Şimdi Ara

RX 6800 XT İÇİN PSU TAVSİYESİ !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba forumdaşlar. Rx 6800 Xt Alma Arefesin deyim Kısmetse. Elimde Cooler Master V650 Sfx Var ve Yeni Aldım. Ekran Kartımı Bu Power ile Kullanabilirmiyim ? Yoksa Max 1750 TL den Power Tavsiyesi Alabilirmiyim ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt
    Hocam, almayı düşündüğünüz 6800 xt hangi marka, model?

İşlemciniz nedir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 6800 xt için 750 watt psu öneriliyor.

6700xt alsan elindeki güç kaynağı yeterli gelir. İlerde farklı bir karta geçersen hem kartı hemde psu yu yenilersin.

750 watt olarak

https://www.n11.com/urun/deepcool-pk750d-750w-80-bronze-guc-kaynagi-21289460?magaza=aptekteknoloji#unf-review

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt
    Guru3d'de, 6800XT için 650W psu önerilmiş.

• Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    Asus tuf modeli hocam. Oc edition modeliymis ayrica.

Teşekkürler hocam.

Cpu nedir?

• Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt

Elindeki psu dandik 650 değil bende alıp dene diyeceğim ama risk olur mu bilemem.

Asus 750 watt demiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 14 Mayıs 2023; 19:14:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ryzen 5 5600 islemci, 5 kasa fani, 2 nvme ssd, 2 li ram kit gibi bir sistem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 14 Mayıs 2023; 19:24:18 >
    Elinizdeki cpu oyunda ortalama 60-70W çeker, ortalama 300W ekran kartı, 100W kaba taslak kalan bileşenlere eklesek, 460-470W yapar. Hadi 500W diyelim. Elinizdeki psu 12V kanalından 649.2W verebiliyor. Şahsi fikrim mevcut psu ile ilk önce bir dener, yük altında problem yaşarsam o zaman değiştirirdim. Karar sizlerin.

https://www.coolermaster.com/catalog/power-supplies/v-series/v650-sfx-gold/#specifications

Üreticiler her zaman yüksek kapasiteli psu önerir hocam. Bir problem olacağını sanmıyorum ama tabii karar kullanıcıya ait.

Edit, cevapla yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dolphin/Lion -- 14 Mayıs 2023; 19:28:24 >
  • Cevaplar icin tesekkur ederim. Ben elimdeki 650 watt sfx psu ile 3070 ti kullandim birkac gun sorun yasamadim.

Rx6800 olsa guvenirim ama xt modeli asus da olunca gun tuketimi rtx 3080 civarinda olacaktir.

En kotu ihtimalle birkac gun denerim sikinti hissedersem psu alma yoluna giderim. Tesekkurler ilginiz icin

Ben elimdeki tum donanimin bilgilerini girdim. Fan ve ssd dahil tum parcalara gore 515 watt tuketimim olacak gibi görünüyor.

Arkadaşın dediği gibi elindeki güç kaynağıyla tecrübe et problem yaşamazsan kullanmaya devam et.

1080p de 6700 xt de işini görür ama 1440p de 6800xt daha avantajlı.

• Ekran kartım Sapphire Pulse 6800XT ve güç kaynağım FSP Hydro GSM Lite PRO 650W 80+ GOLD. Rahatlıkla yetiyor.

Ayrıca benim kasa wattölçere takılı sürekli. En ağır oyunlarda 350w görmüyor bile toplam güç tüketimi. Undervolt ile daha da düşüyor.

İşlemcim Pro 5650g. Biraz daha az güç tüketen bir işlemci ama çok fark ettirmez geneli.

Hocam bende elindeki psu ile devam etmeden yanayım.ama wattman problemi yaşarsan genelde suclu psu ve amd nin saçma sapan driverlari oluyor.dene sıkıntı yaşarsan 750 watt kaliteli birsey al.

• gmyo31 G kullanıcısına yanıt
    bakalım hocam duruma göre. donanımlar haddinden fazla pahalı en mantıklı şekilde devam etmek lazım.

Tam bir kumar hocam dene bakalım ne oluyor.kaliteli birsey alsan 2.500-3.000 tl neredeyse yarım asgari ücret.

• 5900x ile kullanıyorum msi 650 gold power ile. Sıkıntısız çalışıyor. Kart 300 watt kadar çektiği oluyor bazen işlemcide 100 civarı oyunlarda her türlü yetiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.