dx12 konusunda haklisiniz hocam, hatirlarsaniz FX kullanicilari icinde bir umut olmustu bu, islemci yükü azalinca... Ama ben dx12 kullanmayan programlarda 3930k dan 3100 e geciste farki bariz hissettim. Gerek autodesk gerek adobe programlarimda, gerekse diger programlarda.. (hepsi lisansli) bunda L2 ve L3 cache farkindan kaynakli olmasi muhtemel. Test ve reviewlere baktigimda da bunu muadil intel islemcisinden, belli basli programlarda daha iyi olmasindan görebiliyorum. Dedigin gibi kesinlikle bir yere kadar (vega civarinda performans) bu islemci keser, üzerindeki ekrankartlari icin yetersiz, bu sebeple vasat. en az 6/12 olmasi lazim. Testi beklerim, tesekkür ederim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ryzen 3 3100 Alınır mı? (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: kunGFuneden flood yaparak yaziyorsunuz, tek yoruma tüm yazdilariniz sigardi aslinda. Ben zaten test yapip sonuclarini forumda paylasan bir insanim(ilgili konularda) , 3100 konularini arastirirsaniz, eylul ve ekim aylarinda, prime95 stok fanli ve suan h90 sivi sogutmali, oc lu degerlerimi görürsünüz. Forumda paylasmadigim birseyi konusurken zaten ilkin kaynak sunarim. Paylastiklarimda ise direk yazar gecerim cünkü forum konularinda mevcut. Kimseye yalan borcum yok, niye yalan konusayim, olmayan birseyi oyleymis gibi neden soyleyeyim. Oyun testi forumdan @acura07 ile yaptik, shadow of the tomb raider da.. ikimizde de ayni ekran karti.. onda 10100f ve 10600k islemcileri olarak yapildi. ikincisinde ramlerde oc lu... yine iki durumda da fps olarak benim ki öndeydi, lakin 10600k li halde onun cpu rendered performansi benimkinden iyiydi. baska oyunlarda da test yapacaktik lakin rtx 3060ti alip ondan sonra yapariz dedik, o zaman islemciler arasi farklar ortaya cikar. Ikimizde ortak benchli oyunlar azdi sanirim, ücretsizleri secelim demistik. Böyle sidik yarisi gibi degil beyfendi gibi, egriye egri, dogruya dogru diyerek. Kendiside bu yüzden arkadaslarim arasinda. Kendi testlerimiz, forum konularinda var, yine kaynagi olmayan seyler degil. Yine gtx 1060 ekrankarti olan arkadaslarla ücretsiz yapabilecegimiz benchleri (oyun veya program) yine yapabiliriz.
dikkatinizi cektiyse 10100f islemcisi su su kadar sicaklikta calisir vs su kadar puan alir demiyorum sizin gibi... fiyat performans islemciyi savunmak ile karsi tarafa camur atmak farkli seyler. Ayiralim. Bu kadar kesin konustugunuza gore kullanmissinizdir belki diye soruyorum ama goruyorum ki hayir...
Sizinle olan konu, bu islemciye 1000 lira verilir verilmez degil, sizin 10100f i abartarak, 3100 ü ve 3300x i gömmeniz. Bu da iste sizin tabirle anca AMD düsmanligi ve ona inatla yapilabilen seyler, bu yüzden fanatik dedim zaten. Bende bu fiyatlardan 3100 alin demem asla lakin 10100f karsisinda sizin hayalini kurdugunuz gibi ortami yok bu islemcinin. 10100f fiyat performans islemcisi kesinlikle, intelin hem kendi üretim tesisi hemde diger fabrikalara ürettirerek, stok sorununu ve dolayisiyla fiyat politikasina oynadigi su günlerde, amd kendi üretim tesisi olmayisi ve sinirli sayida ürün alabildigi icin, talepte cok olunca, fiyatlar abarti bir sekilde artti, eger piyasada yeteri kadar amd islemcisi olsaydi 900 ün altina cok rahat inerdi. 1200 lira demek stok yok, cok lazimsa al, hatta alma demek zaten.
Hocam yine pahalı ama link verdim vatan da 1042 idi arkadas o paraya almıs.790 idi 10100f arada 250TL fark var.Bu apacık ortada ama OC imkanı 3600 Ram ile kullanma imkanı,dusuk ucretli Board ile kullanma imkanı var.
Intel H410 ve B460 da 11. Nesil destegi vermeyecek diye tablolar koyuyorlar.IF Eger gecici olarak 10100F alırım diyen bu gercekse H ve B serisi anakart alamaz.
