Şimdi Ara

Ryzen 2600-rx590 vs İntel 8400-Gtx 1660ti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Voltaj oynaması yapmayacaksan kesinliklile msi anakart alma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0FDA1336A

İşlemciye fazladan 200 TL vermeyin. R5 2600 işlemciyi bizdehesapli.com'dan 1120 TL'ye almıştım. Şu an 1160 TL. Bu site hakında da yorumlar olumlu. https://eksisozluk.com/bizde-hesapli--3160393?nr=true&rf=bizdehesapli.com

https://www.bizdehesapli.com/amd-ryzen-5-2600-3-9ghz-65w-wraith-fan-am4-urun-RYZ2600

Anakart: https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=9660

Kasa: https://www.yukko.com/zalman-n2-usb-30-3x12cm-fan-mid-tower-siyah-kasa-v-50083259

Güç kaynağı: https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8256

Toplam 2350 TL ediyor. Ekran kartına 2150 TL bütçe kalıyor.
    https://i.hizliresim.com/JZBl6J.png

Böyle nasıl hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyun oynayacaksın demi bu pc ile? Bu durumda maksimum alacağın FPS önemli monitorun 60hz olsa dahi. Overclock yapmayacapım diyorsun.

amd botlarına kanıp rakibinden çok geride kalan 2600 çöpünü alma. Oyunlarda %50%55 kullanımı dahi geçmeyen her oyunda istisnasız rakibinin gerisinde kalan çöpü önerip duruyorlar saçma sapan argumanları da oyunlar çoklu çekirdek kullanınca ryzen çoşcak ve 6/6 cpu alınmaz dan öteye gidemiyorlar. Tek umutları be gayeleri bilmem kaç yıl sonra rakibinden fazla performans almak. Yahu cpu yu 5-6 sene kullanmak için almıyoruz keza 5-6 seneye 2600 mü kalır ortada. Cpu nun faydalı ömrü maksimum 3 yıl bu bütce de 8400, 8600k, 9400f oyun için 2600 den çok daha iyi.

Benim sana önerim

9400f
    Ucuzundan b360 mobo
    Rtx 2060
    600w psu
    2x8

Gerisi kişisel tercihe kalmış. Piyasa araştırması yaparak daha uyguna getirebilirsin.

Rtx 2060 için 2400tl

www.nanokatalog.com
    Palit NE62060018J9-161F graphics card GeForce RTX 2060 6 GB GDDR6 NE62060018J9-161F Ekran Kartı - Nanokatalog
    https://www.nanokatalog.com/Palit-NE62060018J9-161F-graphics-card-GeForce-RTX-2060-6-GB-GDDR6-NE62060018J9-161F-Ekran-Karti,PR-1699241.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ferucci kullanıcısına yanıt
    Xigmatek güç kaynağını kesinlikle önermem. Anladığım kadarıyla tek bir yerden almanızın sebebi montajı onlara yaptıracaksınız. Farklı yerlerden daha ucuza alınıyor. Aceleniz yoksa seçim öncesine kadar bekleyin vatan kdv indirimi yapar yine.
  • Hocam hem montaj hem de kredi kartıyla taksitle alacağım o yüzden ya vatan ya inventus'tan almak istiyorum.

Vatanla görüşmedim 12 taksit gelmezse birkaç haftaya kadar ordan almam zaten yine inventus'a dönerim.

İnventus'la görüştüm 3 gün içinde taksit seçenekleri eklenecek dediler.

Toplu şekilde tek yerden alırsam kafam daha rahat olacak ve karşımda tek muhattap olacak parça parça alırsam sonrasinda uğraşmak istemiyorum.

Teşekkür ederim yardımınız icin.

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz icin teşekkür ederim hocam.

Sistemi tek parça olarak vatan veya inventus'tan almak istiyorum.

Önerileriniz ışığında bi bakayım ama 2060 bütçemi aşar diye tahmin ediyorum.

8400 ile 1660ti alabiliyorum inventus'tan ama 1660ti tek fanlı model alabiliyorum o da fazla ısınıyor testlere baktığımda.

Vatan'dan alırsam 1660ti'ın güzel modeli var fakat bu kez de 8400 pahalıya geliyor bu yüzden r5 2600 almam gerekiyor bu noktada kararsızlığa düşüyorum.

Edit: İnventus'tan 8400 ile çift fanlı 1660ti alabiliyorum fakat bu kez anakart'tan kısmam gerekiyor ve 500w güç kaynağı alabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferucci -- 2 Mart 2019; 19:7:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferucci

Tavsiyeniz icin teşekkür ederim hocam.

Sistemi tek parça olarak vatan veya inventus'tan almak istiyorum.

Önerileriniz ışığında bi bakayım ama 2060 bütçemi aşar diye tahmin ediyorum.

8400 ile 1660ti alabiliyorum inventus'tan ama 1660ti tek fanlı model alabiliyorum o da fazla ısınıyor testlere baktığımda.

Vatan'dan alırsam 1660ti'ın güzel modeli var fakat bu kez de 8400 pahalıya geliyor bu yüzden r5 2600 almam gerekiyor bu noktada kararsızlığa düşüyorum.

