@FriedhelmWilhelm VSR'yi açınca herhangi bir sıkıntı yaşamadım BF5'de ortalama 130 FPS'lerde hiç takılma olmadan oynadım. PUBG'de durum değişmedi. Muhtemelen darboğaz sorunu yaşıyorum. Peki eğer bu darboğaz ise ilerde çıkacak sistem isteyen oyunlarda bu sorun gider mi? anladığım kadarıyla sistem isteyen Forza Horizon 5, BF5, Warzone gibi oyunlarda ekran kartı tüm gücüyle çalışabildiği için sorun yaşamıyorum. Ancak PUBG'de %70'ler bandında çalışıyor. %97 iken de takılmalara maruz kalıyorum tabi PUBG özelinde. BF5'de %85'e düşsede ara ara bir problem yaşamadım. @hllfre hayır hocam. |
RX 6700 XT sistemde oyunlarda ani takılmalar oluyor (2. sayfa)
-
-
Hocam sistem isteyen oyunlar genellikle işlemci tabanlı online oyunlar, zaten saydığınız oyunlarda işlemciye yüklenen oyunlardan. eğer imkanınız varsa ryzen 5 5600 ile sorununuzu tamamen cözersiniz. Tabi bütce sıkıntı değilse ileriye dönük olması açısından r7 5700x daha mantıklı olur Bios' ta CPB açık değil mi ? işlemci boost hızında çalışması lazım yani çoğu kullanıcı bunu kapalı tutuyor işlemci derecesi ani peek yapıp cpu fanı ses yapıyor diye ya da işlemci ısınmasın diye, ayrıyeten Ramleriniz de Bios üzerinden XMP profili aktif mi ?, Re-Bar ayarını açmanızı kesinlikle tavsiye ederim AMD kartlar için bios üzerinden Meali 'Smart access memory' ekran kartının vram' ini sistemin tam olarak kullanmasını sağlıyor, performans olarak size artısı olacaktır. %3 ile %15 civarı bir performans artışı sağlıyor bu ayar. tabi mevcut bios'unuz güncel değilse RE-BAR ayarı gözükmez. Bios update yapmalısınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruaF1912 -- 29 Aralık 2022; 4:46:49 >
-
Cok dogru bir noktaya deyinmissin, bende ilk driverlari temiz kurmadigim icin problem cikti. DDU ile Gpu driverlarini kaldirip tekrar kurdum. Sonra anakarti sokmek zorunda kaldım ve nasıl olduysa bios 0 landi ve aynen dediginiz ayarlar kapali oldugunda tekrar stutter lar geri geldi.
-
hocam kartta donanımsal bir sıkıntı olmadığına kanaat getirdim. ilerleyen günlerde işlemcimi satıp 5600X veya 5700X bakıcam dediğin gibi. CPB kapalı çünkü stock fan kullanıyorum ve işlemci ısınıyor. XMP profili aktif ama Re-Bar ayarına bir bakıcam. B450 anakartlarda smart access memory özelliği var mı peki? BIOS'u ve Chipseti güncelledim. Son olarak kartı birde FLIGHT SIMILATOR oyununda deneyeceğim.
@hllfre hocam ilgin için çok teşekkürler.
-
Evet b450m anakartlarda re-bar ayarı var ama bios güncel değilse o ayar gözükmeyebilir.
-
https://forum.donanimhaber.com/yeni-pc-de-anlik-donmalar-takilmalar-ve-fps-drop-mevcut--154375675 hocam aynı sorunu yaşadım gibi tpm kapattım geçti
"Sorunu tpm kapatarak çözdüm arkadaşlar..Asus bios son güncellemesinde fTPM shuttering sorununu fixlediğini yazmış ama olmamış..El ile kapatınca sorunum çözüldü..bilginize"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bat-Man -- 29 Aralık 2022; 15:3:49 > -
PUBG'de 6K ve 7K ultra ayarlara aldığımda sorun tamamen çözüldü. Ekran kartına binen yük artınca herhangi bir problem yaşamıyorum. PUBG sanırım sistemi çok zorlamadığı için darboğaza sebep oluyor diye düşünüyorum. Peki şimdi şöyle bir sorum var şartlar böyleyken 5600X işlemciyle de aynı sorunu yaşamam sizce de olası değil mi?
