Şimdi Ara

Ryzen 5 1600 işlemci ile PC yükseltmek istiyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Derinlerinizde doğruluk payı var. Ancak 2 nokta atlanıyor;

1- Çoğunluk(kişi olarak, %80+) oyun amaçlı kullanacak.

2- Ryzen şu an o büyük çekirdek avantajını yitirdi. 4.8Ghz bir 8600K, hem oyunlarda hen de sentetik testlerde/saf kas gücü programlarında 1600ü geçebilir/geçecektir.
    Edit: anlatım bozukluğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johan Elmander -- 11 Ekim 2017; 17:43:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johan Elmander

2- Ryzen şu an o büyük çekirdek avantajını yitirdi. 4.8Ghz bir 8600K, hem oyunlarda hen de sentetik testlerde/saf kas gücü programlarında 1600ü geçebilir/geçecektir.

1 - Doğrudur, fakat ileride %100 işlemci kullanımını SÜREKLİ olarak görmek hoş birşey değil, fakat SAF performans falan isteniyorsa kesinlikle İntel

2 - 8600K ve 8400 işlemcileri beni tamamen şoka uğrattı, çok güzel bir iş çıkarmış İntel fakat Siyah Kalem adlı arkadaş hala 7. nesil örnekleri vermeye devam ettiği için Ryzen'in 7. nesil işlemcilerin önünde olduğunu kabullenemiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Aynı sonuçları aldığı görüntüleri paylaşır mısınız lütfen?

Ryzen 5 1600 işlemci ile PC yükseltmek istiyorum.Ryzen 5 1600 işlemci ile PC yükseltmek istiyorum.

• onkuba kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz multi core performansı mı? Ben de oyunlarda sandım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şu nokta da atlanıyor. İ5-8600k en iyi ihtimalle 1100 lira seviyesinde bir fiyatla gelecektir. Soğutucu masrafı da olacaktır. Soğutucu + işlemci 1300-1400 tl civarında olacaktır. Ryzen 5 1600 900tl ve soğutucusu var. Aradaki 400-500 liralık farkı unutmamak gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Bahsettiğiniz multi core performansı mı? Ben de oyunlarda sandım.

Evet. Ben oyun performansını katmadım. Oyun performansı olarak 7700k çoğunlukla önde tabii ki ama uçurum derecesinde değil. Şu tabloya bakarsak aradaki fark 2 oyun haricinde çok değil. Hatta fiyatına göre ryzen 5 1600 gayet iyi işler çıkarıyor.
    Ryzen 5 1600 işlemci ile PC yükseltmek istiyorum.

Doğru söylüyorsunuz hocam. Burada 8600K deme sebebim orta sınıfın yüksek modeli olarak 1600/X in karşısına koyulabilmesiydi. 1600 vs 8400 biraz dengesiz olurdu.

Bu tartışmaların aslında zen+ lar ile biteceğini düşünüyorum. Hep amd tarafında 1. nesil biraz takoz; 2. nesiller ise ciddi saat hızı arttırılmış, olmuş diyebileceğimiz işlemciler olmuştu.

• Olay maalesef sorduğum sorunun cevabını almaktan ziyade bir atışmaya dönmüş.

Ne yazık ki intele bütçemi çıkartamıyorum ve bu yüzden amd topluyorum. Pc zaten oyun için olacak ve üst düzey bir performansta beklemiyorum. Sonuç olarak gün içinde yaptığım araştırmalar neticesinde anakartı Asus Prime B350-Plus yerine "MSI B350M GAMING PRO AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz (O.C.) USB 3.1" almaya karar verdim ve sitesinden bakıp uygunluğunu gördüğüm "Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16R 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16" bu ramleri ekleyeceğim. Sonuç olarak son kez bileşenler ile ilgili olmaz dediğiniz bir nokta varsa öneride bulunmanızı rica ediyorum.

Teşekkür ederim.
  • zekiozalp Z kullanıcısına yanıt
    O anakart iyi değil. B350 plus yeterince iyi bir anakarttı.

MSi alırsanız ışıklara para vereceksiniz.

• quote:

Bugün asusun sitesinden ram uyumluluğu için baktığımda çok kısıtlı ramler ile stabil çalıştığını gördüğüm için bu anakarta yönelmiştim. Peki asusa göre uygun ve stabil çalışan bir ram önerebilir misiniz? Mümkünse seri numarası veya link ile olursa çok faydalı olur benim için.

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zekiozalp

quote:

Bugün asusun sitesinden ram uyumluluğu için baktığımda çok kısıtlı ramler ile stabil çalıştığını gördüğüm için bu anakarta yönelmiştim. Peki asusa göre uygun ve stabil çalışan bir ram önerebilir misiniz? Mümkünse seri numarası veya link ile olursa çok faydalı olur benim için.

Teşekkür ederim.

Asrock Ab350 Pro 4 almanız daha iyi olur. B350-Plus modelinde ram uyumluluk problemleri oldukça fazla. G.skill ramler ryzenlerle oldukça uyumlu çalışıyor. İmzamda kullandığım corsair vengeance lpx ramlerde bir sorun çıkarmadan 2993mhzde çalıştı denediğim 3 anakartta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 11 Ekim 2017; 18:41:37 >

Tabii ki her şey fiyatına göre. Gtx 1070 üzeri kartlarda aradaki performans farkları daha da açılmakta. Bunu da not düşmüş olayım. Ryzen 5 1600 + Gtx 1080 ile 4.nesil ve sonrası i7 işlemci performansı beklemek yanlış olur.

Kısacası, her şey eldeki paraya göre değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 11 Ekim 2017; 18:58:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.