Şimdi Ara

Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.658
Cevap
12
Favori
48.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1600x 1800x e benzer özellikte tek farkı 6 çekirdek
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    L3 Cache farkı da var.
  • Kurt Knispel kullanıcısına yanıt
    evet haklısın oda var fakat testlerde çok yakınlar birbirlerine tabi ben yinede 1800x alacağım almışken o ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 13 Nisan 2017; 18:56:3 >
    İş için değilse mid-high oyuncu için 1600X-1700 gayet yeterli. Pişmanlık demeyeyim de hissetmezsiniz. Tabi BİOS'a el sürmek istemiyorsanız base hızları ile 1800X iyi olur. Bende 1700 düşünüyordum ama 1600X'de kurcalamıyor değil 6/12 ile 8/16 ev kullanıcısı için çok fark ettirmez. 1600X nereye kadar oc oluyor çokta inceleyemedim bir iki gündür evde yoktum mobilden takip ettim. Duyduklarım 200 mhz fark olduğu bu da 3-4 fpsden öteyi göstermez Muhtemelen R7 alırım gibi.
    aslında oc hastası değilim belki meraktan yaparım ama bundada gerek yok kendide yapıyor artı saat hızı yeterli bence 3.6 mhz işin aslı ben uzun süre temiz kullanırım pc yi 7 yıl oldu imzamdaki işlemci ve anakart hala yeterli ama artık üst seviye olsun 10 yıl bile yeter bana diyorum o yüzden 1800x alıp baya dokunmam kısmetse 1600x beni de dürttü de yinede takıntım 1800x fps yarışına hiç takılmıyorum hiç üst seviye pc toplamadım bu imkanıda amd sundu sayılır değerlendirmek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 13 Nisan 2017; 20:7:55 >
  • takip
  • adamlar ne toplamış be konudaki sistemi
    Hakketen yahu, adamlar benim sistemi toplamışlar resmen
  • batuhano B kullanıcısına yanıt
    aynen ama kasa gıcık bu arada anakart işlemci ve ramden memnunsun dimi? bende alacağım kısmatse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Nisan 2017; 18:59:14 >
    Çok şükür bir sorunum yok gayet memnunum.

Ben şimdi ram alacak olsam gskill flareX 3200mhz cl 14 alırdım muhtemelen.
    eyvallah sağ ol o rame de bakayım birde alt resimdeki arka panele sanırım wifi takılıyor ilerde alırsak tabi piyasada var mı hiç araştırdın mı?
    Ryzen 1800X, oyun ve benchmarklar - Yeni Bios 1107 - Ramler 3733 Mhz'e çıktı !!!
    Kartı ilk aldığımda baktım uygun bir model var mı diye ama düzgün birşey göremedim açıkçası. Kart olarak değil, bulursam anteni vs üzerinde modül olarak almayı tercih ederim muhtemelen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    aynen zaten kart olarak oraya girmez zaten ve blakettede delik var sanki o bölümde yada yuvarlak işaret var elime alıp görmediğim için tam bilmiyorım
    İndirim mi bekliyorsun? Stok bekliyorsun sanıyordum. Benimde vaktim bol chip para ile falan 950'ye 1000'e kapatma derdindeyim. Herhalde şuan en uygun fiyatı sanalmaketim veriyor oda 1150 falan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    yok ya hiç bir yerde stokta olmayınca takıntı oluyor bende çok tutulduysa neden hemen üretip satşa sunmuyorlar deyip sorun mu var acaba şüphesi oluyor o yüzden soruyorum neden yok diye birde iyice otursun istiyorum o yüzden beklemedeyim şuan stokta var sadece hb de bitti yine dün gece 1.200 1.180 tl civarı fiyatlar var belki kampanya olur kaparım anakartı diyorum şimdi de bu dolar artı ryzen beni paranoyak yaptı sanal markete bakmadım iyi fiyatmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 17 Nisan 2017; 0:42:5 >

• Bazı konularda genel bilgilendirme yapmak gereksinimi duydum, Özellikle R5 serisi ile birçok kullanıcı Ryzen sistemi kuruyor ama sonrasında belirli konularda sıkıntı yaşıyorlar.

