Şimdi Ara

RX570 4GB ın GTX1060 6GB ile aynı seviye olduğu gerçeği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
5
Favori
18.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orcnd

gayet mantıklı açıklamışın. fakat fiyatlar böyle değildir. ben 1060 3gb alırken aradaki fark çok azdı. bu sebeple gidip 1060 aldım.

fakat 1060 3g'ı 1300 civarına satıp amd'ye geçebilirim mantıklı geldi şu an

yani emin ol 1300 e satarsın :D

bu arada evet bende 1300tl olduğu zamanda almıştım 1060 ı şimdi 2500 lira
    peki merak ettim gtx 1060 1300 tl iken amd? 500 - 600 tl miydi? yoksa dolar ve Euro sadece nvidia ya mı çalışıyor???

• Sağol hocam

Bendeki psu da 2 tane 6+2 var. Belki sendekiler de birbirine geçirmelidir iyi baktın mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    1060 6 gb var sene başında 1500 civarı aldım o sıralar durum böyle olsaydı gider bunun alırdım basit mantık
  • Yahu konunun saçmalığına kimse takılmamış daha bir yıl önce mining başladığı zaman rx 570 in ikinci ellerini 1700 lere satıp 1100₺ ye 1060 6gb aldık

Bu kartlardan şu an 800-900 e rx 570 varken tutup rx580 ya da 2000 üstü verip 1060 almak ne kadar mantıklı?

Kısaca bu üçlüden hangisi en uygun ise 1080p için o alınır ve yola devam edilir

Zamanında rx580 2500 ₺ olduğunda 1060 lar 1200 civarında idi o zaman da 1060 580 den iyi başlıkları açılıyordu kısaca kedi hangi ciğere sahipse diğerlerine pişt diyor 😂

• Sene başında RX 580 2300tl aşağı değildi GTX 1060 6gb 1300tl idi ben şahsen GTX 1060 6gb armor aldım 2017 2. ayında 1300tl o zamanlar RX 580 2300tl idi

Konuyu açan şahıs şikayet ediyorum kimseye dolaylı yoldan aptal denemez internet ortamında işsizlik yapmayın

• Testler ortada beyler ya da test programları oyunlar vs. her şey elinizin altında... Kim neyi iddia ediyorsa, paylaşsın benchmarkını ya da testini ki bilgi paylaşımı da olsun...

Böyle atarlar giderlerle, "yok şu, şu kadardı da böyle şöyle oldu da bla bla bla" diyerek bi yere varılmaz. Zamanı olan testlerini yapsın paylaşsın... Herkes görsün kartlar nedir ne değildir.

Belirleyin ortak bir benchmark veya oyun testi yapın. Ben de katılım sağlarım Rx580 ve gtx1060 ile.
  • evimde kızmın ,oğlumun ve benim olmak üzere 3 tane pc var.tabiki bu 3 pc yi oyun için güncel tutmam zor..S3 virge 4mb ile başladığım ekran kartı maceram yol boyunca çok değişikliğe uğradı.gtx 1060 veya rx 570 kullanmadım ama evet testler ortada.Fakat son 2-3 senede yaşadıklarımı özetlemek isterim.kızımın bilgisayarında sapphire hd 7850 2gb vardı, bir gün aniden bozuldu.Forumdan marins adlı arkadasa reballing yaptırdım,3 ay sonra tekrar bozuldu.Bana nvidia gpu için 6 ay, amd için 3 ay garanti verdiklerini söyledi..Neyse oğlumun pc de hd 6850 (forumdan ramazan beyden almıştım) vardı o da ömrünü tamamladı ve bir gün çalışmaz oldu.Benim bilgisayarımda hd 6970 var.halen mükemmel çalışıyor çok şükür ama gel gelelim, amd pre gcn kartlara desteği kestiğinden beri yeni bazı oyunlar(nfs 2015-payback-fifa) hiç açmaz oldu.nasıl olurda r7240 ,gt 730 veya gtx 550ti nin açtığı oyunu hd 6970 açmaz.Oğluma bu yüzden gt 1050( sıfır) ve kızımada gtx 660ti (forumdan ) aldım ve bende kendime uygun bir nvidia kart bakıyorum.
    Amd daha hızlı olabilir ama ben yinede nvidia alıp en az 5 sene kullanmak istiyorum.

