Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 Sıcaklık Düşürme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
3
Favori
8.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim ryzen 5 2600 overclokta çalışıyor. Yük altında bile 60ı pek geçmiyor.
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam sağolun verdiğiniz bilgiler için..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boştaki hali bu şaka gibi. Bende aynısı var şöyle güzel çalışıyor demek yerine mantıklı bir fikir beyan edebilecek biri var mı ?

Ryzen 5 2600 Sıcaklık Düşürme
  • Asusun en dandik anakartıyla 1.23 v 3.9 6 core llc ayarları extremede oyunlrda stok soğutucu%50 fan düzeyinde maks 65-67 civar drecelerde. 1.37 v 4.1 ghz da bile oyun oynadım
  • Abi şaka mısınız ? Bilerek yapıyo insanlar heralde bunu. Durumun normal olmadığının ben de farkındayım ne mantığı var yahu buraya gelip ben şöyle daha iyi sıcaklıklarda kullandım demenin ? Bunun neresi yardım ?

• Luc4sHood kullanıcısına yanıt
    Bendeki durumdan kıyas yap diye veri giriyorum işte. Kendin karar verdiye. Detay veriyoruz. Adama tüm ayarları ,daha bide laf ediyor. Stok voltaj kulalnma gibi gaflete düşme. Soc Voltaj 1.1 den yüksek olmasın. Cpu Voltaj 1.25v ver. 3.8 ghz den yukarı 0.1 ghz artırarak aida 64 testi yapabilrisin. Nacak stabşlte daha sağlam olusun diyorsan OCCT,Prime tsetlerini kullanabilrisn. 2-3 dk yüskeln ısılara aldırış etme , oyunda asl okadar ısınmaz. O testlerde 5 dk sadece voltajın yeterli gelip gelmediğie bak. LLC ayarlarını en yüksek taban voltajını olabildiğince en düşük kullanmaya bak. Bios da c4 state gibi boşta voltaj düşürmyei açık kulanki işlemci arada nefes alsın ısıya fayda eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 6 Mayıs 2019; 10:58:31 >
  • Montajda hatalı olabilir.
  • Hocam kıyas yapmak benim o an hiç bi işime yaramıyor çünkü ortada bir sorun olduğunun zaten farkındayım. İşlemci şuan 1.20 voltajla 3.8'de llc 3'te fan 1200 devirde boşta 44-45 derecelerde çalışıyor. Voltajı iyice abartı düşürdüm denemek için ama çok da bir şey farketmiyor açıkcası. Montaj konusunda da kontrol ettim sağlam duruyor. Fan'ın kendi üstünde gelen termal macunu kullanıyorum şimdi onu değiştirsem elimde bulunan termal macun da öyle kaliteli bir şey değil. HY510 diye bir şey nerden aldığımı hatırlamıyorum bile.
  • Anladığım kadarıyla benim sıkıntım boşta sıcaklığın yüksek olması. Çünkü 1.2125 voltaj ve 3.8 Ghz ile aida64 ile 20 dakika test yaptım 68 dereceyi geçmedi. Ama boşta 45-50 derece arasında çalışıyor. Fanın dönüş hızı da 1300 rpm civarı.
    Benim anakrtın stok voltajı 1.2375v. Ancak saat hızını 100 mhz artrısam voltajı 1.35 v yapıyor.Stok soğutucu taban voltajın maks 1.25 olsun. 1.1 v bile kullandım 3.7 ghz. Absürd diye bişey yok. Elindeki malzemenin optimum noktasını bulmak. montaj termal macunda vs kuşkun yoksa. İlk yapman gereken cpu ve diğer kasa fanlarını cpu sıcaklığına bağla. Bendeki işlemcideki stok fan %50 ye kadr rhatsız etmiyor , rahatsız etmeyen fan devir hızını minumum fan dönüş hızı yap.
    1) 0-40 drecede fan minumum düzeyde dönsün, 40-65 arası seni rahatsız etmeyecek en yükek hızda dönsün 65 den 75 kadar sal en üste fan düzeyini. Taban stok voltajı 1.25 den fazloa olmasın daha düşük olabilir. LLC ayarını en ekstrem ayara getir. bu ayarda 3.8 .3.9 ghz ayarla. Aida 64 ü kur CPU stres testidne ffu,vram ne ayar varsa aç. Ram ,disk,gpu gibi şeyleri teste katma. Sonra test başladıktan sonra ısı ve voltaj istatiklerini incele. X serisi ryzen değilse 75,80 derecede kitler. Pc ısımdan dolayı kitelnmiyorsa voltajın ,saat hızı için stabildir demektir. deneye yanıla voltaj sabitken işlemcin ne kadar ghz artıraibliyorsan arrtır. Oyunda ısı ve donma vs sorun yaşamıyorsan sıkıntı yoktur. LLC ile lilgili 2-3 tane yarda oalbilir tek bir ayarda. LLC ayarını artırdıkça cpu taban voltajının üzerine çıkma miktarını artırır. LLC extreme ayarda 1.25 voltajı 1.35 kadar çıkarırken, orta yarda 1.3 kadar çıkartır sonra donar. Daha yukarı voltaja çıkmaz. Düşük taban voltaj yüksek llc daha az ve stabilite için iyidir. Ancak 1.3 ,1.35 giib voltajlarda yüksek llc ayarı kullanırsan o işlemciyi yersin Çünkü bu sefer 1.45 voltlara kadar çıkacaktır. Taban voltajı düşürüp ,llc ekstrem kullanmak cpu ortalam oalrak daha düşük voltajda çalışır,nalık güç ihtiyacı olduğunda yükske voltajlara pikleeybilir bu da stabilite sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 6 Mayıs 2019; 16:41:36 >

