Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
48.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartlarını kardeş payı yapabilir miyiz

Güle güle kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BalistikBomba

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

amin inşallah aynen öyle eskidik artık alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demiş atalarımız neyse arkadaşın konuyu bozmayalım yeter bukadar

Valla, yorumlarınızı okuyordum ne güzel sohbet ediyordunuz. Abilerime benden bi maden suyu

eyvallah kardeşim sağ ol konuyu açan arkadaşa ayıp olmasın diye kestik sonuçta test için açmış yinede teşekkürler

• Vray Benchmark sonuçları ilk mesaja eklenmiştir :)

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

• Merhaba Arkadaşlar
    Yeni bir bilgisayar toplamaya başladım. Fakat işlemci konusunda karar veremiyorum. i7-7700k civarında bir şeyler bakıyorum. AMD konusunda deneyimlerinizi benimle paylaşır mısınız? Genel olarak oyun odaklı bir bilgisayar olacak. 4k monitörüm var. Ek olarak işim gereği Visual studio kullanıyorum. Render falan yapmayacağım. Performanslı bir şey olsun istiyorum.

Bunu buraya yazmamın sebebi AMD Ryzen ile de yakından ilgileniyorum. Onu da düşünmekteyim.
  • zaten oyunlar 4k da eşit fps ile çalışıyor o noktada sıkıntı yok iş için ise kullandığınız yazılımın çalışma mantalitesi önemli çok çekirdek kullanıyorsa ryzen az çekirdek yüksek frekans kullanıyorsa 7700k almalısınız.
  • maqnum M kullanıcısına yanıt
    Selam,

Hem iş hem oyun düşünüyorsan Ryzen 7 serisi fiyat performans olarak işini görecektir. Compile tarafında benchmark olabilecek bir software baktım ama göremedim, aşağıdaki linkte ise ilginç bir bilgi vardı, onu paylaşabilirim.

http://www.numberworld.org/y-cruncher/

For software developers, compiling code on the 1800X is about as fast as the 5960X at stock clocks. But the 5960X has much more overclocking headroom, so it ends up winning by around 15%. For a $500 processor, the R7 1800X is very impressive.
    Aynı işi yapıyoruz gibi veya kısa süre sonra yapacaksın görünüyor ve bu işte hayat sadece Visual Studio'dan ibaret olmuyor Aynı anda 2-3 sanal makine kullanman gerekebiliyor, bunları yaparken bir yandan da canın oyun çekiyor... Bu kadar şeyin yanında canın oyun da çekince i5 / i7 bir anda yamuluyor haliyle Herkes test sonuçlarına bakarken sadece oyun olarak bakıyor ama biri de kalkıp sevabına sisteme orta seviye yük getirecek birşeyler yaparken bu işlemcileri oyunlarda test etse ak koyunu da kara koyunu da görecek herkes fakat hiç bunları yapan eden yok... Olmadığı gibi boş boş konuşanlar da bunlardan bihaber konuşuyor. Neyse fazla uzatmaya gerek yok; niyetin oyunlarda yüksek FPS için arka plandaki herşeyi kapatarak sürünmek değilse Ryzen 7 öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 10 Nisan 2017; 20:46:57 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dediklerinizde haklısınız herkes sadece oyunu açıyor. Arka planda birlikte iş yaparken kullanımı gösteren bir inceleme yok.

Bilgisayar toplamaya yeni başladım. Anakart ekran kartı işlemci konusunda karar vermek çok sıkıntı. Haziran a doğru yeni ekran kartları çıkacağını ya da tanıtılacağını(vega) duydum. Bilgisayar ihtiyacım şu an için önemli değil evdeki ile idare ediyorum. Bu tüzden toplama işi uzun vadede(1-2 ay) olacak. Amazondan yavaş yavaş siparişleri geçiyorum. Fakat dediğim gibi Anakart işlemci ekran kartı üçlüsü muallak ne olacağına karar veremedim. Teknoseyir in ryzen incelemeisni bekliyorum. Ona göre karar vereceğim.

