Şimdi Ara

Ryzen 5 2600 Sıcaklık Düşürme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
3
Favori
8.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam ben de öyle düşünüyorum. Nanokatolaga hiç bulaşmaya gerek yok. Gerçi dolar fırladı ama biraz bekleyip ordan alıcam sanırım.
  • Luc4sHood kullanıcısına yanıt
    Evet hocam zaten resmi satıcısı bilişim port

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam soğutucunun yanında bir de egzoz fanı ekleyeyim diyorum. Bu kasanın üstündeki biraz dandik gibi geldi bana (mb520 rgb) olmazsa onu da yukarı takarım.
    Bilisimport.com
    Arctic F14 TC 140mm 1350rpm Kasa Fanı
    https://www.bilisimport.com/urun/arctic-f14-tc-120mm-1350rpm-kasa-fani

Şu model dikkatimi çekti. İyi midir acaba bu fiyata ?

Sizin de fikrinizi almak isterim.
    @Frank Sobotka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luc4sHood -- 7 Mayıs 2019; 19:5:49 >

Kasa arkasında fan yoksa mutlaka ekleyin. 28 Ocak'ta R5 2600'lı sistem topladım. Stok fan kullanıyorum. Ben de işlemci soğutucu alacağım. Önceki sistemimde 125w Amd Phenom işlemci vardı. 8 sene kullandım ama stok fanına birkaç ay dayanabildim. Çok ses çıkarıyordu ve dandikti. Sunbeam core contact freezer soğutucu alınca 125w işlemciyi boştayken 34 derecede kullanıyordum. Bu soğutucu Ryzen işlemciyle de uyumluydu ve kullanmaya devam edebilirdim ama ram slotlarını engellediği için sattım. Eski sistemimde de ram slotunu engelliyordu.
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/nlmo84

• Kasanın arkasında şuan fan var hocam. Ama yeterli mi onu bilmiyorum. Kasanın kendi fanı. Benim anlamadığım işte siz stok fan ile o sıcaklıklarda kullanabilirken bendeki sorun ne.
    Anakartın çok iyi. Alacağın işlemci soğutucusuyla 4.2ghz bile zorlayabilirsin. Güncel çipset ve biosu da yükleyin.
    Hocam arka tarafa alacaksanız 120mm almalısınız zira mb520 arka için tek 120 destekliyor.

Bilisimport.com
    Arctic P12 PWM PST 120mm Siyah Kasa Fanı
    https://www.bilisimport.com/urun/arctic-p12-pwm-pst-120mm-siyah-kasa-fani

Hocam Arctic bu işlerde gerçekten çok kaliteli bir marka. Öneririm. Pwm fan olması önemli.

• 15 dk yeterli değil emin olmak için en az 1 saat prime95 testi yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 8 Mayıs 2019; 1:55:34 >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan herhangi bir oyunda kapanma donma falan yok ama prime95de test etsem büyük ihtimal 95 dereceleri görürüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tam olarak stabil olduğuna emin olmadan donma olmayacağı kesin değil. İşlemciyi az kullanan bir uygulamada bile çakılma olabilir her an. Bende pes 2019 oynarken çakılmıştı mesela. 150 liraya arctic 34 soğutucu varken stok fan ile kendinize eziyet etmeyin bence. Sırf sessizlik için bile alınır.
  • Ryzenlerin stok soğutucuları iyi diyorlardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • n11 .com da 6 ısı borulu 3 fanlı 2000 rpm donen 18 db olan cok ucuza cın malı fanlar satılıyor cozumun o ve artic silver mx4 2019 oda 43 tl cıvarı n11 .comda satılmakta. başka care aramayın dedıklerımı alın ve uygulayın.
    urun.n11.com
    Güçlü 6 Bakir Kanallı 3 Fanlı Ramtech X6 Cooler Fan - n11.com
    https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/guclu-6-bakir-kanalli-3-fanli-ramtech-x6-cooler-fan-P236246917?

www.n11.com
    Arctıc Mx-4 Termal Macun 4gr - n11.com
    https://www.n11.com/arama?q=ARCTIC+MX-4+Termal+Macun+4gr&srt=PRICE_LOW

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 28 Mayıs 2019; 9:4:8 >

• Hocam peki fan ayarlarıyla oynadınız mı? Gürültü yapsın istemem işlemci

Teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu ikisinden hangisi daha başarılı peki ?

edit: Arctic stoklarda yok sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 9 Temmuz 2019; 22:19:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luke Neil

Bu mesaj silindi.
    Merhabalar, Bu hafta sistemi yeniledem. r5 2600+ asus tuf b450 plus gaming ile tüm ayarlar default oyunlarda default 3,8 ghz görüyor. Cpu vcore ise boşta ve oyundaki durumuna göre 0,752 ile 1,19 arasında gidip geliyor. Elimdeki işlemcinin oc potansiyeli iyi diyebilir miyiz? Yoksa anakartın özelliği mi:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

Merhabalar, Bu hafta sistemi yeniledem. r5 2600+ asus tuf b450 plus gaming ile tüm ayarlar default oyunlarda default 3,8 ghz görüyor. Cpu vcore ise boşta ve oyundaki durumuna göre 0,752 ile 1,19 arasında gidip geliyor. Elimdeki işlemcinin oc potansiyeli iyi diyebilir miyiz? Yoksa anakartın özelliği mi:)

Alıntıları Göster
    Gayet iyi değerler hocam. 3.9 zaten maksimumum çıkacağı hız. Stok soğtucu ile 3.8'e kadar boost yapması sıcaklık ve voltaj noktasında herhangi bir sorun olmadığını gösteriyor. Hayırlı olsun.

• Bendede r5 2600 asus b450 tuf gaming plus var 3.4 te stok çalıştırıyorum.Soğutucum Xigmatek Scylla 120mm tek fanlı sıvı soğutma o.c yapılır mı değer mi ne kadar yapılır cpu bazlı oyunlarda fps artışı olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Luke Neil

Bu mesaj silindi.
    hocam konu biraz eski ama bişi sorcam bendede r5 2600 var stock sogutucu voltage otoda core perforamnce boost otoda oyunlarda 3.725 de fix calısıyor rtx 2060 ile

sen normal. r5 2600 full yükte hız aşırtmasız 3.65 Ghz civarında çalışır. İyi soğutma verirseniz 3.75 Ghz ye PBO ile çıkanlar var iyi işlemciler arasında. yazmıssın altın bir çipemi denk geldiğimin işaretidir bu çok sağlam kule tipi sogutucu alcam yakın zamanda
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.