Şimdi Ara

Rüzgar türbünü yapıyorum (510. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.309
Cevap
110
Favori
2.450.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 508509510511512
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güneş paneli bölümünde haber verdim ama ,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 31 Temmuz 2018; 11:18:38 >
  • arkadaşlar uzun zamandır foruma giremiyorum türbinimin testleri bitti bu ayın 10 dan itibaren tam üretimde başıma neler geldi bilemezsiniz çinden şebeke bağlantılı inverter getirttim adamlar trafanun birini düzgün bağlantı yapmamışlar yolda gelirken yerinden oynamış bizde farkına varmadan bağlantıyı yaptık koskoca türbini kasıp yavaşlatıyordu ne yapacağımı önce bilemedim ama merakım devreye girdi aleti söktüm baktım trafo boşta trafoyu yerine montajladım gene kasıyor yine söktüm bu kez 6 adet transistör yanmış onları değiştirince normal çalışmaya başladı bu 1 ci problemdi çözüldü sıra ikinci probleme geldi benim türbinimin üzerinde 1/15 redütör vardı 1 ci gün gayet güzel çalıştı 2 ci gün türbinden ses gelmeye başladı ve voltaj kesintileri oldu sebeb redüktör pervane redütörü döndürmeye çalışıyor altarnatör yüke binince redüktördeki arka dişliyi sıyırıyor dişli yapan firmları arıyorum dişli ebatını söylüyorum adamlar 13 cm lik bir dişliye utanmadan 500 tl para istediler dedim kardeşim redkkütörün yenisi zaten 600 tl baktım olacak gibi değil yenden bir redütör aldım 1/12 aynı şeyler gene başıma geldi anladımki türbin redüktörle olmuyor redüktörden vazgeçtim bu defa devir yetersiz kaldı altarnatörü söktüm baktım 20 devirde 12 volt anca alıyorum inverter 45 voltta devreye giriyor baktım 36 oyuk bu iş olmıyacak 104 oyuklu stator buldum rotora 34 den 4 sıra 136 adet neodyum n 42 20x10x40 mıknatıs kullanarak yeniden 0.90x4 emaye telle tekrar sardım her oyuk 400 spir aldı bu defa altarnatörüm 12 devirde 40 volt ac gerilim verdi devir 20 ye çıkınca 70 ile 80 volt alıyorum yükte sonuç küçük türbinlerde kesinlikle redüktör kayış vs. vs olmuyor en iyi üretim altarnatöre direk bağlantı buda devir meselesine sebeb oluyor bunuda altarnatörün kapasitesini artırarak önüne geçebiliriz bu gün çektigim vidyoyu ekliyorum önerilerinizi açığım http://youtu.be/R-xe6wHfyWY

• Ben çok ugrasmıstım olmamıştı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Upppp

• atasan2006 A kullanıcısına yanıt
    Atasan merhaba... videoyu izledim...şarj ünitesi ve akü grubu olmadan direk şebekeye mi veriyorsun elektriği? bunu nasıl yaptın açıklarsan memnun olurum

bende su anda çok düşük devirli 3 faz sarımlı ancak bağlantıları 2+1 fazlı jeneratörümü bitirmek üzereyim.benim elektrik hesap değerlerim yüksüz

2 fazlı..... 600 devirde 11330,43 W ; 1699,67 V ; 6,666 A (şaşırtıcı gelebilir ama ufak testlerde hesaplarımın doğruluğunu gördüm)
    1 fazlı..... 600 devirde 5665 W ; 850 V ; 6,666 A
    TOPLAMDA.............. 17 KWA

2 fazlı..... 60 devirde 115,9 W üretim hesabı veriyor jeneratörüm.
    1 fazlı..... 60 devirde 58W
    TOPLAMDA.............. 175 W

ürettiğim elektriği şebekeye verip ufakda olsa gelir elde etmeyi düşünüyorum.İlerleyen safhalarda jeneratörümün videosunu ekleyeceğim inşallah.
    Her bir parçasını sıfırdan yaptıgım alternatörümün resmi ekte..stator çapı 16 cm kadar rotor çapı 19 cm ve 144 adt n52 50*10*5 mm mıknatis kullanılıyor.

