Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
48.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun, güzel günlerde kullan sistemini, için rahat olsun bence en iyi birkaç anakarttan biri.

Yeni kartlar zaten tahminimce güncel bios ile geliyordur hiç bu konuda sıkıntı yaşamazsın, bios brick problemi 0902 öncesinde yaşanıyordu. 0902 öncesi bios yüklü gelirse Sistemi kurduğunda OC işine girmeden en güncel biosu kurman yeterli. Gerçi ben aldığım gibi OC yapmıştım ve sorun yaşamadım ama çok insan kartı değişime göndermiş yabancı forumlarda benim gördüğüm. Googledan "rog crosshair iv hero bios brick" diye aratırsan sorunları görebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun ben daha beklemedeyim anakart için kaça aldınız?

• Isı değerini en doğru hangi yazılım gösteriyor. Amd ryzen master utility ile diğer yazılımlar arasında 15-20 derecelik fark olmakta. H100i'nin sıcaklığı 27 derecelerde, Anakart yazılımı ve hwmonitor işlemciyi boşta 51 derecede gösteriyor. Hwinfo ısıyı 28-29 derecelerde gösteriyor. Acaba hangisi doğru kfam karıştı :)
  • awsalli kullanıcısına yanıt
    İşlemciniz ne?

Şu anda benim bildiğim en doğru ölçümü Hwinfo yazılımı yapıyor.
  • Kurt Knispel kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim valla artık dayanamadım 2 aydır kedinin ciğere baktığı gibi bakıyordum 1.242 TL kargo dahil 6 taksit inventustan aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 20 Nisan 2017; 2:34:30 >
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    teşekkürler umarım sorunsuz uzun yıllar kullanırım gerçi henüz işlemci ram almadık soğutucu anakart hallettik aman hocam sorunsuz kurunca hele biraz kullanalım oc belki ilerde daha stabil olunca yaparız çok sağ ol bilgi için
  • Ram için flarex modelini öneririm. Bendeki ram bildiğim kadarıyla 3200mhz cl14 model ile benziyor.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8536 bunu diyorsanız çok pahalı ya neredeyse anakartın fiyatı gerek var mı rama bu kadar para vermeye ram iyi ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 20 Nisan 2017; 9:20:31 >

Evet bende onu kullanıyrum.
    Aralarında 200 TL fark var, dediğim gibi ben olsam flarex tercih ederim. 3000Mhz CL15 ram, Samsung b die chipli mi emin değilim, bunu alacaksan öncelikle internetten incelemelerine bakmanı tavsiye ederim.

Benim ramin detay özellikleri aşağıdaki screenshotta yer alıyor, Samsung B-die

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

Söylediğin rami kullanan bir tanıdıın varsa bu program ile detaylarına bakabilirsin.

valla dünden beri amd ryzen uyumlu bilgisi var inventustahttp://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8542&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber tahminim samsung b dıe gibi çünkü senin rama benziyor birde fatih hoca konuda tavsiye etti olur diye araştıralım bakalım yinede işin saçmalığı uyumlu ram arıyoruz bu devirde yani amd nasıl iş yapmış hiç mi iletişimde olmadı anakart yada ram üreticileriyle

birde şunlar gelmiş cl 14
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8538
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8537

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 21 Nisan 2017; 2:0:17 >

Genel olarak Samsung b-die chipsetli ramler 3200mhz çıkmasını bekleyebilirsin. Samsung E-die chipsetler ise daha düşük hızlarda tıkanıyor.

Gskill 3000 CL 15 ramler Samsung -E die gibi görünüyor.

Hangi ramde hangi chipset olduğuna ilişkin aşağıdaki şekilde bir bilgi buldum, ram alacakların bakmasında fayda var.

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 21 Nisan 2017; 2:13:13 >

faydalı bilgi baya işe yarar inceleyeyim teşekkürler
  • ram leri nerden aldınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 21 Nisan 2017; 12:18:23 >
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    Ben vatandan aldım, aşağıda linki yer alıyor. (Ben aldığımda daha uygundu fiyat, dolar düşüktü herhalde )

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-16gb-2x8gb-trident-z-ddr4-3600mhz-cl15-1-35v-dual-kit-rgb-led-ram.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 21 Nisan 2017; 19:49:40 >
    mhz ye göre fiyat iyi bence ayıptır sorması sen kaça almıştın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 21 Nisan 2017; 19:59:58 >
    Ben bu rami performansı nedeniyle aldım, rgb olduğuna dikkat etmemiştim. Hatırladığım kadarıyla 940 gibi birşeydi.

Ön panel ile kasa iyice uzay gemisi moduna girdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 21 Nisan 2017; 20:4:51 >

HEYT MAŞALLAH disco mübarek güle güle kullan ram olayı bende tam bir kaos 3000mhz mi 3200mhz mi 3600mhz mi cl 14 mü 15 mi corsair mi gsıkıl mi kingstoon mu kafam iyice gitti
  • Asus Crosshair IV Hero - OC yazılımı detayları ilk mesaja eklenmiştir.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.