Ryzen lar şu an biraz sıkıntılı gibi görünüyor. Bios update i gerekiyor. Yazılımsal destek gerekiyor. Bunu da zaman gösterecek. Yakından takip ediyorum. Her iki işlemciyi de. Şu zamanda en etkili çözümün beklemek olduğunu düşünüyorum.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Ryzenler sıkıntılı darken, OC yapanlar için evet, böyle bir işlemci alınca da insan kurcalamadan duramıyor açıkçası. Ama şu kadarını söyleyeyim, ben sistemi ryzenler ilk çıktığnda martın başında aldım, aldığım gün 4 ghz ve 3200 ram ile çalıştırdım ve sorun yaşamadım. Default kullanacaksanız bir sorun olacağını çok düşünmüyorum.
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    şimdi de X serisi gereksiz X olmayanlarda aynı gerek yok fazla para vermeye artı xfr işe yaramıyor memnun olan yok diyenler türedi. sana sorayım sence böyle mi? çünkü kafamı karıştırıyor böyle yorumlar aynıysa x olmayanlar amd niye yaptı bunları? senin fikrin nedir öğrenmek isterim çünkü bende oc pek yapmasam da 1800x işlemciyi ve ROG CROSSHAIR VI HERO anakartı almak niyetindeyim kısaca almışken üst seviye olsun artık diyorum sonuçta imzamdaki işlemciyi bile 7 yıldır sorunsuz kullandım
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Ben de benzer bir mantıkla aldım, zaten her yıl işlemci değiştirme gibi bir durumum yok
    AMD nasıl bir hız sınırı koydu ise işlemcilere çok fikrim yok, genelde 4 ghz üzerine 1800xler çıkabiliyor. Bios güncellemeleri ile neler görürürz emin değilim ama şu kadarını söyleyeyim eğer 4200Mhz gibi ileride bir olanak olursa 1700 ile ona ulaşmak daha zor olacak muhtemelen. XFR konusunda ise default ayarlarda kullanmıyorsan işlemciyi bunu zaten çok farketmeyeceksin. Default kullanırken işlemci maks 4ghz değil de 4.1 ghze çıkıyor örneğin. Ben XFR ile 4.2 de gördüm ama sürekli orada kalmıyor ki, çıkıyor iniyor meret :) dolayısı ile nasıl ne kadar katkısı var söylemek kolay değil.
    Bu iş aslında bütçe meselesi, 1800x + gtx1070 yerine 1700 + gtx1080 tercih ederim ben mesela. Ama bütçe uygunsa 1800x iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 11 Nisan 2017; 2:19:7 >

teşekkürler fikrin benim için önemliydi mantıkta aynı dediğim gibi oc yaparsam sadece meraktan yaparım oda 3.7 yada 3.8 ghz olur normal kullanımda performans iyiyse bana yeterli zaten ve üst seviye olsun illa diyorum artık benzer soruyu alt linkteki üstada da sordum oda tatmin edici cevap verdi teşekkürler sanada
    https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-5-1600-1400-kullanici-incelemesi--124407059-19#125453814

bir de dikkatimi çekti neden biosu kendi sitesinden değil de başka forum sitesinden veriyorlar yada sen mi buluyorsun? ben tüm biosları asus sitesinden yüklemiştim çünkü
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Biosların son sürümleri Asus sitesinde yayınlanıyor, benim verdiğim sitede ise son güncel beta biosları bulabilirsin, bunları yayınlayan Elmor nickli kullanıcı Asus R&D de çalışıyormuş zaten.

hımm tamam ozaman yabancı değil yani
  • Kimi kullanıcıların gerçekten çok çok iyi şansı oluyor

Bu postu HWbot forumunda gördüm, benim gördüğüm en iyi sonuçlara imza atmış 082 biosu ile birlikte (LN2 hariç tabi ki :)

İşlemci 4.200Mhz'de, Ramler ise 3800 Mhz CL12

Forum linki :http://forum.hwbot.org/showpost.php?p=484360&postcount=198

Benim 36000 Mhz üzerinde bir şansım olmadı henüz, bakalım bunlar bize de umut veren sonuçlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 12 Nisan 2017; 16:34:25 >

Ohaa... 3800MHZ 12-12-12-22 1T! Ramler bizimkinden mi? Eğer bu değerler gerçekten stabilse manyak değerler...
  • ßekir kullanıcısına yanıt
    Ramler SAmsung B-Die olduğunu düşünüyorum, ayrıntı verilmemiş. Dolayısı ile bizdekilerde de potansiyel var ama Voltaj değerini belirtmemiş, muhtemelen uçuk voltaj değerleri söz konusudur, yani günlük kullanımda uygun olabileceğini çok da düşünmüyorum, en azından mevcut bioslarda.

Aynı forumda başka bir kullanıcı da benzer bir sonuç almış. Bu da demektir ki olabilitesi var. Bu kullanıcıya msj attım bios ayarlarını paylaşması için, eğer paylaşırsa görürüz :)

Bana da B-Die gibi geliyor, umarım paylaşır eleman Valla stabil bioslarla bu timinglere çıkarsak Ryzen 7'ler tam anlamıyla efsane olur...
  • Bu r5 seriside fena değil sanki ilerde acaba tek çekirdekle r7 serisinden soğutur mu?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.