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Baktım hocam ikitane altı pin var ayrı ayrı birbirlerine geçmiyorlar sizinki gibi +2 leri yok psu bu arada high power 600w kart hala gelmedi arasla geliyor konyaya ayın 26sı teslim yazmıslar bakalım gelince 6pin çalıştıracaz sonra bir çoklayıcı falan bişeyler uyduracaz artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Testler ortada beyler ya da test programları oyunlar vs. her şey elinizin altında... Kim neyi iddia ediyorsa, paylaşsın benchmarkını ya da testini ki bilgi paylaşımı da olsun...

Böyle atarlar giderlerle, "yok şu, şu kadardı da böyle şöyle oldu da bla bla bla" diyerek bi yere varılmaz. Zamanı olan testlerini yapsın paylaşsın... Herkes görsün kartlar nedir ne değildir.

Belirleyin ortak bir benchmark veya oyun testi yapın. Ben de katılım sağlarım Rx580 ve gtx1060 ile.
    ben RX 570 kötü demiyorum ama şuanda fiyat avantajı AMD den yana

şuanda ekran kartı alacak olsam gider RX 570 alabilirim gayet güzel fiyat performans bunu diyorum

elimde fatura var isteyene SS koyarım MSI GTX 1060 6gb Armor 24.02.2017 fatura tarihi fiyatı bu , o zamanlar AMD çok daha pahalı idi tutup şimdi fanboyluk yapmanın AMD çok iyi diye konu açmanın mantığı ve kimseye faydası yok bence yararlı işler yapsın forum işsizleri
    MSI Geforce GTX 1060 6GB 192Bit GDDR5 1.100,89TL

• pahalı idi ve genelde stokta da bulunmuyordu çünkü bu kartlar mining furyasına kurban gitmişti. miningciler piyasadan elini eteğini çekince piyasa rahatladı ve rx serisi kartlar normal kullanıcıların da rahatça alabileceği bir hale geldi
  • bundan kaç yıl önce ekran kartı alırken GTX970 ve R9 390x kuruşuna kadar aynı fiyattaydi alacagim gün.

gtx970ciler cok fazlaydi, yok kolay satarsin,yok nvdia, yok driver vs

amdci bi abi vardı, dx12 de amd cok iyi olacak ve driverlar eski kartları öldürmeyecek dedi. sadece bu abiye guvenerek aldim amd r9 390x 8gb kartımı.

şimdi listelerde gtx980 tokatlıyor üstüne rx480 performansı veriyor.

o tavsiyeyi veren abiyi bidaha bulamadim ama görürsen buralari haber ver abi bi teşekkür daha edeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan_nl

Baktım hocam ikitane altı pin var ayrı ayrı birbirlerine geçmiyorlar sizinki gibi +2 leri yok psu bu arada high power 600w kart hala gelmedi arasla geliyor konyaya ayın 26sı teslim yazmıslar bakalım gelince 6pin çalıştıracaz sonra bir çoklayıcı falan bişeyler uyduracaz artık
    Bendeki de akasa 600w. Benimki de 1 hafta da gelmişti gelince öyle yaparsın o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: CryptOsmaN

bundan kaç yıl önce ekran kartı alırken GTX970 ve R9 390x kuruşuna kadar aynı fiyattaydi alacagim gün.

gtx970ciler cok fazlaydi, yok kolay satarsin,yok nvdia, yok driver vs

amdci bi abi vardı, dx12 de amd cok iyi olacak ve driverlar eski kartları öldürmeyecek dedi. sadece bu abiye guvenerek aldim amd r9 390x 8gb kartımı.

