Şimdi Ara

RX580 ekran kartı GPU USAGE sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar, sistemi toplayalı 1 sene kadar oldu sıkıntımı bu gün fark ettim arkadaşım benimle eşit bir bilgisayar topladı ve aynı oyunda benim fps değerlerimin neredeyse 2 katını alıyor valorant adlı oyunda 150'ye ulaşmakta bile zorlanıyor arkadasım 250 300 fps değerlerinde oynuyor msi afterburner ile baktığımda GPU kullanımı hiç bir şekilde %100 %90 larda sabit kalmamakla birlikte çok fazla dalgalanmalar yaşıyor %0 %30 % 50 gibi uçuk şekilde düşüyor sorun sizce nedir ?

KÜÇÜK BİR NOT : Benchmark testlerinde ekran kartı kullanımı %90 aşşağısına inmiyor fakat oyunlarda bu değerleri veriyor.

DENEDİĞİM YÖNTEMLER = DDU ile güvenli modda ekran kartı driverini silerek son sürümü olan güncel versiyonu sitesinden indirip kurdum (İŞE YARAMADI)

Yazılım çakışması vardır diyerek bilgisayarı formatladım tekrardan temiz bir kurulum yaptım aynı şekilde tekrar (İŞE YARAMADI)

Bir kaç ayar değişikliği yaptım radeon software uzerinden CHİLL KESKİNLEŞTİRME gibi özellikleri kapadım aynı şekilde (İŞE YARAMADI)

ANAKART BİOS GÜNCELLEMESİ YAPTIM TEKRAR (İŞE YARAMADI)

SİSTEM ÖZELLİKLERİM :

ANAKART = ASUS DUAL RX580 4GB
    İŞLEMCİ = AMD RYZEN5 1400
    ANAKART = ASUS PRİME A320M-F
    RAMLER = XPG SPECTRIX D41 16GB 3000MHZ X2
    POWERSUPPLY = GamePower 500W BRONZ ETİKETLİ

• Dostum sorunu çözebildin mi? Aynı ekran kartını kullanıyoruz

• Croos14 C kullanıcısına yanıt

işlemcimi değiştirdiğimde sorun düzeldi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.