Şimdi Ara

RX 480 alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu ekran kartı hakkında birkaç sorum olacak kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim öncelikle:

-Bu kartın PCI-E slotundan limitin üstünde enerji çektiğini bunun anakarta zarar verdiği hakkında iddialar vardı, bu sorun çözüldü mü? Çözülmediyse MSI RX 480 Gaming X modelinde de böyle bir sorun var mı?

-AMD ekran kartı alırken Freesync monitör de öneriyorlar benim şu anki monitörüm bunu desteklemiyor eğer alırsam görüntüde dalgalanma vs. şeyler yaşar mıyım?

-Güç tüketimi yüksek bir kart ben ileride Crossfire düşünüyorum bu kartı alırsam. MSI H170 Gaming M3 anakart ile şu kasalardan biri ile sorunsuz bi şekilde uzun süre götürür mü? (OC düşünmüyorum)

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-carbide-serisi-champ-spec-02-80plus-650w-kirmizi-fanli-midt-atx-kasa.html

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-vanguard-80plus-750w-midt-pencereli-siyah-kasa.html#genel-bakis

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-shockwave-vektor-80plus-750w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa.html#genel-bakis

Bir de forumda okuduğum kadarıyla 73 dereceyi falan görüyorlar bu ekran kartıyla bu normal midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musee -- 21 Eylül 2016; 22:59:52 >

• Musee M kullanıcısına yanıt
    Gönül rahatlığıyla alabilirsin . Bence monitör için bütçe biriktirebilirsin hatta rx 470 alıp freesync monitör alırsan daha uygun olur.
  • Helias kullanıcısına yanıt
    Aralarında 150 tl fark var ve gerçekten bekleme limitimi doldurdum kendi adıma :D freesync olmadan kullansam sorun olur mu yani almam şart mıdır ?
  • bende sapphire rx480 4 gb mi alsam rx470 8 gb mi alsam diye düşnüüyorum.Full hd için kullanıcam.
  • Rx 470 8gb daha uzun ömürlü olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Celonfix

Rx 470 8gb daha uzun ömürlü olur

hocam niye rx470 8 gb daha uzun ömürlü olur ki?

@Scritous saol hocam yorum için bende sinerjiye stok gelmesini bekliyorum.4gb ve 8 gb arasında yaklaşık 200 tl fark var .Full hd bir kullanıcı için o kadar fark vermeye değer mi yoksa 4 gb beni idare eder mi?
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    http://www.ebrarbilgisayar.com/sapphire-rx-480-nitro-4gb-256bit-gddr5-pmu354378

http://www.ebrarbilgisayar.com/zotac-gtx1060-mini-6gb-192bit-gddr5-pmu354143

gtx1060 daha mantıklı gibi duruyor çünkü 4gb vram rx480 için yetersiz gibi tabiki overclock yapılmayacaksa 1060ı öneriyorum yoksa rx480nin bellek hızına overclock yaparak vram sorununa biraz katkıda bulunabilir yeni oyunlarda bunuda belirteyim

https://www.guru3d.com/articles_pages/deus_ex_mankind_divided_pc_graphics_performance_benchmark_review,11.html

1080p ultra ayarlarda yeni oyunlar 4gb vrami çok rahat görüyor bunun küçük bir başlangıcı ileride 6gb harcamaya kalkınca ultra açılması mümkün olmayabilir

ah unutmadan şunuda ekleyim rx480 yeni oyunlarda daha başarılı gibi duruyor

https://www.guru3d.com/articles_pages/deus_ex_mankind_divided_pc_graphics_performance_benchmark_review,6.html

