Şimdi Ara

RX 5700 XT-RYZEN 1600 DARBOĞAZ MESELESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selamlar hayırlı ramazanlar...

ben rx 480 ekran kartımı sattım ve şuanda üstüne biraz daha koyup yeni bir ekran kartı almak istiyorum. Ama forum sitelerinde okuduğum kadarıyla 1080p ayarda işlemci darboğaz yapıyor ve overclock gerekiyor.

Anakart Asus Prime b250m-a 3200mhz.

elimdeki 2400 MHz 16 GB RAM ide sattım ve şuanda almak istediklerim 3200 MHz 8x2 RAM ve bu RX 5700XT ekran kartı.

Monitör AOC 1ms 75 Hz bir modeli bu da oyunları 2k da açarak hem darboğaza engel olmak zorunda bırakır hemde 1080p monitörde daha iyi görüntü vererek 75 Hz de ideal oynatır.

Kararsız kaldığım konu ise oyunları144 Hz 1080p de akıcı bir şekilde oynamak istemem. Çünkü 144hz nin farkını gördüm ve artık 75 Hz bana cazip gelmiyor.

Monitör hala elimde olduğundan ilk seçenek şuan zorunlu gibi.

Ama 144 Hz monitör aldığımda bu sorun en azından yeni gelecek oyunlarda da darboğaza neden olmaya devam eder mi?
    Ve bu anakart ile işlemci OC yaparak darboğaza engel olabilir miyim?

Yatırımım kesinlikle bu ekran kartına olacak o sebeple başka parça masrafları olsun istemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ballistix 8GB 3000MHz DDR4 BL8G30C15U4B şu ramlardan aldım cl14 3533 mhzde çalışıyor
    ekran kartını eğer powercolor alacaksan Rx 5700 al hem ısınmaz 5-6 fps düşük alırsın
    işlemci 1600AF se 4.0 a +0.198 le overlockla tower tipi orta halli bi soğutucu ile sıkıntın olmaz
  • İşlemci ryzen 1600 Yeni olan AF değil. 3000mhz Rami benim anakart 3200 MHz destekliyor. 3500 MHz nasıl olur benim anakartta bilmiyorum.

• emirsultan E kullanıcısına yanıt
    o ramı al illa 3500 yapmak zorunda degilsin ilerde lazım olur belki yaparsın
    ozaman işlemciyide sat yeni birşey al
  • İşlemci için ekstra masraf yapamam. Ryzen 3600 ile şuan fark 700-800 lira civarında. Asus Prime b250m-a ile bu işlemciye yapacağım OC yeterli olur mu? Birde ram OC tarafında sıkıntı yaşamayacağım ne malum? Bende Corsair vengeance 2400 MHz 16gb ram vardı 2400 standart MHz destekliyordu ve üstüne çıkamadım. Afterburner program ise devamlı 1750 MHZ gösteriyordu. Yani ya bu anakart sıkıntılı ya da ben hiçbir şey yapamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirsultan -- 10 Mayıs 2020; 13:58:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.