Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
49.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zaten bu anakartta am3 soğutucu uyumu varda ben orijinal olsun diye tavsiye ettim birde senin soğutucuna am4 blaket talep edersen yolluyor biliyorum istersen bir araştır
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Hocam Evet AM3 uyumu var fakat üstündeki Backplate AM4, İnsan kutunun içine AM3 Backplate koyar, hani AM3 desteği bir işe yarardı bizi uğraştırmazdı en azından. AM4 uyumlu bracket bulamadım yarım saattir bakıyorum. Ama hiç bir yerde yok, Corsair kendi sitesi Türkiye`ye gönderim yapmıyor. Corsair Türkiye Facebook üzerinden bir kaç kişi soranlar olmuş fakat onlarada distribütör dahıtım yapacak diye cevap dönmüşler, Ben bugün İnventus aradım, Ürünün garantisi Boğaziçi`nden orayı aradım ellerinde yokmuş ne zaman geleceği konusunda bir fikirleride yok, 1 Aymı, 2 Aymı belli değil.
  • e tabiki am4 arka plakayla geliyor uyum derken am3 plaka takılması için delikleri uyumlu sen am3 takacaksan mevcut am4 plakayı tabi ki sökeceksin kutuya ayrıca am3 arka plaka koysaydı tüm markaların am3 arka plakalarını koyması gerekirdi çünkü her markanın farklı diye biliyorum ben arka plakaların neyse am3 arka plakan varsa soğutucunun oda olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 24 Mayıs 2017; 1:12:49 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam Backplate sabit. Şekilleri farklı olabilir fakat sonuçta o delikten geçmiş olacak, bu sebep ile kutuya konulabilirdi aslında Backplate
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhano

Manuel bios üzerinden OC yaptıysanız, ryzen balanced ya da yüksek performans farketmez.

Sistemde OC yoksa da aslında çok farketmez çünkü ryzen balanced neredeyse yüksek performans ayarında çalışıyor, tabi eğer ryzen balanced advanced menüsünden power plan ayarlarına girip işlemci güç ayarlarını değiştirmediyseniz.

Dediğim gibi OC varsa sıcaklıklarınızın normal olma ihtimali var bence. Sorduğum bilgileri paylaşırsanız daha net konuşabilirim.

Ben de x modellerinin hepsinde offset var diye biliyorum ama emin de değilim açıkçası.

Çok can sıkıcı bir sorun olmasa da ryzen lerin en büyük sorunu bu bence. İşlemcinin güç yönetimi yok gibi birşey. Bu yerine göre 10-15w lık fazla tüketime sebep oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• onu bilemem şekil önemli değilse sadece delik uyumu yeterliyse doğrudur koyabilirdi ama neden koymadı oda ilginç sonuçta pahalı bir şey değil
  • Bir kaç defa soğutucu takarken işlemci soğutucusunun fan ayağını kırmıştım. Köşe başı bilgisayarcılara gidip parçayı gösterince hurdadan söküp vermişlerdi öyle öyle backplateler de geçti elime H100i v2 var bende de C6H alınca dolapları kontrol ettim bir tane backplate buldum zamanında saklamışım

• Kurt Knispel kullanıcısına yanıt
    Bende ne işime yarayacak diyerek anakart filan ne varsa geri dönüşüme atmışım. Ama yarın hallederim bulurum diye düşünüyorum
  • selam üsdatlar 1800x için soğutucu arıyorum bir haftadır bulamadım sizlerden ricam bu işlemciyi zatüre edecek bir sogutucu tafsiyesi rica ediyorum anakart Asus Crosshair Vı Hero

aklımda şu sogutucu var ama ?
    NOCTUA NH-D15 SE-AM4
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8399
  • İyidir: bunun tek fanlısı var bende gayet memnunum
  • Merhabalar,

1800X ile 64 GB RAM kullansak, RAM'lerde bu hızlara ulaşabilir miyiz?

https://www.amazon.com/G-SKILL-Ripjaws-PC4-25600-Platform-F4-3200C16Q-64GVK/dp/B0171GQNH4

G-Skill, 16x4, 3200MHz.
  • Ramlere bayıldım kardeşim süpermiş
  • Ulaşamazsınız. 1R belleklerin modülleri 16GB olanları yok. 32GB yapan var. 32Gb G Skill TridentZ F4-3200C14-16GTZ (3200MHz 14-14-14-34-CR2) ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 24 Mayıs 2017; 9:48:13 >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Peki toplamda 64 GB RAM kullanırsak RAM'lerde ne kadar hıza ulaşabiliriz?
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    Nasıl yok?
    Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!
    Rahat 2666MHz çalıştırır. @otto_kahn siz yine de bellekleri alın, ama denersiniz.
    Dolayli olarak var. 16gb modül ler 1r olmuyor bu sebeple hizda düşüyor.

• Tamamdır bilmiyordum mesajımı sildim.

şimdi ben imzamdaki ramleri 4lersem hızım düşecek mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 24 Mayıs 2017; 11:2:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Nasıl yok?
    Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!
    Rahat 2666MHz çalıştırır. @otto_kahn siz yine de bellekleri alın, ama denersiniz.

aynen.bende 4dimm/8gb sinle rank gskill ram var.. dual channel/single rank/4 dımm olarak bu resimde 2133 yazsa bile ben 2666mhz kullanıyorum blck arttırmadan direkt çalışıyor. yeni beta bios kullananların arttık 3200mhz de dual channel/single rank/4 dımm olarak çalıştırabildiğini burada bazı arkadaşlar yabancı forumlardan takip ettiklerini söylediler. asusun internet sitesinde yeni bioslar çıkınca deneyip buradan bilgi veririm. beta bios yüklemek istemediğim için beklemedeyim.

Hayır, ne olacağını senden öğreneceğiz.
  • 64 GB ram ile benim gördüğüm en iyi sonuçlar 9945 bios ile şunlar:
    https://valid.x86.fr/wyacjw

Ramler 2 T ama ram zamanlamaları çok iyi.

9943 ve 9945 versiyon bioslar 3200Mhz için oldukça iyi optimize edilmiş ancak bu hızın üzerinde ben sorun yaşıyorum. Bu bioslar ile 3600 yapabilen de var yapamayan da benim gibi :) Dolayısı ile 3200 hedef ise denenebilir, üstü hedefleniyorsa biraz şans işi gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 24 Mayıs 2017; 11:32:38 >

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.