Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 Rtx 2070 1440p de darboğaz sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sorun belli zaten ,konsoldaki zayıf donanımların oynattığı bir oyunda 6/12 işlemcinin sıkıntı yapması oyunda sıkıntı olduğunu net olarak gösterir.Genelde bu tarz oyunları pc ye port ederken pc de kasıp kasmamasını pekte taktıklarını ben pek görmedim.
    Bütçeniz varsa r5 3600 alıp denemek birazda overclock yaparak işlemciyi itiklemek en mantıklısı olur gibi görünüyor.
    Şu da var ven bu oyun için masraf yaprmiydim hayır tabii ki ama anladığım kadarıyla siz bayağı bu oyunu kafaya takmisssiniz. ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard hocam dediğinizi yaptım oyuncu kipinle açtım ve en yeniledim sistemi game bar ve windows game modu devre dışı oyunun son ayarları da resimlerdeki gibi. Öncekinden bir tık daha iyi gibi geldi bana ginede aralarda işlemci kullanımı %100 olup ekran kartın kullanımını düşürüyor.

Ryzen 5 2600 Rtx 2070 1440p de darboğaz sorunuRyzen 5 2600 Rtx 2070 1440p de darboğaz sorunuRyzen 5 2600 Rtx 2070 1440p de darboğaz sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extend456 -- 28 Temmuz 2019; 20:0:19 >

• cobi C kullanıcısına yanıt
    Orası öyle hocam konsoldaki optimizasyon çok daha iyi Pc lere göre orası tartışılmaz. Zaten bu işlemci katili oyunlar genel olarak AC serisi ve Battlefield serileri oluyor oda son nesiller. Diğer oyunlarda bu kadar işlemci kullanımı olmadığı için biraz daha rahatlar.
  • hocam illaki düşecek cok dert etmeyin siz 60a sabitleyin keyfinize bakın düştüğü yerde düşer zaten hikayeli solo oyun sizi çok marazlamaz. 30 fps ile 2 saat oynasan 60 fps nasıldı unutursun öyle bi oyun zaten ağır
  • Optimizasyonkaynaklı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • extend456 kullanıcısına yanıt
    Tamam şimdi ana menü den bunlari yap
    Ryzen 5 2600 Rtx 2070 1440p de darboğaz sorunu

Açılışta biosa girip ramleri 3200 cl16-18-18-18 1t (memory try it kismindan) calistirmayi dene hangisi olursa dram voltage 1.4v verip.

Ondan sonra yeni sogutman geldiginde islemciyi 4100-4150civarina çıkartmayi deniyecegiz oda %10 kadar alan kazandirir birde oyuna girerken antivurus veya Windows defenderi kapat.

Açılışta lazim olmayan programlar varsa taskbara yüklenen onlarida başlat /calistir/msconfig den başlangıç ayarlarindan kaldir.

Oyununu da mutlaka güncelle eger oteki türlü yükleme yaptıysan oyuna gelen yamalar ve hata duzeltmelerinden mahrum kalirsin.

https://www.amd.com/en/support/kb/faq/download-incomplete

Anakartin sürücüsünü güncelle ve oyuna girerken güç yonetimini yüksek perfomans seç.

Baya baya hallolur sıkıntın.

Bu arada ekran 75hz ise fps yi 75e limitlersen daha iyi verim alirsin bosuna ekranda yirtilma olmaz(gsync açıp) veya destek yoksa acmadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 28 Temmuz 2019; 20:34:57 >

• En baba işlemci bile zorlanıyor o oyunda. Ubisoft arkada ne yaptırıyorsa artık.

