Şimdi Ara

RX570 4GB ın GTX1060 6GB ile aynı seviye olduğu gerçeği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
199
Cevap
5
Favori
18.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-8F8C06FEC

Bu mesaj silindi.
    Arada 3mhz fark var hocam

XFX 1328 mhz

Sapphire 1325 mhz

Açıkçası sapphire fanı falan değilim hatta pek sevmiyorum desem yeridir eski kartları çok hoşuma gidiyordu özellikle Toxic ve Vapor-x ama yine de sapphire kalitesini çok fazla şuan AMD tarafında tepede diyebiliriz kartları özellikle nitro+ çok kaliteli. XFX ise tam terci ciddi anlamda bozdu mesela zamanının orta seviye kartı HD5870 Black edition da kullandığı soğutucu bloğa bak bir de şimdi ki RX570-580 de kullandığı soğutucu bloğa PCB de aynı şekilde..

RX570 4GB ın GTX1060 6GB ile aynı seviye olduğu gerçeği

• Tam benlik konu olmuş , hem mining den dolayı nitro +570 8gb var(sahibinden de satıyorum), mining den dolayı rx 580 pulse var 8gb ve hemde 1060 6gb var. Bir de üstüne twitch te oyun oynuyorum. Tüm kartları takıp pubg oynadım. 1080p de 570 nitro + ve 580 pulse arasıf ps farkı baya az tam test etmedim ama yaklaşık 10-20 fps, hatta amd neden bu kadar yakın 2 gpu çıkarmış bile dedim. Kesin ölçüm yapmadım ama yakın ayarlarda 580 , 1060 6gb ile yakın fps veriyor ama görüntü olarak daha güzel gözüküyor . Nvidia nın driver seviyesinde birşeyleri kıstığını düşünüyorum Pubg için....

Ayrıca daha 3 gün önce fx8120 sistemi olan birinin gtx 660 ını bir nitro 570 daha sonra pulse 580 le değiştirdim ve denedim. Nitro Diablo oynarken daha akıcı bir performans gösterdi, 580 nin verdiği fps daha yüksekti ama mikro takılmalar oluyordu, 570 nitro daha akıcıydı ve 570 i aldı...

1050ti alana fiyatlar bu seviyedeyken diyecek birşey yok malesef :) . Daha yüksek performans kartlarında tabiki Nvidia nın rakibi değil AMD, 1070ti ve üstünden bahsediyorum ama bu seviyelerde kesinlikle 1060 6 gb yerine 580 nitro tavsiye ederim. 570 ise 1060 6gb dan daha düşük performans sergiliyor... 1060 3gb ile yarışabilir sadece , malumunuz oradaki 1060 ın kırpılmış hali....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belmethos -- 23 Aralık 2018; 21:18:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle katılıyorum ve bir parça güç tüketimi fazla olması dışında kesinlikle rx580 kat be kat daha iyi. Çünkü fiyatına göre çok daha başarılı. 2, gün önce Gigabyte Aorus RX 580 8gb vatandan 1450, liraya aldım. Henüz kart elime ulaşmadı ancak kullanmak için sabırsızlanıyorum. Üstüne AMD Radeon adrenaline 2019 edition sürümü ile hem güç optimizasyonu hemde yazanlara göre %15 gibi performans artışı sağlanmış. Ancak yazılımın yeni sürümüyle gelen en güzel özellik, cep telefonuna yüklenen AMD link 2.0 yazılımı ile telefonunuz ile vr deneyimi yaşamayi sağlıyor ve isterseniz pcde oynadığınız oyunu telefonda devam etmenizi sağlayabiliyor.(virtual keyboard ile oyunu telefonun ekranından kontrol ediyorsunuz. Oyunu yine PC işliyor ancak telefonun ekranı üzerinden oynuyorsunuz)

Yani telefon uygulamasindan relive sesli komut, telefondan FPS ve sıcaklık değerleri takibi gibi şeyleri yapabilmek, telefondan kayıt almak, izlemek gibi kontroller olsun AMD yazılım konusunda gerçekten çok ama çok iyi durumda. Hiç değilse yenilikler katıyor, geliştirmeler sunuyor. Nvidia gibi FPS düşürmüyor, her ay hiçbir farkı olmayan sürücüler yayınlamıyor, g-sync ve shield gibi teknolojilerinde para talep etmiyor. Bugüne kadar Nvidia kullandım asla hiçbir marka yada şirketin fan boyu değilim ama AMD beni şahsen bu aralar çok heyecanlandırıyor. Umarım güç tüketimi konusu dışında beni huzursuz edecek bir yönü çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf.agcadag -- 23 Aralık 2018; 22:12:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan_nl

