Şimdi Ara

RX590 İçin PSU önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba babamın odandan yanık kokusu geliyor demesi üzerine kıllanıp pc bileşenlerini sökmek üzere elimi psu kablosuna attığımda gelen cızırtılı elektrik sesiyle birşeylerin yanlış olduğunu anladım psu güç kablosunu sökerkene çıkmadığını fark edip abandım ve psu soketinin yandığını gördüm RX590 İçin PSU önerisi ve nihayetinde yeni bir güç kaynağına ihtiyacım var ülke ekonomik şartlarını da göz önünde bulundurup kaliteli mümkünse yarı modüler bir güç kaynağı önermenizi rica edecektim yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Güç kaynağı önermek kolay sorun değil ama ilk önce sistem belirtilmeli. Ekran kartı belli 590, işlemci anakart gibi şeyler de belirtilmeli. Güç kaynağı kalitesiz bir şey ise yanan, yanında diğer bileşenlere de zarar verdimi muamma. Tabi şansa bir şey olmamışta olabilir parçalara. Bütçede belirtilirse daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 3 Nisan 2022; 1:9:18 >
  • Öncelikle gecmis olsun. Bu güc kaynaginin modeli neydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Ustam şöyle diyeyim sisteme birşey olmamış olsa gerek ki sistemi çalıştırdım görüntü aldım ondan sonra emin olamayıp bir kez daha çalıştırdım ardından duvardaki prizden bağlantıyı kesip psu sigortasını atıp kabloyu söktüm bu arada işlemci R5 1600AF anakartım msı a320m vds silverstone kule tipi soğutucu bir ssd ve neoforza 2x16gb 3000mhz ram var bütcem ise yaklaşık 700 lira altı olsa tabii ki daha da güzel olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rıfkınurrezzaklıgil -- 3 Nisan 2022; 8:23:15 >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Dark cartcurt serisi 600w lık bir psu idi

• amazon
    High Power Eco 700W 85+ Bronze 54A Single Rail Aktif Pfc Siyah At
    https://www.amazon.com.tr/dp/B08MXZ8KHB/ref=cm_sw_r_apan_i_C6BPGV7MWWW4GP462V46

Bilgisayara bağlı kullandığın priz hattında başka bir elektikli cihaz kullanılıyor mu ? Aynı kabloda birden fazla cihazda zorlamalarda sıkıntı çıkabiliyor.
    Kurutma olur fırın olur klima olur

• gs_tutkunu kullanıcısına yanıt
    Şöyle diyeyim evimize elektrik hattı döşeyen alçak aynı hat üzerinden 9 prize güç veriyor 😐😐😐 lakin hiçbiri çok güç tüketen cihazlar değiller hani 50w lık tv 60w buzdolabı 20w projeksiyon gibi şeyler dükkanda aynı hat üzerinde 8000w lık güç çekildiği oluyor orada bir sıkıntı olmuyor ama burada sorun oldu herhalde gerçi şu da var bursada sabahları ovaakça termikten enerji aktarılır akşamları genelde akbaş holdingin santralinden sağlanır akşam saatlerinde elektrikli aletler çok daha farklı çalışır atıyorum ufo daha kısa zamanda ısınır gibi ona bağlıyorum çünkü cihaz sabahları çalışmıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rıfkınurrezzaklıgil R kullanıcısına yanıt
    Sen yinede bi elektrikçiğe durumu göster.
    Ya yeterli der yada başka bi çözüm bulmaya çalışır. En azından pc ye alternatif çözüm getirir.

• gs_tutkunu kullanıcısına yanıt
    Şimdi bir üst kata taşındım buranın hatları ayrı idi oradan deneyeceğim zaten evin elektrik tesisatını yakın zamanda yenilemeyi düşünüyoruz ama düzgün elektrikçi bulunmuyor(tecrübe 😐)

• rıfkınurrezzaklıgil R kullanıcısına yanıt

Hımm anladım geçmiş olsun, Ben sistem bir kez daha çalıştırılmayıp denenmeyip öyle bırakılmıştır neyin ne olduğu belli değildir diye tahminde bulunmuştum. Şunu için demiştim asıl, yeni bir psu alınca diğer parçalardan en az biri gittiyse sorun çözülemez sistem yine açılmaz diye düşünmüştüm neyse o artık önemli değil o zman denedim diyorsunuz.

Malesef sıfır alacaksanız o bütçeye pek bir şey yok artık heleki yarı mödüler. İndirmde olsada korumaları eksik olan ucuz ürünler olur yine aynı sorunları yaşabilirsiniz. 2. el satan kişilere ilanlara bakılabilir o fiyatlara biraz daha düzgün bir şeyler alınabilir dürüst satıcılardan. Önceki psu iyi bir şey değilmiş zaten. Korumalar sertifikaları hemen hemen tam olan model alınmalı sıfırda bu fiyata bulmak zor 2. elde bulunabilir ama.

Evin elektrik hattı topraklıdır herhalde , birde güç kaynağının takılı olduğu priz biraz daha iyi bir şey olsun , bunları ben görmediğim için öneri diye sunuyorum sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 3 Nisan 2022; 20:14:34 >

• Psu yanına bir de ups almayı ihmal etmeyin, ne ülkenin elektrik tesisatları iyi, ne de hava şartlarında ne olacağı belirsiz, bir voltaj düşmesinde, şimşek çakmasında bile nanay olabiliyor. E tabi bir de bileşenlerin pahalı olması zaten en büyük sıkıntı, o yüzden UPS ile koruma altına almak en iyisi.

• Mümkün ise gold 650w üstü modellere bakin. Rx590 güç çeken kart düşük seviye psu larda siyah ekran gibi şeyler yaşiyabilirsiniz. Corsair t.t evga seasonic phanteks fsp gibi markalara bakin. Everest frisby concord aerocool uzak durmakta fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç kaynağı sistem için çok önemlidir hocam. Bence bütçeyi artırıp kaliteli birşeyler al.

RX590 İçin PSU önerisi
    RX590 İçin PSU önerisiinventus
    FSP HYPER 700W 700W 80+ BRONZE (H3-700) Güç kaynağı - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=12456
  • Bu arada söyleyeyim ark yapan psu nun soketini değiştirdim 15 lira tuttu şuan dükkana topladığım bilgisayara can veriyor ve sapasağlam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.