Şimdi Ara

Ryzen 3 3100 Alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3100 alınmaz, kullanılmaz gidin 2. elden 1600 af kovalayın. Hele ki bu fiyata boş bir işlemci, aksini iddia eden bu işlemciyi kullanıyordur . 

• Suppordle kullanıcısına yanıt

10400f dedim ya yukarda :))

3100 vs 10100 konusu hakkinda fikirlerini alalim hocam, 3100 ü vega ile kullanip darbogaz yasamadigini söylüyordun. (hatta sende 10100 te vardi, ona anakart aldin mi?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 25 Ocak 2021; 22:39:17 >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

Genel manada darboğaz yaşatmıyor evet ama bazen BF V oynarken çatışma ve kalabalık yoğunlaştığınca gpu kullanımı dalgalanıyor. Zaten işlemci %95 99 arası çalışıyor sürekli, oyunun akıcılığında ise problem yok. Bunda biraz da 3000 mhz ramleri 3600 e hız aşırtıp timinglerini de tek tek değiştirmemin etkisi var.

Yine de al tak kullan işlemcisi değil bunun yanında 4.45 ghz te kullanıyor olmama rağmen hız aşırtma belirgin bir performans farkı yaratmıyor. 2 seçenek var ya dediğni 10400f ya da 10100f. 10100f yi aldım masanın üstünde duruyor, ucuz diye almıştım ilerleyen zamanlarda canım sıkılırsa bir de onla denerim şansımı. Anakart varsa ryzen tarafında 1600 af alıp 3,9 ghz + ram tuning ile yürür gidersiniz ama 3100 ün en iyi ihtimalle %15 20 önünde olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

Birak arkadasin eski nicki taharetmuslugu_ falandi galiba yada islakbanyoterligi de olabilir. Fanatik oldugunu biliyorum. 3100 konusunda insanlari yanlis yonlendirmesine mani olmak icin yazma gereksinimi duydum.

Taharetmyslugu hocam

• Suppordle kullanıcısına yanıt

Tesekkür ederim cevap icin :))

agustos ayinda 850 civarina aldim 3100ü.. Bende profesyonel cizim programlari ve realtime render islerinde kullaniyorum genellikle. Bu paraya daha ne yapsindi hocam. Oyun manasinda da beklentilerimin ötesinde cikti. 10100f vs 3100 sorusunun cevabi sende, ilerde kisa bi test yaparsan beni muhakkak etiketle, görmek isterim.

birde su konu var amd ile cs go da mermi gitmemesi veya takilma vs gecikme falan yasayanlar varmis. ben bu islemci ve benim setup ile boyle bir sorun yasamadim, elinde i5 7500, r7 1700, i7 3930k, i5 3470, i5 7300hq islemcileri var hepsi ile cs go oynadim, 3100 de su problemi yasadim diyemiyorum. Benim tepkime ve gecikme sürem darbogaz yapiyor. Hilf life tan bu yana oynarim yaklasik 20 yil olmustur. Ama profi kesinlikle degilim, kötüde sayilmam. Sende 3100 ile cs go da bir tuhaflik var mi hissedebildigin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 25 Ocak 2021; 23:3:6 >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

En son cs 1.6 oynadığım için bir şey söyleyemiyorum. Zira BF gibi bir kült varken CS çok kötü geliyor gözüme oynanış ve mekanikler olarak. BF nin kompleks bir oyun olması da onu benim nezdimde tekelleştiriyor.

Kurulum yaparsam foruma konusunu da açarım karşılaştırmak için. Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim 3100 ile BF gibi ağır bir oyunu oynayabiliyorsam temelinde DX12 yatar, eski windows sürümlerinde sürekli takılmalar yaparken şimdi dx11 gibi akıcı hale gelmiş durumda ve çok net bir şekilde kaynakları o kadar iyi optimize ediyor ki dx12 olmasa vega 56 için en kötü ihtimalle 3600 5600x ekseninde bir işlemci almam gerekecekti. Dx11 vs 12 karşılaştırması yapıyorum arada DX12 düşük seviye işlemcileri resmen ayağa kaldırıyor. Aslında 3100 800-900 bandında ele alınca gerçekten "daha ne yapsın" diyebiliyoruz ama şu anki geldiği fiyatla muadillerine göre seçim önceliği olarak kendini ön sıralamarda bulabilmesi mümkün görünmüyor.

Yani aslında işlemci özünde vasat ama vaad ettiğinden fazlasını sunan işin yazılım tarafı.

