Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
49.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir Aida64 memory benchmarkı yapar mısın?
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    mito1172 kullanıcısına yanıt
    Okuldan gelince yapmaya çalışırım.

Marka, model Samsung M378A1K43CB2-CRC. Lenovo ThinkCentre M700'den çıkma.
  • Faustus F kullanıcısına yanıt
    3200 stabilse bir alternatif olabilir. Gerçi çirkin bir görüntüsü var

http://www.nanokatalog.com/Samsung-DDR4-DIMM-8-GB-DDR-4-2-400-MHz-non-ECC,PR-280827.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Witcher 3, Prey ve x264 testinde uzun süreli ve Aida64 ve Cinebench gibi kısa testlerde tamamen stabil. Bir haftadır hiçbir sorun yaşamadım.

IBT avx testi ile high performance'da 10 tur yaparsanız stabilite konusunda daha emn olabilirsiniz. (Soğutmanız iyi değilse yapmayın, %100 işlemci kullanıyor)

http://intelburntest.en.lo4d.com/
  • Kuracağınız sistemi ne için kurduğunuza bağlı olarak tercih yapmanız lazım. Ryzen 1800X ya da 1700X i7 7700k karşılığı çıkan işlemciler değiller, forumda bu konu ile ilgili yüzlerce konu da görebilirsiniz. Örneğin 1800X intelde 6900k ya karşılık çıktı ki bu intel işlemcinin fiyatı tek başına 4.800 TL.
    Sadece oyun için düşünülüyorsa genel görüş daha az çekirdekli ve daha uygun fiyatlı çıkacak olan r3 ve r5 serisinin beklenmesi yönünde.
  • ışık mahir I kullanıcısına yanıt
    Bence de doğru tespit. R3 ve R5 sistemler fiyat anlamında daha uygun durumdalar, çekirdek sayısının az olması nedeniyle de daha yüksek OC değerlerine ulaşma potansiyelleri olabiliyor, bu durumda da mevcut tek çekirdek destekli oyunlarda daha iyi performans sergileyebilirler.
    Ancak aynı hızlarda R7 işlemciler ile tek çekirdek destekleyen uygulamalarda benzer performans sergileyeceklerdir işlemci mimarisi aynı olduğu için.

Yani oyun amaçlı sistem toplanırken r3 ya da r5 bence de tercih edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Orijinalden alıntı: 1200gs

Soğutucunun ikinci fanını nerden aldınız link verebilir misiniz

http://www.nanokatalog.com/NF-F12-PWM-Casing-fan-Kasa-Fani,PR-137461.html buradan aldım ama şuan yok ve 4 bin tl yazıyor tabi yanlış 70 tl civarı aldım fakat aman sormadan almayın stokta yok olan ürünü stokta yazıyorlar sonra uğraşırsınız ben 20 tl ile kurtardım psu 12 w uzatma kablosu almıştım fan ile beraber 10 gün gelmedi iptal ettim yani site pek iyi değil amazondan alın daha iyi ben birde siteyi deneme amaçlı aldım tavsiye etmem yani kısacası Allahtan fan geldi

buldum 90 tl ama şu an benim sıcaklıklar çok iyi durumdahttp://www.nanokatalog.com/Noctua-NF-F12PWM-Islemci-Fan,PR-102285.html?gclid=CMXcgt_UitQCFcGfGwodY58Mew

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Mümkünse bende 4ghz deki sıcaklık sonuçlarını bekliyorum, karar aşamasındayım gözüme kestirdiğim modelden birisinin incelenmesi, fikirleri şu aşamada çok değerli benim için :)
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    aynısı da neden fazla fiyat koymuşlar ilginç zaten 3 yada 5 derece fark ediyormuş ilave fanla gerek yok ama ucuza bulunursa alınabilir iyi fan
  • Psikobat P kullanıcısına yanıt
    tamam kurunca mutlaka paylaşırım ama youtube de baya incelemesi var bakıp fikir edinebilirsin
  • iyi güzel
    Bandwidth gayet iyi, latencyler bi miktar yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Faustus

Testi 3.6 GHZ'de yaptın diye hatırlayıp o şekilde denediydim ama seninki 3.4müş

Değerlerin gayet iyi

• NOCTUA NH-D15 SE-AM4 geldi yarin takıp bakacam
    birazdan işe gidecem yoksa takardım

ayriyetten kalite mütiş 1.sınıf mazemeden yapıldıgı belli ben burdayım diye bagırıyor

• 16 gb Corsair Lpx 3000 mhz ram mevcut. Crosshair VI ile 3000 mhz'da çalıştıramıyorum. Xmp profilleri kullanarak, ancak 2666 mhz'da çalıştırabildim. Var mıdır bunun bir çözümü, manuel mi ayarları yapmak lazım.
  • awsalli kullanıcısına yanıt
    Çözüm için ramlere biraz fazla voltaj (1.45) vermen gerekebilir; yine de kesin değil. Eğer çalışırsa Agesa 1.0.0.6 güncellemesine kadar bu şekilde kullanırsın, sonrasında da stock voltajına geri çekersin. Bu bios güncellemesi 1-2 haftaya gelecektir diye düşünüyorum.

Bir de 1.45v ile 3200MHZ'de deneyebilir misin? Bazı işlemcilerde memory hole olabiliyor veya 2667MHZ üzeri IMC (Integrated Memory Controller) kaynaklı sorun da yaşanabiliyor.
  • C6H kullanıcıları şanslı şimdiden agesa 1.0.0.6 beta biosu çıktı. Gigabytlerda agesa 1.0.0.5 içeren betalar(yayınlayanın dediğine göre alfa) çıktı. 1.0.0.6 beta ya çabuk kavuşanlar muhtemelen tam sürümünede erken erişecek.
  • yahu üsdatlar NOCTUA NH-D15 SE-AM4 taktım benim önceki su soğutmayla ayın bey ya
    boşu boşuna aldık neyse Intel Core i7 7700K kullanıyım bari para boşa gitmesin böyle teselli ediyim kendimi

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.