on grid inverterle şebeke baglantılı sistem tecrübesi olan arkadaslar yada ongrid inverterler hakkında bilgisi olanlar varsa aramızda bu konuda aydınlatıcı bilgilerini paylaşırlarsa memnun olacağım.. dediğim gibi
    urettiğim elektriği şebekeye vereceğim ve rüzgarın değişken hızlarında üretilen elektriği depo etmeden şebeke sistemine verirken voltaj değişimleri on grid inverter çalışmasına dezavantaj
    oluştururmu ?.. ne kadar sağlıklı bir baglantı olur sistemin ömürü açısından... bilenlerin bilgisini bekliyorum...

bu arada bir öneri olarak 3 faz baglantılarınızı 2+1 e cevirin bence...cok daha fazla üretim olduğunu göreceksiniz... bosta bir sarım gibi duran notr baglantılar sisteme
    %30 direnç artışı vermekte...deneyinfarkı görün. :)

Eger 3 fazlı tek çıkışlı bağlantı yapacak olursam çıkış değerleri;

3 fazlı..... 600 devirde 7553,623 W ; 1699,67 V ; 4,444 A elde edecektim.

Rüzgar türbünü yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdd -- 1 Kasım 2014; 11:49:46 >

• http://www.eie.gov.tr/YEKrepa/REPA-duyuru_01.html

Türkiye de il lerdeki rüzgar ölçüm haritaları.
    umarım faydası olur
  • http://www.eie.gov.tr/MyCalculator/Default.aspx

Buda güneş enerjisi haritası.
  • Fazlari 2+1 baglamayin zarar edersiniz.
    @mehmetdd

• Orduda rüzgar enerji si ile verim alabilirmiyiz

• yeni videolarım asenkron motor 24 adet 40 20 5 1mm 31 spir 36 oyuk 3 faz yıldız bağlantı

ampul 40w 220 v luk ampul

http://www.youtube.com/watch?v=9xX4yyZfUfQ&feature=youtu.be
    http://www.youtube.com/watch?v=63RUYRtAZtY&feature=youtu.be
    İletiyi düzenle
    son testhttp://www.youtube.com/watch?v=lVlszSbfr0k&feature=youtu.be
    artık kule zamanı
    İletiyi düzenle

• arkadaşlar merhaba yeni rüzgar türbinini yapmaya başladım işe kanatlar ve mıknatıs teminiyle kanat boyu 4.50 cm altarnatör 84 oyuklu 41 cm stator çapı rotor 32 cm çap 112 adet n 42 20x10x40 mıknatıs yerleştiricem mıknatısların manyetik akısını artırmak için kenarlarına demir kullanıcam fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum
     Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

• ramazan bey öncelikle hayırlı olsun. diğer alternatörden verim olarak ne aldınız.kullandıgınız inverteri merak ettim özellikleri nedir aceba ne kadara patladı .

simdiki kanat çapı şimdi cuk diye oturmuş.kanat boyu4.5 metre peki eni ne odu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ortkzazaman -- 10 Kasım 2014; 1:14:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ortkzazaman

ramazan bey öncelikle hayırlı olsun. diğer alternatörden verim olarak ne aldınız.kullandıgınız inverteri merak ettim özellikleri nedir aceba ne kadara patladı .

merhaba ortkzazaman öbür altarnatörden 20 devirde 45-50 ac volt kullandığım inverter yeni nesil şebeke bağlantılı bir inverter giriş voltajı 45 dc volt 2000 watt normal prizden giriş olup kendini şebekeye dahil edip frekansı ayarlıyor çinden getirttim bana maliyeti 370 dolar + 190 dolar gümrük vergisi bir tane daha getirtiyorum kanattın eni kök 58 cm uç 21cm
  • quote:

Orijinalden alıntı: atasan2006

quote:

Orijinalden alıntı: ortkzazaman

ramazan bey öncelikle hayırlı olsun. diğer alternatörden verim olarak ne aldınız.kullandıgınız inverteri merak ettim özellikleri nedir aceba ne kadara patladı .

merhaba ortkzazaman öbür altarnatörden 20 devirde 45-50 ac volt kullandığım inverter yeni nesil şebeke bağlantılı bir inverter giriş voltajı 45 dc volt 2000 watt normal prizden giriş olup kendini şebekeye dahil edip frekansı ayarlıyor çinden getirttim bana maliyeti 370 dolar + 190 dolar gümrük vergisi bir tane daha getirtiyorum kanattın eni kök 58 cm uç 21cm

çok teşekkürler. bende bu tür bir inverter düşünüyorumda siz tecrübelisiniz.
    bir kac sorum olcak musadenizle

45 volt da üretime başlıyor.max kaç volt a dayanıyor.