500 liralara B450 S2H milli Anakart vardı.B550 si var.A520 si var.Var da var.herseye ragmen pahalı bu İslemcinin 750-950 arası olması lazım ama 1042 ye bunu alan adam da hesap kitabını yapmıstır.Duzgun bir Board ile 4.4 GHZ ve 3600Ram ile kullanır.PCIE 4.0 destegi de varsa o da avantaj...
-
Yeni nesil inteller hangi chipsetlere gelecek pek bakamadim ama 6 ay sonra yeni islemcilere niyet etmisler, neye niyet ne zamana kismet bilinmez ama yine destek noktasinda h ve b chipsetlere sorun cikarsa yine bir intel klasigi olur. bende x370 c6h da var, ben bile 5000 destegi gelebilecegini düsünürken (asusun biosu ile degilde, beta lar ile) 3100 ün fiyati 850 civari normal ve öyle olmasi lazimdi, 1050 ye milet sevinir hale geldi piyasa... yurtdisinda 110eu, ben 100 e almistim. Tüm dünyada artti fiyatlari, stok sorunu var cünkü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 26 Ocak 2021; 12:29:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kunGFuYeni nesil inteller hangi chipsetlere gelecek pek bakamadim ama 6 ay sonra yeni islemcilere niyet etmisler, neye niyet ne zamana kismet bilinmez ama yine destek noktasinda h ve b chipsetlere sorun cikarsa yine bir intel klasigi olur. bende x370 c6h da var, ben bile 5000 destegi gelebilecegini düsünürken (asusun biosu ile degilde, beta lar ile) 3100 ün fiyati 850 civari normal ve öyle olmasi lazimdi, 1050 ye milet sevinir hale geldi piyasa... yurtdisinda 110eu, ben 100 e almistim. Tüm dünyada artti fiyatlari, stok sorunu var cünkü.
Hocam sorma ya Socket 1700 Alder Lake ler Eylul de gelecekmis.Sanatcı Alpay ın sarkısı vardı Eylul de Gel diye Alder Lake de Eylul de gelecekmis.
MSI H410 A Pro 560 iken , B460M-A Pro 620 işken ben Vatan dan 660 a B460M-A Pro aldım.benim gibi milyonlar aldı.Benim anakart bunlar dogru ise CÖP oldu.
yarın 11700F alırım OC ile isim yok kullanırım diyen sukut u hayale ugradı.ben bunu aldıgımda Z490 Tomahawk 2300Tl idi.
Simdi Z590 Tomahawk alacak adam 2500Tl ort. fiyatı olsa ve buna max. 8/16 islemci takacak Eylul de Socket 1700 cıkacakken alabilir mi?Nerden baksan ballı degnek hocam, diger yandan Alder Lake de ilginc bir seri Kucur Cekirdek Buyuk Cekirdek HTsiz cekirdek vs...Intel de aslında en mantıklısı Z3707390 ı olan icin İ9 9900 K/KF/KS alıp 5-6 sene kullanmakmıs.
Hocam Olması Gereken Fiyat Ryzen 3100 750-950, 5600X 2250-2500, 5800X 3200-3500, 5900X 4000-4500, 5950X ise 5500-6000 olmalıydı.Ryzen 3600 ise 1200-1500 olmalıydı.1500 u gecmememiydi.Ayrıca su ana kadar 5300G,5400G,5600G,5700G,5800G gibi islemciler coktan cıkmıs olmalıydı.
Ama Demokraside careler tukenmez.2. Elde Nerdeyse Sıfır Bir Suru Ryzen 3100 vardı 750-950 arasında yine 1400-1500 e Dunya kadar 3600 gordum.bence mantıklı olanı bu 2 islemciyi 2. El garantili Almak...
Hocam Gigabayte B350 ile 5600X calıstırna vardı.Yurtdısında calıstıranlar cıkar siz de calıstırırsınız muhtemelen, ama en tuketici dostu firma Asrock cıktı.Bundan sonra Asrock Taichi almaya calısıcam hep...
-
Güzel çözüme ulaşmanıza sevindim.
-
İdareten 10400 yerine 10100 aldığıma pişman olmuştum directx 11 ile oynarken ama battlefield 5’de bile tam olarak beslediğini görünce düşüncem değişti gayet iyi yapmışım.quote:
Orijinalden alıntı: SuppordleGüzel çözüme ulaşmanıza sevindim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 26 Ocak 2021; 13:59:28 > -
dx 12 olmasa zaten bu işlemcileri direkt at çöpe
-
Aynen öyle yeni oyun oynanmaz 11 ile bunlarla rekabetçi oynayan adam alsın.Directx 12 battlefield 1’deki faciadan sonra beni şaşırttı gerçekten 4/8’in ölmeme sebebi olmuş.Bu böyleyse 7700k hala çok iyi iş görür battlefield’da.Ama hala stabilite yok 11’deki gibi,arada droplar oluyor mecbur oyunun ilerleyen vakitlerinde deoplar azalıyor önbellekten sanırım.quote:
Orijinalden alıntı: Suppordledx 12 olmasa zaten bu işlemcileri direkt at çöpe
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 26 Ocak 2021; 14:6:38 > -
Dosyaları hdd den bir yandan okuma aldığı için takılmalar başlarda oluyor 5 10 dk sonra akıcılığa kavuşuyor.
