Şimdi Ara

Rx 470 i3 6100 darboğaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-Msi H110M Pro-VD DDR4
    -Intel i3 6100
    -Corsair Vengeance DDR4 2400 mhz 8GB
    -High Power 500W +80 bronz
    -Sandisk plus 530-400 120GB SSD
    -WD 1TB 64MB 7200RPM
    -Elba Kasa(Zalman almıştım fakat kargodan üstü göçük bir şekilde geldi iade ettim)
    -ViewSonic 2257-mhd 75hz 1ms AMD Free-sync monitör

Böyle bir sisteme MSI Gaming X RX 470 4GB koysam darboğaz olurmu ?

• Oyundan oyuna değişmekle beraber yapabilir.
  • Hocam birsürü forum gezdim, araştırdım. Kimileri yapmaz diyor kimileri yapar diyor. Bu sistemi oyun için toplamayı amaçladım ve ekran kartı önemli bir unsur. Sizce Bu monitöre ve bu işlemciye rx 460 mı almak daha mantıklı olur yoksa fiyatının 1.8 katını verip rx 470 almakmı?
  • oyununa gore degisir bu olay.bence 470 al darbogaz yaptigi oyunlarda yapar ama yapmadigi oyunlarda super olur.460 alirsan butun oyunlar yari yariya daha yavas olur.her oyun islemci delisi degil belki o tur oyunlari oynamiyorsundur bile.
  • FX6300 @4.2ghz + MSI RX470 kullanan biri olarak evet darboğaz yapar hatta single player oyunlarda da yapar. Örneğin Farcry 4 de dağda, bayırda gezerken bütün ayarlar sonda 75-80 fps alıyorum. Fakat ufacık bir köye girdiğimde fps direk 45-50 lere iniyor bazen daha da aşağılara çünkü orada ki fizik unsurlarına insanlar, evler, detaylar vs. işlemci yetmiyor. Aynı olay 3D Mark'da da geçerli grafik yoğunluklu sahnelerde fps çok iyi iken grafik + işlemci yoğunluklu sahnelerde fps inanılmaz düşüyor.

Kısacası oynatmayacak yada rezalet halde değil fakat bir i5-6500 ile çok çok daha iyi performans alınır.
  • Hocam Planetside 2 gibi bir oyun oynuyorum, Battlefield e benziyor açık dünya falan. Doğal olarak işlemciye yükleniyor fakat i5 ile i3 arasında 400 lira gibi bir fark var ve o farkı da ekran kartına yatırmak istedim. Aslında Elimdeki monitör Amd Freesync teknolojisi kullanmasaydı Gtx 1050 almayı düşünüyordum ama bu monitör çok cazip geldi ve aldım. Rx 470 mi önerirsiniz ?
  • Hocam her halukarda rx470 al.Neden zayıf bi kart alasınki darboğaz olanlarda bile en az 460 kadar fps verir.Olmayanlarda zaten iyi.Her oyunun yapacağı darboğaz farklıdır.AA açarsın deneyip yanılma ile halledersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben seni rahatsız edecek bir darboğaz yaşatacağını sanmıyorum. İşlemcin çekirdek sayısına bakınca öyle gelse bile zayıf bir işlemci değil. 470 al.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapmaz
  • Darbogaz olur.Ama darbogaz olacak diye de gidip rx 460 alinmaz.

i3 + rx 470 > i3 + rx 460

• Darboğaz olduğu zaman çözünürlüğü 2K (2560*1440) yaparsın ve darboğazın biraz önüne geçmiş olursun. RX470 ile 2K yaptığın zaman bile RX460'ın 1080p'de vereceğinden daha fazla fps alırsın zaten.

Bu arada freesync monitör alman iyi olmuş. Düşük fps değerleri daha yüksek gibi gelecek sana.
  • Vaktini ayırıp cevap veren herkese teşekkür ederim. Önceden 1050Ti düşünüyordum fakat Rx470 alacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaplancik4

Vaktini ayırıp cevap veren herkese teşekkür ederim. Önceden 1050Ti düşünüyordum fakat Rx470 alacağım

o işlemciyle kullanacaksan boşuna alma rx460 al verim alamazsın yoksa ha ilerde değiştiricem dersin bilemem.
  • i3 6100'ü küçümseyen arkadaşları ciddiye almayın. Çok hızlı bir dual core işlemci ve 4 thread mevcut. Bir iki multi-core işlemci optimizeli oyun hariç (son örneği Battlefield 1) darboğaz olmaz ya da az olur. rx 470/gtx 970 gayet uygundur, denktir, dengelidir.
  • Bu ekran karti 1055t de 3.3 ghzde darbogaz yapar mi?

• İşlemciniz buysa eğer

https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiay4Di56zQAhVFrRoKHVSTDK8QFgg7MAQ&url=http%3A%2F%2Fcpuboss.com%2Fcpu%2FAMD-Phenom-II-X6-1055T&usg=AFQjCNEHwamCInYJ13-gAJIKxyjpHS5RDQ

Ben olsam RX 460 alırdım ama 470 alıp kullanırsanız da oyun keyfinizi çok aşağılara çekmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı Sistemi Kullanıyorum Çok Çok Çok Nadir 1-2 Şey Oluyor Ama Sıkıntı Yapılacak Birşey Değil Etkilemiyor Sayılır

• quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

İşlemciniz buysa eğer

https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiay4Di56zQAhVFrRoKHVSTDK8QFgg7MAQ&url=http%3A%2F%2Fcpuboss.com%2Fcpu%2FAMD-Phenom-II-X6-1055T&usg=AFQjCNEHwamCInYJ13-gAJIKxyjpHS5RDQ

Ben olsam RX 460 alırdım ama 470 alıp kullanırsanız da oyun keyfinizi çok aşağılara çekmez.

Tesekkur ederim

Oc sayesinde benchmarktan 5600 puan aliyorum 6100 ise 5900 puan almakta. Eger 6100 darbogaz yapmaz diyorsaniz bu da yapmaz heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: Per Aspera

quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

İşlemciniz buysa eğer

Tesekkur ederim

Oc sayesinde benchmarktan 5600 puan aliyorum 6100 ise 5900 puan almakta. Eger 6100 darbogaz yapmaz diyorsaniz bu da yapmaz heralde

6100 kullanıyorum ve 6100 için en iyisi RX 460'dır. Sizin içinde 460 olduğunu düşünüyorum ama 470 takınca yine de 460'lı halinden daha iyi performans alırsınız sistemin.

• Peki 1060 3gb hakkinda ne dusunuyorsunuz? 990 lira o msi 470 ise 930 lira artilari eksileri nelerdir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.