Edit: İnventus'tan 8400 ile çift fanlı 1660ti alabiliyorum fakat bu kez anakart'tan kısmam gerekiyor ve 500w güç kaynağı alabiliyorum.
    sanırım montaj ve garanti için tek biryerden alayım diyorsunuz fakat bu firmaların garanti için yaptıgı tek birşey var atıyorum bozulduğunda ürünü sizden alıp kendi bünyesinde olmayan servis e götürmek. cogunun yaptıgı başka hiç birşey yok.

montaj cok basit birşey aslında. forumdan bile yardım etmek isteye çıkacaktır.

siz yine de tek biryerden almak istiyorsanız gpu hariç uygun gördüğünüz yerden olabildiğinde uyguna alın.

gpuyuda ortalama 1660ti parasına 2060 almış olursunuz aradaki 150-200 liranın farkını mutlaka hissedersiniz.

bu arada komple montajlı olarak alsanız dahi gpu montajlanmadan gelir. evde siz kendiniz takarsınız.

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Hocam bütçeme göre en yükseğini aldırmaya çalışıyorsunuz fakat fikrim değişmez sağ olun.

Kartla alacağımdan vade farkı olayları falan işin içine giriyor yine bana aynıya patlıyor tık param olda bırakın sıfırı ikinci el bile bakarim ucuza toplamaya çalışırım

Edit: Örneğin attığınız 2060 3 taksit yapıyor. Benim toplam sisteme aylık ayirabilecegim para 450 lira. Bunu 1 seneye yayıp almak istiyorum. 4500civarina topladığımda vade farkı ile 5bin lira civarına geliyor ve aylığı benim bütçeme geliyor. Farklı yerlerden alınca böyle sıkıntılar oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferucci -- 2 Mart 2019; 19:23:40 >
  • Çoğu arkadaşa katıldığım gibi bence parçaları en uygun yerden toplamalısın. Bir yere bağlı kalma. Paran nakit ise havale aşağıdaki sistemlerde biraz daha fiyat düşer. (Havalede fiyat farkı olur.) Yada kredi kartı tek çekim alabilirsin.

Ben oyumu Intel sistemden yanan kullanıyorum. Bütçe kısıtlı malum fiyatlar yüksek. Gönül isterdi daha iyi bir psu olsun öncelikle.

Ryzen 2600-rx590 vs İntel 8400-Gtx 1660ti

• Hocam öncelikle emeğiniz icin çok teşekkür ediyorum.

Siz ve diğer arkadaşlar en düşük paraya en yüksek performansı aldırmak faydalı olmak istiyorsunuz biliyorum var olun fakat;
    Maalesef elimde tık param yok. Bir önceki mesajda belirttiğim gibi kart ile 12 taksit alacağım. Bu şekilde farklı sitelerden aldiğimda da vade farkı meselesinden bana fiyatlar aynıya veya daha pahalıya patlıyor.

Son olarak inventus'tan i5 8400 ve gtx 1660ti'lı bir sistem ve vatan'dan r5 2600 ve gtx 1660ti'lı birer sistem yaptım.

Vatan birkaç hafta içinde 12 taksit seçeneği getirirse oradan alacağım getirmezse inventus'a geri döneceğim.

Bütçem kısıtlı olduğu için ve OC vb. işlerle uğraşmayacağım icin iki sistemde de anakartı minimum tuttum.

Vatandaki sistemde bütçe el verdiği ve vatan'da fazla çeşit olmadığı için psu'yu bi tık daha iyi kullandım.

Bu sistemlere bakıp yine vatan veya inventus'tan(tek site halinde) farklı öneriniz varsa müteşekkir olurum.

Emekleriniz icin tekrar teşekkürler.

Vatan

https://i.hizliresim.com/NnJODL.jpg

Inventus

https://i.hizliresim.com/QLGpLg.jpg

Edit: Eğer vatan 12 taksit seçeneği getirirse ekran kartı hariç inventus'tan intel sistemi alıp ekran kartını vatandan da alabilirim bu da bir secenek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferucci -- 2 Mart 2019; 20:18:26 >

Hangi banka kredi kartı ile almayı düşünüyorsun?

İnanılmaz vade farkı geliyor zaten. 9-12 taksit hepsiburada'dan da alabilirsin.
  • Oraya bakmamıştım hocam 12 yapıyorsa orası da olur evet

Oc yapmayacaksan i5 9400f r5 2600den daha yüksek performans verecektir. B360 mobo alıp rahatlıkla oynayabilirsin. Ya da biraz oaraya kıyıp r5 2600x almanı öneririm.

Her modeli bulamasanda illaki bir sistem çıkarılır.
  • 9400f Hepsiburada'da olmadığı için 8400 koydum.
    Tabi büyük indirimler yakalanmadığı sürece mantıklı olmadı. :)

Ryzen 2600-rx590 vs İntel 8400-Gtx 1660ti
  • Sağ olun hocam yine uğraştınız.

Bakalım seçime kadar bi ara alıcam sonrasında fiyatlar artar diye korkum var. O zamana kadar uyguna gelir belki bu da cepte dursun.

Teşekkür ederim tekrar.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam.

Son olarak aklımda ekran kartı hariç inventus'tan intel sistemi alıp, ekran kartını vatandan almak var.

1660ti ile 9400f'e 500w 80lus güç kaynağı yeterli olur sanırım.

Teşekkür ederim ilginize.

Fazlasıyla yeterli olur. Rami de 16gb yapmaya bak. Basit bir cpu cooler da iyi olur yaz sıcağında.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    Onları birkaç aya halledicem inşallah hocam.

Şu an birkaç başka taksitin son ayları o yüzden sıkıştırmak istemedim.

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz icin çok yardımcı oldunuz

Ne demek.

Bu arada ilgilenirsen ve satılmamış olursa yardımcı olurum.
    Deep Cool Gammaxx S40
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/135050002

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 2 Mart 2019; 22:14:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.