Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
48.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu çok faydalı ve takibimde. Aynı anakartı az kaldı bende alacağım sabırsızlıktan chip para kampanyası ile şimdi al diyorum ama biraz daha bekleyeceğim Mayıs ayında işlerim var fiziksel olarak sistemi Haziran başında toplayacağım. Önümüzdeki günlerde bir kampanya denk gelirse gömerim. Umarım Haziran'da da burada olur sorularıma cevap verirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt Knispel -- 22 Nisan 2017; 15:28:1 >
  • Ryzen 1700 alacağım ama 2 aydır şu anakart kararsızlığı beni engelledi. Crosshair ın kendini brick ettiğini veya ramleri bozduğunu söyleyenler bile var. Bu tarz sorunlar giderildimi acaba? Bide ramin tam modelini buraya yazarmısınız.
  • Kurt Knispel kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, bu anakartı sağladığı üst düzey özelliklerin yanısıra öncelikle AM3 soğutucu desteği için almıştım ama her defasında iyi ki almışım diyorum

Tabi ki sorularınız olması durumunda bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 22 Nisan 2017; 15:38:33 >
  • majesthion kullanıcısına yanıt
    Crosshair IV Hero için, 0902 bios öncesi versiyonlarında yaşanan bir durum Bios Brick. SOC voltajını 1.2 üzerine çıkartırsanız, anakart kendini bios güncelleme fazına alıyor ve bu fazdan çıkamıyor diye biliyorum.

Mevcut durumda 0902 ve sonrasındaki bios versiyonlarında böyle bir sorun bulunmuyor. Eğer aldığınız anakart şansa eski bir versiyon bios ile gelirse, ilk önceliğiniz bios default ayarlarda iken son biosa güncellemek olmalı, sonrasında hiçbir sorun çıkmayacaktır.

(Tabi bios güncelleme sırasında elektrik gitmesi vs. gibi durumlar hariç, ben PSU kullanıyorum, herkese tavsiye ederim )

PSU demişken bunun şöyle de bir artısı var, muhtemelen günde 2-3 saat eve gelen elektriğin 245v üzerine çıktığını görüyorum PSU monitoring sisteminden. PSU bu konuda da devreye girerek yüksek gelen voltajın 200 - 220 arasına indiriyor. Dolayısı ile her anlamda iyi ki almışım diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 22 Nisan 2017; 15:44:35 >

• Kurt Knispel kullanıcısına yanıt
    ram alırsanız bana da yazın şimdiden hayırlı olsun
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    aynen öyle bende ilk pc aldığımdan beri ups kullanırım ne hdd de yandı nede pc bozuldu büyük faydası var her kese de tavsiye etmişimdir. malum tr de elektrikler dansöz gibi oynuyor bu arada senin ramlere bir arkadaş 3600 mhz cl 15 ram de rgb led yok diyor bende bu konuyu gösterip yanılıyorsun desem de pek ikna olmamış gibi
  • Arkadaş haklı, 3600mhz cl16 bu ramler. Ben ramler için vatan bilgisayarın sayfa linkini vermiştim, herhalde orada yanlış yazıyor.

3200mhz cl14, 3600mhz cl16 ramler aynı chipsetli ve benzer hızlarda çalışabiliyor. Bu konuda ben benim ramler için cl 15 demedim diye hatırlıyorum zaten, dediysem de hatalı yazmışım demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ups marka model ne önerirsiniz?
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    Aslında bu konuda çok da bilgim yok, ben TUNCMATIK DIGITECH ECO 2000VA LINE INTERACTIVE SİYAH UPS modelini kullanıyorum. Daha yeni ve tercih edilebilir ürünler olabilir piyasada, araştırmak lazım. Aynı modelin 1500 VA olanı da var, biraz daha makul fiyatlı ve ihtiyaçları karşılar (belki şimdi alsam bunu alırdım )

Genel olarak ben bu modelden memnunum, henüz yarıyolda bırakmadı, sadece şebekeden yüksek voltaj geldiğinde fanı biraz sesli çalışıyor bunu söylemem lazım. aşağıdaki gibi bir monitoring ile sistemi takip edebiliyorum windows üzerinden.

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

• Gskill TridentZ F4-3600C15D-16GTZ çokta indirimde olmadığı bir dönemde (minimum 185€'lara satılmış) 210€'yken aldım, bana 770-780TL gibi bir rakama geldi.

https://www.amazon.de/gp/product/B01EI5YROC/

Şöyleki, maximum 300TL'lik yurtdışı harcamasına 30TL maxipuan veriyordu, ayrıca amazon 100€ gift card alımına 5€ hediye ediyor. Dolayısıyla ürün 205€+maxipuan gibi bir rakama geldi. O zamanlar çokta memnun değildim bundan çünkü 3200C14'ler daha uygundu (~170€) ama gönderimleri kapalıydı, ama şimdi bu konudaki rakamları görünce iyi yapmışım diyorum.

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!

Uzun lafın kısası ram işini amazon'dan halledin. Keepa diye bir site var, istediğiniz ürünü amazon'dan takip ediyor, fiyatı düşünce (sizin ayarladığınız bir rakama) size mail yoluyla haber veriyor. Bu komboyu (amazon+keepa) tavsiye ederim.

• İlk mesajda paylaştığım Asus Zenstates ile ilgili ilginç bir konu paylaşayım; 4000 Mhz için biostan overclock yaptığım denemelerde 1.45v civarı bir voltaj gerekiyordu, şu anda 1.4 ile aynı hızda kullanıyorum ki XFR ile hız 4.120 ye kadar çıkıyor gerektiğinde bazı çekirdeklerde

Yaptığım benchlerde ya da oyunlarda bir sorun yaşamadım henüz, bu program yayınlandığında BLCK ayarı da yapılabiliyor olursa tadından yenmez, ramler de otomatik olarak OC olur böylece
  • merhaba iyi aksamlar benim leptop sarj dayken ekran cizgi cizgi oluyor ve donuyor sarj dan cıkarıp baslattıgımda sıkıntı yok size zahmet bi yardımcı olsanız sıkıntı ne acaba
  • bu yeni çıkan o.c programı x370 serisinede gelir mi ? yoksa sadece üst düzey anakart modelleri için mi yapıldı bilginiz var mı ?
  • Ryzenlerde işlemci idle'deyken hızı ve voltaj düşürme olayı şidmiye kadar yokmuydu?
  • 1200gs kullanıcısına yanıt
    valla 10 yıldır alt resimdekini kullanıyorum 500 wat. 2 kez akü değiştirdim şuan piyasa da bile yok açıkçası hiç araştırmadım ama tunç matik falan fena değil baya marka var araştırmak lazım

ben yanlış anladım o zaman 3600mhz çalışıyor deyince 3600 sandım rami ni tamam o zaman bu arada oc programı güzelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 23 Nisan 2017; 0:38:23 >
  • yuppie06 kullanıcısına yanıt
    am4 anakarttan bahsediyorsan zaten şuan en üstü x370 daha üstü yok
  • ibrahim aydar İ kullanıcısına yanıt
    soruyu yanlış yere sormuşsun bu konu laptop konusu değil laptop bölümüne yaz bilen cevap yazar
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    onu demiyorum kardeşim mesela x370 prime plus a da gelicekmi veya var mı yoksa sadece asus en üst anakartınamı çıkarttı bu programı onu soruyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Vatandaki embesiller yanlış yazmış cl15 diye fiyat giydirmişler birde.Kodunu doğru yazmışlar, Gskill'in kendi sitesinden ve başka satan yerlerde cl16 olduğu görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woundedknee -- 23 Nisan 2017; 0:34:27 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.