• quote:

Tesekkür ederim cevap icin :))

agustos ayinda 850 civarina aldim 3100ü.. Bende profesyonel cizim programlari ve realtime render islerinde kullaniyorum genellikle. Bu paraya daha ne yapsindi hocam. Oyun manasinda da beklentilerimin ötesinde cikti. 10100f vs 3100 sorusunun cevabi sende, ilerde kisa bi test yaparsan beni muhakkak etiketle, görmek isterim.

birde su konu var amd ile cs go da mermi gitmemesi veya takilma vs gecikme falan yasayanlar varmis. ben bu islemci ve benim setup ile boyle bir sorun yasamadim, elinde i5 7500, r7 1700, i7 3930k, i5 3470, i5 7300hq islemcileri var hepsi ile cs go oynadim, 3100 de su problemi yasadim diyemiyorum. Benim tepkime ve gecikme sürem darbogaz yapiyor. Hilf life tan bu yana oynarim yaklasik 20 yil olmustur. Ama profi kesinlikle degilim, kötüde sayilmam. Sende 3100 ile cs go da bir tuhaflik var mi hissedebildigin?

o problemi ben pubg mobilede inanılmaz yaşadım. ama bunun nedeni oyunun quad core özürlü olması. yani 8 izlek olsun nasıl olursa olsun. arkadaş 2008 model i7 860 la rx570 tak 1080 pi ful ayar kasmasın. ama r3 1200 de quad diye kassın.

cs ye gelirsek. ben öyle bi problemle hiç karşılaşmadım. pubg litede de yaşadım. ama bunun da nedeni yine oyunun kazma kodu-dx11 in tüm nimetlerini kullanan oyunu 4 gb ramle çalışacak şekilde tasarlayan koderin- bi de bitmek bilmeyen paket losu yüzünden yaşadım ki sadece mermi değil rakiplerin render olmamasını da çok yaşadım. o da nvidia kullanan arkadşlarımda da çok oluyordu. bazıları amd ye geçirdi ekran kartını bazıları oyunları bıraktı Ryzen 3 3100 Alınır mı? 

pubg steam sadece 15 dakka oynayabildim ve problem görecek kadar bi süre geçmedi ama iyi gibiydi.

yani evet yaşadım. ama benim sorun yaşadığım oyunlarda sorun yaşamayan bi allahın kulu var mı acaba :D

ha aklıma gelmişken cs yi de uzun zamandır oynamıyorum-zaten taş çatlasın 30 saat oynamışımdır. ama mermi problemi hiç yaşamadım. ama silaha adapte olamıyorum. crysis ve pubg ye alışmışım. cs nin tepkimeleri çok tuhaf geliyor ne yazık ki. ama 1 kere şansa bala m249 la karbon attım :D

• quote:

Size 3100 ü kullanip kullanmadiginizi sordum. yükte 70c yi stok sogutucu ile görmeyen bir islemci, ben kullaniyorum ordan biliyorum. Sicaklik ile söylediginiz seyler gercek ile bagdaslasmiyor. Performans konusunda @acura07 ile oyun testi yapmistik forumda, 3600mhz ram ile benim 3100 daha iyiydi, ayni ekrankartinda (gtx 1060).. 3300x ile belki rüyalarda denk olabilir.

Kullanmadiginiz islemci hakkinda bu kadar kesin konusmayin zira söyledikleriniz, insanlari yaniltabilir. 3100 kötü bir islemci degil, 10100f ten kötü hic degil. Artilar eksiler bir yana denk bile dense bir yere kadar kabul edilebilir yoksa sizin anlattiginiz gibi 10100 cok daha iyi degil. Size öyle gelmis.

Alıntıları Göster
    2666mhz ramli 10100’den bir zahmet iyi olsun 3600mhz ramli 3100 daha iyi olmuyorsa atın zaten.Sıcaklık ile söylediğim şeyler gayette gerçekle bağdaşıyor wraith stealth takıp cinebench r20 yaparsanız ikna olurum.Ayrıca kaç volt ve hangi hızlarda kullanıyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 26 Ocak 2021; 10:17:38 >

• quote:

Birak arkadasin eski nicki taharetmuslugu_ falandi galiba yada islakbanyoterligi de olabilir. Fanatik oldugunu biliyorum. 3100 konusunda insanlari yanlis yonlendirmesine mani olmak icin yazma gereksinimi duydum.