İndirimle güzel denk geldi hocam aynı fiyata düz 1050 var
    Bende 11 kasımda 1000 tl'ye almıştım

• hocam sapphire 1325 falan değil 1340 olarak geldi bana yanlış yazmışlar sitelerinde

voltaj vermeden 1425 civarına oc yaptım bir sorun yok gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 23 Aralık 2018; 22:41:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: B-2 Spirit

hocam sapphire 1325 falan değil 1340 olarak geldi bana yanlış yazmışlar sitelerinde

voltaj vermeden 1425 civarına oc yaptım bir sorun yok gibi
    1425mhz baya iyiymiş MSI afterburner ile mi yaptınız?
  • evet. wattman üzerinden yapınca voltaj yükseliyor güç tüketimini fırlatıyor eline yüzüne bulaştırıyor her şeyi afterburnerden direkt frekansı artırıp +5 power limit verdim

en faza 167w güç tüketimi gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 23 Aralık 2018; 23:23:42 >
  • Midnightmrt M kullanıcısına yanıt
    Yalnız, 480 güç tüketiminde ciddi sıkıntılı bir kart olduğu için hız aşırtamamıştı. Karta limitinde güç verdiler, sıvı soğutucu bağladılar da yine de 1450MHz'i geçememişti.
    'MHz' demişken, bir de bu kartların bellek hızından ayrık bir performansı var;
    Normalde AMD kartların hemen hepsi bantgenişliğinden zengin, çekirdek hızından fakir kalan kartlardır(özellikle GCN1.0 ve 1.1) ama Polarislerde ise bunun aksi bir durum var: kart, çekirdek hızıyla AMD'nin en iyi kartları olsa dahi, bellek sınıfı bir pay daha da önde.
    Örnek vereyim: normalde hiçbir AMD kartın bellek bantgenişliği, piksel çıktı hızıyla orantılarsak 2'nin altına düşmezdi. Bu, FP8 performansını tam kullanabilmek için gerekliydi; her FP8, 2 bayt ediyor diye... DDR4800 kullanan 7870 de, DDR5000 kullanan 290X de, DDR8000 kullanan Rx 570(!) de hep bu 2 üzerindeki oranı bir şekilde yakalar.

Buradaki ayrışmayı ilk GCN 1.2 yarattı: nâm-ı diğer 285 ve 380X. İki kartta da çekirdek hızı yoktu ama bantgenişliği beklenenin çok altındaydı. En kötü de 380X'teydi: DDR5700 belleklere(182.4GB/s) 128 doku bağlayıcı. Bakarsanız 1.425 oranında kalıyor.

Polaris bu noktada ilginç bir mevzu, hem öncülü 285'lerle başlamış "doku sıkıştırmalı bellek yetirimi" var, hemse hız aşırttığında ihtiyacını karşılayacak bellekleri mevcut. Tam olarak Nvidia rakipleriyle eşleşecek kadar serbest sayıda piksel birimi yok(1060 örneğin 48 rop, 8-9gbps bellekler ile geliyor, 2-2.25 GHz'e kadar bantgenişliği mevcut) ve bellek sıkıştırmanın etkin çalışabilmesi için (dikkatinizi çekerim, Nvidia'daki gibi kullanabilmiş olması için doku-piksel bağlayıcılarına 3 kat gelen bantgenişliğinin daha 'yarısına' dair konuşuyoruz) fazladan bantgenişliği gerekse de hiç olmazsa beklentiyi karşılıyor - '570' aldığınız takdirde(yukarıdaki vurguda bunun içindi zaten). 570 ile bellekleri 2GHz yapabiliyorsanız, 1370MHz'e kadar hiç sorun yaşamıyorsunuz. Dahası içinse rapid packed math gerekiyor - vega'da olup polariste olmaması kötü bir raslantı da olsa, zaten geliştiriciden destek mevcudu kullanımı için şart.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar tüm büyüyü bozdunuz. Şimdi millet 570 e dönecek fiyatlar fırlayacak boşverin size ne alsınlar 1050 ti 😂 hem 1050 GTA 5 açıyor o onlara yeter 😂😂