-
5600x in tek çekirdek performansı elinizdeki işlemciye bakarak çok daha iyi. ayrıyeten zen3 mimarisi çok iyi performans veriyor şuan oyunlarda Zen 2 mimarisine göre. sorununuzu tamamen cözersiniz 5600x ile. 3600 ile %60 işlemci kullanımı ile 5600x' de %60 işlemci kullanımı bir değil hocam yarı yarıya performans artışı göreceksiniz güncellediğinizde işlemciyi. Tabi VSR açık PUBG' de sıkıntı olmuyor ise o cözünürlükte oynuyabilirsiniz ama o kadar yüksek resolution ayarında oyunu oynamak işkence olacaktır size. Battlefield 2042 türevi bir oyundada benzer sıkıntıyı daha yüksek dozajda hissetceksiniz 128 kisilik sunucuda o işlemci 1080p' de çok sağlam stutter yedirecek sisteme 4k'ya bile alsanız VSR ile adam akıllı oynuyamazsınız. 5600x'e geçmeniz daha iyi olur hocam bütceniz elverişli ise. Hem ekran kartı iliğine kadar kullanıp, hem stabil oyun deneyimi yaşarsınız. Malum asgari ücret zammı sonrası elektronik aletlere sağlam zam geleceğini öngörüyorum, geç olmadan 5600x almanız sizin yararınıza olur uzun vadede.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruaF1912 -- 30 Aralık 2022; 4:33:28 >
-
PUBG'yi sadece test amaçlı oynadım. yoksa oynayacağım bir oyun değil. Dediğiniz gibi 5600X'e geçiş yapacağım. Ancak önce elimdeki 3600X'i satmam gerek. Teşekkürler yardımlarınız için
-
Konu dışında bişey soracağım yazdığınız dikkatimi çekti. Bende de Ryzen 5 1600 var, ekran kartım Gtx 1050ti , ekran kartını değiştireceğim bu cpu ile RX 6600 uyum sağlarmı ? yani fps drop olayını veya lag yaşamak istemiyorum.
-
Uyum açısından problem olmaz. Tüm işlemciler, tüm ekran kartlarıyla kullanılabilir. İşlemciniz 12nm olan af versiyon mu?
Rx6600, rtx 3050 ile 3060 arasında performans veren bir kart.
1080p'de %10-15 kadar bir darboğaz yaşamanız olası. Eğer 2k kullanacaksanız sorun olmayacaktır.
İşlemcinizi ikinci elde satıp 500-600 ekleyip r5 3600 alarak rx6600'ü tam besleyebilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır düz 1600 bendeki.
Evet yakın zamanda işlemciyi de upgrade edeceğim. R5 3600 veya R5 5500 düşünüyordum.
-
Araya girmiş gibi olacağım ama bende i5 11400f işlemci var. Şuan RX 6700 almak istiyorum fiyatı da 6700-TL, tavsiye eder misiniz, çok da fazla çıkmak istemiyorum. Güncel kullandığım kart ise Rx 570
-
1080P için ideal bri kart. 2k için ortalama. RX570'den sonra oldukça tatmin eder.
-
Aynı değişimi yaptım hocam, rx 570 ile örneğin a plague tale requiem oyununda 1080p low distance %90 40fps alıyordum, ki şuan bu oyunu oynatan sistem harbi babayiğit bir sistemdir. öyle böyle fark olmuyor akıllara zarar. 2k' da rx 6700xt ile herşey ultra 55/70 fps oynuyorum aradaki farkı az cok sen tahmin et. xt düz 6700' den %10 falan daha iyi diyebilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruaF1912 -- 31 Aralık 2022; 22:25:50 > -
%10/15 civarı bir darboğaz yaşarsınız 1080p' de. zaten o kart ile 2k deneyimi yaşamak isteyen adam yoktur ha oynatır ama öyle ultra falan beklemeyin. işlemciyi 5600 ya da 3600 yaparsanız sizin yararınıza olur ama tabi ki bütce mevcutsa zen 3 mimarisinden 5600 çok daha iyi olur ileriye dönük olması açısından.
-
Teşekkür ederim hocam geri dönüşünüz için.
RX570 i sattım, anlaştım birisiyle, bugün veya yarın rx6700 siparişi vereceğim.
-
Çok doğru bir tercih yaptınız hocam. iyi günlerde kullanmanız dileğiyle :)
-
Hocam sizin ayarlar nasıl? Buradaki ayarları uygulayıp voltajı 1080 yaptım ama hiçbir değişiklik olmadı, anlık drop sorunu devam ediyor. Ryzen 5 5600 işlemci var üstelik. Voltajı 1.28 olarak ayarladım ve GHz 4.3 yaptım, ama bir değişiklik olmadı. RAM'e de 1.40 voltaj verdim ama yine düzelmedi. Bir anda 80 olan FPS 70'e düşüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melmleodram -- 21 Nisan 2023; 17:12:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X