şimdi listelerde gtx980 tokatlıyor üstüne rx480 performansı veriyor.

o tavsiyeyi veren abiyi bidaha bulamadim ama görürsen buralari haber ver abi bi teşekkür daha edeyim.
    O zamanlarda 3.5GB Gtx970'i deli gibi savunan 2-3 eleman vardı.Ben DX12,Vulkan ve 8GB bellek avantajıyla AMD'nin daha uzun ömürlü olacağını söylerdim onlar ise yok bellek önemli değil yok 4GB yeterli (3.5GB ne zaman beri 4GB olduysa ) yok R9 390x için trafo gerek diye dalga geçerlerdi. Şimdi ise Gtx970'in 3.5GB RAMi yetersiz,sürücülerle Nvidia tarafından yavaşlatıldığı için hiç birinin sesi çıkmıyor çoğu satmıştır zaten Gtx970lerini "rahatça" 500TLye Hatta aralarından bir tanesi şuan Rx480 kullanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 24 Aralık 2018; 22:49:11 >

• Acanbulat kullanıcısına yanıt
    Üstat, dediğin kartlar TeraScale 2GCN 1.0; seninkiyse TeraScale 3. Bundan çalışmıyor. Yok, istersen bir terascale 3 sürücüsü kur. Oradan aktif dosyasını kendi klasörüne ekle. Bir rehberi vardı, bulup atıcam. Çalışır, çalışmaz değil yani. Farklı göstermen gerekiyor sadece kartını.
    Bence çalışacak bir uyumlu sürücü yine de aranabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 hafta önce GTX 1060'ımı 1600TL'ye satıp 850TL'ye RX580 aldım. Teşekkürler AMD.
  • Suanki bu konuyla ilgili yorum yapmayacagim..Fanboy da sayilmam.

Sene 2014 Falan. gittim bende bu düsünceyle gtx 770 almaktansa. r9 280x al.. bütün testlerde bilmemnelerde daha güclü cikiyor.
    Aynen bu konudaki gibi.. fpslerde falan yüksek cikiyor..

Aldim.. ( daha önceki kartimda 9800 gt idi ) emin olun ki 9800 ü mumla arar duruma geldim. ne yazilimi yazilim.. ne donanimi donanim.

AMD 5 para etmez. bunuda neye dayanarak söylüyorum ( espri sandalyeye ) gtx 1060 6 gb versiyonu deneme firsati buldum. hem driver olsun.. hem her oyunda cikan updateler olsun ( ki shadowplay gercekden süper birsey ) 2 nvidia tek amd kart kullanarak söyleyebilecegim tek sey.

AMD nin hizlara cekirdeklere abanip gerisini unuttugu su götürmez bir gercek. bir seyi daha tam yaptigini göremedim ben amd nin.

ben almanyadayim bunu yaziyorum. burda bu kartlar arasinda cok bir fiyat farki yok. ama sunuda söyleyeyim nvidia 800 eurodan ekran karti satsin amd ayni gücü 500 e satsin gidip almam. 4 senedir ne cektigimi ben biliyorum. bu kart yüzünden.. daha fazla oyun oynayacagim diye düsünürken oyunlardan sogudum sürekli bi drop sürekli bi takilma.. kisacasi konu benim gözümde bir sacmalik. önce eski hatalarini düzeltsin sonra yeni kartlar üretmeye devam etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaanDE34

Suanki bu konuyla ilgili yorum yapmayacagim..Fanboy da sayilmam.

Sene 2014 Falan. gittim bende bu düsünceyle gtx 770 almaktansa. r9 280x al.. bütün testlerde bilmemnelerde daha güclü cikiyor.
    Aynen bu konudaki gibi.. fpslerde falan yüksek cikiyor..

Aldim.. ( daha önceki kartimda 9800 gt idi ) emin olun ki 9800 ü mumla arar duruma geldim. ne yazilimi yazilim.. ne donanimi donanim.

AMD 5 para etmez. bunuda neye dayanarak söylüyorum ( espri sandalyeye ) gtx 1060 6 gb versiyonu deneme firsati buldum. hem driver olsun.. hem her oyunda cikan updateler olsun ( ki shadowplay gercekden süper birsey ) 2 nvidia tek amd kart kullanarak söyleyebilecegim tek sey.