• Demek istediğim sıcaklık ses durumu şuradan görülebilir:
    GPU Temperature Comparison 
    Idle Load Gaming Noise
    Sapphire RX 570 Pulse 44°C 74°C 31 dBA
    Sapphire RX 580 Nitro+ 46°C 75°C 32 dBA
    MSI RX 480 Gaming X 48°C 73°C 31 dBA
    ASUS RX 480 STRIX 38°C 68°C 39 dBA
    AMD RX 480 Reference 38°C 84°C 41 dBA

• @Arisaka Hocam birisi kıllık olsun diye imzanıza "1050 ti" kullandığınızı yazmış. Uyarmak istedim

Şuanda Nitro+ rx570 hb de 950 lira, yapıkredi indirimi ile 900 liraya kadar geliyor. Bu fiyata gerçekten çok iyi bir kart alınmış olur.
    Hatta bende bir tane alabilirim.

Gerçekten şu ekran kartları konusunda çok saçma sapan tavsiyeler dolaşıyor forumda. bir konuda hiçbir şeyden habersiz tavsiye alan adamlar, bir gün sonra tavsiye vermeye başlıyor.
    Sonra ortalıkta 2000-3000 liralık kartlar alıp solitere oynayan israf manyağı, parasını çöpe atan adamlar doluyor.,
    bu durumu ferrari alıp istanbul trafiğinde 30 km ile gitmeye benzetiyorum nedense.
  • realblade R kullanıcısına yanıt
    Bırak büyü bozulsun, Nvidia kart alsalar mı bozulacak? Nvidia 5 milyon kart üretti, 1 milyonunu satabildi - 4 milyonu elinde kaldı - da siz Nvidia bu iş için '1050Ti' mi üretti sanıyorsunuz(gerçi öyle tipler de vardı 460'la bile mining yapan...)? Geçin bu işleri...

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Yok mu gtx1060 6gb'ı olupta bunlara itiraz edecek. Karşılaştırma yapabilecek kimseler yok mu ? OC ile falan müdahale edilsin neblim çıkıp biri de gtx970 ile de aynı desin
    1060 sahipleri oyunlarını oynuyorlar.

Polaris sahipleri de brainfuck moduna devam.

• gayet mantıklı açıklamışın. fakat fiyatlar böyle değildir. ben 1060 3gb alırken aradaki fark çok azdı. bu sebeple gidip 1060 aldım.

fakat 1060 3g'ı 1300 civarına satıp amd'ye geçebilirim mantıklı geldi şu an
  • Ryzen cöptür 3 cu su süper olabilir 1080pde 2700x bile darboğaz yapıyor düşük ayarlarda

• SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun sizede.
    Yeni ekran kartı geliyor diye kasayı temizliyeyim dedim sonra fark ettim benim psu 6+6 pin kart 8pin unbox videolarında kart harici hiç birşey çıkmıyor :D 8 pin kablo almaktansa son 4 pini kesmeyi düşünüyorum :D
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Dostum yani demek istiyorum ki bırakın Nvidia almaya devam etsinler. Çünkü 570 in bu kadar iyi olduğunu görünce bu sefer 570 almaya başlayacaklar ve doğal olarak 570 fiyatları yükselecek. Fanlar fanlık yapmaya devam etsin biz de ucuza aynı performansta sistem kullanmaya devam edelim 😂

• Yahu sene oldu 2019 ilk çıktığı vakit aşık olup almıştım "Asus hd7950 directcu ii top v2 gddr5 3gb 384bit" hala canavar canavar.. Doğru bir konuya değinilmiş rx580'nin değeri yeni bilinmeye başlandı 1050ti konusunda girmek dahi istemiyorum herhalde bir anket yapılsa en çok satın 1050'ler Türkiye'den çıkar. Kesinlikle hak ettiği değerlere satıldığını düşünmüyorum her zaman derim illa nvidia olacaksa 1050ti yerine ikinci el 980 yada 980ti alın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.