Aynen öyle hem intel hem amd kullanıyorum ve fanboyum beni öyle görmek isterseniz görebilirsiniz 1200 liraya 3600 sattılarda almayın falan mı dedik 750 liraya 3100 sattılar almayın mı dedik şuanda AMD işlemci alanların tek alma sebebi intele olan kinleri başka bir şey değil kimse fiyat performansa bakmıyor markaya bakıyor.Kimse elinde öyle bir anakart olmadan öyle saçma sapan bir işlemciye bin lira vermez sadece amd fanboyları verir.Bir 3600mhz ram kaç para bir 2666mhz ram kaç para ? Ben neyin fiyatı ve sunduğu şeyler daha iyiyse onu söylüyorum intelin yaptığı çok saçma şeylerde var h410 ve b460’a 11.nesil işlemci getirmemesi gibi.
    Benchmarkyoutube
    Intel i3 10100 vs. Ryzen 3 3100 (OC)
    https://www.youtube.com/watch?v=7h6kwRobvmg&ab_channel=Benchmark

Örneğin bu video güvenilir mi bilmiyorum ama eğer güvenilirse görüldüğü üzere oyun işlemcisi olarak karşılaştırırsak sonuç ortada 4.4ghz 3100 ile kapışıyor aynı ram frekansıyla hatta ortalama fps çoğu oyunda daha yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 26 Ocak 2021; 10:53:46 >

• quote:

Size 3100 ü kullanip kullanmadiginizi sordum. yükte 70c yi stok sogutucu ile görmeyen bir islemci, ben kullaniyorum ordan biliyorum. Sicaklik ile söylediginiz seyler gercek ile bagdaslasmiyor. Performans konusunda @acura07 ile oyun testi yapmistik forumda, 3600mhz ram ile benim 3100 daha iyiydi, ayni ekrankartinda (gtx 1060).. 3300x ile belki rüyalarda denk olabilir.

Kullanmadiginiz islemci hakkinda bu kadar kesin konusmayin zira söyledikleriniz, insanlari yaniltabilir. 3100 kötü bir islemci degil, 10100f ten kötü hic degil. Artilar eksiler bir yana denk bile dense bir yere kadar kabul edilebilir yoksa sizin anlattiginiz gibi 10100 cok daha iyi degil. Size öyle gelmis.

Alıntıları Göster
    Bu arada daha iyi olduğu oyunları da yazabilir misin ? Müsait olduğunda cinebench r20 4.1ghz maksimum sıcaklığının fotoğrafını atarsan iyi olur bir karşılaştırırız bakarız dediğin gibi 70 dereceyi geçmiyorsa eyvallah diyecek bir şey yok stealth ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 26 Ocak 2021; 10:44:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

En son cs 1.6 oynadığım için bir şey söyleyemiyorum. Zira BF gibi bir kült varken CS çok kötü geliyor gözüme oynanış ve mekanikler olarak. BF nin kompleks bir oyun olması da onu benim nezdimde tekelleştiriyor.

Kurulum yaparsam foruma konusunu da açarım karşılaştırmak için. Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim 3100 ile BF gibi ağır bir oyunu oynayabiliyorsam temelinde DX12 yatar, eski windows sürümlerinde sürekli takılmalar yaparken şimdi dx11 gibi akıcı hale gelmiş durumda ve çok net bir şekilde kaynakları o kadar iyi optimize ediyor ki dx12 olmasa vega 56 için en kötü ihtimalle 3600 5600x ekseninde bir işlemci almam gerekecekti. Dx11 vs 12 karşılaştırması yapıyorum arada DX12 düşük seviye işlemcileri resmen ayağa kaldırıyor. Aslında 3100 800-900 bandında ele alınca gerçekten "daha ne yapsın" diyebiliyoruz ama şu anki geldiği fiyatla muadillerine göre seçim önceliği olarak kendini ön sıralamarda bulabilmesi mümkün görünmüyor.

Yani aslında işlemci özünde vasat ama vaad ettiğinden fazlasını sunan işin yazılım tarafı.

Hocam bende son sürüm windows kullanıyorum ama dx12’deki droplar düzelmiş değil ne yapmalıyım sizce ?

• quote:

Hocam öyle yaptım gerçekten işlemci aşırı aşırı rahatladı sürekli %90 olan kullanım şuan %65-%75 civarı oldu ama arada anlamadığım iki üç ufak drop girebiliyor bazen onlarda sorun edilecek kasdar büyük değil bilgisayarı yeniden başlatırsam onlarda düzelir sanırım battlefield 1’de oynuyorum mevcut olarak acaba ondada böyle çözüme ulaşabilir miyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 26 Ocak 2021; 11:22:51 >

• BF serisindeki bir çok oyun arada milisaniyelik takılma yapıyordu oynadığım her dönemde. Eğer sık sık yapmıyorsa ve keyfinizi kaçırmıyorsa(arada tam ateş ederken oluyor bazen sinir bozucu  ) yine de ara sıra olduğu için pek umursamıyorum.

