Şimdi Ara

Ryzen 3 1200 Turbo Frekansa Geçmeme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ryzen 3 1200 işlemci
    Gigabyte GA-A320-DS3 anakart
    Corsair 8 GB 2666 MHz
    Windows 10 x64 1903
    Son sürüm BIOS

özelliklerine sahip sistemim var. MSI Afterburner OSD'de tüm çekirdekler %100 olmasına rağmen 3.1 GHz'de kalıyor. 3.40 GHz turbo frekansa bir türlü geçmiyor. Sadece sistem boştayken ara ara 3.40 GHz frekansa geçiyor. BIOS ayarlarında turbo boostu açıp kapatma seçeneği de göremedim. İşlemci tam yükte maximum 58 dereceyi görüyor. Turbo frekansa geçmeme gibi bir ihtimalin olmaması lazım ama malesef 3.1 GHz'de takılı kalıyor. HPET'i kapatıp açtım yine olmadı. Yardımlarınızı esirgemeyin şimdiden teşekkürler.

• Isı artmaya başlayınca hız düşer normaldir. Video renderlarken benim i7, 70 dereceye geldiğinde hızı 2.69a düşüyor. Normalde 2.80ghz,turboboost ile 3.70ghz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Hocam 58 derecede işlemcinin frekans düşürmesi imkansız. Bence başka bir sebep var turboya geçmemesiyle ilgili.
  • Arkadaşlar internette osd testlerini izledim durum herkeste aynı. Ee ne diye bunlar 3.4 ghz boost frekansı koymuş onu anlayamadım :D
  • Bendede aynı stresse sokuyorum 3.1 ghz, turbo çalışmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkRootP -- 2 Ağustos 2019; 15:54:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.