Şimdi Ara

Rx 570 dar boğaz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha öncelerde rx580 8gb kullanıyordum sistemimde şuan rx 570 4gb kullanıyorum ve gpu kullanımı 100 ile 0 arasında inip çıkıyor sürekli ama rx580 de böyle bir sorunum yoktu yani işlemcimin yeterli olduğunu biliyorum bunun sebebi ramlerden kaynaklanıyor olabilir mi? Çünkü bazen ekranımda sinyal yok hatası alıyorum ve ramleri çıkartıp takınca düzeliyor 16 gb ram bazen 8gb gözükebiliyor ramlerden şüpheleniyorum sebebi onlar olabilir mi ?

• Cevap verecek biri yok mu rx 580 darbogaz yapmazken 570 nasil yapabiliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk olarak ramleri slotları değiştir ramler 16gb olarak gözükmekli sonra driveri denetim masasından kaldır
    Ve ddu programı ile güvenli modda driveri sil

Sonra güncel driveri indirip kur.
    Buda olmazsa tek ramle test et sorun oluomu bak.

Gpu 100 ile 0 arasında düşüp çıkarken FPS azalma oluomu FPS sabitmi FPS sabitse yazılımsal hatadır.

Signal no hatası PC açılırken oluosa statik elektrik olabilir.

Normal kullanımda olusa ekran kartı yada ramleri ilgili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 20 Aralık 2018; 19:6:20 >
  • Önce ki ekran kartımla yani rx 580 ile oyun oynarken bile birden gidip sinyal yok diyebiliyordu şuan kullandigim rx570 de sadece ekran kartini taktigim gun sinyal yok hatasi verdi ve ramlerin yerini degiştirince o sorunu tekrar etmedi driver konsunda ise ddu kullanarak guvenli modda kaldirmistim zaten yani driver sorunu degil sagdece tek ramle calistirmayi denemedim onuda denicem en kisa surede birde internette bu sorunu araştırırken hpet i disable eden biri ile karsilastim o sorununu o sekilde cozmus benim bir isime yarar mi bilemiyorum hpetin ne oldugunu bilmediyimden kapatirsam zarar veririm diye korkuyorum

• hakanom H kullanıcısına yanıt
    Hpet kapatmak zarar vermez.

Gpu kullanımı 100 ile 0 olma olayında fpsde değişme oluomu çünkü MSI afterburner bazen gpu kullanımı 0 desende aslında gpu tam yükte olabiliyor buda MSI after burner hatasından kaynaklı.

Gpu kullanımı 0 olursa ekran donar ztn FPS çakılır.

• İşlemcini çıkarıp tekrar tak

AMD çok anlamam ama dene o ram problemi için denemelisin

• crysef kullanıcısına yanıt
    Fps düşüşleri oluyor tabi ki 150 fpsden 100lere 90 dan 60lara dusup cikiyor bu gpu kulanimi dusunup cikinca

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    RX 460 Mı Yoksa GTX 950 Mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha önce hiç işlemci çıkartıp takmadım biraz korku var açıkcası bozarım diye

• Bu foruma tekrardan neden üye olmam gerektiğini anladım. Yalnızca doğru olduğunu bildiginiz konular için yönlendirme yapın. Onun dışında verdiğiniz her yanlış bilgi iyi niyet dahilinde olsa bile cihazlara zarar verince anlamı kalmaz.

Anakart işlemci ve ram modelini yazıp dönersen sistemsel güncellemelerine bakıp doğru şekilde yönlendirmesini yapayım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu FPS düşmesi her oyunda yapıomu?

İşlemci modeli ve güçkaynağı modelini bilirsekde iyi olur.

• HanHouse kullanıcısına yanıt
    İntel Core i5 6600k soket 1151 3.5 GHz 6mb önbellek 14 nm işlemci

*Asus Z170 Pro Gaming Intel z170 soket 1151 ddr4 3400 MHz(OC) USB 3.1 anakart

*Gigabyte rx570 Gaming  4GB DDR5 256 bit AMD Redeon DX12 ekran karti

*Corsair 16GB(2x8GB) DDR4 3000 MHz CL15 dual kit RAM

*Samsung 250 GB 850 Evo M.2(mini mSata) SSD okuma hızı 540 mb/ yazma hızı 500mb

*CoolerMaster g650m 80plus 650w güç kaynağı

*CoolerMaster Hyper 212 Evo işlemci soğutucu

Sistemim bu şekilde

• crysef kullanıcısına yanıt
    Şuan sağdece cs go ve gta 5 de deneyebildim ikisinde de yapiyor

İşlemci yeterli güç kaynağı yeterli ramleri memtest86 ile test et ve tek tek dene eğer iki ramde sağlamsa ikisini takıp test et ramlerin ikisini takarken arada bir slot boşluk olacak şekilde takın.

Anakartta 2pci express slotu var diğerinede takıp deneyin.

MSI afterburnerla oyun sırasında CPU kullanımı sıcaklığı ram kullanımı gpu sıcaklığı gibi değere bakmakta fayda var.

• Format arttım düzelmedi ramleri tek tek taktim bir ram diğerine göre daha iyi performans verdi ama yine 100 ile 0 arasında inip çıkıyor gpu kullanımı öğle aman aman bir fps kaybı yok ama sabit neden kalmıyor anlam veremiyorum

• arkadaşlar msı afterburner programında amd monitoring seçeneğini seçmem ile sorunum çözüldü gibi gözüküyor tüm cevaplar için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.