Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
48.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu konuda ben biraz acaleciyim sanırım :) yarın sabah yeni bios denerim muhtemelen. Bu biosları paylaşan Elmor nickli kişi, Asus ARGE departmanında çalışıyormuş. Beta bios olmaları dışında bir problem olacağını düşünmüyorum.
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Valla ben de çok sabırsızımdır ama kobay olarak kullanılmak da istemem Asus resmi sitesinde yayınlanan beta bios olsa yine kullanırım ama bu arkadaşın yayınladığı resmi olmadığı gibi alfa ötesine geçmez diye düşünüyorum, o yüzden riske girmeye değmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 7 Nisan 2017; 20:13:41 >
  • Ramler 3600 Mhzde iken Realbench sonucunu ilk mesaja ekledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßekir

quote:

Orijinalden alıntı: batuhano

İyi bir hava soğutmada iyi sonuç için kasa ve kasa içerisindeki hava akışının da çok iyi olması lazım, iyi kasaların da iyi fiyatı oluyor. Su soğutma bu noktada avantaj yaratabilir radyatör gerekirse kasa dışında tutularak. Ben kullandığım üründen çok memnunum açıkçası :)

Ara ara su soğutmaya geçsemmi diye düşünüyorum ama Custom yapsam çok zahmetli ve biraz da tehlikeli, hazır alsam performans nispeten düşük olacak. Bir de pompa sesi kafamı kurcalıyor, dırrrr şeklinde ses rahatsız etmiyor mu hiç? NZXT ses konusunu çözmüş diyorlar ama kullanmadan da buna karar verebilmem çok zor... Bu ara gözüme NZXT Kraken X62 modelini kestirdim ama geçtiğime değecek mi bir de motoru ses yapacak mı soruları kafamı çok kurcalıyor...

HardwareCanucks Youtube kanalında x61 ile x62 pompa sesi kıyaslaması var,Kraken X62 de hiç duyulmuyor pompa sesi

• Tekrar hayırlı olsun.

Windows'unuz hangi sürüm ? Yeni creators sürümü ile denediniz mi ? AMD'nin yayınladığı güç yamasını yüklediniz mi ?

Ben güç yamasını yükledim, değişen bir şey olmadı ama AMD performans artışı olduğunu iddia ediyor.

https://community.amd.com/community/gaming/blog/2017/04/06/amd-ryzen-community-update-3?sf68772384=1

Bu hafta sonu Win10 1704 sürümüne yükseltip, AMD yamasını bir de ona yükleyeceğim. Umarım performans artışı olur. Açıkcası şu anda performan artışı beklentisi şimdilik bende hayal kırıklığı yarattı.

Total War Warhammer için 1.6 yaması ile performans artışı vaat etmişlerdi, o da fos çıktı.

• woundedknee kullanıcısına yanıt
    Evet öyle görünüyor ama yine de değecek mi sorusu kafamı bulandırıyor. Şuan bütün fanlarım 14cm ve max 600 rpmde, kasamda haliyle ne pompa sesi var nede fan sesi. Maceraya girmeye değer mi diye sorup duruyorum kendime
  • Knisath kullanıcısına yanıt
    ben yükledim w10 yeni sürümü pişman oldum daha da bozmuşlar masa üstü simgeleri zor toparladım sağ tık menüsü yazı tipleri büyütülmüyor büyütmeye kalkınca ayara gelince ekran gidip gelip ayar kapanıyor denetim masasını açınca anında ekran gidip gelip kapanıyor program nereden silinecek? bunlar nasıl iş yapıyor çözemedim daha da bozdular
    http://www.legitreviews.com/amd-ryzen-balanced-power-plan-benchmarked_193344

yukarda bu meselenin detaylı incelemesi var bir bakın derim hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: jam&jam

http://www.legitreviews.com/amd-ryzen-balanced-power-plan-benchmarked_193344

yukarda bu meselenin detaylı incelemesi var bir bakın derim hocam

baktım, oradaki birçok oyunu deneme şansım oldu, bende performans artışı yok. %1 bile değil artış.
    anladim hocam inceleme amd verisi olmadigi icin paylasmistim aslinda bu arada cpu lar hafif hafif güçleniyor nasil memnunmusunuz genel itibariyle aldiginiza pisman oldunuzmu hiç?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Orijinalden alıntı: emre6753

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

satılmasını anlarım da 1 aydır yok olması asusun beceriksizliği bence sanırım asus paraya doydu satış yapmak istemiyor

İtopya'da stokta var gözüküyor. Ama fiyatı 1187 TL. Bir ara 1050 civarına kadar düşmüştü. Dolar ile birlikte artmış doğal olarak.

türkiye ve dolara göre iyi bence çünkü amazona da gelmiş ve sepete atmadan ki fiyatı 255 usd yani 946,82 tl sepete atsan daha da artar https://www.amazon.com/ROG-Crosshair-VI-Hero-Motherboard/dp/B06W2L6GBX/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1491511173&sr=8-1&keywords=ROG+CROSSHAIR+VI+HERO+AM4

deli para üstad işte kara borsa dedikleri bu oluyor herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: jam&jam

anladim hocam inceleme amd verisi olmadigi icin paylasmistim aslinda bu arada cpu lar hafif hafif güçleniyor nasil memnunmusunuz genel itibariyle aldiginiza pisman oldunuzmu hiç?