haksızlık olmasın ama ikileme düşürücü şeyler malesef ben bile seçim yapamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 21 Eylül 2016; 23:22:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hacı valla kaç gündür kafa gitti ya rx470 mi rx480 mü 4 gb mi 8 gb mi 1060 mı falan mı filan mı of ne zor iş pc toplamak ya.Rx470 8 gb alsam asla 8 gb kullanıcak kapasiteye gelmiyecek o kart.Rx480 4 gb VRam'i 2-3 sene içinde geçebilir o da riskli.İleride oyunlar dx12 destekli geleceği için öncelik amd'ye vermek istiyorum ama zotac gtx1060'da fena değil.Valla ben hiç oc falan anlamam düz takıcam driver'i yükleyip oynuyacam o kadar
    rx470 4gb alın teknoloji sürekli gelişiyor tam bir f/p ürünü para çöpe gitmez kesinlikle rx480 için 4gb az diyeyim ve değmez cidden

2yıl rx470 4gb götürsün artan parayı dolar yapıp köşeye atın ileride alacağınız ekran kartınıda f/p ürünü olarak seçin oldu bitti gtx1080 gibi bir kart alıpta 5yıl kullanmaktan daha mantıklı bir karar olacaktır...
  • hocam öyle 2 senede bir ekran kartı alamam malesef o yüzden şu aşağıda yaptığım sistemi almaya karar verdim.Bütçeme bir 200 tl daha eklicem tabi bunun için ama ne yapalım uzun ömürlü olsun diye.

RX 480 alınır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scritous

quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

hocam öyle 2 senede bir ekran kartı alamam malesef o yüzden şu aşağıda yaptığım sistemi almaya karar verdim.Bütçeme bir 200 tl daha eklicem tabi bunun için ama ne yapalım uzun ömürlü olsun diye.

RX 480 alınır mı?

RX480 8GB ekran kartı uzun ömürlük. İşlemci gayet uzun ömürlü zaten işlemci piyasası ilerlemiyor neredeyse. Bknz: 2600k vs 6700k. iGPU kullanılmadığı sürece Dual Channal - Single Channel RAM çok fark etmiyor. 1x8 alınca önü daha açık oluyor sonradan yanına aynı model takılabilir. Gerçi o anakart 4 ram slotuna sahip de neyse. HDD konusunu geçiyorum zaten. Kasa Dark N10 10 numara. Güç kaynağı özellik olarak güzel ama kalite olarak çok kaliteli olacağını düşünmüyorum. Amazondan aynı fiyata daha kalitelileri alınabilir. corsair cx600 veya evga 600b. CX6100 4. sınıf, 600B 3. sınıf olarak belirlenmiş. Ama amazonda 600b daha ucuz. Neyse sinerji toplayacaksa zaten psuyu başka yerden alma şansın yok o yüzden bu bütçeye türkiyede alınabilecek psu.

Eyvallah hocam bilgiler için. Kısmetse 2 hafta içinde toplarım beni yaklaşık 4-5 sene götürsün yeter. Şimdilik ultra pek çok oyunda 60 fps alır sonra High ya düşürürüm hadi ileride mediumda düşürürüm ama acaba kaç sene içerisinde 1080p low üzeri kaldırmaz bu sistem yeni oyunları

• Monitörün full hd ise 4 gb yeter. Rx 480 al

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    İşlemci soğutucusu almayacak mısın?
  • Bu arada gerçekten soruma cevap verecek yok mu amd kart için freesync monitör şart mıdır? monitörüme taksam sorun çıkar mı kimse takmıyor beni :D
  • valla bilmiyorum bide işlemci soğutucu mu gerekiyor ya böyle bir sisteme?Kasada 5 adet fan var yetmez mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musee

Bu arada gerçekten soruma cevap verecek yok mu amd kart için freesync monitör şart mıdır? monitörüme taksam sorun çıkar mı kimse takmıyor beni :D

Sart degildir ama olursa ekstra guzel gozukur.

Hos bunlarda yeni cikan seyler kafa karistirmaca... Ben giruntu yirtilmasi hatrlamiyorum o kadar ama smdi fresync flni bosverde 144hz sart fark istiyosan deniyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.