SSD de ise bu süreç çok daha hızlı.
BF 1 ile deneme için video çektim, stutter durumunu görmek için de sol alta frametime grafiğini ekledim.
-
Hocam 10100f'i satmayı düşünüyor musun? İki hafta öncesine kadar her yerde 699 idi şimdi 800'e dayanmış.
-
Daha kutusunu açıp bakmadım öyle duruyor masanın üstünde. Kullanır mıyım bilmiyorum ama yedek pc için önemli bir parçayı el altında tutmakta yarar var.
-
Ben de her şeyi topladım işlemci bulamıyorum
-
Haa sizin olay farklı umarım bulursunuz.
-
intel İ5 3570K + Gigabyte Z77X anakartlı sistemde kullandığım RX 5500 XT 8 Gb ekran kartı kısmen darboğaza uğruyordu. Oyunlarda genel olarak ultra ayarlarda 60 fps altına düşmedi, akıcılık falan gayet yeterliydi ama yine de ara ara dalgalanmalar oluyordu. Şimdiye kadar hep intel işlemciler kullandım fakat AMD nin son zamanlardaki çıkışı ile birlikte bu sefer AMD sistem denemek istedim ve Asus Tuf Gaming B550 Plus wi-fi anakart üzerine Ryzen 3 3100 alıp 16 Gb 3200 Mhz ramler ile kullanmaya başladım. Aynı ekran kartı ile öyle müthiş bir fark olmadı ama darboğaz ortadan kalktı. Ortalama olarak 10-15 fps artışı olmuştur belki. İşlemciyi AMD nin kendi yazılımı ile otomatik hız aşırmayla 4 Ghz boost olarak kullanıyorum. Stok soğutucusu ile oyunlarda max 75 derecelerde geziyor. Elimde Cooler Master Hyper Evo 212 kule tipi soğutucu da var ama AM4 soket uyumlu aparatı olmadığı için kullanamadım. Sonuç olarak Elimdeki ekran kartını besleyecek bir işlemci olması benim için yeterli. Anakart konusunda ise cimri davranmak istemedim. Geleceğe dönük güncel teknolojileri destekleyen bir anakart olması zaman içerisinde yükseltme esnekliğine sahip olmanızı sağlıyor. İntel sistem toplansa belki bir miktar daha ekonomik olabilirdi ama pci-e 4.0 gibi yüksek ram frekansları gibi konularda geri kaldığı için aradaki fiyat farkına katlanmak çok mantıksız olmadı bence.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kuruncintel İ5 3570K + Gigabyte Z77X anakartlı sistemde kullandığım RX 5500 XT 8 Gb ekran kartı kısmen darboğaza uğruyordu. Oyunlarda genel olarak ultra ayarlarda 60 fps altına düşmedi, akıcılık falan gayet yeterliydi ama yine de ara ara dalgalanmalar oluyordu. Şimdiye kadar hep intel işlemciler kullandım fakat AMD nin son zamanlardaki çıkışı ile birlikte bu sefer AMD sistem denemek istedim ve Asus Tuf Gaming B550 Plus wi-fi anakart üzerine Ryzen 3 3100 alıp 16 Gb 3200 Mhz ramler ile kullanmaya başladım. Aynı ekran kartı ile öyle müthiş bir fark olmadı ama darboğaz ortadan kalktı. Ortalama olarak 10-15 fps artışı olmuştur belki. İşlemciyi AMD nin kendi yazılımı ile otomatik hız aşırmayla 4 Ghz boost olarak kullanıyorum. Stok soğutucusu ile oyunlarda max 75 derecelerde geziyor. Elimde Cooler Master Hyper Evo 212 kule tipi soğutucu da var ama AM4 soket uyumlu aparatı olmadığı için kullanamadım. Sonuç olarak Elimdeki ekran kartını besleyecek bir işlemci olması benim için yeterli. Anakart konusunda ise cimri davranmak istemedim. Geleceğe dönük güncel teknolojileri destekleyen bir anakart olması zaman içerisinde yükseltme esnekliğine sahip olmanızı sağlıyor. İntel sistem toplansa belki bir miktar daha ekonomik olabilirdi ama pci-e 4.0 gibi yüksek ram frekansları gibi konularda geri kaldığı için aradaki fiyat farkına katlanmak çok mantıksız olmadı bence.