2000 watt da kaç amper çekiyor .

alternatör 3000 watt üretirse ne oluyo. oraya rezistans koymuşunuz yük direncimi o bir kırmızı bir yesil yanıyor. 2000 wattı geçiği içinmi kırmızı yanıyor yoksa 45 volt un altına indiği içinmi

inverterin için link verebilirmisin

• merhaba 45 dc voltta üretime başlayıp üst sınır voltal 92 dc volt 2000 watta 40 amper çekiyor şebeke ana otmatta 40 amperdir altarnatör 3000 watt üretise fazla voltjı rezidansa yönlendiriyor altarnatörün üretimi 40 volta düştüğünde kırmızı yanıyor yeşil yandığında şebekeye voltaj basıyor yani 1 watt bile üretsem şebekeye basıyorum inverteri çine gidip gelen arkadaşım var ona özelliklerini söyledim o getirdi http://m.aliexpress.com/item/562329675.html
  • teşekkürler +rep
  • quote:

yani 1 watt bile üretsem şebekeye basıyorum

Merhaba,güzel iş yapmışsınız,elinize sağlık.Mevcut sayacınızı değiştirdinizmi,,dağıtım şirketinden izin alırken neler isteniyor,,izin almaya gerek kalmadan kullanıyormusunuz gibi bilgileri verebilirmisiniz?Hatda biraz daha ileri gideyim,,kendi sayacınızı geri çevirirken video çekip bizimle paylaşabilirmisiniz?

İşin aslı,,bizler her ne kadar kendi alt.ünü yapmak,sınırsız gibi 100-200amper akımı kontrol eden devreler tasarlamak ve uygulamaya geçirmek,tam sinüs inv. yapmak gibi becerilerimiz olsa da şebekeye akım basabilecek kadar başarı elde edemedik.Daha açıkçası,üretim varken şebekeye akım basmak gerçekten kayda değer ilerleme,kayda değer başarıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

quote:

yani 1 watt bile üretsem şebekeye basıyorum

Merhaba,güzel iş yapmışsınız,elinize sağlık.Mevcut sayacınızı değiştirdinizmi,,dağıtım şirketinden izin alırken neler isteniyor,,izin almaya gerek kalmadan kullanıyormusunuz gibi bilgileri verebilirmisiniz?Hatda biraz daha ileri gideyim,,kendi sayacınızı geri çevirirken video çekip bizimle paylaşabilirmisiniz?

İşin aslı,,bizler her ne kadar kendi alt.ünü yapmak,sınırsız gibi 100-200amper akımı kontrol eden devreler tasarlamak ve uygulamaya geçirmek,tam sinüs inv. yapmak gibi becerilerimiz olsa da şebekeye akım basabilecek kadar başarı elde edemedik.Daha açıkçası,üretim varken şebekeye akım basmak gerçekten kayda değer ilerleme,kayda değer başarıdır.

merhaba mehmet bey uzun zamandır çeşitli yazılarınızı okudum yazışmak bu güne nasipmiş mevcut tesisata hiç mudahelem olmadı inverterin yanındaki sayacın türkiye eletrik kurumuyla alakası yok ben türbinin ne kadar üretim yaptığını görmek için kendim bağladım türkiyedeki sayaçların geri sayması yok olursa kaçak elektrik kullanmaktan yargılanırsınız su sayaçlarında dahi ters kullanımı engellnmiştir benim tedaşa baş vurum oldu bana verilen cevap türbinin projesini getirin mühendislerimiz ve belediye inceleme yapsınlar onaylanırsa sayacınızı çift yönlü sayaçla değiştiririz dediler şu anlarda proje çizdiriyorum bakalım ne olucak eğer elektronik bilginiz ileri düzeydeyse inverteri söküp içinin yakın resimlerini paylaşırım saygılar
     Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum Rüzgar türbünü yapıyorum

• 
Sayfa: önceki 508509510511512
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.