Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
48.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslında o yatay eksenden kasıtları kasanın şuankine göre masa üzerinde yatay şekilde durmasıdır. Çünkü heat pipe çalışma prensibi gereği yer çekimine ihtiyaç duyar fakat tower kasalarda bu pek mümkün olmuyor ve ne yazıkki bu durumdan dolayı hava soğutma sistemlerini %100 verimlilikle kullanamıyoruz. Bu hava soğutma kulelerini yukarıya 20-30C gibi bir açıyla kıvırabilseler o zaman nispeten daha verimli çalışacaklar. Yani özetle bile bile böyle kullanmak durumunda kalıyoruz
  • ßekir kullanıcısına yanıt
    Olmuyorsa olmuyordur, ben sadece yatay çalışıp çalışmadığını sormuştum.
    Dediğiniz gibi o zaman ısı boruları daha yatay eksene konumlu olacaklar. İçerisindeki sıvının buharlaşma basıncını daha etkin değerlendirmiş olacaksınız, soğuyunca aksi yöne devir daim etmeye çalışmayacağından. Alt taraftaki kısım fazla, üst kısım az yoğuşma yapıyor şu haliyle; petekleri %50 verimde kullanıyorsunuz gibi etki yapabilir.
    Ben de Zalman CNPS9500 kullandım. Etkisini biraz hatırlıyorum.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bir de dikey yönde kullanamamamın diğer sebebi; 3. fan iptal oluyor
    Ayrıca ekran kartından da daha çok etkilenir o yukarı üflerse, ancak dediğim gibi petek veriminiz artabilir. Pasif etmen ne de olsa...
    Ben de tam tersi düşürdüm voltajları :)

İşlemci hızını 4ghze çektim, ramler şu anda 3500Mhz cl16 çalışıyor, 1,375v ile. Şu anda bir stabilite sorunu gözükmüyor.

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

Bu da benim kasa, ferah ferah

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Giriş ve egzos fanları yeterli olduğu için ekran kartı pek etkilemiyor ama çok az da olsa etkisi olur elbet fakat ihtiyaçlarımı bu haliyle bile fazla fazla karşıladığı için sıkıntı yok
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Çok güzel olmuş Rica etsem OCCT Linpack testi de çalıştırabilir misin? 15dk olsa da yeterli

Ferahlık yönünden sıkıntı yok ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 8 Nisan 2017; 19:42:27 >

• Bu arada resim dik; buraya yükleyince nedense böyle görünüyor
    CPU Linpackde de sorun çıkmadı
    Bu test özellikle ısı değerlerini çok zorluyor, iyi ki 20 derece offset olayı var 1800X lerde :)

Hocam rica etsem sen de stabil değerlerin için 15 dk OCCT linpack screenshot koyar mısın, sıcaklık hava soğutma ile nerelere geliyor merak ediyorum.

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    ALLAH gönlüne göre versin
    fthyrr1976fy F kullanıcısına yanıt
    ram ler G sıkıl galiba tam mhz kaç acaba? hayırlı olsun bir de kullandığınız soğutucu hava sanırım? öyleyse genelde fan ramlere dönük takıyorlar gördüğüm videolarda.

@fthyrr1976fy cümlemize kardeşim sağ ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 8 Nisan 2017; 17:52:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhano

CPU Linpackde de sorun çıkmadı
    Bu test özellikle ısı değerlerini çok zorluyor, iyi ki 20 derece offset olayı var 1800X lerde :)

Hocam rica etsem sen de stabil değerlerin için 15 dk OCCT linpack screenshot koyar mısın, sıcaklık hava soğutma ile nerelere geliyor merak ediyorum.

Benim de 1.45v ile yaptığım ilk test 11.dkda patladı, daha önceki patlamamıştı LLC 5. seviyede kullanıyordum, patladıkdan sonra sonra 1.5V verip LLC 3. seviyeye çektim öyle test ettim 15dk sorunsuz geçti testi.

Isı değerlerine gelecek olursak Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme gerçekten hakkını veriyor

Vesileyle ben de tam stabil voltajı yakalamış oldum Bu arada 15. dkda çektiğim fotoğrafın formatı bozulmuş, yüklemeyi yaparken fark ettim. Bir öncekini koydum ben de

Test sırasında fanlar ani yükselmeleri dengelemek için ara ara 2.000 üzerine çıksa da verimli çalışma noktasında 1400 devirde çalıştı, bunun üzerine çıkmadı pek.