• quote:

BF serisindeki bir çok oyun arada milisaniyelik takılma yapıyordu oynadığım her dönemde. Eğer sık sık yapmıyorsa ve keyfinizi kaçırmıyorsa(arada tam ateş ederken oluyor bazen sinir bozucu  ) yine de ara sıra olduğu için pek umursamıyorum.

Yani oyun böyle diyip geçmek lazım hocam :)

Ryzen 3 3100 Alınır mı?

• quote:

BF serisindeki bir çok oyun arada milisaniyelik takılma yapıyordu oynadığım her dönemde. Eğer sık sık yapmıyorsa ve keyfinizi kaçırmıyorsa(arada tam ateş ederken oluyor bazen sinir bozucu  ) yine de ara sıra olduğu için pek umursamıyorum.

Gerçekten büyük katkı sağladı işlemciyi zorlamayan şu karlı dağ haritasında %50 küsürlerde dolaşıyor kullanım vsync açık süper iyiki yazınızı okuyup düzeltilebildiğini öğrendim üstüne düşmemiştim kesin 1’deki gibi bozuktur diye.

Ryzen 3 3100 Alınır mı?

• neden flood yaparak yaziyorsunuz, tek yoruma tüm yazdilariniz sigardi aslinda. Ben zaten test yapip sonuclarini forumda paylasan bir insanim(ilgili konularda) , 3100 konularini arastirirsaniz, eylul ve ekim aylarinda, prime95 stok fanli ve suan h90 sivi sogutmali, oc lu degerlerimi görürsünüz. Forumda paylasmadigim birseyi konusurken zaten ilkin kaynak sunarim. Paylastiklarimda ise direk yazar gecerim cünkü forum konularinda mevcut. Kimseye yalan borcum yok, niye yalan konusayim, olmayan birseyi oyleymis gibi neden soyleyeyim. Oyun testi forumdan @acura07 ile yaptik, shadow of the tomb raider da.. ikimizde de ayni ekran karti.. onda 10100f ve 10600k islemcileri olarak yapildi. ikincisinde ramlerde oc lu... yine iki durumda da fps olarak benim ki öndeydi, lakin 10600k li halde onun cpu rendered performansi benimkinden iyiydi. baska oyunlarda da test yapacaktik lakin rtx 3060ti alip ondan sonra yapariz dedik, o zaman islemciler arasi farklar ortaya cikar. Ikimizde ortak benchli oyunlar azdi sanirim, ücretsizleri secelim demistik. Böyle sidik yarisi gibi degil beyfendi gibi, egriye egri, dogruya dogru diyerek. Kendiside bu yüzden arkadaslarim arasinda. Kendi testlerimiz, forum konularinda var, yine kaynagi olmayan seyler degil. Yine gtx 1060 ekrankarti olan arkadaslarla ücretsiz yapabilecegimiz benchleri (oyun veya program) yine yapabiliriz.

dikkatinizi cektiyse 10100f islemcisi su su kadar sicaklikta calisir vs su kadar puan alir demiyorum sizin gibi... fiyat performans islemciyi savunmak ile karsi tarafa camur atmak farkli seyler. Ayiralim. Bu kadar kesin konustugunuza gore kullanmissinizdir belki diye soruyorum ama goruyorum ki hayir...

Sizinle olan konu, bu islemciye 1000 lira verilir verilmez degil, sizin 10100f i abartarak, 3100 ü ve 3300x i gömmeniz. Bu da iste sizin tabirle anca AMD düsmanligi ve ona inatla yapilabilen seyler, bu yüzden fanatik dedim zaten. Bende bu fiyatlardan 3100 alin demem asla lakin 10100f karsisinda sizin hayalini kurdugunuz gibi ortami yok bu islemcinin. 10100f fiyat performans islemcisi kesinlikle, intelin hem kendi üretim tesisi hemde diger fabrikalara ürettirerek, stok sorununu ve dolayisiyla fiyat politikasina oynadigi su günlerde, amd kendi üretim tesisi olmayisi ve sinirli sayida ürün alabildigi icin, talepte cok olunca, fiyatlar abarti bir sekilde artti, eger piyasada yeteri kadar amd islemcisi olsaydi 900 ün altina cok rahat inerdi. 1200 lira demek stok yok, cok lazimsa al, hatta alma demek zaten.