Ryzen sistemlerde mevcut durumda Boot süresi uzun ve bu SSD kullanımı ile hızlandırılabilecek bir durumda değil. Bios'un açılışı sırasında anakartların selfcheck işlemleri uzun sürüyor. Asus için örnek verecek olursak benim sistemin açılışı 35 civarı sürüyor, gerçi son bios ile bu süre kısaldı ama tekrar ölçmedim, olsun olsun 30 saniyeye düşmüş olsun. Bunun tek çözümü Bios updateler ile olabilir dolayısı ile sistemi kuranların bu konuyu önceden bilmesi lazım.

Ram konusunda Ryzen anakartlar seçici, hala yeni sistem kurarken uyumsuz ram seçip sonrasında ramlerim istenen hızda çalışmıyor diyenler var. GSkill flareX ya da TridentZ ramler şu anda hala en uyumlu olanlar. Ram alırken mutlaka Samsung B-Die chipli olanlara bakılması lazım.
    Ramlerin istenen hızda çalışmamasının tek nedeni anakart olmayabilir, işlemcinin ram kontrolcüsü de bu konuda etkin rol oynuyor, yani işlemciniz şanssız bir işlemci olabilir.

Sıcaklık konusu; Özellikle x uzantılı işlemcilerde +20 Derece offset var, yani biosda görülen değer 20 derece yüksek, panik yapacak bir durum yok :)

Anakartlarda güncel biosların mutlaka kurulması lazım. Özellikle Asus Crosshair VI Hero anakartta, 0902 biosundan önceki versiyonlar, anakartın kullanılamayacak hale gelmesine kadar gidebilir.

Oyunlarda Ram zamanlamaları önemli, ancak bu noktada benim deneyimim ram zamanlamaları konusunda aşırı OC etmenin bir anlamı olmadığı yönünde. Örneğin 3200 CL 14 ram, 3200 CL 12 ye OC edilmiş ramden daha yüksek FPS alınıyor bazı oyunlarda. Hatta bazen CL16 bile daha yüksek FPS verebiliyor. Rami mümkün olduğunca yüksek hızda (stabil olmak kaydıyla) çalıştırmak pozitif etki yapıyor ama ram zamanlamaları (en azından şimdilik) çok düşük olmasına gerek yok. RAM OC yapılırken mutlaka Ram için boot voltajı ayarlanmalı, en azından 1.4 civarı bir seviyeye getirilmeli ki boot sırasında bir sorun yaşanmasın.

İşlemcilerde X uzantısı OC olabilme potansiyelini arttırıyor, örneğin 1700 ile 4ghz üzeri çıkmak zor ama 1800X ile bu sınır 4.1 ghz civarında diyebiliriz. Örneğin benim işlemci 1.482V 4.2ghz ile windowsa giriyor ancak stabil değil, 4.3ghz ile boot ediyor ancak windowsa girişte reset atıyor. Belki daha yüksek voltaj ile (1.5v üzeri)daha stabil olabilir.

Farklı sorunları olanlar gerek buradan gerek PM ile ulaşabilirler, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Bilgilendirme için teşekkürler.

Bana göre zen işlemciler (işinin ehli hariç) o.c konusunda hassas işlemciler. İnteldeki kolaylığı bulmak mümkün değil. İntelin de hafiften core mimarisinde teklediğini duşundurecek örnekler var. Mevcut her iki mimari içinde 4 ghz sınırını o.c ile aşma hallerine uygun cpular (7. Nesil intel ve zen serisi) bi şekilde sıkıntılı bi surece giriyor gibi.

Zenin ilk rev. Olması umut verici olabilir ancak core 5 ghz sınırına dayandı gibi.

Zenin asıl perf. Sıçraması bence smt sorunu ile çozuleceğe benziyor. Smt off yüksek fps iken fps on daha test edilmedi gibi. Yani zen alan kimseler o.c ile değil smt on ile makul değerler elde edeceğe benziyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Ryzen sitemlerinin OC konusu aslında şu şekilde özetlenebilir;

İşlemci OC - Standart OC değerlerine çok kolay ulaşılabiliyor. Yani 1800X 4Ghz tüm değerler Autoda sadece çarpanı 40 yapsanız çıkıyor, aynı şey 4.1 GHz için de geçerli. Ama üstünü zorlamak evet ince işçilik istiyor denebilir. Benzer şey R1700 için 3.9 Ghz üzerinde, R1700X için ise 4Ghz seviyesinde geçerli.