Hocam Hayırlı Olsun.Gule gule kullanın.Evet 10100F namı diger İ7 6700 u 800TL civarına alabilirdiniz.Ama Z490 almadıgınız surece 11. Nesil takamazdınız.Z490 da alsanız PCİE 4.0 olmayacaktı.3200 Raminiz 2666 calıcaktı.Ve OC de olmayacaktı.
Duzgun bir Z490 Tomahawk mesela 1900TL+ 800TL = 2700TL
B550 Mortar/Wifi 1450TL + Ryzen 3100 1050Tl(Vatan da o fiyattı) = 2500TL
Asrock B550 HDV ise 670TL
Gule gule kullanın.
-
Hayirli olsun, iyi günlerde kullanin, o kart ile bu islemci size baska bir islemci ihtiyaci hissettirmez. Üstelik kasanizi da bilmiyorum ama, otomatik hizasirtma ile 75 derece gayet iyi cunku burda islemciye kac volt verdigi onemli, bence hic oc a gerek yok ama :)
windows son surum, chipset driver larini yukle tamamdir. xmp den sec ramin hizini al tak kullan. bu kadar, isinma falanda stok fanla yok.
birde cs go oynayip deneyimlerini alabilir miyiz tepkime gecikme vs internet kotu ise botlar ile dene..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 30 Ocak 2021; 19:5:10 >
Kasa olarak Dark Prestige kullanıyorum. Güç kaynağım Seasonic M12 II 850W 80+
İşlemciyi denemek için OC yapmıştım ama şuan default ayarlara aldım tekrar.
Anakartta wi-fi 6 ve bluetooth 5.1 özelliği olması internetimi olumlu yönde etkiledi.
24 mbps vdsl interneti sonuna kadar kullanabiliyorum.
CS:GO oğlum oynuyor, daha önce yüksek ping değerlerinden şikayet ediyordu, şuan arka planda discordu ve youtube dan müzik falan açmasına rağmen ping seviyesinin çok düşük olduğunu söyledi. Oyun indirirken de önce 1.0 Mbps indirirken şimdi 2.5 - 3.0 Mbps hızlarda indiriyor. Sadece kablosuz kulaklığı bağlamakta sorun yaşamıştım, onu da eski sürücüye dönerek çözdüm. Bios menüsüne biraz yabancılık çektim ama zamanla alışırım diye düşünüyorum.
İşlemci sıcaklıkları şuan gayet iyi ama Antalyada yaşadığım için yaz aylarında nasıl olur bilemiyorum. İkinci elden bir tane Wraith Prism soğutucu alsam mı acaba diye düşünüyorum (200-250 TL 2. el fiyatlar) elimdeki Cooler Master Hyper Evo 212 soğutucuyu çift fanlı olarak 125 TL den satışa çıkarttım. Onu satarsam alırım heralde.
İntel sistem öneren arkadaşlara da teşekkür ediyorum fakat + ve - yönleri değerlendirdiğimde fiyat olarak da bu sistem daha mantıklı geldi bana.
Genel olarak şuan memnunum ama ilerde ne olur kullandıkça görücez.
Bunlar da kasanın fotoğrafları :
-
Kasanin önü kapali olmasina ragmen bu degeri aliyorsa iyi cünkü ön kisim mesh li olunca baya fark ediyor. Yinede iyi bence. Oglunuza sormak lazim intelden amd ye gecince cs go da ne gibi degisiklik oldu ama simdi ping deki iyilesme ile daha iyi oldu diyecektir.
Bunu sunun icin soruyorum, bende de r3 3100 var daha once soyledigim gibi, cs go da intel ile arasinda hicbir fark sezemedim fakat forumdaki bazi intel kullanicilari tepkimelerde gecikme, mermi gitmemesi gibi sorunlardan bahsetti bende her amd kullanicisina degerlendirmesini soruyorum. Bende boyle birsey soz konusu bile degilken, cogunluga sormaya calisiyorum. Bos is gibi gorunebilir lakin, ilgimi ceken bir konu :)))
Cevabiniz icin tesekkur ederim.
Almadıysan 700 liraya satmaya karar verdim ekran kartını sattım apu ya geçicem o sebeple kullanmayacağıma karar verdim.
Ama bir sorun var hangi siteden aldığımı unuttuğum için e faturasına ulaşamıyorum
-
Sağ ol hocam beklemek istemedim daha fazla 739 TL'ye MediaMarkt'tan aldım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X