Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
49.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam merhaba, Benmi yanlış görüyorum yoksa Asus Crosshair VI Hero anakartta 1 tanemi M.2 Sata yuvası var.
  • evet 1 tane
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    Çok enteresan ben 2 tane M.2 SSD var ne olacak, Böyle üst düzey bir anakart yapıyorsun ve 1 Tane koyuyorsun, Asus beni şaşırttı açıkcası.
  • Yeni yüksek hızlı m.2 ler için pciex 3.0 x4 m.2 slotu gerekiyor. Yanlış bilmiyorsam ryzenlarda bu port direk işlemciden destekleniyor. O destekte muhtemelen tek port için. Yanlış hatırlamıyorsam bazı anakartlarda çift m.2 slotu oluyor ama bir tanesi x4 diğeri x2 olabiliyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyKqT

Çok enteresan ben 2 tane M.2 SSD var ne olacak, Böyle üst düzey bir anakart yapıyorsun ve 1 Tane koyuyorsun, Asus beni şaşırttı açıkcası.

asrocklarda 2 tane: ben de sırf bu yüzden asrock düşündüm ama Türkiye de yok
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Dostum bahsettiğin amd nin resmi açıklamaları en mantıklı olan. Bende bu olayı mesajlarımda çok kullandım. Söylediklerine karşı çıkmadan şöyle bir ekleme yapayım.

Konuda bahsi geçen 2666 lık, single rank, çift ramlerden birini kullanıyorum. Ne son bios ne ilk bios cihaz açıldığı gibi 2666 görüyor xmp profilde de görüyor. Sıfır ram sorunu. Aldığım ram anakartın ram uyumluluk listesinde de vardı.

Geçenlerde bir asus b350 prime kullanıcısı aynı ram'i almış. Cihaz bios güncellemesi yüklenene kadar açılmamış. Farklı ram takmış biosu atmış. Ondan sonra sistem direk 2666'yı görmüş. Muhtemelen bu kurallar geçerli tüm anakartlar için özelliklede agesa 1.0.0.4 güncellemesinden sonra.

• 1200gs kullanıcısına yanıt
    http://www.asrock.com/mb/AMD/X370%20Taichi/

Örnek olarak X370 Taichi 'nin 2 tane m.2 slotu var ancak.

1 Ultra M.2 (PCIe Gen3 x4 & SATA3), 1 M.2 (PCIe Gen2 x4)

Bir tanesi pcie 3.0 x4 ve sata modunu diğeri pcie 2.0 x4 modunu destekliyor. Hangisi nvme hangisi değil net bir yorum yapamayacağım ama pci ex 2.0 x4 olanın bant genişliği düşük olacaktır ve 960 evo gibi yeni m.2 ler pcie 3.0 x4 portuna göreydi. Hangisinde hangi m.2 çalışır net bir yorum yapamayacağım ancak kesin olan 2 m.2 portu aynı değil farklı farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 23 Mayıs 2017; 12:44:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: woundedknee

quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

quote:

Orijinalden alıntı: AyKqT

asrocklarda 2 tane: ben de sırf bu yüzden asrock düşündüm ama Türkiye de yok

Kim demiş yok diye.
    Sana 3 adet çift m2 slotlu anakart.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asrock-x370-gaming-k4-amd-x370-2667mhz-ddr4-quad-sli-crossfirex-m2-ssd-usb-3-1-rgb-led-atx-oyuncu-anakart.html#!prettyPhoto
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asrock-fatal1ty-x370-taichi-ryzen-am4-socket-3200-mhz-oc-ddr4-quad-sli-crossfirex-m2-ssd-usb-3-1-rgb-led-atx-oyuncu-anakart-asrx370-taichi.html#!prettyPhoto
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asrock-ab350-pro4-ryzen-am4-socket-3200-mhz-oc-ddr4-quad-crossfirextm-m-2-ssd-hdmi-dvi-vga-atx-oyuncu-anakart-asrb350-pro4.html#!prettyPhoto

Ben alacagim zaman yoktu. Iyi ki asus almisim. Arkadasin yazdigi gibi 2 slot ayni degil :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ASUS ROG Crosshair VI Hero ile 3600Mhz Ram çalışma durumu nedir, En fazla 3200Mhz destekliyor.
  • Hiç konuyu, özellikle ilk mesajı okudunuz mu?