Ramler ise daha sıkıntılı, Gskill samsung b-die ramler direkt 3200Mhz çalışabiliyor otomatik seçim ile ama bu hızın üzerinde çalıştırmak için ek voltaj ve zamanlama ayarlarını yapmak lazım. Bendeki ramler 3600 Mhz Cl 16 ve bu şekilde çalışabiliyor sistemde ama üzerini henüz görmedim bir kaç kez denememe rağmen.

Ben şimdiye kadar SMT yi hiç kapatmadım, sürekli açık bu özellik aldığımdan beri. Kapatıldığında oyunlarda FPS artışı olabildiğini okudum, bunun da nedeni Windows'un sanal işlemcilere doğru şekilde yük dağılımı yapamamasından diyorlar. Gerçi bu haliyle de bir performans sıkıntısı yaşamıyorum ama SMT optimize edilebilirse ki sadece Windows değil, oyunlarda da bunun optimize edilmesi gerekir çok daha verimli hale gelecektir Ryzenler. Ama bunu kısa vadede beklemek çok iyimser bir bakış olur bence :) İlk etapta bios güncellemelerinin hızlıca tamamlanması lazım, özellikle ram uyumluluğu konusunda. Bu konuda da fena iş çıkartılmıyor, alalı sistemi 1 ay oldu 4 yada 5 kez güncelledim biosu ve performans olarak çok etki hissetmesemde, stabilite anlamında yeni bioslarda fark olduğu aşikar.

ilginiz için teşekkürler.

zen şu anki haliyle r5 r7 standartında oldukça güçlü ve verimli işlemciler. bu konu tartışmasız. intelin oyun performansı karşısında bi kısım tartışmalar var. pc uygulamaları bakımından özellikle r7 kullanıcılarının oldukça mantıklı bi yatırım yaptığı kesinlikle söylenebilir. bu kullanıcılar 6900-6950 arası bi işlemciyi tercih ettiler.

r5 ve altı içinse oyun perf. konusu gündeme geliyor. aslında r7 lerin de oldukça yüksek oyun verimi var ancak fiyatı yüzünden alınabilirlik konusu şu an için büyük bi sorun. bu yüzden r5 lerin olası max. perf. r7 lerden daha fazla önem taşıyor gibi bi durum oluşuyor.

smt of konumunda daha yüksek fps alınması smt on durumunda işlemcilerin doğru tanımlanması halinde gizli bi fps bonusu gibi duruyor. çekirdek açmanın zencesi gibi diyebiliriz.Doğru okunan izleklerin perf. olumlu katkı sağlamaması düşünülecek bi şey değil. bu açıdan smt on konumu(ki bu bi şekilde olacak gibi) gizli bi hazine değerinde.

4ghz üstü için zen bence vaadkar değil.ancak bu durum da olumsuz bi durum değil. r7 1800x ayarında bi işlemci 95 waatla ne vaad ediyorsa r3 1100 ünde düşük vatta aynı şey olacağını düşünmek çok güzel bi şey. çekirdek ve mhz farkı dışında başka bi fark yok.

r5 1400 i7 2600 ü hedef almış ve düşük mhz değerine rağmen bu işlemciyi 3770-4790 seviyesinde 3. ve 4. neslin arasına gelecek şekilde geçmişe benziyor. bu açıdan r5 1400 i7 3 ve 4 serisinin ortasında bi i7 klonu. bu düzey halen yeterli bi düzeyken r5 in başlangıcı oldukça vaatkar.

sorun kullanıcının en kısa sürede en iyi sonucu istemesi olmalı. yüksek seviye kullanıcıların render amaçlı kullanımı da mevcut ve bu konuda zen gerekeni yapıyor. ancak salt fps cilerin max fps konusundaki net zen tavrını görmek istemeleri de bence anlaşılabilir ve mazur görülebilir bi duruş.

saygılar...

teşekkürler faydalı bilgiler. bende sonunda bu anakartı aldım işlemci ve ram kaldı. bios konusunu korku filimi gibi yazmışsın anakart gider gümler önceki biosda der gibi neyse şimdi sistemi kurduk pcyi ateşledik diyelim üzerinde yüklü gelen bios ile açamayacak mıyız pcyi ? merak ettim? zaten açınca yeni biosu kuracağız ne varsa
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.