Aldığıma pişman olmadım, hatta iyi ki bu aralar düşündüğüm 5960X veya 6900K'yı almamışım dedirtti bana.

Hem çoklu çekirdek hem de oyun performansından fevkalade memnunum. Burada asıl sorun AMD'nin Windows'un CCX kümelerini yanlış tanıdığını kabul etmemesi ama Microsoft'un bu yanlışı kabul edip düzelteceğiz derken, herhangi bir şey düzeltmemesi.

AMD elinden geldiğince bu durumu bastırmaya çalışıyor, saklamaya çalışıyor zen mimarisi çok çok daha iyi potansiyele sahip iken belki %80'inini ancak gösteriyor. Bu sorun gelecek ile alakalı değil.

Windows ile alakalı bir sorun. BIOS update ile belli bir performans artışı oldu ama vaat ettikleri windows yaması, oyun yamaları ile gelen bir performans artışı yok.

Microsoft'a baskı yapmıyor mu ? yapamıyor mu tam kestiremedim. Ancak zen performansına ciddi gölge düşürdüklerinin farkında değiller.

En basit örnekle, AMD, Oyuncular için Ferrari motoru yapmış gazı köklemek yerine, Microsoft gaz pedalına bir takoz koyarak gazın sadece %80'inini kullanılabilir kılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 7 Nisan 2017; 22:57:24 >

anladim hocam iyi gunlerde kullanmaniz dilegiyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    yok çıktığında daha pahalıydı kart şuan yine iyi daha da 100 200 düşer diye düşünüyorum bende alacağım bu kartı artık 7 yıl oldu sistem yeter
    Ramleri sonunda 3200 MHZ'de 14-14-14-34 stabil çalıştırdım Lakin 1T durumundan dolayı %100 stabilite için voltajı artırmak gerekiyor. 1.35v ile de çalıştırdım ama kararsızlık söz konusuydu, 1.4v ile stabil görünse de ara sıra test sonuçlarındaki oynamalardan anormallik hissediliyor. RAMlere 1.45v verince herşey yoluna girdi

Benim öncekilerin neden boot olmadığı konusuna gelince tamamen voltajlarla alakalı; sürekli stabilite için SOC 1.15v ve DRAM 1.45v vermek gerekiyor. SOC autoda bırakınca 3.200MHZ boot yalan oluyor, bu şekilde açıldığı da oluyor ama istisna.

Testlerle şunla bunla uğraşacam derken 6 saat geçmiş şimdi kendime gelebildim...

https://rog.asus.com/realbench/show_comment.php?id=18951

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 8 Nisan 2017; 2:26:8 >

• ßekir kullanıcısına yanıt
    3200+ klübüne hoşgeldin :)

Yeni biosu yükledim, görünürde daha stabil geldi ama şimdilik bir perf. artış hissetmedim. Ayrıca boot time iyileştirilmiş.

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!
    Eyv. :) Ben offical BIOS yayınlanana kadar beklerim

Bir de adamlar R7 1700'de bildiğin tuğla koymuş 4GHZ için... 3.9GHZ sonrasında stabilite için çok fazla voltaj istiyor hem de aşırı, ben de 3.9'e çekip öyle kullanıyorum. 4 GHZ ile bir çok testi de rahatlıkla geçiyor ama OCCT'ye yüklendiğimde cozurduyor eleman . Neyse 4 ile 3.9 arasında testlerde neredeyse hiç fark yok ama uyuz oldum adamların bu yaptığına... 1700x ve 1800x satabilmek için yaptıkları şeyden ötesi değil ki diğerlerinde de benzer bir durum var işlemcinin rahat 4.4 gideri varken daha sonra çıkaracakları seriyi satabilmek için onlarada da 4.0/4.1 GHZ'da duvar örmüşler gibi... Sen ne düşünüyorsun bu konuda? Ramlerine 1.45V verip dediğim şekilde arka arkaya test almayı denedin mi hiç? 1.35v deki kararsızlıkları hissettiriyor sana o şekilde. Bu da tamamen 1T olayından dolayı, haliyle daha yüksek performans için daha fazla enerji istiyor küçük enişteler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 8 Nisan 2017; 11:8:18 >

Bu dediğin doğru bence de, çünkü aynı işlemciyi adam pazarda 3 modelle satıyor, illa ki bir şekilde sınırlandırıyorlar hızlarını. R7 1800x ile 4100 mhz de günlük tüm işlerini yapabiliyorsun, 4200 ile windows açılıyor 4300 ile boot ediyor ama windowsa girmiyor. Muhtemelen bu hızlara ileride ulaşılacak.
    Muhtemelen yüksek voltaj ile ram ve işlemci daha kararlı çalışır ama ben de şimdiden çok zorlamayı düşünmüyorum sadece bench alırken kurcalıyorum voltajı 1.45 üstü seviyelere.
    Aynen bundan sonrasını bekleyip göreceğiz bakalım nasıl birşeyler çıkacak ama yine de sonraki bios güncellemeleriyle bu değerler 100MHZ kadar daha yukarı çekilebilir, biraz da asus gibi üreticilerle nasıl anlaştıklarına bağlı

RAMlere tam kararlılık için 1.45 veriyorum artık, nasılsa yakınındaki fanlardan yeterince nasipleniyorlar

MSI kullanıcı kılavuzlarında ısı boruları yatay eksende daha rahat devir daim ediyor diyorlar. Deneseniz fark yaratabilir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.