Özellikle Asus C6H ve Ryzen 1800x alacaksanız bu konunun ilk mesajını okumanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

anlaşılan eskiden beri programıyla bios güncelleme olayını bıraktıracak bu anakart neyse flashbeck ile yaparız eyvallah

Biosu güncellemeyi mi diyorsun geri almayı mı?
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    yazıldıysa görmedim kusura bakma hiç oc siz 3200 de çalışsın yeter bana teşekkürler bilgi için

@AyKqT konu sahibi arkadaş 3700 de çalıştırdı başlıkta da yazıyor

@BalistikBomba yeni bios yükleme yani güncelleme diyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 23 Mayıs 2017; 14:25:53 >

• Hiç dikkat etmemişim, Şimdi baktım evet 3733 çıkmış, Ben bu anakartın siparişini geçiyorum o zaman, bilgilendirme için çok teşekkürler arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhano

İşte tekel olmanın gücü buradan anlaşılıyor, adamlar yeni platform çıkaracakları zaman anakart üreticilerinden ram üreticilerine hepsi tam yapıyor hazırlıklarını. Gene de sorunlar yaşanabilir ama daha düşük düzeyde tabi ki.

Ryzen bu koşullara rağmen beklenenin üzerinde performans yakaladı, kısıtlı ram desteği, kısıtlı anakart modeli vs. gene de çok iyi performans sağladı. En önemlisi tekelleşmenin önünde sağlam bir başlangıç oldu ki bu biz kullanıcılara yarıyor en çok

Bu saatten sonra biz iki tarafın çekişmesini izleyeceğiz, en uygun fiyatlı en performanslı hangisiyse onu seçeceğiz (Tabi fanlık yapmayıp aklı başında olanlar bunu yapacak )

birde ramlar ucuz olsa

@AyKqT hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 23 Mayıs 2017; 14:33:40 >

• quote:

yazıldıysa görmedim kusura bakma hiç oc siz 3200 de çalışsın yeter bana teşekkürler bilgi için

@AyKqT konu sahibi arkadaş 3700 de çalıştırdı başlıkta da yazıyor

@BalistikBomba yeni bios yükleme yani güncelleme diyelim

Hocam, aynı anakarta sahibiz sanırım. C6H.
    Biosu ister ASUS Al Suit 3-------EZ Update-----Check Now! yolunu takip ederek, isterseniz de Biosa girip, Tool sekmesinden, ASUS EZ Flash 3 Utility kısmına girerek By Storage kısmına girip, yan tarafta net olarak görünecek USB belleğe kayıtlı bios dosyasını tıklayarak güncelleyebilirsiniz.
    En doğru yöntem, biostan yapmaktır. Windowsta bir hata meydana gelebilir vs sıkıntı çıkabilir.

• BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    evet biliyorum sende de aynı anakart var yıllardır hep aı süite ile sorunsuz yaptığım için diğer yöntemleri bilsem de yapmadım o yüzden sordum aı süite kolay gelmişti yani alışkanlık diyelim sorun yaratması ihtimal bence ve bana 7 yılda hiç sorun yaratmadı aı süite neyse flashbeck sadece kurtarma mı güncel bios yüklememi hala anlamadım
  • quote:

evet biliyorum sende de aynı anakart var yıllardır hep aı süite ile sorunsuz yaptığım için diğer yöntemleri bilsem de yapmadım o yüzden sordum aı süite kolay gelmişti yani alışkanlık diyelim sorun yaratması ihtimal bence ve bana 7 yılda hiç sorun yaratmadı aı süite neyse flashbeck sadece kurtarma mı güncel bios yüklememi hala anlamadım

Flashback, bios güncelleme sırasından hani elektrikler gider de sistem açılmazsa, anakartın arkasında Bios diye yazan bir USB çıkışı var. Oraya, Biosunun yüklü olduğu USB'yi takıp, yine arkada üstte Bios yazan tuşa , o tuştaki ışık yanıp sönene kadar basılı tutup bırakıyorsun. Ve biosu oradan güncellemeye başlıyor. Sistem açık olmasa bile. (PSU açık olacak)
    Böylece servise vs gitmeden tekrardan sisteme biosu geri yüklüyorsun. Yani bu işlem, herhangi bir terslik durumunda biosu kurtarmaya yarıyor. Güncellemek içinse üstteki mesajımdaki yolu takip edebilirsiniz.
    İki yolu da kullanıp, bios güncelledim ama en rahatı ve temizi Bios ayarlarına girerek bios güncellemektir hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalistikBomba -- 23 Mayıs 2017; 14:49:22 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Her halükarda bios update işlemi öncesi, mevcut bios ayarlarını fabrika ayarlarına getirmeyi unutmayın.
  • eyvallah sonuçta oda güncelliyor demek ama sıkıntı olursa kullanılan seçenek teşekkürler kullanım kılavuzunu 1 hafta uğraşıp tr ye çevirdim ama tam okumadım hala

@batuhano teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 23 Mayıs 2017; 14:59:54 >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.