< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
RX 6800 XT İÇİN PSU TAVSİYESİ !

-
-
Hocam, almayı düşündüğünüz 6800 xt hangi marka, model?
İşlemciniz nedir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
6800 xt için 750 watt psu öneriliyor.
6700xt alsan elindeki güç kaynağı yeterli gelir. İlerde farklı bir karta geçersen hem kartı hemde psu yu yenilersin.
750 watt olarak
-
Guru3d'de, 6800XT için 650W psu önerilmiş.
guru3d.com
AMD Radeon RX 6800 XT reviewhttps://www.guru3d.com/articles-pages/amd-radeon-rx-6800-xt-review,5.html
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Asus tuf modeli hocam. Oc edition modeliymis ayrica.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler hocam.
Cpu nedir?
Elindeki psu dandik 650 değil bende alıp dene diyeceğim ama risk olur mu bilemem.
Asus 750 watt demiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 14 Mayıs 2023; 19:14:30 > -
Ryzen 5 5600 islemci, 5 kasa fani, 2 nvme ssd, 2 li ram kit gibi bir sistem
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 14 Mayıs 2023; 19:24:18 > -
Elinizdeki cpu oyunda ortalama 60-70W çeker, ortalama 300W ekran kartı, 100W kaba taslak kalan bileşenlere eklesek, 460-470W yapar. Hadi 500W diyelim. Elinizdeki psu 12V kanalından 649.2W verebiliyor. Şahsi fikrim mevcut psu ile ilk önce bir dener, yük altında problem yaşarsam o zaman değiştirirdim. Karar sizlerin.
https://www.coolermaster.com/catalog/power-supplies/v-series/v650-sfx-gold/#specifications
Üreticiler her zaman yüksek kapasiteli psu önerir hocam. Bir problem olacağını sanmıyorum ama tabii karar kullanıcıya ait.
Edit, cevapla yapıldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dolphin/Lion -- 14 Mayıs 2023; 19:28:24 >
Cevaplar icin tesekkur ederim. Ben elimdeki 650 watt sfx psu ile 3070 ti kullandim birkac gun sorun yasamadim.
Rx6800 olsa guvenirim ama xt modeli asus da olunca gun tuketimi rtx 3080 civarinda olacaktir.
En kotu ihtimalle birkac gun denerim sikinti hissedersem psu alma yoluna giderim. Tesekkurler ilginiz icin
Ben elimdeki tum donanimin bilgilerini girdim. Fan ve ssd dahil tum parcalara gore 515 watt tuketimim olacak gibi görünüyor.
Arkadaşın dediği gibi elindeki güç kaynağıyla tecrübe et problem yaşamazsan kullanmaya devam et.
1080p de 6700 xt de işini görür ama 1440p de 6800xt daha avantajlı.
-
Ekran kartım Sapphire Pulse 6800XT ve güç kaynağım FSP Hydro GSM Lite PRO 650W 80+ GOLD. Rahatlıkla yetiyor.
Ayrıca benim kasa wattölçere takılı sürekli. En ağır oyunlarda 350w görmüyor bile toplam güç tüketimi. Undervolt ile daha da düşüyor.
İşlemcim Pro 5650g. Biraz daha az güç tüketen bir işlemci ama çok fark ettirmez geneli.
-
-
Hocam bende elindeki psu ile devam etmeden yanayım.ama wattman problemi yaşarsan genelde suclu psu ve amd nin saçma sapan driverlari oluyor.dene sıkıntı yaşarsan 750 watt kaliteli birsey al.
bakalım hocam duruma göre. donanımlar haddinden fazla pahalı en mantıklı şekilde devam etmek lazım.
Tam bir kumar hocam dene bakalım ne oluyor.kaliteli birsey alsan 2.500-3.000 tl neredeyse yarım asgari ücret.
5900x ile kullanıyorum msi 650 gold power ile. Sıkıntısız çalışıyor. Kart 300 watt kadar çektiği oluyor bazen işlemcide 100 civarı oyunlarda her türlü yetiyor.
Benzer içerikler
- kasa önerisi
- kasaya elektrik gelmiyor
- en iyi ups markası
- bilgisayar kapandı açılmıyor
- psu önerisi
- rx 8000 serisi
- bios güncelleme
- rx 9070
- ryzen 9 9950x3d
- mx550 ekran kartı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X