İyi günler herkese. Kısıtlı bir bütçeyle (6000 lira) sistem toplamak istiyorum. Bir haftadır girmediğim site kalmadı ve karar kıldığım sistemin özellikleri şunlar: -Amd Ryzen 3 3100 3.6GHZ 18MB Cache İşlemci -Palit Nvidia Gtx 1650 Super Gp Oc Ekran kartı -Gigabyte B450M SH2 Anakart -G.Skill 8GB 3000MHZ CL16 Ram x2 -Samsung Evo 860 500GB SATA3 SSD -Corsair Carbide Spec Delta RGB 550W 80+ Midi-Tower Tempered Glass Gaming Kasa - CC-9020121-EU -Philips 242V8A 23.8" 75HZ 4ms FHD IPS Monitör Ben bu sistemi kaba taslak topladım. Bu sistemde uyumsuzluk yaratacak hiçbir problem yok. Kullanım alanım çoğunluk programlamaya yönelik( Visual Studio, Android Studio vb...) olacak. Arada oyun oynamak için de kullanırım illa. Şimdi sizlere şorum şu. Bu sistemde şunu kısıp şuna ekleme yapabilirsin, şu bence çok gereksiz olmuş dediğiniz yerler varsa ya da başka bir öneride bulunmanızı istiyorum. Bu sistemi Black Friday kapsamında biraz daha ucuza toplamayı planlıyorum ama bütçe sınırım yukarıda belirttiğim gibi 6000lira civarı(+200 tolere edebilirim). Yardımlarınız, önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Dipnot: +İşlemci olarak r5 2600 arasında kaldım. Cekirdek sayısı ve Thread sayısı fazla oluşu, render açısından bi tık daha iyi. +Ekran kartını en uygun Palit markasından bulabildim. +Anakart olarak da en uygun Gigabyte var. +Ram olarak 3000mhz ile 3200mhz farkı olmadığından tercihim 3000mhz oldu( oyunlarda max 2-3 fps oynuyor). +Ssd'yi samsung seçme sebebim her markanın ssd'sinde çok olumsuz yönler gördüm. Hiç riske girmeden Samsung Evo 860'ı belirledim. +Kasa seçiminde hem bilindik marka olsun hem de psu ile beraber gelsin hem de fazladan içinde fan olsun istedim. Bu kasaya yakın daha uygun yollu kasa öneriniz varsa (psu ile beraber) görüşlere açığım. +Monitör olarak en kapsamlı özellikte ve en az şikayet olan marka/modeli seçtim. |
Ryzen 3 3100 ve GTX 1650 Super'li Sistem Tavsiyesi
-
-
Hocam parçaların hepsi yerli yerinde ancak monitör olmamış 1ms ve freesync almaya çalışın derim
İlerde 8 ram daha eklersiniz sistem sizi uzun zaman götürür
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
https://www.akakce.com/siparis/?p=705651365&ref=akakce&v=1.69.6&z=134 www.hepsiburada.comAcer KG241QbII 23.6" 75Hz 1ms (HDMI+VGA) FreeSync Full HD Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/acer-kg241qbii-23-6-75hz-1ms-hdmi-vga-freesync-full-hd-led-monitor-um-ux1ee-006-p-HBV000011O5X3?magaza=notebookstore&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.29.3m.n11.comBenQ GL2480 Eye-Care 24" 1 MS 75 Hz Full HD LED Monitör Fiyatları ve Özelliklerihttps://m.n11.com/urun/benq-gl2480-eye-care-24-1-ms-75-hz-full-hd-led-monitor-1444837?magaza=zonebilisim&utm_source=comp_akakce&utm_campaign=akakce_genel&v=0.35.7&utm_medium=cpc
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Monitörde önceliğim göz sağlığım. Yıllarca kötü ekranlara maruz kaldığım için görüntü kalitesi iyi olan bir monitör tercihim var. 1ms özellikli bir monitör oyunlar haricinde bi özelliği olmadığını düşünüyorum. Bu model monitörde FreeSync var.
-
Amaç tek 1 ms değil
Ben 144 hzye geçtiğim zaman önce aoc 24g2u aldım gözlerde yanma yaptığı için iki hafta içerisinde elden çıkarıp benq xl2411p ye geçtim ve gözlerim çok rahat etti
Benqda eye care bir özelliği var hocam gözlerin yorulmasını engelliyor biraz mavi ışık açar rahat edersiniz
Kasa olmamış çünkü çok dar ve hava akımı çok zayıf ayrıca iç dizayn olarak eski tip.
İçindeki güç kaynağına birşey diyemem .
300/350 bandında çok ferah ucuz mesh panel kasalar var 4 adet fanlı onlardan alın
Güç kaynağı sharkoon 650w vardı en son 390 TL ye .
Geri kalani gayet güzel işlemciyi 2600 yapma şansın yok ise Ramin birtanesini sonradan al işlemciyi yükselt.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Benq modellerinde genelde 60hz 8ms kullanıldığından pek yanaşmak istemedim. Bir de Monitör IPS olsun istiyorum.