Isı da 69-70C arasında sabit kaldı. Böyle bir işlemciye 1.5V verildiğini düşününce bir de bunun bir hava soğutma olduğunu düşününce insan bu soğutucuya hayranlık duymadan edemiyor

Bu arada senin testte olduğu gibi 1.4v ile çalışacağı bir hıza getirerek test etseydim ısıl değerler oldukça komik kalacaktı, fanlar da 600rpm üzerine çıkmazdı muhtemelen. Su soğutmalara kafa tutuyor işte bizim küçük enişte, boyut olarak pek öyle olmasa da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 8 Nisan 2017; 19:37:58 >

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, evet hava soğutma; Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme. Dediğin gibi farklı montajlar yapılabiliyor ama ben böyle seviyorum

Ramlerin stok değerleri imzamda mevcut, kullandığım değerler ise ekran görüntülerindeki gibi
    gerçi öyle takmakta da haklısınız tekrar baktım da maşallah dev mübarek dediğim gibi taksanız ramler yok olur sanırım anladım bende bu anakartı alacağım ram 3000 mhz yeter diyorum da hala kararsızım bu arada benim soğutucu şu önce onu aldık bekliyorhttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8400

Soğutma değerleri iyi gerçekten , ama resimde gördüğüm işlemci ve ram için max voltaj değerleri (2.79v ??? )çok çok yüksek, açıkçası CPU-Z deki 1.5v bile sadece bench yapılırken uygulanabilecek bir değer bence.

LLC tarafını henüz ben hiç kurcalamadım, açıkçası bir bilenden bilgi almadan kurcalamayı da düşünmüyordum, hazır yeri gelmişken bu konuda senden bilgi alabilirsem sevinirim

(Bu arada neden anlamadım, senin eklediğin resimler ben forumdan bakarken ön izleme değil, gerçek boyutunda çıkıyor, sadece yarısını görebiliyorum resimlerin :) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 8 Nisan 2017; 19:35:4 >
    Onların aynı anda 2.79v olmasının uyandırması lazımdı aslında, ben de sen deyince fark ettim Ara ara hatalı ölçüm yapabiliyor bu tarz uygulamalar, burada da ona denk gelmiş. Yoksa o değerler imkansız...

LLC olayı Load Line Calibration, yani işlemciye boştayken ve yük anında +- ne vereceği. Mesela seninki Autoda olduğu için LLC 1'de çalışıyor gibi, voltaj sıçramaların biraz fazla gibi, LLC 3 iyidir :)

Resimleri simage yaparak küçültüm şimdi
    LLC biostan nasıl ayarlanıyor? Yani her seviye için zaten bular ön ayarlı geliyor değil mi? Bu ön ayarlar değiştirilebiliyor mu? bir iki bios resmi ile açıklama aslında tüm aynı anakart sahiplerini mutlu edecektir.

Bir de yabancı forumlarda gördüğüm P0 state Overclock gibi terimler var, bunlar hakkında hiç fikrim yok şu anda
    Senin resimlerde var aslında

CPU Load-line Calibration : Auto değerini Level 3 yapacaksın o kadar

C-State desen bilgim var ama P0 state Overclock terimleri hakkında bilgim yok

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

ram ler G sıkıl galiba tam mhz kaç acaba? hayırlı olsun bir de kullandığınız soğutucu hava sanırım? öyleyse genelde fan ramlere dönük takıyorlar gördüğüm videolarda.

@fthyrr1976fy cümlemize kardeşim sağ ol

üstad soruyu bana mı sordum

eğer bana sordun ise

iki sene önce bu işi bıraktım

teknik servis müdürü idim sebepleri var

1993 beri bu işlerin içindeyim çok yoruldum artık

eğer sorun banaysa

evet ramlerin gskill kullanmadığım ram markası kalmadı diğer ürünlerde olduğu gibi

hava soğutma olarak en beğendim ürün thermaltake frio ock modeli görevi tam yapıyordu

gskill ramler 2133mhz ama 3 yıl önce 2400 mhz çıkıyordu sebebi amd işlemcilere o.c yaptığım için

gerçi hiç biri o.c olmuyordu hatta trafo gibi yanıyorlardı amd alınmazdı

bunlarda benim denemelerim amd dandik ya zamanında

http://i.hizliresim.com/kbMgXv.jpg

http://i.hizliresim.com/NpL4Ok.jpg

http://i.hizliresim.com/aLnD1d.jpg

bakalım

nasipse

amd 8350 +asus anakrtı satıp üzeri para verip sadece i7 4790k aldığım gibi

şimdide i7 4790k+anarktı +ram satıp üzerine para verip amd r7 1800x o.c yaparız nasipse

AMD Ryzen 7 1700 hayırlı olsun güle güle kullan

nasipse bende alıcam ama AMD Ryzen 7 1800x düşünüyorum ben
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.