AMD nin hizlara cekirdeklere abanip gerisini unuttugu su götürmez bir gercek. bir seyi daha tam yaptigini göremedim ben amd nin.

ben almanyadayim bunu yaziyorum. burda bu kartlar arasinda cok bir fiyat farki yok. ama sunuda söyleyeyim nvidia 800 eurodan ekran karti satsin amd ayni gücü 500 e satsin gidip almam. 4 senedir ne cektigimi ben biliyorum. bu kart yüzünden.. daha fazla oyun oynayacagim diye düsünürken oyunlardan sogudum sürekli bi drop sürekli bi takilma.. kisacasi konu benim gözümde bir sacmalik. önce eski hatalarini düzeltsin sonra yeni kartlar üretmeye devam etsin.
    Konu saçmalık mı bilmem de sen tamamiyle saçmalıksın orası kesin. Senin ve senin gibilerin zerre kadar donanım/yazılımdan anlamadığına eminim..

R9 280X aldım ve 9800GT yi arar oldum diyorsan bence sen bilgisayardan uzaklaş mümkünse internette gezinmek için bile girme git konsol falan al yada tetris al onunla oyna. Bir de AMD çekirdeklere hızlara abanıyor bu nasıl boş bir cümledir? hızlara abanıyor ne alaka? ne hızına abanmış laf olsun diye ortaya cümle atmışsın. Çekirdeklere abanıyor derken de Ryzen ı kast etmişsin aklınca ama kusura bakma en ağır Intel fanboyu bile bugün yeni nesil ryzenları beklerken cidden SAÇMALAMIŞSIN.

Yazdıkların benim ve benim gibi yıllardır bu piyasanın içinde olanlar için boş, kuru laf kalabağından öte değil. Anca ''abi ejderyalı 1050 Ti aldım iyi mi'' diyen veletler üzerinde biraz etkili olabilir çünkü donanım konusunda SIFIRSIN kurduğun cümlelerin vasatlığı direk kendini belli ediyor. Burada sana ekmek çıkmaz benden demesi

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    aynı şeyi söylüyorum zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Konu saçmalık mı bilmem de sen tamamiyle saçmalıksın orası kesin. Senin ve senin gibilerin zerre kadar donanım/yazılımdan anlamadığına eminim..

R9 280X aldım ve 9800GT yi arar oldum diyorsan bence sen bilgisayardan uzaklaş mümkünse internette gezinmek için bile girme git konsol falan al yada tetris al onunla oyna. Bir de AMD çekirdeklere hızlara abanıyor bu nasıl boş bir cümledir? hızlara abanıyor ne alaka? ne hızına abanmış laf olsun diye ortaya cümle atmışsın. Çekirdeklere abanıyor derken de Ryzen ı kast etmişsin aklınca ama kusura bakma en ağır Intel fanboyu bile bugün yeni nesil ryzenları beklerken cidden SAÇMALAMIŞSIN.

Yazdıkların benim ve benim gibi yıllardır bu piyasanın içinde olanlar için boş, kuru laf kalabağından öte değil. Anca ''abi ejderyalı 1050 Ti aldım iyi mi'' diyen veletler üzerinde biraz etkili olabilir çünkü donanım konusunda SIFIRSIN kurduğun cümlelerin vasatlığı direk kendini belli ediyor. Burada sana ekmek çıkmaz benden demesi

Alıntıları Göster
    R9 280x aldim ve gercekden arar oldum. gidin bakin. amd 8350 ile o dönemdeki i7 islemcilere. ayni sey gpulardada mevcut. ryzene bir lafim yok. güzel islemciler var 2700x olarak. ama 8350 olayi tam bir fiyaskoydu single core de batti.

ve madem bu piyasanin icinde yillardir varsin. bana amd ye bakis acimi degistirecek bir gpu öner. 4k yada 8k video actigimda gpu kullanimi %100 olsunda cpu kullanimi olmasin. mesela.

Profilime girip baktiysan. AMD Donma konusu diye konu actim. ve bu uzun zamandir süre gelen birsey. madem siz haklisiniz amd iyi ben bu konulari taa bundan 2 3 sene önce niye actim?

Durum bu. siz memnun kalmissiniz ben kalmadim. bunuda herkesin bilmeye hakki var. Ben bu karti alirken. 770 ile karsilastirdim. cekirdek hizi bunun yüksekti. core clocklar vs. yüksek oldugu icin bunu tercih ettim ama benim fazlasiyla basimi agritti.

Yazacaklarim bu kadar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.