-
Kasa için bakıyorum şimdi hocam. Ram konusunda bir tanesini sonradan alma düşüncesi geçti fakat ram zaten 300 lira oynatıyor en uygunundan alınca. İşlemci olarak 2600 işlemci çoklu işlemlerde çok fark ettirir mi ? (Bir de r3 3100 kendi içinde 2 modülmüş kendi içinde de bir gecikmeye sebep oluyormuş)
-
Attığım modeller 75 Hz 1 Ms idi ama Tn paneldi
IPS olarak ise şunları önerebilirimwww.hepsiburada.comAcer KA242Ybi 23.8" 75Hz 1ms (HDMI+Analog) FreeSync Full HD Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/acer-ka242ybi-23-8-75hz-1ms-hdmi-analog-freesync-full-hd-ips-monitor-p-HBV00000QOHZF?magaza=BETA%20PLUS%20TEKNOLOJ%C4%B0&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.69.1gittigidiyorAsus VZ249HEG1R Monitör Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyorhttps://www.gittigidiyor.com/cevre-birimleri/monitor/asus-vz249heg1r_spp_866944?utm_source=akakce&utm_medium=ocs&utm_campaign=standard&utm_content=standard&v=0.71&id=627147227#urun-ozellikleri
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şöyle bir sıkıntım da var almayı planladığım ekran kartında (diğer markalarda da ) genelde 1 hdmi bulunuyor ve diğerleri display port girişli oluyor. Philips monitör üzerinde hem 1 adet HDMI hem de 1 adet DP girişi bulunuyor. İleride Aynı monitörden 1 adet daha alıp çift monitör kullanma durumum var.
-
Bence kasayı eklemeyin hocam güzel bir tercih olmuş kasa psu tarafında kaliteden ödün vermeyin
Ram konusuna gelirsek alabilirseniz 16 GB çok daha iyi olur ben xpg gammix 2x8 gb 3000 mhz olanı kullanıyorum oldukça memnunum hem hesaplı hemde performansıda iyi sıkıntı çıkarmadı
İşlemci konusuna gelirsek render gibi işlerde çoklu çekirdek farkını ortaya koyar ama oyunda kesinlikle 3100 hatta youtubea 3100 vs 2600 yazarsanız ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız
Nvidia ekran kartta freesyncten faydalanmak için displayporttan bağlamak gerekli ikinci monitörü de hdmidan bağlarsınız hocam sıkıntı olmaz
oyunlarda dediğiniz gibi r3 3100 iyi durumda da biraz işini hızlı yapan bir işlemci olsun istiyorum. R3 3100 aslında bana hayli hayli yetecek bir işlemciye benziyor da. Yıllarca laptopda i5-4210m işlemci kullandım :D
-
şu sistem sizi daha cok memnun eder.
10100F (itopya 700tl)
H410m A pro (vatan bılgısayar 570 tl)
2*8 geil ram 500 tl (sinerji)
kingston A2000 500 gb 550 tl (hb)
highpower 600w 80+gold 630 tl (teknobıotık)
zalman N5 kasa 360 tl (vatan)
Palit 1650S 1460 tl (sinerji)
monitör olarakta
1400 tl ye alabılırsınız.
https://www.incehesap.com/philips-242e1gaj-23-8-va-full-hd-gaming-monitor-fiyati-47160//
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 22 Kasım 2020; 19:45:32 >
-
itopya, sinerji ve teknobiyotik güvenilir mi ? Bu yerler eskisi gibi güvenilir çalışmadıklarından ve sattıkları malların arkasında durmadıklarından baya şikayet alan firmalar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: koftecidekiadamitopya, sinerji ve teknobiyotik güvenilir mi ? Bu yerler eskisi gibi güvenilir çalışmadıklarından ve sattıkları malların arkasında durmadıklarından baya şikayet alan firmalar.
Sinerji den defalarca alısveriş yaptım şuana kadar hiç sorun yaşamadım. (ürünlerde sorun yaşadım 3 günde çözdüler kasa fanı sorunluydu 0 ı ile değiştirdiler.( sadece fanı gönderdim) fuma2 nın amd apartları çıkmadı 2 günde kargoya verdiler tüm paket geldi iade bişi istemediler.)
İtopya dan sadece 3 defa alışveriş yaptım 3üde sorunsuzdu. Geçen sene bu vakitlerde almıştım. Cuma aldıklarım pazartesi kargoda salı elimdeydi..
Teknobiyotik alısverişim olmadı. En uygun orada diye verdim. 20 tl farkla Amazon da satılıyor. Oradan alabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Donanım Arşivi bugün r3 3100 + 1650s'li sistem toplayıp video attı. Bakabilirsin
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
firma isimlerini kötülemek için değil de bu pandemide şikayet sayısı baya arttı. Ondan bi sorayım dedim. Eğer güvenilirse sistemimi biraz daha uyguna getirebilirim.
-
hocam genelde anakart ve ekran kartlarını asus olarak kullanıyorlar da bakıyorum şimdi
-
quote:
Orijinalden alıntı: koftecidekiadamfirma isimlerini kötülemek için değil de bu pandemide şikayet sayısı baya arttı. Ondan bi sorayım dedim. Eğer güvenilirse sistemimi biraz daha uyguna getirebilirim.
Karar sizin. Daha kaliteli parçalar ve daha iyi bir sisteminiz olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- gürcistan media markt
- dled nedir
- rx 7600 alınır mı
- izoly"den bilgisayar alınır mı
- oyun için amd mi intel mi
- lpddr5 nedir
- afmf 2
- mx550 ekran kartı
- 4060 ne zaman çıktı
- amd boykot mu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X