilidir.
Şimdi siz hiybrit için yapacagınız araç hakkında biraz daha detay verebilir misiniz? ne motoru kullanacaksınız ? genaratörü direk motora mı yoksa tekere mi monte edeceksiniz ki ben olsam tekere monte ederdim araç her hareketinde d/d bağlı kalarak üretim yapardı, yada bi kaç değişik şeyler de var. Neyse siz tam olarak eger açarsanız konuyu alternatör kısmında daha çok yardımcı olabilirim.
1 beygir gücü, 746 watt'a, 2545 btu'ya eşittir.
GÜÇ: Kısaca birim zamanda (saniyede) yapılan işe güç denir(kgm/s)...
Saniyede yapılan 75 kgm'lik işe, bir beygir gücü(hp) denir...
75 Kg’lık bir ağırlığı 1 metre hızla hareket ettirmek için gereken güç. Motorun gücünü belirtmek için kullanılır. 1 KW = 1,36 metrik HP ‘dir (Yaklaşık olarak)
1 HP = 1,0138 PS
1 metrik HP = 1 PS
-
quote:
Orijinalden alıntı: YARKAC
Merhaba arkadaşlar ben rüzgar tribünü yapmaya yeni başladım. 2 adet pervane yaptım plastik borudan. Yanlış hatırlamıyorsam birinin kanat boyu 30 cm diğerininki 60 cm. Pervaneyi yaptım ama bir motorum yok . Eski süpürge bulabilirim onun motoru olurmu acaba ? O olmazssa ne kullanabilirim çok birşey üretmek istemiyorum 20-25 wolt bile yeter. Önerilerinizi bekliyorum. Herkese iyi günler ...HAYIRLI BAYRAMLAR...
Sayın yarbaş elektirikli süpürge motoru olmaz yani benim evdeki söktüğüm elektirik motoru gibi ise. herhangi bir hurdacıdan 10-15 tl karşılığı yanmış elektirik motoru alın 24 oyuklu işini görecektir, onu modifiye ederek istediğiniz gücü elde etmiş olursunuz. Kolay gelsin.
-
Arkadaşlar sürekli buraya bakamıyorum istersenizwww.ruzgarturbiniyap.com adresine gelirseniz size yardımcı olacak çok arkadaş var orada.. iyi günler kolay gelsin. -
türbin yapmak istiyorsanız gezegen muhendislerini izleyebilirsiniz (youtube a gezegen muhendisleri yesil enerji yazar sanız gorursunuz) -
quote:
Orijinalden alıntı: Bafl34
türbin yapmak istiyorsanız gezegen muhendislerini izleyebilirsiniz (youtube a gezegen muhendisleri yesil enerji yazar sanız gorursunuz)
Daha önce hiç izlememiştim bunu güzel bir belgesel niteliğinde mantıgını yüzeysel olarak anlatıyor yanlız bir alternatörü sıfırdan başlayan biri için yapmaya yeterli değil özellikle havadan kesmeli için, üzerinde hem fazla detay var hemde fazla işcilik, yapılamayacak gibi değil herkez yapabilir önemli olan kaynak..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evimde aşırı elektrik kesiliyor (Evdeki günlük tüketim 10 kw civarında kışın 15 i bulur) bu yüzden ;
1000W rüzgar tribünü + 4x250W güneş paneli + 4x200A jel akü içeren bir sistem kurmayı planlıyorum ,
12/24V (tam karar veremedim) gerekli şarj kont.cihazı ve inverter ne olmalı? Wat ve Amper olarak
mppt kombine cihazlar var ancak ne işlev yaptıklarını tam çözemedim.
Bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.Saygılarımla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.sonmez -- 6 Ağustos 2014; 20:15:27 > -
güncel , kimse bu konularla ilgilenmiyor mu? -
quote:
Orijinalden alıntı: m.sonmez
Evimde aşırı elektrik kesiliyor (Evdeki günlük tüketim 10 kw civarında kışın 15 i bulur) bu yüzden ;
1000W rüzgar tribünü + 4x250W güneş paneli + 4x200A jel akü içeren bir sistem kurmayı planlıyorum ,
12/24V (tam karar veremedim) gerekli şarj kont.cihazı ve inverter ne olmalı? Wat ve Amper olarak
mppt kombine cihazlar var ancak ne işlev yaptıklarını tam çözemedim.
Bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum.Saygılarımla.
Hangi ilde(şehirde)yaşadığınıza bağlı olarak değişir.Yani rüzgârımı çok güneşimi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 20 Ağustos 2014; 1:01:03 > -
Mehmet Ali abi 3 fazlı 1.5 KW asenkron motorun sargılarını ellemeden sadece rotora mıknatıs döşeyerek alacağımız tahmini güç kaç Watt olur? -
quote:
Orijinalden alıntı: certy
Mehmet Ali abi 3 fazlı 1.5 KW asenkron motorun sargılarını ellemeden sadece rotora mıknatıs döşeyerek alacağımız tahmini güç kaç Watt olur?
Sargı değişince rotorda Sabit mık.lı olmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 20 Ağustos 2014; 1:00:27 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X