• kasa içi soğutman berbat değilse, o cpu boşta maks 40 derce olmalı.
  • Benim laptop işlemci boşta 50 55 derece oyunlarda 90 derece oluyordu. Servise gönderdim hdd arızalı oldugu için yapıyormuş. HDD değiştirdiler düzeldi bir değerlendir derim.
  • Hocam kullandığım kasa cooler master mb520 rgb modeli. Önde 3 tane + arkada'da 1 adet egzoz fanı var.Kasa soğutması gayet iyi. Ekran kartı boşta 30, yükte maksimum 60 derecede falan çalışıyor. İşlemci soğutucusu almaya karar verdim ona bakıyorum. Voltaj ayarlarıyla da oynasam bi türlü boşta sıcaklığı 45-50 derecenin altına düşüremedim.

Forumda falan dolaşırken değerler böyle. Burada bir gariplik gören var mı ?

Ryzen 5 2600 Sıcaklık Düşürme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luc4sHood -- 7 Mayıs 2019; 17:6:25 >

• HeLLgaTe kullanıcısına yanıt
    Hocam sistemde 1 tane corsair mp510 var diğeri de sandisk ultra 3d 500 gb. Sandisk olan 27 corsaid m2 ssd ise 35 derecede falan çalışıyor. Sorun işlemci soğutucusu veya işlemciyle alakalı.
    R5 2600'de Wraith stealth stok fan mevcut. İlk nesilde R5 1600 modelinde Wraith Spire vardı.
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/nllfjj

Stok fan yetersiz. Pc toplanırken bütçeden dolayı bir müddet stok fanla idare edilebilir ama sonrasında hem daha sessiz hem de daha iyi soğutma için 200 TL civarı işlemci soğutucusu almak gerekir. Fsp Windale 4 veya Arctic Freezer 34 eSports alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 7 Mayıs 2019; 18:7:39 >

• Arctic freezer 34 duo modelini alıcam hocam. Bilişimport ya da nanokatalogdan sipariş vericem mecbur. Hocam peki insanlar nasıl stok fan ile 30 derece civarında kullanıyor bu işlemciyi ? Stealth veya spire farkı mı bu ?

Hocam bilişimporttan alın bende alacağım.250den270 oldu ama neyse ...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Spire ya da Stealth İkisi de stok fan. Çok şey beklememek gerek. Nanokatalog'dan uzak dur. Benim r5 2600 ile boştayken 40'lı derecelerde. Core performance boost'u kapatırsam 30'lu derecelerde.
  • Core performans boost bende de kapalı hocam. Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.