• quote:

neden flood yaparak yaziyorsunuz, tek yoruma tüm yazdilariniz sigardi aslinda. Ben zaten test yapip sonuclarini forumda paylasan bir insanim(ilgili konularda) , 3100 konularini arastirirsaniz, eylul ve ekim aylarinda, prime95 stok fanli ve suan h90 sivi sogutmali, oc lu degerlerimi görürsünüz. Forumda paylasmadigim birseyi konusurken zaten ilkin kaynak sunarim. Paylastiklarimda ise direk yazar gecerim cünkü forum konularinda mevcut. Kimseye yalan borcum yok, niye yalan konusayim, olmayan birseyi oyleymis gibi neden soyleyeyim. Oyun testi forumdan @acura07 ile yaptik, shadow of the tomb raider da.. ikimizde de ayni ekran karti.. onda 10100f ve 10600k islemcileri olarak yapildi. ikincisinde ramlerde oc lu... yine iki durumda da fps olarak benim ki öndeydi, lakin 10600k li halde onun cpu rendered performansi benimkinden iyiydi. baska oyunlarda da test yapacaktik lakin rtx 3060ti alip ondan sonra yapariz dedik, o zaman islemciler arasi farklar ortaya cikar. Ikimizde ortak benchli oyunlar azdi sanirim, ücretsizleri secelim demistik. Böyle sidik yarisi gibi degil beyfendi gibi, egriye egri, dogruya dogru diyerek. Kendiside bu yüzden arkadaslarim arasinda. Kendi testlerimiz, forum konularinda var, yine kaynagi olmayan seyler degil. Yine gtx 1060 ekrankarti olan arkadaslarla ücretsiz yapabilecegimiz benchleri (oyun veya program) yine yapabiliriz.

dikkatinizi cektiyse 10100f islemcisi su su kadar sicaklikta calisir vs su kadar puan alir demiyorum sizin gibi... fiyat performans islemciyi savunmak ile karsi tarafa camur atmak farkli seyler. Ayiralim. Bu kadar kesin konustugunuza gore kullanmissinizdir belki diye soruyorum ama goruyorum ki hayir...

Sizinle olan konu, bu islemciye 1000 lira verilir verilmez degil, sizin 10100f i abartarak, 3100 ü ve 3300x i gömmeniz. Bu da iste sizin tabirle anca AMD düsmanligi ve ona inatla yapilabilen seyler, bu yüzden fanatik dedim zaten. Bende bu fiyatlardan 3100 alin demem asla lakin 10100f karsisinda sizin hayalini kurdugunuz gibi ortami yok bu islemcinin. 10100f fiyat performans islemcisi kesinlikle, intelin hem kendi üretim tesisi hemde diger fabrikalara ürettirerek, stok sorununu ve dolayisiyla fiyat politikasina oynadigi su günlerde, amd kendi üretim tesisi olmayisi ve sinirli sayida ürün alabildigi icin, talepte cok olunca, fiyatlar abarti bir sekilde artti, eger piyasada yeteri kadar amd islemcisi olsaydi 900 ün altina cok rahat inerdi. 1200 lira demek stok yok, cok lazimsa al, hatta alma demek zaten.

Ben sidik yarışı falan yapmıyorum burda stealth soğutucun varsa cinebench yap sıcaklık değerlerini paylaş karşılaştıralım diyorum meraktan yani ikiside giriş seviyesi işlemciler sana 750 liralık işlemciyi ölümüne savunacak kadar işsiz değilim ayrıca 3300x’i gömdüğüm falanda yok gayet iyi işlemci.Fiyatının neden yüksek olduğuda kimsenin umrunda değil yüksek olduğu umrumuzda.Gerçekten yazımı okumadın galiba.Gerçekten sidik yarışına falan girdiğimi düşünmüşsün hayret ya gerçekten iki tane kıytırık işlemci için seninle yok 10100 3100’e basar falan diye muhabbet edeceğimi mi düşünüyorsun.Alt tarafı cinebench r20 testi yapmanı istedim yok biz senin gibi sidik yarışına girmiyoruz muhabbetine girmişsin 2 dakikada.Benim bunlarla uğraşacak vaktimde işsizliğimde yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 26 Ocak 2021; 12:3:35 >

• Bu arada 1de de bozuk değil aslında. Siz ne yapıp çözüme ulaştınız şu an?

• quote:

Bu arada 1de de bozuk değil aslında. Siz ne yapıp çözüme ulaştınız şu an?

Hocam benim 1’dede aynı şey vardı oynanamaz halde olma durumu onu henüz denemedim şuanda battlefield 5 oynuyorum ama bugün onuda deneyeceğim.Sorunu exploit ayarlarıyla uğraşarak çözdüm.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.