Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 İşlemci Frekans Sabitleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar.Daha evvel FX8320 i 4. ghzde sabit kullanıyordum. Fakat bu işlemcide bios menüsü karışık geldi ve anakarta yeni ryzen serisi için güncelleme geldi. Bios Lite sürümde. MSI B450M Mortar ve Ryzen 5 2600 Cpu var. Derdim CPU Hızını sabit 3.4 de tutmak. Core Performance boost ve game boost kapalı lakin çekirdekler gene oynayış derdinde. İşlemci frekansın ayarını Autodan 34x e getirincede Windows Açılmıyor.

• Ryzen 5 2600 İşlemci Frekans Sabitleme

• Core boots menüsü Advanced bölümünde. Emin misiniz kapattığınıza ?
  • ikinci resimdeki autoları disabled yap.cpu voltage auto olsun sonra düşürürsün.
  • aschil kullanıcısına yanıt
    Bios Defaultta hocam. Sadece Ramleri XMP Profilini açtım ve Voltajı düşürdüm. Fakat disabled yapıncada değişmiyor.
  • Teşekkürler fakat oynama devam ediyor hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildwachsend -- 2 Ağustos 2019; 22:28:35 >
  • Şuan Voltaj 1.265 çarpan 38x. Prime95 var fakat onda denemedim. Resimdeki PowerMAX ile teste başlayınca sıcaklıklar 30 lardan 50 lere anında fırlıyor. Max 66 oluyor fakat h110i gtx var soğutucu. Voltaj düşürünce pc resetliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • wildwachsend kullanıcısına yanıt
    Voltaj yer o daha. 3.8-4.0 arası stabil çalışır. Voltaj 1.4v civarında kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Hocam tutmuşken sorayım size, evvelki fx8320 125 w olmasına rağmen 55 dereceyi geçmiyordu, aynı soğutucu ile (h110i gtx ) bu meret 65 w olmasına rağmen 60 küsürlere çıkıyor. Macun zalman stg2 aynı macun. Voltaj arttırayım derseniz arttırayım fakat sıcaklık ani artınca düşürüp düşürüp deniyorum. Şuan 3.8 ghz de 1.250v prime95 15 dkkadır test devam ediyor sorun çıkmadı. Ama sıcaklık 65 lerde, hava soğutmayla bu sıcaklıklarda kalıyorlar ben sıvı soğutucuyla fark göremedim.
    Belki hava sıcak diyedir. Gerçi sıcaklıklar 75-77 civarına gelmediği sürece problem yok. Sanırım 78 derecede kapanıyorlar. Çünkü üstüne hiç çıkmadı benim 2600x.

1.2 milyar transistor

4.8 milyar transistor

elma ile armudu karşılaştırmayalım.

Herşey stockda 79 görüyor. 3.85 ghz auto voltajda 98 gördü benimki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Sabit voltaj ve çarpan katsayısında diyorum ben. Yoksa turbo boost ile tek çekirdeği kaynattığı oluyor. Stock fan kullanmıyorum bu arada.

• cooln quiet disable
  • O işlemcinin frekansları sabit tutarsanız boşta gereksiz ısınır suanki AMD 1090t de en azından öyle oluyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

1.2 milyar transistor
    https://www.techpowerup.com/cpudb/1099/fx-8350

4.8 milyar transistor
    https://www.techpowerup.com/cpudb/2015/ryzen-5-2600

elma ile armudu karşılaştırmayalım.
    Isınmanın transistor sayısıyla aynı çizgide olduğunu bilmiyordum hocam bilgilendirme için teşekkürler.

M.C.B kullanıcısına yanıt
    batkent B kullanıcısına yanıt
    Kasa içinde 4 adet kasa fanı ( ikisi içeri hava alıyor ikisi egzoz görevi görüyor hocam. İçerisi çok sıcak durmuyor ama sıcaklıkların etkisi oluyordur illaki.Şuan boşta 27-35 arası. Prime 95 testi yarım saat 65 de kaldı. 1.225v 38x çarpan Sanırım iyi.

@batkent hocam boşta sıcaklık normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildwachsend -- 3 Ağustos 2019; 22:18:42 >
    3.resimde kapatirsan sabit hizda kalir cekirdekler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.