• crazywinner3 kullanıcısına yanıt
    bir şey yaptırmıyor aslında tamamen aşırı driveroverhead

30 fpsye kadar optimize etmişler, gerisi boş.

videolarla da gösterdim ama anlatamadım hala

3 çekirdek 1.9 ghz = sabit 28-30 fps (2.4 ghzde sabit 30a kilitleniyor)
    6 çekirdek 3. 8 ghz 50-60 fps

net şekilde 30 ve üstü fpslere scale olamıyor oyun bu bariz. gereksinimleri bile 30 fps targetli diye yayınlamalarından belli amaçları

en güzeli arkadaş için 1440p + res scale 120 + ultra high + 30 fps lock.

ha diyeceksin ki "o zaman ben bu pcye 30 fps oynamak için mi o kadar para verdim?" sen de haklısın, bir şey diyemem. sonuç olarak g4560ı olan adam bu oyunu sabit 30 oynuyor ama 9900ksı olan adam bile tam olarak stabil 60 alamaz. oyun sorunlu denilebilir ama düzeltmek için bir yolumuz da yok. sorundan da ziyade adamlar 30 fps oynayın ya da oynamayın diyorlar resmen

tek çaresi grafiği pompalamak, ps4 pro mantığı.

belki 40-45 arası fpsler denenebilir. ama oyun o kadar sorunlu ki 30 fpsye sabitlemediğin sürece her türlü 30 altına drop atıyor. 9900k bile olsa 30 fps altına bir şekilde düşürüyor o renderrate'i. yalnızca ama yalnızca 30a sabitleyince oyun cpuya düzgün komut gönderebiliyor. ancak o zaman 30 altına hitch atmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 28 Temmuz 2019; 21:13:8 >

• oyun korsan mı?öyleyse 1.06 mı diyor?orijinali 1.4v şu anda.

3700x'i bırak 2700x ile hiç sorun yaşamadım ben o oyunda 2k 1080p 2080 1070 ti

3600 alırsan ilgisi alakası olmaz ama o anakartı değiştir mortar ne ya isminde meymenet yok.eskiden 760 çipli anakarta 8300 serisi takıp ısınıyor bu yea yapıyorlardı seninki de o hesap mı bilmem belki 3600 bile gerekmeyecek her halukarda bi x470 ikinci el falan al.3600'ü de güzel çalıştırır hani olmazsa ama bu kadar full %100 olmayacağını düşünüyorum.
  • Korsansa oda etkiler neden derseniz ilk çıktığında ciddi bir optimizasyon sorunu vardı.

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    hala var bir şey değiştiğini sanmıyorum r/assasincreed ve steam discussions sayfasını takip ediyorum. insanlar hala şikayetçi hatta daha kötüye gittigini söyleyenler var
  • Hayır ilk günle arasında dağ gibi fark var Rx 580 bile tam çalışmiyordu ama şuanda iyimidir dersen değil nedenini söyliyeyim normalde kart tam yüke girdimi 145w tüketirken bu oyunda 110w yukarısını pek görmuyor buda tam faliyetde çalışmadiğini göstermekte hala.

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    peki o zaman zaten steam'e para atasım vardı sırf bunu dedidğiniz için oyunu alıp 2 saatlik deneme sürecinde benchmark atı, oyun içerisinden farklar olup olmadıgını inceleyeceğim. dediğiniz gibiyse şapkamı koyar saygı duyarım. ama hiç sanmıyorum

üh 309 tl de atamam bi arkadaştan bbulup otlanayım bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 28 Temmuz 2019; 22:16:30 >
  • Amd sağolsun beleş geldi oyun season pas paketini alacağim ama oda pahalı 209₺ di en son şunu diyeyim oyun harika .

• Oyunun optimizasyonu kötü. Parçalarda sıkıntı yok. Değişik değişik programlar yüklemene gerek yok.
  • tr.voidu.com
    Assassin's Creed® Odyssey | Voidu - Digital Oyun Mağazası
    https://tr.voidu.com/assassins-creed-odyssey-standard-edition

120₺ oyun.

• Monitörünüz 75 hz dikey yenilemeyi açıp denemişsinizdir. 75 hz dedemi sabit tutunamıyor oyun
  • Ubisofta iste bu yuzden para verilmez dümdüz portlamis uyuz olurum boyle seylere

• Ryzen 3600x ve üstüne geçerseniz sorun çözülür çünkü tekli çekirdek performansında çok fark var 2xxx serilerine göre. Ryzen 5 2600'ün tekli çekirdek performansı neredeyse 4790K ile aynı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.