Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
48.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    anladım ben daha üstü deyince öyle anladım pardon. ama çıkan program arkadaşın dediğine göre konudaki anakart içinmiş diğerlerine çıkar mı bilmem
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Hocam ram 3600 Mhz zaten ama CL15 değil, Cl16 çalışan bir ram. vatan bilgisayar yanlış özellik belirtmiş. Zaten bu konunun ilk mesajında ramleri 3600Mhz cl 16 olarak çalıştırdığımı belirtmiştim

Demek istediğim 3200 Mhz CL14 Gskill ram ile 3600 Mhz Cl 16 ramler teknik olarak birbirine çok yakınlar, aynı hızlarda ve zamanlamalarda çalışabilirler.
  • yuppie06 kullanıcısına yanıt
    Bu programın yaptığı şey, bios üzerindeki Pstate OC ayarlarını basit bir şekilde Windows üzerinden yapılmasını sağlamak.

Asus Crosshair IV Hero bios üzerinden Pstates ayarlarına imkan veriyor, asusun diğer x370 anakartlarında bios üzerinden bu şekilde bir ayarlama varsa, benzer bir program ileride çıkabilir ya da resmi asus anakart yazılımına (Asus Ai suite) bu özellik eklenebilir.
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    İmzamda yazan : 2x8 Gskill TridentZ RGB 3600Mhz @3200-Cl14

Yani aslında 3600Mhz hızında olan ramleri günlük kullanımda 3200mhz cl14 hızında kullanıyorum diyorum
  • anladım sonradan sildim mesajımı siz yazmadan zaten: teşekkürler
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi default olarak kullanıyorsanız var tabi ki, örneğin R7 1800X 3600Mhz default, 4000Mhz ise otomatik olarak çıkıyor XFR ile daha da yukarı çıkabiliyor.

Ama bios üzerinden OC yaptığınızda örneğin işlemciyi 4.1ghz hızına çektiğinizde, bu hızda sabit kalıyor, masaüstünde de 4.1 ghz, oyunda da aynı ve tabi verdiğiniz voltaj da aynı. Aynı durum Intel işlemciler için de geçerli zaten, bundan önceki işlemcim de inteldi.

Bunu destekleyen anakartlarda Pstate OC yaparak düzeltebiliyorsunuz ama bu iş de komplike ve yanlış bir değer yazarsanız ciddi sorunlar olabiliyor. Bu nedenle bu işi bu kadar basitleştiren bir programın windows üzerinden kullanıma sunulması bence gerçekten oldukça önemli.
  • Biri wi fi nasıl takılır diye sormuştu sanki

http://www.overclock.net/t/1628529/asus-crosshair-vi-wifi-add-on
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    Ben işlemciyi idledeyken turbosuz frekansına düşürmeden bahsetmiyotum, intel işlemciler gibi 1000mhz 0,80v düşürmesinden bahsediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Intel işlemciler Biosdan OC yapılmışken, idle'da 1000 MHz'e düşüyor mu? Bir önceki işlemcim i5 4670k idi ve günlük 4400 Mhz OC li olarak kullanıyordum, hiç idle durumunda hızının düştüğünü görmedim?? Böyle birşey varsa ben kullanmamışım demek ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Ben işlemciyi idledeyken turbosuz frekansına düşürmeden bahsetmiyotum, intel işlemciler gibi 1000mhz 0,80v düşürmesinden bahsediyorum.

ryzenda da var. bende 1700x var 0,392v ila 0,872v arası hızını 2195 mhz e düşürüyor.
    ama overclok lu düşürmüyor. 2600k varken overclokluda speedstep i açınca düşüyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 23 Nisan 2017; 16:23:11 >
  • Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!
    Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

bunlarda cpu z görüntüleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scerit -- 23 Nisan 2017; 16:29:27 >

hocam zaten olay şu 3600mhz ramlarde rgb led yok diyordu arkadaş senin ramlarde led var biliyorum cl kaçı geçtim rgb led yoksa ozaman ben yanlış anlamışım
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    uyduruk olmuş sanki orijinali modül şeklinde var o daha iyi bence ama bu anakart için çıktımı bilmiyorum
  • bizim ana karta şöyle bir wifi modül lazım da henüz piyasada yok galiba
    Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Evet, ebayde tek tük farklı anakartlardan çıkan parçalar satılıyor. Biraz araştırdım ama uyup uymayacağını bilmeden almak saçma olur :)

Bu arada yeni versiyon CPU-Z sonucumu once buradan paylaşayım, fırsat bulunca ilk mesaja da eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 24 Nisan 2017; 21:38:7 >
    aynen orijinal olması lazım karta o çıkışı yaptıklarına göre çıkar herhalde ilerde

bu aada anakartın kullanım kılavuzunu Türkçeleştiriyorum az bir şey kaldı isteyen olursa verebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

aynen orijinal olması lazım karta o çıkışı yaptıklarına göre çıkar herhalde ilerde

bu aada anakartın kullanım kılavuzunu Türkçeleştiriyorum az bir şey kaldı isteyen olursa verebilirim

Ben isterim

• Gskill RGB ram kitler için, ramin kullanılamaz hale gelmesine neden olan konu ile ilgili açıklama ilk mesaja eklenmiştir, rgb ram kit kullanan herkesin okumasını tavsiye ederim.

• Crosshair HERO siparişi geçtim bu sabah. Sakınan göze çöp batmaz inşallahta hayırlısıyla gelir.

Emeğine sağlık Batuhan, araştırıp koymuşsun foruma. Bizzat bu durumu yaşamış biri olarak duygularımı paylaşmak istedim

Kendi ramlerimi aynı şekilde uçurduğum gibi arkadaşın birebir aynı ramleri de kendi makinemde denerken bir güzel uçurdum
    Şimdi de kara kara garanti servisindeki ramlerin yolunu gözlüyoruz...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.